Zorunlu Hizmet-Çocukla Tayin

Belgisizamir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2017
618
2.229
Çok kararsızım
Zorunlu hizmeti süremi tamamlamadan eş durumuyla yaşadığım büyüdüğüm şehre geldim. Bu şehre gelmek zordur. Şimdi eşimin 2. Doğu hizmeti yaklaştı (2-3 sene sonra gitmek zorundayız) Gidersek bu şehre bir daha dönemeyiz.

Çocuğum iki sene sonra okula başlayacak bu yüzden bu yıl tayın isteyip gitmeliyiz ki okul araştırması yerleşme çocuğun adapte olması için belli bir sürecimiz olmalı. En az 6 yıl aynı şehirde kalmalı, eğitim sürecinde çevresel değişiklik yapmamalıyız.

Gittiğimiz yerde ilkokula başlayacak doğuda kaliteli hizmet veren özel okul sosyal faaliyetler bakımından doyurucu bir şehir bulabilir miyiz?

Bunun yanında doğuya gitmeyip yaşadığım şehirde kalarak burada zorunlu hizmet kapsamındaki bir ilçeye tayin isteyip çocuğumun iyi koşullarda eğitim sürecini sağlama imkanını mı kullanmalıyım. Bu durumda eşim doğuya giderek oradaki hizmetini tamamlayacak ve eş durumundan tekrar yaşadığımız şehre dönecek ki bu 3 yıl sürecek.
Babasından ayrılması daha çok yıpratıcı olacağından bu seçenek pek de değer görmüyor.
Doğuda ve Güneydoğuda sağlık ve eğitim yönüyle tavsiye edeceğiniz il ilçeler var mı?
Şark illeri
Adıyaman
Elazığ
Malatya
Sivas
Şanlıurfa
Artvin
Bayburt
Bitlis
Gümüşhane
Mardin
Iğdır
Muş
Siirt
Ağrı
Ardahan
Bingöl
Kars
Hakkari
Şırnak
Tunceli
Batman
Diyarbakır
Erzincan
Erzurum
Van

Son düzenleme:
Eşinizi yalnız gönderirseniz çocuğa bakmakta zorlanacak mısınız, tek çocuk mu, babayı özler mi? Aile bütünlüğünü bozmak bence düşünülecek en son şey olmalı. Doğulu değilim. Güneydoğuda bilinen Gaziantep var.

Benzer bir durumu yaşadık.Ben şu an bulunduğum şehirden ayrılmak kesinlikle istemiyorum.Atansaydım yeni doğmuş bebekle gidecektim yanıma annemi alıp sonra eş durumuyla gelecektim ki 4 sene sürecekti öğretmenim.Tüm hayatımın refahı için 4 seneyi git gel yaparak gözden çıkarmıştım.Etrafımızda böyle yapan da çok oldu.Eşi polis olan da öğretmen olan da gitmedi.Ama bu tercihlerinize göre değişir.Çocuğa tek başına bakabileceksiniz,bulunduğunuz şehirden ayrılmak istemiyorsanız 3 sene göz açıp kapayıncaya kadar geçer.Ama dediğim gibi düşünülmesi gereken etmenler var.

Tek başıma bakarım ama çocuğum için babadan ayrılmak zor olabilir ve belki olmayabilir. Bu seçenekten evvel varsa mahrumiyetin olmadığı bir şehir düşünüyorum

Malatya. Diğer seçenekler arasından yazmamanız gerektiğini düşündüklerim de var, hakkında fikrim olmayanlar da. Malatya en ideali her açıdan. 6 yıldan bile fazla kalabilirsiniz kendi isteğinizle.

Sen bütün illeri yazmışsın neredeyse tercihi çıkıyor mu eşinin yoksa zorunlu mu askeriye istediği yere veriyor. Çünkü hakkari şırnak tarzında yerler çıkarsa gitme bence .Ama daha güzel yerler çıkarsa gidebilirsin. Bence tayin yeri çıkınca karar ver .Sivas urfa diyarbakır erzurum malatya iyi yerler çünkü gitmene engel değil.

Onun tercih hakkını değil kendi tercih hakkımı kullacağım çünkü eşime zor yerler çıkacaktır. Ben iyi bir zorunlu hizmet yeri tercih yapacağım o da eş durumuyla gelecek.
Şu an tercih dönemi değil ama hep bu konuyu düşünüyorum. Bakalım nereler açılacak.
Malatya aklımda
Erzurum da olabilir
Ama Diyarbakır terör faktörü nedeniyle tercih konusunda sonlarda olabilir. Teşekkürler

Bence hiç bir okul babasından ayrı 3 sene geçirmesine değmez. En güzel zamanlarında -eğer mecbur değilseniz- bir arada olmanız çok daha iyi. İkinci olarak da Malatya da yaşayan bir arkadaşım var. Şartlarından memnun olduğunu söylüyor. Gerçi bu kişiye göre değişen bir şeydir ama yine de değerlendirilebilir.

Erzurum’da yaşıyorum Bilkent koleji, Bahçeşehir koleji, güneş koleji burdan baya iyi öğrenciler çıkıyor etkinlik açısından da epey imkan var fakat soğuk sağlık yönünden de epey iyi çevre illerden buraya geliniyor

Eğitim önemli ama ilk eğitim evde başlar. Çocugun aile hayatı da önemli. Her nereyi tercih ederseniz edin çocuk aile ortamında devam etsin eğitimine. Ilkokulu bile 2 ayri şehirde, okulda öğretmende bitirmiş, sayısız ogretmen değiştirmiş günümüz öğretmeninden sevgiler

Temmuzda bile kar var, yorgan hayatımızın ayrılmaz bir parçasıydı vakti zamaninda

Öncelikle çok zorunlu olmadığı sürece eşlerin- ve çocuğun- birbirinden 2-3 sene de olsa ayrı geçirmesini yanlış buluyorum.

İkincisi; sanırım doğuyu gözümüzde çok kötü canlandırıyoruz. Doğma- büyüme Çanakkaleli bir arkadaşım öğretmen olarak Batman'a atanmıştı. Ağlaya ağlaya gitti. Sonra konuştuğumuzda, çok önyargılı gittiğini şu an çok memnun olduğunu söyledi.

Bulunduğum ilde yaşamımı sürdürmek istiyorsam ve bir daha dönme şansımın olmaması bir kuralsa 3 yıl eşimi göndermeyi seçerdim.
Saydığınız Doğu illerini gidip görmedim ama Malatya'nın gelişmiş bir il olduğunu duymuştum. Bir yakınım askerlik yaptı orada. Annesi yanına gittiğinde hiç beklediğim gibi değildi çok güzel bir il demişti.
Ama Artvin Karadeniz doğası nedeniyle göz kırpardı bana sanırım.
Yakın zamanda doktor bir tanıdık bile isteye oraya tayin istemişti.

Soğuğu sevmem ama açılırsa Erzurum'u tercih edeceğim. En batıdan en doğuya gitmek zor olacak ama kar diye sayıklayan oğlum kara doyar sanırım

Batman düşünülmeli sanırım. Yaşayan varsa okulları hakkında bilgi verilirse sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…