• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zyban veya Wellbutrin xl Kullanan Var mı?

kızlar ben hergeçen gün çok daha iyiyim artık sadece sabah kahvesinde istiyor cnm inşallah oda geçecek..

kızlar ben hergeçen gün çok daha iyiyim artık sadece sabah kahvesinde istiyor cnm inşallah oda geçecek..

Rüyanaz Tebrik ederim seni, darısı başımıza ben çok korkuyorum bırakamıycam die. Biraz fazla bağımlıyım sanırım. Senin durumun nasıldı.

Rüyanaz birde bişey sorucam. İlaçın etkisi varmı gerçekten. Daha önce ilaçsız denedin mi hiç bırakmayı. Başarılı olmuşmuydun?

Rüyanaz Tebrik ederim seni, darısı başımıza ben çok korkuyorum bırakamıycam die. Biraz fazla bağımlıyım sanırım. Senin durumun nasıldı.
cnm ben gün de 25 dal falan içiyordum 1 paketi geçiodu yani....darısı başınıza...

Rüyanaz birde bişey sorucam. İlaçın etkisi varmı gerçekten. Daha önce ilaçsız denedin mi hiç bırakmayı. Başarılı olmuşmuydun?

olmaz mı hemde çok faydası var ben en son içtigim gül resmen nefret ettim ya sigaradan 45 dakika istifar ettim migde bulantıdan öldüm resmen kızımda çok üzüldü beni öyle görünce ben yeni açtıgım 1 paketi öylece çöpe attım ve içmeyecegim dedim ....daha öncede denemelerim oldu ama 1 hafta en uzub 20 gün falan bırakıyordum ama canım sürekli istiyordu şimdi sadece sabah kahvesinde istiyo cnm ama o dakikayı atlatınca rahatlıyorum bi de çok sakinim stres yapardım eskiden şimdi iyiyim öyle sinirli falan da degilim ilacın faydası var yani....

Kimseden ses çıkmıyo arkadaşlar. Hayırdır ne alemdesiniz? Merak ediyoruz bırakanları.

Selam temiz ciğerli dostlarım:1:
2 gün önce 3. ayıma başladım
bir ara kararsız kaldım içmeye devammı etsem yoksa bıraksammı diye ama sonunda 1 ay daha içeyim dedim
doktorla görüşüp diğer aylarda muadilini kullanmayı isteyeceğim
madem aynısını neden 30 lira daha fazla vereyim:47:
haftaya nsaipse spora baalşıyorum o zaman dananın kuyruğu kopacak
bakalım cidden ciğerlerde açılma oldumu göreceğim:51:

Sn.canavar. Sız champix kullanıyordunuz degıl mı. Muadılı derken wellbutrin xl ye mı gecıceksınız.
Bende cumaya aldım randevu bı aksılık olmaz ıse gıdıcem bakalım nasıl gecıcek ne onerıcek. Belkıde beklıcem rezzan784 adlı arkadasımız gıbı.

Siz dr. gıdınce ıyıce sorarmısınız rıca etsem. Bu welbutrın xl ılacını bı cok eczacı sıgara bıraktırma ılacı olarak degıl antıdepresan olarak bılıyor.Ve nörolojı veya psikiyatr uzmanları gerek gorurse yazar dıyor. Anlamadım. acaba bu ılac yenı mı cıkdı da bılmıyorlar.
Ayy basınıza bela oldum ben kusuruma bakmayın ne olur :77:

Iyı gunler...:71:

Sn.canavar. Sız champix kullanıyordunuz degıl mı. Muadılı derken wellbutrin xl ye mı gecıceksınız.
Bende cumaya aldım randevu bı aksılık olmaz ıse gıdıcem bakalım nasıl gecıcek ne onerıcek. Belkıde beklıcem rezzan784 adlı arkadasımız gıbı.

Siz dr. gıdınce ıyıce sorarmısınız rıca etsem. Bu welbutrın xl ılacını bı cok eczacı sıgara bıraktırma ılacı olarak degıl antıdepresan olarak bılıyor.Ve nörolojı veya psikiyatr uzmanları gerek gorurse yazar dıyor. Anlamadım. acaba bu ılac yenı mı cıkdı da bılmıyorlar.

ben zyban kullanıyorum
champix sigara bıraktırma ilacı, devletin verdiği seminerler v.s. süresinin sonunda bedavaya alabiliyorsunuz.(tabii o zamana kadar belirledikleri adet kalmışsa)
geçen sene bu seminerler v.s.vardı ve ilacı devlet karşılamıyordu sonrasında gelen talep üzerine karşılamaya başladı. Ama belli adette anlaşma yapıldı diye biliyorum.

zyban antidepresant olarak üretilmiş bir ilaç fakat sonrasında denekler üzerinde sigara bıraktırıcı etkisi olduğu ortaya çıkıyor.
SBP o açıdan yazamıyor zybanı yazamıyor.
wellbutrin için cevap veremeyeceğim. Amonra arkadaşımıza doktor yazmış. yazarkende devlet ilacı karşılasın diye "majör depresyon" yazıyorum demiş. o zaman bedavaya alabilmiş
doktora bu yakın zamanda gitmeyeceğim ama eczacı komşumdan bu konu hakkında bilgi alabilirim.

bu arada devlet champix karşılıyor. 1mg lik 56 adet olan (hemen hemen 1 ay gidiyor) fiyatı 182 tl. 112 adet olanın fiyatı 346 tl.
devletin antidepresant olarak yazdığı ve karşıladığı ilaç wellbutrin 150 mg lık 30 adetli paketi yani 15 gün kullanılan paketin fiyatı 30 lira, 300 mg lık ve gene 30 adetli (15 günlük paketi) 52 lira.
zybanı öyle yada böyle devlet karşılamıyor diye biliyorum onunda fiyatı 60 adet 1 aylık tam kullanım 68 lira.

bu son iki ilacın etken maddesi bupropiyon hcl dir. Bupropion HCl; antidepressif bir ajan olmakla birlikte sigaranın bırakılma oranını plaseboya göre yükseltmekte ve nikotin replasman tedavileri ile birlikte kullanılmaktadır. Sigaranın bırakılmasında bupropion'un etkinliğinin plasebo ile karşılaştırıldığı, 615 olguyu içeren bir çalışmada bupropion'un yavaş salınımlı formlarının sigaranın bırakılma oranını arttırdığı, yan etki sıklığının çok düşük olduğu ve kilo alma oranını düşürdüğü bildirilmiştir. Bu çalışmada olguların biyokimyasal olarak da teyit edilen 1. yılın sonunda sigarayı bırakmış kalma oranı plasebo grubunda %12,4 iken , 300 mg bupropion'u 7 hafta kullanan grupta %23,1 olarak saptanmıştır.

champix kullanan arkadaşımla aramdaki en büyük fark ben enerjimden hiçbir şey kaybetmedim ama onu ne zaman arasam bir bitkinlik ve uyku hali mevcuttu. ayrıca kilo alımıda oldu. gerçi kilo alımınıda ilaca bağlamak istemiyorum ilaç kullanmadanda ye iç yat modunda olursak hepimiz kilo alırız sonuçta:27:

Mrb gülperi benim randevum yarın ilacı almam için. Bakalım bana hangi ilaç çıkmış. Dr. öyle söylemişti. Sana hangi ilaç çıkarsa dedi. 2 ilaç varmış devletin ücretsiz verdiği biri zyban diğeri de champix. Bakalım ne olacak yarın. Buradan bilgi veririm sizlere. Kendim adına çok korkuyorum bırakamayacağım die. İnşallah canavar gibi bırakabilirim. Hiç umudum yok aslında kendime güvenim yok. Biraz sıkıştırınca vazgeçiyordum sigarayı bırakmaktan. Ama bir yerden başlamak lazım. İç iç sonu yok. Devamlı artıyor. 14 senedir içiyorum. İlk başlarda günde 5 tane falandı. Gittikçe arttı 1 paket oldu. 4-5 sene sonra 2 pakete mi çıkıcam. Allah korusun. Onun için biraz uğraşıp kurtulmak lazım bu illetten. Destek verelim burdan birbirimize arkadaşlar.

Mrb gülperi benim randevum yarın ilacı almam için. Bakalım bana hangi ilaç çıkmış. Dr. öyle söylemişti. Sana hangi ilaç çıkarsa dedi. 2 ilaç varmış devletin ücretsiz verdiği biri zyban diğeri de champix. Bakalım ne olacak yarın. Buradan bilgi veririm sizlere. Kendim adına çok korkuyorum bırakamayacağım die. İnşallah canavar gibi bırakabilirim. Hiç umudum yok aslında kendime güvenim yok. Biraz sıkıştırınca vazgeçiyordum sigarayı bırakmaktan. Ama bir yerden başlamak lazım. İç iç sonu yok. Devamlı artıyor. 14 senedir içiyorum. İlk başlarda günde 5 tane falandı. Gittikçe arttı 1 paket oldu. 4-5 sene sonra 2 pakete mi çıkıcam. Allah korusun. Onun için biraz uğraşıp kurtulmak lazım bu illetten. Destek verelim burdan birbirimize arkadaşlar.

bırakmak için yaptığın atılım bile senin artık içten içe uzaklaştığının habercisi
sen sadece korkuyorsun, onsuz hayat nasıl bilmiyorsun :27:
bırakınca eminim sende kendine inanamayacaksın:34:
aradan biraz zaman geçecek tadını merak edeceksin ama içmeyeceksin
aman neden bıraktım diyeceksin ama içmeyeceksin
elimde tutarken ammada havalıydım diyeceksin ama gene içmeyeceksin
yanında soba bacası gibi tüttürecekler ama içmeyeceksin
nasıl içmediğine gelince bilmiyorum ... elin gitmiyor merete bir türlü:37:

Sn. rezzan784 merakla senın dr. randevu sonucu beklıyorumm. Bakalım nasıl heberler verıceksın bızee:71:

Sn. rezzan784 merakla senın dr. randevu sonucu beklıyorumm. Bakalım nasıl heberler verıceksın bızee:71:

Slm gülperi, bugünkü randevuma gittim ve dr. bana champix çıktığını söyledi. Bir kutu başlangıç paketini verdi. Nasıl kullanmam gerektiği içinde yazıyormuş. Biraz çaba sarfet bakalım dedi.:(( Sanki çaba sarfetmiyoruz. Aldım ilacı ama biraz korkuyorum okuduklarımdan dolayı. Yan etkilerinden dolayı. Dr. sordum uykusuzluk ve gerginlik yapabilir dedi. 10 veya 12. gün bırak dedi. Ama ben 14. günü düşünüyorum Bakalım akşama alıcam ilk dozu sanırım. Merak ettiğiniz birşey olursa cevaplarım seve seve.

Teşekkurler sn.rezzan784. Hayırlı kararlı bı baslangıc olur ınsallah. keske aklınıza gelseydı de welbutrın xl ılacı da sorsaydınız. Umarım 14.gun ıcınde ve sonrasında dumansız gunlerınız olur.Sonrasında devam paketını de alın dedımı acaba.

Bende 23 de gıdıcem bakalım bana neler dıcek.
İyi gunler..

Teşekkurler sn.rezzan784. Hayırlı kararlı bı baslangıc olur ınsallah. keske aklınıza gelseydı de welbutrın xl ılacı da sorsaydınız. Umarım 14.gun ıcınde ve sonrasında dumansız gunlerınız olur.Sonrasında devam paketını de alın dedımı acaba.

Bende 23 de gıdıcem bakalım bana neler dıcek.
İyi gunler..

slm gülperi.Orada beklerken bir hanım vardı. O wellbutrin kullanmış ve ona alerji yapmış. Her bünye farklı tabi. Aslında o merkezi pek beğendiğim söylenemez gülperi. Dr. pek ilgili değil. Biz sigara bırakmaya gidiyoruz sonuçta moral verebilirler. Pek konuştukları söylenemez. Ya da bilmiyorum bana öylesi denk geldi. Bazen eşref saati değil derler ya. Ben yan etkilerini okudum netten dedim biraz endişelendim dedim hemen kullanma istemiyorsan dedi geri ver dedi. Pek müdanaları yok. Bende denemek istiyorum en azından dedim. Başka yere gitmek istersen bir yer daha biliyorum. Zyban daha mı iyiydi acaba. En azından riski daha mı azdır? Ben zyban istiyordum bana çıkmasını şans işte. Dün akşam ilk tableti aldım. Hiç yanetki yaşamadım. İnşallah böyle gider. Bakalım. Ne olacak. Buradan birbirimizi motive edelim kızlar. Konuya da fazla ilgi yok.

Son düzenleme:
kızlar nerelerdesiniz yahu hiç sesiniz çıkmıyo? Sigarayı bırakan arkadaşlar ne durumdasınız?

Merhaba rezzan784.foruma gıremedım bı kac gun cunkı ben randevu ıcın ablama gecdım.ben anadoluyakasındayım.
neyse bugun dr gıttım cem dıye bır dr. ben ole acıkkası yan etkısıne fılan gırmedım kac yıllık bagımlı oldugumu sordu 15 yıllık dedım. bırakamazsam bır daha ılac kullana bılırmıyım evet dedı. welbutrın campıx zyban 3 ude aynı ıse yarıyor ve olumlu sonuclar verıyor ama sansa hangısı cıkarsa dedı. welbutrın ılacını ben yazdırarak alabılırmıyım dedım evet ben yazarsam alabılırsın dedı. bana da 5 ekıme gun verdı yaklasık 12 gun sonra.
Ama ısın tuhafı ablamda gırdı baska dr. ona 1 hafta sonra gel dedıler. anlamadım. bakalım ona da ılac ne cıkıcak bılemıyoruz. sımdlık durum bucanım. kendimiz adına bır ıse basladık devamı da gelmelı. korkuyorum fılan yok en onemlısııı cocuklarımızın bıze ıhtıyacları var.

Allah nasıp ettıgı surece onlara en guzel sekılde bakmak zorundaız. yılmak kacmak yok yola devam zafer bızım olmalı çalıs cabala Bu MAÇI KAZANMALIYIZ
ıyı gunlerr

slm kızlar nasılsınız ben süperim günleri hiç saymadım bugun şöle bir baktım da tam 20 gündür içmiorum ya süper bu kıslar aramıomuyum arada vuruyo cnm istiyo ama geçiştiriorum sakız çignemekten çenem agrıo birde ıvırzıvır yememek için yeşil üzüme sardım o kadar herkes başarır kızlar yeterki isteyin

Arkadaşlar benimde ilacımın 12. günü. Sigara tadında bir değişiklik olmadı. Ben severek ayrılacağım galiba. İlaç tiksindirmiyo gerçekten. Ne yaptığını tam olarak anlayamadım henüz. Tecrübeli arkadaşların sözlerine bakarsak sanırım etkisini bırakınca gösterecek. Ama ben şu durumda çok umutsuzum. Motivasyonumu kaybediyorum. Çok isteyerek başladım bu girişiminde sonu hüsran olmamalı. Ama kendi kendime nerden çıkarttım şimdi bırakma işini, daha rahat bi zamanda bırakırdım, ya çok zorlanırsam diye bir sürü sorun getiriyorum aklıma. Sizleri okudukça da bende niye böyle bir etki oluşmadı diyerek moralim daha da bozuluyor. Bende mi sorun var acaba? 14. günü belirlemiştim bırakma günüm olarak. 12. gündeyim. Azalttım diyebiliriz ama 2 gün de nasıl olacak of bilmiyorum. Benim gibi olan var mıydı acaba?

Arkadaşlar benimde ilacımın 12. günü. Sigara tadında bir değişiklik olmadı. Ben severek ayrılacağım galiba. İlaç tiksindirmiyo gerçekten. Ne yaptığını tam olarak anlayamadım henüz. Tecrübeli arkadaşların sözlerine bakarsak sanırım etkisini bırakınca gösterecek. Ama ben şu durumda çok umutsuzum. Motivasyonumu kaybediyorum. Çok isteyerek başladım bu girişiminde sonu hüsran olmamalı. Ama kendi kendime nerden çıkarttım şimdi bırakma işini, daha rahat bi zamanda bırakırdım, ya çok zorlanırsam diye bir sürü sorun getiriyorum aklıma. Sizleri okudukça da bende niye böyle bir etki oluşmadı diyerek moralim daha da bozuluyor. Bende mi sorun var acaba? 14. günü belirlemiştim bırakma günüm olarak. 12. gündeyim. Azalttım diyebiliriz ama 2 gün de nasıl olacak of bilmiyorum. Benim gibi olan var mıydı acaba?

hepimiz öyleydik canım ama son gün inan çok basit oluyor
sen bile inanamıyorsun
kolay gelsin haberini bekliyorum

Back