- 28 Temmuz 2020
- 204
- 483
-
- Konu Sahibi Belgisizamir
Öğrencilik yıllarım Erzurumda geçti,havası suyu güzel ancak kültürü bana çok ters.Soğuğu sevmem ama açılırsa Erzurum'u tercih edeceğim. En batıdan en doğuya gitmek zor olacak ama kar diye sayıklayan oğlum kara doyar sanırım
Diyarbakır korktuğunuz gibi değil her türlü imkanı bulabilirsin. Hatta yazdıklarınızda illerden büyükşehirlerin hepsini yazabilirsinOnun tercih hakkını değil kendi tercih hakkımı kullacağım çünkü eşime zor yerler çıkacaktır. Ben iyi bir zorunlu hizmet yeri tercih yapacağım o da eş durumuyla gelecek.
Şu an tercih dönemi değil ama hep bu konuyu düşünüyorum. Bakalım nereler açılacak.
Malatya aklımda
Erzurum da olabilir
Ama Diyarbakır terör faktörü nedeniyle tercih konusunda sonlarda olabilir. Teşekkürler
Diyarbakıra mecburi hizmet için gelenler gitmemek için kılı kırk yarıyor ya da mecburen gitmek durumunda kalanlar ağlayarak gidiyor her açıdan iyi eğitim sağlıkÇok kararsızım
Zorunlu hizmeti süremi tamamlamadan eş durumuyla yaşadığım büyüdüğüm şehre geldim. Bu şehre gelmek zordur. Şimdi eşimin 2. Doğu hizmeti yaklaştı (2-3 sene sonra gitmek zorundayız) Gidersek bu şehre bir daha dönemeyiz.
Çocuğum iki sene sonra okula başlayacak bu yüzden bu yıl tayın isteyip gitmeliyiz ki okul araştırması yerleşme çocuğun adapte olması için belli bir sürecimiz olmalı. En az 6 yıl aynı şehirde kalmalı, eğitim sürecinde çevresel değişiklik yapmamalıyız.
Gittiğimiz yerde ilkokula başlayacak doğuda kaliteli hizmet veren özel okul sosyal faaliyetler bakımından doyurucu bir şehir bulabilir miyiz?
Bunun yanında doğuya gitmeyip yaşadığım şehirde kalarak burada zorunlu hizmet kapsamındaki bir ilçeye tayin isteyip çocuğumun iyi koşullarda eğitim sürecini sağlama imkanını mı kullanmalıyım. Bu durumda eşim doğuya giderek oradaki hizmetini tamamlayacak ve eş durumundan tekrar yaşadığımız şehre dönecek ki bu 3 yıl sürecek.
Babasından ayrılması daha çok yıpratıcı olacağından bu seçenek pek de değer görmüyor.
Doğuda ve Güneydoğuda sağlık ve eğitim yönüyle tavsiye edeceğiniz il ilçeler var mı?
Şark illeri
Adıyaman
Elazığ
Malatya
Sivas
Şanlıurfa
Artvin
Bayburt
Bitlis
Gümüşhane
Mardin
Iğdır
Muş
Siirt
Ağrı
Ardahan
Bingöl
Kars
Hakkari
Şırnak
Tunceli
Batman
Diyarbakır
Erzincan
Erzurum
Van
Çok soğuk hiç tavsiye etmemSoğuğu sevmem ama açılırsa Erzurum'u tercih edeceğim. En batıdan en doğuya gitmek zor olacak ama kar diye sayıklayan oğlum kara doyar sanırım
Saydığınız illerin pek çoğunu biliyorum. Malatya doğu değil artık asker-polis için. Tercihinizi ona göre yapın. Tunceli merkez olursa aşırı rahat bir şehir. Merkezde terör olayları yok ama eşinizin ilçe olma durumu varsa dikkat etmek lazım. Şimdi hemen her yerde özel okul imkanı var, çok dert etmeyin. Elazığ memleketim, hem iyi devlet okulları hem de kaliteli özel okullar var, Ted koleji gibi. Erzurum 2. memleketim sayılır. Soğuğu dışında çok rahattır ve eğitimi de gayet iyidir, Van keza yine öyle. Antepin sosyal dokusu çok karmaşık ve sınıflar çok kalabalık. Özel okul düşünüyorsanız Antep de güzeldir. Ama Diyarbakır’dan ötesini pek tavsiye edemeyeceğim. Sosyal ve kültürel doku çok farklı, okullar kalabalık ve özel okul kültürü pek yerleşmemiş maalesef..
ElazığÇok kararsızım
Zorunlu hizmeti süremi tamamlamadan eş durumuyla yaşadığım büyüdüğüm şehre geldim. Bu şehre gelmek zordur. Şimdi eşimin 2. Doğu hizmeti yaklaştı (2-3 sene sonra gitmek zorundayız) Gidersek bu şehre bir daha dönemeyiz.
Çocuğum iki sene sonra okula başlayacak bu yüzden bu yıl tayın isteyip gitmeliyiz ki okul araştırması yerleşme çocuğun adapte olması için belli bir sürecimiz olmalı. En az 6 yıl aynı şehirde kalmalı, eğitim sürecinde çevresel değişiklik yapmamalıyız.
Gittiğimiz yerde ilkokula başlayacak doğuda kaliteli hizmet veren özel okul sosyal faaliyetler bakımından doyurucu bir şehir bulabilir miyiz?
Bunun yanında doğuya gitmeyip yaşadığım şehirde kalarak burada zorunlu hizmet kapsamındaki bir ilçeye tayin isteyip çocuğumun iyi koşullarda eğitim sürecini sağlama imkanını mı kullanmalıyım. Bu durumda eşim doğuya giderek oradaki hizmetini tamamlayacak ve eş durumundan tekrar yaşadığımız şehre dönecek ki bu 3 yıl sürecek.
Babasından ayrılması daha çok yıpratıcı olacağından bu seçenek pek de değer görmüyor.
Doğuda ve Güneydoğuda sağlık ve eğitim yönüyle tavsiye edeceğiniz il ilçeler var mı?
Şark illeri
Adıyaman
Elazığ
Malatya
Sivas
Şanlıurfa
Artvin
Bayburt
Bitlis
Gümüşhane
Mardin
Iğdır
Muş
Siirt
Ağrı
Ardahan
Bingöl
Kars
Hakkari
Şırnak
Tunceli
Batman
Diyarbakır
Erzincan
Erzurum
Van
Anılarım canlandı ben sarıkamışa gitmiştim eşimin görevinden dolayı karsa gezmeye giderdik eğitimi güzel soğuk memleket ama tavsiye ederim 3 sene kolay geliyor söylemesi ama eşden ayrılmak inanın zor asla önermiyorum gitmesi ayrı dert gelir alışmak ayrı dert aile bütünlüğünüzü bozmayın çoçuğunuzu üzmeyin size sürekli sorucak anne babam nezaman gelicekÇok kararsızım
Şark illeri
Adıyaman
Elazığ
Malatya
Sivas
Şanlıurfa
Artvin
Bayburt
Bitlis
Gümüşhane
Mardin
Iğdır
Muş
Siirt
Ağrı
Ardahan
Bingöl
Kars
Hakkari
Şırnak
Tunceli
Batman
Diyarbakır
Erzincan
Erzurum
Van
Tayinciler hep böyle güzel anar memleketimi. Gelip de kötü ayrılan duymadım, görmedim hiçBen elazıg da ilk okul okurken 20 sene once kac tane ozel okul vardı. Ayrıca elazigda okudugum devlet okulu ve ogretmenlerim cok kaliteliydi. biz tayinimiz bitip Bursa ya taşınirken çok uzulmuştuk. hala da Elazığ güzel bir anıdır bizim icin.
Ben diyarbakırdayim eskisi gibi terör olayları yok , burada üni okuyup eşimle tanışıp evlendik ve burda kaldık, eşim de bende buralı değiliz, ama ben diyarbakıra bayıldım, çok büyük metropol bir şehir, özel okul desen binlerce seçenek bence diyarbakır süper olur ayrıca ucuz bir şehir ve evleri harika , çok gelişmiş bir şehir ben çok rahat ettim , memnunum daha önce trabzonda yaşıyordum orası da güzel ama diyarbakır yemekleri , gezmesi tozmasi, tarihsel yapısı herşeyi müthiş, yani çıkın çıkın gelin burayaÇok kararsızım
Şark illeri
Adıyaman
Elazığ
Malatya
Sivas
Şanlıurfa
Artvin
Bayburt
Bitlis
Gümüşhane
Mardin
Iğdır