ZORUNDAMIYIM ??? GEREKİRMİ ???

Vicdan meselesi bu işler.kizlarina daha uygun düşer.onlar size yıkıyor tüm sorumlulugu oyle sey olmaz.esinizle konusun ya sırayla gidin yada yardimci tutun ödemeyi bölüşüm.insanda bir yere kadar yeter tek evlat olsa esiniz neyse.onlarda evladim diye yarin miras almaya kalkar.yaziklar olsun.Allah ne verirse hayirli versin.es, evlat, komsu, arkadas...

Kp.kızları varken size dűşmez, insan utanır geline git babamın çamaşırını yıka demeye, ne biçim insanlar var.Eger kp iyiyse size karşı, Allah rızası için yardım edebilirsiniz, ben olsam evime yemege davet ederdim arasıra, kızlarıda ev işlerini yapıversin...

Bütün arkadaslar sagolsun demekki ben boşuna kendmi mecbur hssedyormusum .. Artık vicdanm rahat hiçbirseye mecbur değilim

Adamın iki kızı var size düşer,ha biz bakamıyoruz evlat olarak deyip yük geliyorsa bakmayın o zaman kimse gelini gitmiyor demez çocukları bakmıyor der.

Ben kendi anne babamı sırtımda taşırım sizde yapın bana düşmez deyin takmayın

Adamın iki kızı var size düşer,ha biz bakamıyoruz evlat olarak deyip yük geliyorsa bakmayın o zaman kimse gelini gitmiyor demez çocukları bakmıyor der.

Ben kendi anne babamı sırtımda taşırım sizde yapın bana düşmez deyin takmayın
Aynen canm birazda borclu hssetme durumu var..kp düğün yaptı ev verdi. O evde gormcelernde hakkı vardı hepsinin maddi durumu iyi oldgu için bze verdi . Hal böle olnca brazda borclu hssediyordum. Ama düşündümde oğullarna yaptlar dyorm ben el kızıyım nihayetnde

Kp.kızları varken size dűşmez, insan utanır geline git babamın çamaşırını yıka demeye, ne biçim insanlar var.Eger kp iyiyse size karşı, Allah rızası için yardım edebilirsiniz, ben olsam evime yemege davet ederdim arasıra, kızlarıda ev işlerini yapıversin...
Bnde sadece allah rızası içn bsyler yapmya calsyorm

Aynen canm birazda borclu hssetme durumu var..kp düğün yaptı ev verdi. O evde gormcelernde hakkı vardı hepsinin maddi durumu iyi oldgu için bze verdi . Hal böle olnca brazda borclu hssediyordum. Ama düşündümde oğullarna yaptlar dyorm ben el kızıyım nihayetnde

İyi de Allah korusun boşansan adam gelinime kalsın demeyecek ev oğlunun evi görülüyor

Zaten konustugumuzda haddini bildirdim vana empati yapmami söyledi bnde herkes içinden geldiği kadar yapar dedim. Utanmadan bana bide hakkymıs gibi ; ne yani senin içinden bukadarmı geliyo diye üste çıkmaya calişti gerizekalı
İçinden ne kadar geliyorsa o kadar git, sorumluluğu sana yüklemelerine izin verme. Asli görev onların, onlardan sonra sana düşer. Kullandırtma kendini. Onlardan fazla gitme. Onlar daha çok gitmeli.

Son düzenleme:
İçinden ne kadar geliyorsa o kadar git, sorumluluğu sana yüklemelerine izin verme. Asli görev onların, onlardan sonra sana düşer. Kullandırtma kendini. Onlardan gazla gitme. Onlar daha çok gitmeli.
Aynen canm gercekten ben yaşım itibaryle bu konularda pek olgun değilmisim..yeni yeni gözüm aciliyor sagolun...

Eğer içinizden geliyorsa, içinizden geldikçe gidip yardım edin. Ama haftada bir iki insan yeter der artık. Daha bir yıllık evliymişsiniz eğer şimdiden böyle alıştırırsanız sonra önünü hiç alamazsınız. Kimin ne dediğini umursamayın eşinizin ailesine zorla hiçbir şey yapmak zorunda değilsiniz. Eşiniz de çok istiyorsa kendi yapar, kendi babası sonuçta

Görümcenler baskı kurmaya çalışıyorlar.Ben varken babama gelini baksın istemem,başta kendi içim rahat etmez.
Zorunda değilsin tabii ki...Arayıp sorarsın,ilgilenirsin ama bakmak senin görevin diye bir şey yok.

BABABLARININ SORUMLULUĞUNU ÜSTLERİNDEN ATMAK İÇİN ELLERİNDE GELENİ YAPIYORLAR.BENDE EN ÇOK BUNA ŞAŞIRIYORUM..AYRICA OLAYIN BİDE K.P. TARAFI VAR.. Ben gidince onkadar sey yapıyorum gözü görmyo kızları en ufak bdy yapsa yemin ederim bir ay dilinden düsürmüyo..nispet eder gibi bana söylüyo..çooookk fenalar çooookkkk
madem öleyse çok sevdiği kızları baksın sanada bi allah razı olsun kızım diyemiyosa destek olmuyosa oda nankörmüş

Kayinpeder hasta mi canim yaSi kac?

Benimde esimin üvey annesi memleketine gitdi banada dediki sen arada bir gelirsin evi temizlersin ben yokken.
Bende öyle sasirdimki tamam olur gibi birsey diyebildim anca. Iste bir defa gitdim esimle evi temizledim camasirlari yikadim topladim astik katladim felan. Sonra ama ne olduysa bie daha gidemedim esim de beni zorlamaya calisti biraz bende dedim ona görümcem gitsin benim bebegim var ben oraya gitsem bile birisi cocugu oyalamak zorunda ve kayinpederimin yanina yalniz gitmek istemiyoeum dedim. Iste esim de gec cikti isten felan öyle böyle derken gidemedim. Cünkü kayinpederimin yasi daha genc 45 bile degil günde 12 saat calisiyor birde kendi caninin sagligini düsünmüyor sirf türkiyeye üc bes kurus fazla götürmek icin yada arsa almak icin birde gece gidiyor is yerine. Adam gayet genc kendi temizligini de kendi yapabilir. O yüzden gitmedigime cokda pisman olmadim ama esim erken gelseydi isten giderdik beraber.

Hastalik durumu tabiki bambaska birsey ama bence bir insan kendi annesine babasina bakmak zorunda bunu gelin yapmamali. Hic gördünüzü mü kayinvalidesine bakan damat? Böyle birsey yok. Neden? Cünkü bu bizim toplum kadinlari hep sindiriyor maalesef

kayınpederimin evlne gidip onunla ilgilenmek evinin işini yapmak zorundamıyım ??? KIZLARI YAKINIDA İKEN..İKİ KIZI VAR ONLAR EVLİ VE YAKIN..BENİM EV BİRAZ UZAĞINDA..ben her hafta kendimi gitmek zorunda hissediyorum..görümcelerde genelde bunu ima ediyor..ben geliniyim onlar kızları..gelin olarak benim daha özverili olmam gerekirmiş..sizce öylemi ? Kafam çok karışık ne yapacagımı şaşırdım...
benım kv kp yaslılar cok, ev ıslerını kadın gelıp yapıyor, yemegını kv dem kendı yapar arada temızlık ısı olur-hastane ısı olur hep kızları kosturur ben sadece esımle zıyarete gıderım , kımsede benden bırsey beklemez benım zaten kendı evımın ıslerı var , bebegım var ... ama orda ıken bır ıkı bardak tabak falan yıkarım o kadar...
ama bana bunun baskısı yapılsa yapacagım seyıde yapmam ve sız mecbur degılsınız herkes kendı aılesınden sorumludur..

Arkadaslar fikirleriniz için sagolun artık haftada sadece bir gün gidicem ama her gidisimde be zaman gelicen diye baskı yapıyor KP ama kimin ne dediği umrumda bile değil .. Haftada bir az mı ? Bunu az görüyor .. Heralde ben fena halde alıstırdım bunlara.. Bundan sonra görürler günlerini .. Bakalım kim kime diş geciriyor.. Bugün bi aradaydık söyledikleri hiçbir sözün altında kalmadım cevabımı yapıştırdım.. Ama o kadar rahatladımki anlatamam :rolleyes: herkese cerecek cevabım var gercekten susanı sessizi eziyorlar arkadaş !!!

Ben böyle şeylerin Allah rızası için yapılması gerektiğini düşünürüm. Ama insanlarda şöyle bir tavır oluyor, bu nasılsa saf iyi niyetli bütün işi buna yıkalım biz rahat edelim. Bu duruma düşmemek için neler yapabileceğinizi konuşun eşiniz ve ailesiyle, mesela haftada bir gidiyorsanız temizlik ve çamaşır gibi. Diğerleri de daha yakın olduğu için yemek bulaşık alışveriş falan onlar halletsin. Bütün işleri üstlenmeyin ama o insanın da eşinizin babası olduğunu unutmayın, iyilik eden iyilik bulur böyle düşünün. Kimseye göre değil vicdanınıza göre hareket edin. Eşin ailesi ne yazık ki çoğu zaman gelini kullanabilecekleri kadar kullanmaya çalışıyorlar, kinlenmeyin sakın üzmeyin kendinizi elinizden geleni yapın başkasının yükünü de yüklediğinizde eşinize, kendinize vakit ayıramayacak mutsuz olacaksınız. Herkes elini taşın altına koymalı.

X