- 29 Temmuz 2017
- 24.376
- 125.011
- 36
-
- Konu Sahibi Belgisizamir
Bizim de öyle olduTemmuzda bile kar var, yorgan hayatımızın ayrılmaz bir parçasıydı vakti zamaninda
Hem de fazlasıylaSoğuğu sevmem ama açılırsa Erzurum'u tercih edeceğim. En batıdan en doğuya gitmek zor olacak ama kar diye sayıklayan oğlum kara doyar sanırım
Kötü değil de imkan bakımından yetersiz diyelim.Öncelikle çok zorunlu olmadığı sürece eşlerin- ve çocuğun- birbirinden 2-3 sene de olsa ayrı geçirmesini yanlış buluyorum.
İkincisi; sanırım doğuyu gözümüzde çok kötü canlandırıyoruz. Doğma- büyüme Çanakkaleli bir arkadaşım öğretmen olarak Batman'a atanmıştı. Ağlaya ağlaya gitti. Sonra konuştuğumuzda, çok önyargılı gittiğini şu an çok memnun olduğunu söyledi.
Ama Entepim şark görevi olarak geçmiyorEşinle aran çok iyide eşinle git yok limoni dersen ayrı takıl
Şaka bir yana doğuda Malatya Van Antep gelişmiş iller arasinda diye arkadaslar soyler
Erzurum'a giyim aşırı soğuk ben o sogugu cekemem.hatta birdaha Allah buraya düşürmesin demistim.
Tercih hakkım olsa Antep derdim.
Yok kız artık küresel şartlardan oraya bile kar yağmıyor eskisi gibi adı çıkmış soğuk diye Ankara nın soğuğu ordan beter. Ağrı kars gibi iller aslında Erzurum dan soğuk ve kar çok çok fazlaTemmuzda bile kar var, yorgan hayatımızın ayrılmaz bir parçasıydı vakti zamaninda
Sehir merkezi değil canım dağların eteklerinde kar var demek istedimYok kız artık küresel şartlardan oraya bile kar yağmıyor eskisi gibi adı çıkmış soğuk diye Ankara nın soğuğu ordan beter. Ağrı kars gibi iller aslında Erzurum dan soğuk ve kar çok çok fazla
Evet belli köyler soğuk eğer konu sahibi merkez ilçeleri seçerse rahat eder. Hem sağlık hemde etkinlikler vs konusunda kış 2011 demi neydi kış olimpiyatları sonrası şehire çok para harcandı baya iyi bir yerde oldu. Antep, Elazığ, Malatya vs de iyi bölgeler eğer terör olaylarından çekiniyorsa bu illeri listenin başlarına koymalıSehir merkezi değil canım dağların eteklerinde kar var demek istedim
Van malatya elazig sivas sahane sehirler.Çok kararsızım
Zorunlu hizmeti süremi tamamlamadan eş durumuyla yaşadığım büyüdüğüm şehre geldim. Bu şehre gelmek zordur. Şimdi eşimin 2. Doğu hizmeti yaklaştı (2-3 sene sonra gitmek zorundayız) Gidersek bu şehre bir daha dönemeyiz.
Çocuğum iki sene sonra okula başlayacak bu yüzden bu yıl tayın isteyip gitmeliyiz ki okul araştırması yerleşme çocuğun adapte olması için belli bir sürecimiz olmalı. En az 6 yıl aynı şehirde kalmalı, eğitim sürecinde çevresel değişiklik yapmamalıyız.
Gittiğimiz yerde ilkokula başlayacak doğuda kaliteli hizmet veren özel okul sosyal faaliyetler bakımından doyurucu bir şehir bulabilir miyiz?
Bunun yanında doğuya gitmeyip yaşadığım şehirde kalarak burada zorunlu hizmet kapsamındaki bir ilçeye tayin isteyip çocuğumun iyi koşullarda eğitim sürecini sağlama imkanını mı kullanmalıyım. Bu durumda eşim doğuya giderek oradaki hizmetini tamamlayacak ve eş durumundan tekrar yaşadığımız şehre dönecek ki bu 3 yıl sürecek.
Babasından ayrılması daha çok yıpratıcı olacağından bu seçenek pek de değer görmüyor.
Doğuda ve Güneydoğuda sağlık ve eğitim yönüyle tavsiye edeceğiniz il ilçeler var mı?
Şark illeri
Adıyaman
Elazığ
Malatya
Sivas
Şanlıurfa
Artvin
Bayburt
Bitlis
Gümüşhane
Mardin
Iğdır
Muş
Siirt
Ağrı
Ardahan
Bingöl
Kars
Hakkari
Şırnak
Tunceli
Batman
Diyarbakır
Erzincan
Erzurum
Van
kesinlikle erzurum. 5 sene yaşadım ve imkanım olsa yine yaşarım. çok seviyorum erzurumu. kış insanıyım gerçi ben o yüzden kışın da zorlanmadım. trabzon, giresun gibi iller çok yakın arabanızla gidip gezip akşam eve dönebilirsiniz. hastane, eğitim gibi imkanlar da güzel ki zaten öğrenci şehridir. çok seviyorum erzurumu ❤Çok kararsızım
Zorunlu hizmeti süremi tamamlamadan eş durumuyla yaşadığım büyüdüğüm şehre geldim. Bu şehre gelmek zordur. Şimdi eşimin 2. Doğu hizmeti yaklaştı (2-3 sene sonra gitmek zorundayız) Gidersek bu şehre bir daha dönemeyiz.
Çocuğum iki sene sonra okula başlayacak bu yüzden bu yıl tayın isteyip gitmeliyiz ki okul araştırması yerleşme çocuğun adapte olması için belli bir sürecimiz olmalı. En az 6 yıl aynı şehirde kalmalı, eğitim sürecinde çevresel değişiklik yapmamalıyız.
Gittiğimiz yerde ilkokula başlayacak doğuda kaliteli hizmet veren özel okul sosyal faaliyetler bakımından doyurucu bir şehir bulabilir miyiz?
Bunun yanında doğuya gitmeyip yaşadığım şehirde kalarak burada zorunlu hizmet kapsamındaki bir ilçeye tayin isteyip çocuğumun iyi koşullarda eğitim sürecini sağlama imkanını mı kullanmalıyım. Bu durumda eşim doğuya giderek oradaki hizmetini tamamlayacak ve eş durumundan tekrar yaşadığımız şehre dönecek ki bu 3 yıl sürecek.
Babasından ayrılması daha çok yıpratıcı olacağından bu seçenek pek de değer görmüyor.
Doğuda ve Güneydoğuda sağlık ve eğitim yönüyle tavsiye edeceğiniz il ilçeler var mı?
Şark illeri
Adıyaman
Elazığ
Malatya
Sivas
Şanlıurfa
Artvin
Bayburt
Bitlis
Gümüşhane
Mardin
Iğdır
Muş
Siirt
Ağrı
Ardahan
Bingöl
Kars
Hakkari
Şırnak
Tunceli
Batman
Diyarbakır
Erzincan
Erzurum
Van
Eşimle aram ha var ha yok. Bana göre 'Sana gitmeler yakışır bana kalmak' derim ama oğlumla araları gayet iyiEşinle aran çok iyide eşinle git yok limoni dersen ayrı takıl
Şaka bir yana doğuda Malatya Van Antep gelişmiş iller arasinda diye arkadaslar soyler
Erzurum'a giyim aşırı soğuk ben o sogugu cekemem.hatta birdaha Allah buraya düşürmesin demistim.
Tercih hakkım olsa Antep derdim.
Aman tanrım hepsi birbirinden güzel seçenekler:)Çok kararsızım
Şark illeri
Adıyaman
Elazığ
Malatya
Sivas
Şanlıurfa
Artvin
Bayburt
Bitlis
Gümüşhane
Mardin
Iğdır
Muş
Siirt
Ağrı
Ardahan
Bingöl
Kars
Hakkari
Şırnak
Tunceli
Batman
Diyarbakır
Erzincan
Erzurum
Van
Erzurum aşırı soguk ben seminere gittim buz gibiydiEşimle aram ha var ha yok. Bana göre 'Sana gitmeler yakışır bana kalmak' derim ama oğlumla araları gayet iyi
Ben de olsam Antep derim ama o sayılmıyor.
Malatya Erzurum ve Batman olabilir sanırım