- 23 Ekim 2020
- 725
- 840
- 53
- Konu Sahibi fndknannesi
-
Herkes kendi kaderini yaşar,o hak etmiyor ben hak ediyorum diye bir şey yok.Her insanın sınavı farklı.Siz elinizden geleni yapın,başkasıyla yarışmayın ya da kendinizi karşılaştırmayın.Bunun bir sonu yok.Tek rakibiniz kendiniz olsun.Kendinizle yarışıp daha iyi seviyelere çıkmaya çalışın.Size acı çektiren,sizi üzen insanların mutluluğunu nasıl hazmediyorsunuz??? Benim canım acıyor...Bana geçmişte acı çektiren insanların benden daha iyi konumda olmaları canımı acıtıyor. Can acısı..Kıskanıyor muyum da böyle acıyor diye soruyorum kendime ama çok daha başka bir duygu tarif edemiyorum zoruma gidiyor böyle tarif edebilirim. Ciddi anlamda zoruma gidiyor.
Olay kısaca şu (belki önemsiz bir dert gibi gelebilir bazılarınız için ama bana öyle gelmiyor) benim çocukluğumdan beri arkadaş olduğum bir insan vardı..Ve bu kişi hep benden öndeydi her anlamda maddi manevi meselâ benim annem yok onun var, maddi durumları da hep iyiydi çocukken her istediği alınırdı..Buraya kadar tamam çocuktum ister istemez kıskanıyordum ama bu kişi kıskandığımın farkında olarak gözüme gözüme sokardı herşeyini yani o da kıskanmamı isterdi hep. Sonra neyse gel zaman git zaman biz büyüdük ben üni kazandım o kazanamadı ben de onun bana yaptığı gibi onu kıskandırmak istedim ama okuduğum bölüm boş bir bölümdü, işsiz kaldım çok zor durumda kaldım çok üzüldüm ama o çok başarılı bir iş kadını oldu.. Ben buna çok üzülüyorum . Neden??? Niye ben... Bana yazık değil mi? Yıllarca onun gölgesinde kaldım tamam ben de okulu kazanınca onu kıskandırmaya çalışmıştım ama başarılı olamadım ki hatta çok zor durumda kaldım hatta o bu durumumla alay bile etti işsiz kalmamla ilgili yani.Kıskandırmaya çalışmamın intikamını almıştı yani. Şimdi niye yükseldi, mutluluktan havalara uçtu?
Benim canım yanıyor bana yazık değil mi, üzülüyorum elimde değil..... Siz nasıl hissederdiniz meselâ? Lütfen kıskanıyorsun fln demeyin evet ben de farkındayım ama kıskanmamak elimde değil,kendimi zorluyorum kıskanmamak için ama çok üzülüyorum. Siz olsanız üzülmez miydiniz ya da kıskanmaz mıydınız aranızda çocukluktan beri bir rekabet olduğunu düşünün zorunuza gitmez mi? Zaten acı çekmişsiniz,dersinizi almışsınız işsiz kalarak neden şimdi onun yükselmesini de kaldırmak durumunda kalıyorsunuz,üzülüyorsunuz neden? Ben bıktım böyle olmasından. Ne vardı yani ben yükselseydim ben iyi konumda olsaydım da böyle üzülmek zorunda kalmasaydım... Gerçekten zoruma gidiyor elimde değil
Üniversiteye kadar olan kısım çocukluk değil ki. Bazı insanlar kötüdür, büyüdükçe içindeki kötülükte büyür.Üniversiteye kadar olan kısım çocukluk dönemi işte. Siz üniversite sınavını kazanınca çocukken yaptıkları için intikam almak istemişsiniz. Üniversite döneminden itibaren bir şey yaptıysa da karşılıklı yapmışsınız.
Hay.. Allah razı olsun ya...Üniversiteye kadar olan kısım çocukluk değil ki. Bazı insanlar kötüdür, büyüdükçe içindeki kötülükte büyür.
Seri katillerin çok küçük yaşlarda hayvanlara vs zarar vererek başladığını söylüyorlar mesela, çünkü beyinleri bizden farklı çalışıyor.
Konu sahibi gereksiz birşeye kalkışmış ama kötü olan sadece o değil
Durduk yere ya da değil siz artık takıntı yapmışsınız bu durumu. Hayatınızı kendiniz için inşa edip yaşayacaksınız, başkalarından iyi olmak ya da başkalarını kıskandırmak için değil.Durduk yere hasetlenmiyorum ki ben başkaları dediğiniz tek bir kişi bu kişiye özel olarak hasetlenme sebebim belli durduk yere değil. O yaptı diye...Durduk yere olsa haklısınız hasetçi,kötü bir insanım derdim ama bu kişiyle çocukluktan beri durumumuz bu. Çocuklukta kalan birşey de değil üstelik büyüyince de devam eden birşey...
İşte çocukluktaki tavır değişmiyor...Benimki de şöyle onun hayatında iyi birşey olsun asla paylaşmaz beni yanında istemez ama hayatı kötü gitsin kötü bir dönemi olsun ilk aradığı insan benim meselâ....Koşa koşa bana gelir kötü gününde ama iyi gününde selamı sabahı keser,ego yapar,kendine layık görüp arkadaşlık etmek istemez hanfendi...Ve aynı şekilde istemez benim iyi olmamı üniyi kazandım alışverişe gittik nerde kötü abuk sabuk bişey varsa aldrmaya çalışmıştı.O bakışlarını unutmuyorum.Buraya herkes gelmiş neymiş çocuklukta yapmışmış masummuş ben kin gütmüşüm diyor. Üni zamanına bile çocukluk diyen oluyor 19yaşında çocuk mu küçülsün de cebime girsin...Benim de cocukluk arkadaşım var. O geldi aklıma. Liseye geçtikten sonra benle konuşmadı. Ben iyi bir liseyi kazanmistim ne olduğunu anlamadım bile. Sonra üni sınavında bir sıkıntı yaşadım mezuna kaldim o sene benle tekrar konuşmaya başladı. Sonra üni kazanınca kazandığım üniyi duyunca yine üni boyunca konuşmadı. Mezun oldum işsiz dönemimde denk geldik. Tekrar konusuyordu muhabbet ediyordu ediyordu eskisi gibi. Sonra memlekete gittiğimde evine çağırdı o arada yeni bir iş girmiştim. Nerede başlayacağımı söyledim o günden sonra bir daha konuşmadı. Sonunda emin oldum hayatımda iyi şeyler olunca benle küsüyor kendi kendine.
Allah sizden de razı olsun gerçekten ama gerçekten bu şekilde benim yaşadığım şey herkes neden tepki gösterdi hiç anlamış değilim diycem ama bu platformda bayılıyor insanlar linçlemeye kimse ne yaşamış demiyor nerden tutup linçlesem ona bakıyor yazık vallahi sizin başınıza gelsin bakın bakalım neler yapıyorsunuz...Nasıl üzülüyorsunuz ... Ve gerçekten çok doğru bir şekilde anlamışsınız beni. Evet üzüldüğüm şey tam olarak bu...Bence senin durumun kiskanclik degil. Sen de isim bulamadigindan oyle adlandirmissin. Herkes de yuklenmis. Kiskanc insanlara benim de tahammulum yoktur ama sendeki durum su sanirim: zamaninda seni eziklemis vs seni incitmis biri var ve bu kisi bu kotu niyetine ragmen hep mutlu oldu bir sekilde. Hic adil degil bu diye dusunuyorsun bence. Evet canim adil degil. Cocuksa da cocuk. Hepimiz cocuktuk. Ben mesela bircok seye sahip olmama ragmen kimseyi eziklemezdim. Ezikleyen, yasitlarina kotu davranan vs cocuklar buyuyunce degismiyorlar. Hareketlerini dizginliyorlar sadece. Yani boyle bir insan buyuse de aslinda o cocuk hep. Hak veriyorum sana. Yediremiyorsun kendine bu kotu cocugun hayatina sutten cikmis ak kasik gibi devam etmesini ve hicbir bedel odememesini. Ama yapicak bi sey yok. Hayat adil degil ki. Bi seyler hep birilerinin yanina kalir. Sen uzuldugunle kalirsin. Onu geride birakmaya calis. Gerekirse onunla yuzles. Icindekileri soyle. Zamaninda seni nasil incittigini falan. Ve bunu kafandan cikar artik. Zor olabilir ama baska cozum yok.
Birşey sormak istiyorum samimi soruyorum?Herkes eşit şartlarda yetişmiyor. Her ne kadar ülkede adaletsizlik olsa da kalbinin ekmeğini de yiyorsun. Emek ve sabır ister. Onun annesi var benim yok demişsiniz peki kızın suçu ne bu noktada? O ne yapsın sizin için? Gözünüze soktuğunu sanmıyorum bence öyle algılamak istiyorsunuz. Siz de kuzenimi görüyorum. O da her şeye sahip olmak isterdi her şeyde hakkı olduğuna inanırdı ama gerçekler öyle değil işte. O kız önüne bakmış, geleceğine odaklanmış, rekabet haline girmemiş siz öyle anlamak istiyorsunuz sadece ama bunun tedavisi de oluyor doktora danışabilirsiniz. Madem ki sizi kıskandırmaya çalıştığına inanıyorsunuz neden arkadaşlığınızı devam ettirdiniz?
İyi de siz kendinizi tanıttınız burada hislerinizi, duygularınızı yazmışsınız. Kızın annesi var benim yok diye bile suçlar gibi konuşuyorsunuz nu normal de benim tahminlerim mi anormal? Gözünüze sokuyor da olabilir diyelim ki öyle hayatımız da bu tür insanlar hep olacak zaten mutlaka.. Her kıskandırmaya çalışanı kıskanarak yaşamak çocukça bence. Sizin sindiremediğiniz başka şeyler var. Kuzenime gelince sonu sizin gibi oldu maalesef sadece yenik düştüğü kıskançlık duygularıyla içe kapanık yaşadı gitti. Önünüze, geleceğinize kendi hayallerinize odaklanın bi başkasının gelip '' bak ben neler başardım, ne aldım, sen de yok ben de var '' demesi sizin canınızı acıtıyorsa bu yine siz de sorun olduğunu gösteriyor. Duygularınızı kontrol edemiyorsunuz.Birşey sormak istiyorum samimi soruyorum?
Gözünüze soktuğunu sanmıyorum demişsiniz, öyle algılamak istiyorsunuz demişsiniz, kıskandırmaya çalıştığına inanıyorsunuz demişsiniz. Allah aşkına nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz??? Yani bana öyle geldi karşı taraf sütten çıkma ak kaşık hiçbir şey yapmıyor ben kendi kendime kıskançlık krizine girdim?? Onu tanıyor musunuz? Ya da beni tanıyor musunuz? Karşı tarafın hiçbir şey yapmadığına nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Ha birde önüne bakmış rekabet haline girmemiş demişsiniz o kız işinde yükselince gelip bana ne havalar attı biliyor musunuz mesela. Böyle kıskanç diye yaftalamak ne kolay ya ben de sizi yaftalayayım belli ki siz de tam olarak bunları yapmışsınız o kuzeninize de o da benim gibi kendine dert edinmiş herşeyi... Allah yardımcısı olsun kuzeninizin.
Ablacım sen takıntılısın. Şu anda maddi imkanların varsa terapiye gitmeni öneriyorum. Yaprak dökümünde benim ne suçum var diye bağıran leyla gibisin şu an.Neden??? Gerçekten soruyorum...Niye ben bozmuş oluyorum? O yaparken iyiydi onun bozulmadı ben intikam almaya çalışınca ben mi bozuk oldum. O yaparken niye bozuk olmuyor o başlatınca niye bozuk olmuyor olan bana oluyor???
Kızın annesi var benim yok dememi takındınız. Burda konu benim annemin olup olmaması birseylere sahip olup olmamam değil. Bunu gözüme sokuyor olması....ve hâlâ diyelim ki öyle diyorsunuz. Burda mevzu kıskanmakta değil 'kıskandırılıyor' olmak....Eminim o kuzeniniz de bunları yaşamış ki zamanla içine kapanmış bence kuzeninize neler yaptığınızı oturup bi düşünün...kimse durduk yere delirmiyor. Ayrıca karşı taraf gelecek bak ben neler yasadım,neler aldım diyecek ve sorun yine ben de olacak öyle mi? Şu cümleden sonra o kadar emin oldum ki o kuzeninizin canını siz yakmışsınızdır sonra da biz bisey yapmadık diyip kıskanç diye yaftalamışsınızdıe yazık kıza gerçektenİyi de siz kendinizi tanıttınız burada hislerinizi, duygularınızı yazmışsınız. Kızın annesi var benim yok diye bile suçlar gibi konuşuyorsunuz nu normal de benim tahminlerim mi anormal? Gözünüze sokuyor da olabilir diyelim ki öyle hayatımız da bu tür insanlar hep olacak zaten mutlaka.. Her kıskandırmaya çalışanı kıskanarak yaşamak çocukça bence. Sizin sindiremediğiniz başka şeyler var. Kuzenime gelince sonu sizin gibi oldu maalesef sadece yenik düştüğü kıskançlık duygularıyla içe kapanık yaşadı gitti. Önünüze, geleceğinize kendi hayallerinize odaklanın bi başkasının gelip '' bak ben neler başardım, ne aldım, sen de yok ben de var '' demesi sizin canınızı acıtıyorsa bu yine siz de sorun olduğunu gösteriyor. Duygularınızı kontrol edemiyorsunuz.
İyi de neden arkadaşlık kurmaya ısrarla inatla devam ettin o zaman? Madem bu denli nefret ediyor sizden, her hareketi gözünüze batıyor arkadaşlığınızı bitirseydiniz, mesafe koysaydınız. Sadece bahane buluyorsunuz farkında değilsiniz. Öz eleştiri de çok önemlidir. Kardeş kardeşi bile kıskanıyor, malını elinden almaya çalışıyor bunlar hayatında keşke olmasa ama olacak yani. Kuzenim için üzülme o da sizin gibi bahanelerine sığınarak kıskançlığıyla hayatına devam eden biri. Ben kimsenin gözüne aldığımı, yediğimi hiçbir zaman sokmadım çok şükür ailem öyle yetiştirmedi. Kuzenimi öne sürerek kendinizi teselli edebilirsiniz ama bu sizin kıskanç olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor. Kıskandırılıyorsanız ve gerçekten kendinize değer veriyorsanız buna izin vermeyin önünüze bakın. Bu yaşa bunu dert edinmek sizce normal mi? Ne zengin arkadaşlarımız var çevremizde aldığı markayı gösteriyor, sahip olduklarını vs. görgüsüzlük diyip geçiyoruz sadece. Doktor tavsiyemi ciddiye alın lütfen bu hisleriniz asla normal değil.Kızın annesi var benim yok dememi takındınız. Burda konu benim annemin olup olmaması birseylere sahip olup olmamam değil. Bunu gözüme sokuyor olması....ve hâlâ diyelim ki öyle diyorsunuz. Burda mevzu kıskanmakta değil 'kıskandırılıyor' olmak....Eminim o kuzeniniz de bunları yaşamış ki zamanla içine kapanmış bence kuzeninize neler yaptığınızı oturup bi düşünün...kimse durduk yere delirmiyor. Ayrıca karşı taraf gelecek bak ben neler yasadım,neler aldım diyecek ve sorun yine ben de olacak öyle mi? Şu cümleden sonra o kadar emin oldum ki o kuzeninizin canını siz yakmışsınızdır sonra da biz bisey yapmadık diyip kıskanç diye yaftalamışsınızdıe yazık kıza gerçekten
Önce bi okuduğunu anla....19yasındaki kız mı çocuk??? 19yasındaki kz gelsin canını sıksın da çocuk diyip gecersin aynen aynen... Ayrıca çocukluktan beri diyorum beri...Yani en son ki kıskandırma çabası 25yaşındayken oldu.Hayata benden önde başlaması tabiki de onun suçu değil ama bunu benim gözüme gözüme sokması onun suçu konuyu nerenizle okuyorsunuz????Ablacım sen takıntılısın. Şu anda maddi imkanların varsa terapiye gitmeni öneriyorum. Yaprak dökümünde benim ne suçum var diye bağıran leyla gibisin şu an.
Kız çocukmuş, çocukluk etmiş. Büyümüşsünüz, kendince intikam almaya çalışmışsın. Kötü bir bölüm kazanmakla kendince nispet yapmışsın. İşin sonunda kız senden daha başarılı olmuş. Sen çocukça inatlaşırken sorun yoktu da karşılık alınca mı mağdur oldun?
Şu anda aldığın negatif yorumların sebebi yaşadıklarından daha çok içine girdiğin mental bence. Saçma bir atışmayı yıllarca kafanda büyütmüşsün, karşındakinin kötü sonunu beklemişsin. Belki onun senden haberi bile yoktur. Belki seni çok hoşlanmadığı bir tanıdığı olarak görüyordur. Ortads bir şey yokken neden can düşmanın ilan ettin kızcağızı
Paraları vardı diyorsun. O kişi üniversite okumasa bile en kötü bir güzellik merkezi açar yine köşeyi dönerdi, en başta rekabet etmeye çalışman hata.
Kısacası hayata senden çok önde başlamış, bu onun suçu değil. Hayatta bazen ne yaparsak yapalım standartlarına ulaşamayacağımız insanlar var, bunu ortaokulda falan çözmen gerekiyordu. Kıskançlık yapmayı, kötülük dilemeyi bırak ve kendi hayatını iyileştirmeye, mutlu olmaya bak bir an önce
Yani pesss.....kendi ağzınızla "Ben kimsenin gözüne aldığımı, yediğimi hiçbir zaman sokmadım çok şükür ailem öyle yetiştirmedi" diyebiliyorsunuz,bunun yanlış birsey olduğunun bilincindesiniz karşı taraf bana bunu yapıyor ama kıskanç,kötü ben oluyorum.. Diyecek gerçekten birsey bulamadım size. Pesssİyi de neden arkadaşlık kurmaya ısrarla inatla devam ettin o zaman? Madem bu denli nefret ediyor sizden, her hareketi gözünüze batıyor arkadaşlığınızı bitirseydiniz, mesafe koysaydınız. Sadece bahane buluyorsunuz farkında değilsiniz. Öz eleştiri de çok önemlidir. Kardeş kardeşi bile kıskanıyor, malını elinden almaya çalışıyor bunlar hayatında keşke olmasa ama olacak yani. Kuzenim için üzülme o da sizin gibi bahanelerine sığınarak kıskançlığıyla hayatına devam eden biri. Ben kimsenin gözüne aldığımı, yediğimi hiçbir zaman sokmadım çok şükür ailem öyle yetiştirmedi. Kuzenimi öne sürerek kendinizi teselli edebilirsiniz ama bu sizin kıskanç olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor. Kıskandırılıyorsanız ve gerçekten kendinize değer veriyorsanız buna izin vermeyin önünüze bakın. Bu yaşa bunu dert edinmek sizce normal mi? Ne zengin arkadaşlarımız var çevremizde aldığı markayı gösteriyor, sahip olduklarını vs. görgüsüzlük diyip geçiyoruz sadece. Doktor tavsiyemi ciddiye alın lütfen bu hisleriniz asla normal değil.
Ha bir de bahaneci olmuşum... Aynen aynen siz çok masumsunuz ben ve kuzeniniz bahaneciyiz siz harika insanlar...Yani pesss.....kendi ağzınızla "Ben kimsenin gözüne aldığımı, yediğimi hiçbir zaman sokmadım çok şükür ailem öyle yetiştirmedi" diyebiliyorsunuz,bunun yanlış birsey olduğunun bilincindesiniz karşı taraf bana bunu yapıyor ama kıskanç,kötü ben oluyorum.. Diyecek gerçekten birsey bulamadım size. Pesss
Çok agresifsiniz hala içinizde fırtınalar kopuyor önce öfkenizden bir kurtulun. Kız sizi ölümüne kıskandırmaya çalışmış tamam ama sizin anlamak istemediğiniz ısrarla reddettiğiniz konu şu; ne yapmış olursa olsun önünüze bakacaktınız, onunla yarışmayacaktınız. Hala size karşı tavırlarından bahsediyorsunuz. Ne zorbalarla karşılaştık bu hayatta hiçbiri için sizin gibi nefret beslemedim açıkçası unuttum gitti. Siz çok kincisiniz. Şunu duymak istiyorsunuz '' hayır canım saçmalama sen haklısın tabi kii karşı taraf seni çok kışkırtmış incitmiş bu kıskançlık değil '' vs. hayır sizin de hatalarınız var hep içiniz de bir yerlerde kıyaslama, rekabet, önde olma isteği ile yaşamışsınız. İstediğiniz kadar bize kızın gerçekler bu. Bu da size son yorumum hayatta yine de başarılar dilerim :)Yani pesss.....kendi ağzınızla "Ben kimsenin gözüne aldığımı, yediğimi hiçbir zaman sokmadım çok şükür ailem öyle yetiştirmedi" diyebiliyorsunuz,bunun yanlış birsey olduğunun bilincindesiniz karşı taraf bana bunu yapıyor ama kıskanç,kötü ben oluyorum.. Diyecek gerçekten birsey bulamadım size. Pesss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?