Zyban veya Wellbutrin xl Kullanan Var mı?

canavar

Yılmak yok. Yola devam...
Pro Üye
12 Temmuz 2006
2.779
184
688
İzmir
Selam
evvelsi haftalarda bedava diye sigara bırakma seminerine gitmek için 2 kez polikliniğe gittim
fakat bir türlü kayıt olamadım
bundan sonra seminerlerin eylülde başladığını duyunca moralim bozuldu
ben de hesap ettim ya ilacı parayla alıp eylüle kadar sonuca ulaşacaktım
yada eylüle kadar içip bir ay dah kurtulmak için git gel yapacaktım
e haliyle birinciyi seçtim ve farklı bir poliklinikle görüştüm
kan testlerim yapıldı doktor zyban yazdı
perşembe günü içmeye başlayacağım
pazartesi günüde psikologla görüşüp sigarayı bırakma günü v.s. ayarlanacakmış

devletin ücretsiz verdiği ilaç ile sorunsuz bir şekilde bırakanlar var
ama bu ilaçla etrafımda bırakan yok
nette bir kaç kişi vardı bırakanlar sonradan başlayanlar v.s.

aramızda bu ilaç ile sonuca ulaşan var mı?

Evet canım. Benim eşim bu ilaç sayesinde bıraktı çok şükür. Ve toplam 4 adet hap kullandı. İlk gün aynı eski günlerdeki gibi içmeye devam etti ama pek canım istemiyor dedi. İkinci gün bir kaç tane sigara içti. Canım çekmedi ama içmek istedim dedi (alışkanlık). Üçüncü gün akşamı da zorla bir tane sigara aldı. Küf tadı alıyorum dedi, tat alamıyorum dedi. Dördüncü gün bir sigara daha yaktı ve ben bunu içmeyeceğim diyerek sigarayı söndürdü. İlaçsızda bırakabileceğine inandı ve sonuç; şubat ayından bu yana içmedi çok şükür. Arada arıyor gibi oluyor ama yok. Eşim çok hırslı ve dediğini, aklına koyduğunu yapan birisi. Çok seviyorum aşkımı. Zekasına hayranım. İnşallah sen de başarırsın. İraden kuvvetli olsun yeter canım. Sevgiyle kal.

bilgi için teşekkürler
eşini tebrik ederim, umarım tekrarlamaz
doktor bu ilaç için(sigara için değil) özellikle pat diye bırakamazsın
sigarayı bıraktından sonra ilacıda yavaş yavaş azaltıp bırakacağız demişti
senin eşinin doktoru 4 gün sonra ilaçı kullanmamasına bir şey demedimi?
sonuçta ilacında etkileri var ya bünyede

Allah'ın izniyle bir şeycik olmaz inşallah, olmadı da. Canavar gibi benimki Çok seviyorum aşkımı. Hiperaktifin hiper hiper aktifi Kullaırken rahatsız oldu biraz, uyku sorunu yaşadı ama çok şükür az kullandığı için etki de az oldu. Hoşça kal:80:

dün öğlen ilk hapımı aldım
bu sabah ikinciyi
şimdilik sigaraya karşı bir antipati olmadı ama ağız kuruluğu var
birde bu öğlen yani şu dakikalarda hafif bir gariplik var bende
elimi kolumu kaldıramıyormuşum gibi ilacın etkisimi tam bilmiyorum
beklediğim bir haber de var onun heyecanıda olabilir diye ilacada yormak istemiyorum

5. gün şu saatte kadar 4 tane içmişim
psikologla görüşmem vardı
cumadan itibaren içmememi istedi
pazartesi tekrar görüşecekmişiz
Allahtan sevimli bir kız yoksa bu sıcakta o yol çekilmez

ay ne lanet bir ilaçmış
psikolog anca 7. günden itibaren etkisi gösterir dedi
bugün 7. gün bakalım
yarın bıçak gibi kesilmeyecekse bu iş zor
birde antidepresan diye veriyorlar hiçte relax değilim
gece 1-2 de esnemekten ağzım yırtılsa bile zor uyuyorum
sabah 6-7 zınk diye kalkıyorum

Ben amacına ulaşan biliyorum. 10. günden sonra sigara içsen de tiksinti gelecek. Ama önce bırakmayı gerçekten iste. Sonrasında çok nadir olarak ay bi tane yaksam mı diyeceksin. 30-40 sn.lik krizler gelecek ve geçecek. Arkadaşımın 2. ayı. 2 aydır içmiyor ki günde 3-4 paket içerdi. Sabırlı ol ve gerçekten bırakmayı iste

Allah kolaylık versi ve kurtarsın

bugün son bir sigara içeceğim
yarın içmek yok diye anlaştık
pazartesi tekrar görüşme
bakalım yarın ne halde olacağım
normalde 2 çocuk tepişip dururken beni çıldırtıyorlar yarını düşünmek bile istemiyorum

Bugün içmemem gereken ilk gün
emme sabah kalktığımdan beri bana herşey onu hatırlatıyor
içme siteğinden öte aklıma gelip duruyor
sözde doktorun yazdığı bir kağıt var seni motive eder dedi içinde çağrıştırma yapmasın diye sigara kelimesi yazmıyor dediydi
ama baktıkça aklıma geliyor
ay birde bugün kaynanamlara gitçek
kaynım içecek kayınpeder içecek bizimkide durmaz içer
ben gelmiyom desen olmaz aman yaaaaaaaa:18:

he bu arada tabiri caizse öküz gibi yiyorum ama kilo veriyorum
mesela en basitinden kilo verecem diye ekmeği kestiydim akabinde spor ile beraber 10 kilo verdim
şimdi spor yok diyet yok hatta günde yarım ekmekten fazla yiyorum
ama şuan itibariyle 1 yada 1,5 kg verdim
hatta evvelsi gün çok kaçırmıştım yemeği birde gece yemiştim
dünde karnım şiş kesin 2 kilo daha aldım derken tartıda 500 gram eksik görünce inanamadım
şimdide kahvaltı yaptım pasta yiyorum

Son düzenleme:
dün tüm gün içmedim
pakette tek bir tane vardı
elim bile gitmedi
hatta eşim arabada içti, kayınpeder evi duman altı etti
banamısın demedim, canım istemedi
emme beynimde depremler oluyor o ayrı bir konu

merhabalar bı ilacı benim eşimde kullanıcaktı kendisi ms hastası sigarayı bırakması gerekiodu doktor önermişti ama cesaret edip kullanamadı çünkü amerikada falan bayağı ölen olmuş felç kalan olmuş sonra kendi iradesi ile bıraktı

ay
çıldıracam yaaa
bu pazartesi değilde sonrakinde ilacı yazan doktorla görüşeceğim
bakalım ne diyecek
bu kadar ileri boyutunu okumadımdı teşekkürler

ay
çıldıracam yaaa
bu pazartesi değilde sonrakinde ilacı yazan doktorla görüşeceğim
bakalım ne diyecek
bu kadar ileri boyutunu okumadımdı teşekkürler
cnım hayatını riske atma iyice araştır öyle kullan bakarsın bişi olcağı tutar allah korusun yada masum bi ilaçtır :)) bilemiorumm

sigarasız 4. güne başlıyorum
psikolog çok şaşırdı 8 ağustosta tekrar görüşeceğiz
o zaman ilacı yazan doktorlada görüşeceğim en az 21 kullanmam lazımmış ilacı
ne yapalım biraz daha idare edeceğiz

tebrikler.....

iznin olursa ben de senden destek almak istiyorum. cuma günü doktora gittik nişanlımla. bize de zyban'ın eş değeri ancak sigortanın karşıladığı ilacı verdi.
cumartesi sabah başladık içmeye ilacı. birazdan sahurda 4. ilacımı içicem yani.

cumartesi günü pek tad alamamakla birlikte 11 tane içtim. normalde 1.5 paket içerdim her gün bazen 2 paketi devirirdim.

pazar günü de tam sayamadım ama 8-10 tane içtim. boş boş ama... içmesem olacak vücudum istemiyor, elim kolum eksik.. garip bir durum aslında nasıl anlatsam..

pazartesi ise tam gün içmedim. malum orucun ilk günü. iftarda da normalde az atıştırıp hemen bir sigara molası verirdim. yemeğimi tamamladıktan bir müddet sonra yaktım bir tane. tatsız, manasız içtim.. şu ana kadar 5 sigara içtim.. sanki ağzımın içi birşeyle kaplı da sigaranın tadını alamıyorum gibi. normalde 2 sigara arası oluşan içme isteği, içmeyince olan beyin uyuşukluğu yok. hele oruçluyken bazen orucu açar açmaz yakardım bir tane, başım döner, gözlerim kararırdı ama içerdim yine.. bugün iftar sonrası içtiğim ilk sigarada ise tat alamadığım gibi öyle baş dönmesi, göz kararması da olmadı. içmekle içmemek arasında bir fark yok neredeyse.. bu şekilde gidersem tahminimden de kolay bırakıcam ben bu meredi.

birazdan sahurda son sigaramı içip yarından itibaren hiç içmemeyi planlıyorum.

aynen burda yazılan gibi. ben içmediğim zaman biri içince çok cezbedici gelirdi sigara kokusu. şimdi hiç etkilemiyor. biz de ilacı kullanmaya başladıktan 15 gün sonra gidicez tekrar doktora kontrole. 3 ya da 4 ay kullanmamız gerekiyormuş.

arada uğrarım canım tamam mı.. sigarayı severek içen bir taraftan da bırakılması gerektiğini düşünen biri olarak desteğe, paylaşıma ihityacım var...

iyi geceler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…