- 8 Şubat 2025
- 497
- 212
- 18
- Konu Sahibi fndknannesi
-
Maalesef o şekilde değil. Kendimi de çok sorguladığım oldu ama bu kişi elindeki herşeyle beni ezme derdindeydi hep. Ego yarıştırıyordu yaniElindekileri sizin gözünüze sokmuyordur, sizde olmadığı için ondakiler size batıyordur ve kendinizin farkında değilsinizdir olay bundan ibaret. Size kasıtlı bir şey yapıldığını düşünmüyorum, siz kalbinize fesat düşürdükçe, arkadaşınızı da öyle zannetmeye başladınız sadece. Yazdıklarınızdan çıkan bu.
Durduk yere hasetlenmiyorum ki ben başkaları dediğiniz tek bir kişi bu kişiye özel olarak hasetlenme sebebim belli durduk yere değil. O yaptı diye...Durduk yere olsa haklısınız hasetçi,kötü bir insanım derdim ama bu kişiyle çocukluktan beri durumumuz bu. Çocuklukta kalan birşey de değil üstelik büyüyince de devam eden birşey...Siz sürekli başkalarının hayatına odaklanırsanız tabi kendi hayatınızda kayda değer bir şey olmaz.
Buradan bakınca uzaktan uzaktan hasetlenen kişi sizmişsiniz gibi görünüyor. Ben hasetlenen insanların hayatlarında mutlu olabileceğine ve bir yerlere gelebileceğine inanmıyorum. Kendi davranışlarınızı da gözden geçirin
Ben sevincini, heyecanını paylaşmak olarak yordum. Sizin dediğiniz gibi olsun; peki gerçekten bu anlattıklarınızı hissettiyseniz, neden arkadaşlığınızı sürdürdünüz? Niçin imkanları ve diplomasıyla tevazuya yaklaşmak yerine ego kasan birini arkadaşlığınıza layık buldunuz? Sığ ve üzücü gelmedi mi?Maalesef o şekilde değil. Kendimi de çok sorguladığım oldu ama bu kişi elindeki herşeyle beni ezme derdindeydi hep. Ego yarıştırıyordu yani
e biptiret cikar hayatindan. alt tarafi arkadasin. ailecek gorusuyorlarmis. eee.Bu öyle birşey değil ki ama...Yani benden daha iyi olan tabiki bir sürü insan var ama o insanlar benimle yarış halinde değiller onları takmam ama bu anlattığım kişi çocukluğumdan beri böyle yarış halindeydi bunu takıyorum o yüzden....Bu arada çocukluktan 'beri' diyorum yani çocuklikta kalan bir durum değil sürekli devam eden bir durum bazı arkadaşlar bunu anlamamış çocukluğun intikamını aldım sanmış öyle değil...
Bir insana neden yükseliyor demek nasıl bir kafa.Kaldıramadığını yazmak ayrı bir ilginçlik.Hasetliktir bunun adı yanlış bilmiyorsam. Babamın ailesi anneme çok çektirmiş ki biz de çocukluğumuzdan beri şahit olduk.Küçük halam babam annemi dövsün diye fitne sokarmış.Şimdş villada yaşıyor bir eli yağda bir eli balda.Buna rağmen hiç demez niye o hayatı yaşıyor. Allaha havale eder.O bana yaptığı için yapmak istedim ama...Durduk yere yapmadım ki. Öyle bile olsa cezamı çekmişim işsiz kalıp alay konusu olmuşum...Şimdi neden o yükseliyor ben bunu kaldıramıyorum
Burda çok haklısınız..Görüşmeye devam ettim hep bu benim hatam oldu aileler sık görüsüyor ister istemez biz de görüştük keşke mesafe koysaydım iş işten gectikten sonra mesafe konduBen sevincini, heyecanını paylaşmak olarak yordum. Sizin dediğiniz gibi olsun; peki gerçekten bu anlattıklarınızı hissettiyseniz, neden arkadaşlığınızı sürdürdünüz? Niçin imkanları ve diplomasıyla tevazuya yaklaşmak yerine ego kasan birini arkadaşlığınıza layık buldunuz? Sığ ve üzücü gelmedi mi?
Bu yine sorunun sizde olduğunu gösteriyor.
Yok görüşmüyorum zaten ama olanları hazmedemiyorum üzülüyorume biptiret cikar hayatindan. alt tarafi arkadasin. ailecek gorusuyorlarmis. eee.
sen görüşme. cok mu zor?
ben oz annemin kardesini sevmiyorum. evlerimizin arasi 45 saniye:) ama sor 15 senede onbes cumle kurmamisimdir adama. ölse tatilimi bölüp gitmem. ne yapti ne dedi umrumda bile degil. gecen bayramlarin birinde bizim kapının önünden bizim memlekete annesinin evine gitti. onda bile onunla gitmek yerine verdim otobuse parami öyle gittim ayni eve:) orada bile canim.nenemle takıldım,onla kafayla selamlastim sadece. umrumda bile degil.
insanlar hayatından cikabilirler - eger sen istersen
millet kocasindan boşanıyor, anne babasiyla konusmayi kesiyor. sen sevmediğin bir arkadaşla yillardir görüşüyorsan tek suclu sensin
benim lisede harika bir arkadasim vardi. ikimizin uni sehri yakındı, tek telefonumla bana destek olmaya gelmisti, ben her firsatta ona giderdim, beraber gezerdik. kardes gibiydik. yillar sonra bir olay oldu. o beni yanlis anladi ben de o yanlış anladigi seyi bana yakistirdi diye arkadasliktan çıkarttım. canim cigerimdi 10 sene oldu el oldu.
unideki ilk ev arkadasim. hastayken kusmugunu temizlerdik, her anında yan yanaydik. sonra aramiz acildi. en son hakkimda yaptigi dedikoduyu öğrendim çıkardım gitti hayatimdan.
canim ciğerim olsa artik beni mutsuz ediyorsa sxtir ederim defolur gider.
siz sevmiyorsunuz bile. güzel aniniz yok.
ama baglari kesmiyorsunuz da.
bu normal mi?
sorunu kendinizde arayin. beni cocuklugumda zorbalayan biri olsaydi bugun gundemim olamazdi ama coktan hayatımdan cikmis olurdu (bazi sevmedigim kuzenlerimle bile görüşmüyorum- ki bana kotulukleri dokunmadı sadece sevmiyorum niye goreyim)
Bakın annenizde yaşamış neyini yadırgıyorsunuz anneniz sorun etmemiş,kabullenmiş..Ben kabul edemiyorum bu duyguyla baş edemiyorum bundan bahsediyorum nesi ilginç demek ki olabiliyormuş böyle şeyler...Meselâ annenizin nasıl zoruna gitmiyor hic üzülmüyor mu? Ben üzülüyorum......Bir insana neden yükseliyor demek nasıl bir kafa.Kaldıramadığını yazmak ayrı bir ilginçlik.Hasetliktir bunun adı yanlış bilmiyorsam. Babamın ailesi anneme çok çektirmiş ki biz de çocukluğumuzdan beri şahit olduk.Küçük halam babam annemi dövsün diye fitne sokarmış.Şimdş villada yaşıyor bir eli yağda bir eli balda.Buna rağmen hiç demez niye o hayatı yaşıyor. Allaha havale eder.
e görüşmüyorsan niye hem cocuklukta hem sonrasinda yasadim diyorsunuz?Yok görüşmüyorum zaten ama olanları hazmedemiyorum üzülüyorum
İyi de bu kız sana ne yapmış onu anlamadım.Senin kötü okul kazanmana ve iyi meslek sahibi olmamana bu kız sebep olmamış ki.Çalışıp iyi bir okul kazansaydın sana engel mi olacaktı.Şu an bulunduğun durumun sebebi o değil ki.Annem bildiğin hem psikolojik hem de fiziksel şiddet görmüş.Annemin üzülme si normal ve annemin üzülmesinin sebebi kıskançlık değil gördüğü eziyet.Bu kız seni dövmüş mü sövmüş müBakın annenizde yaşamış neyini yadırgıyorsunuz anneniz sorun etmemiş,kabullenmiş..Ben kabul edemiyorum bu duyguyla baş edemiyorum bundan bahsediyorum nesi ilginç demek ki olabiliyormuş böyle şeyler...Meselâ annenizin nasıl zoruna gitmiyor hic üzülmüyor mu? Ben üzülüyorum......
Ayrıca annem onu üzen insanlarla yıllardır görüşmüyor.Bakın annenizde yaşamış neyini yadırgıyorsunuz anneniz sorun etmemiş,kabullenmiş..Ben kabul edemiyorum bu duyguyla baş edemiyorum bundan bahsediyorum nesi ilginç demek ki olabiliyormuş böyle şeyler...Meselâ annenizin nasıl zoruna gitmiyor hic üzülmüyor mu? Ben üzülüyorum......
Nazar fln yok kimseye beddua ettiğim de yokNazar kadar kötü bisey yok, bence en kısa zamanda ona karsı yönelttiginiz şu kötü gözlerinizden kurtulun yazık kıza
Kız hiçbi sey yapmamıs aynen çok iyi bir arkadaştı hic ezmeye calısmadı hic aşağılamaya calısmadı hic ego yarıştırmadı elindekilerle aşırı mütevaziydi her zaman ben de işte durduk yere kederlendim naparsın,çok kötü fesat bir insanmışım durduk yere hasetlenmişim işte... Ya Allah aşkına illa fiziksel şeyler mi lazımİyi de bu kız sana ne yapmış onu anlamadım.Senin kötü okul kazanmana ve iyi meslek sahibi olmamana bu kız sebep olmamış ki.Çalışıp iyi bir okul kazansaydın sana engel mi olacaktı.Şu an bulunduğun durumun sebebi o değil ki.Annem bildiğin hem psikolojik hem de fiziksel şiddet görmüş.Annemin üzülme si normal ve annemin üzülmesinin sebebi kıskançlık değil gördüğü eziyet.Bu kız seni dövmüş mü sövmüş mü
Birkaç yıldır görüsmüyorum ama öncesinde hep görüstüm ne yazık kie görüşmüyorsan niye hem cocuklukta hem sonrasinda yasadim diyorsunuz?
görüşmüyorsaniz haberini de almayın. silin kafanizdan. su ulkede sizden daha mutlu- daha basarili - daha iyi hayati olan 40 milyon insan olduguna eminim. 45 milyonun da senden daha kötü hayati vardir. ne yapacaksin, senden daha iyi binlerce kisi iyi durumda diye onlara da mi kinleneceksin?
ya da o kiz da aranızda bir balans mi var, ondan alinip sana mi verilecek? yani o mutsuz olunca basarisiz olunca onun başarısizligi sana para olarak mı yansıyacak? hayir
ee?
NetKızla yarış haline girmek yerine kendinize odaklansaydınız güzel bir bölüm kazanırdınız zaten. İnsanın bu hayatta başına ne gelirse kendinden gelir derler atalarımız, aynen o durum sizinkisi.
Kıskanmak normal ama sizden kötü olmasını istemek normal değil. Siz şunu karıştırmışsınız, herkesin hayatı kendine ister daha zorlu yollardan ulaş hedefine ister daha kolay yollardan ulaş. Size karşı olan kötü niyetini gördüğünüz an iletişimi kesmeniz gerekirken intikam peşine düşmüşsünüz. Durumunuzun ondan kötü olması sizin de kötü niyetli olmadığınız anlamına gelmiyor. Hayat bu kadar hırs ve kötü niyetle yaşanmaz. Ya bu kişiyi hayatınızdan çıkarın ya da bi psikologa gidin.Size acı çektiren,sizi üzen insanların mutluluğunu nasıl hazmediyorsunuz??? Benim canım acıyor...Bana geçmişte acı çektiren insanların benden daha iyi konumda olmaları canımı acıtıyor. Can acısı..Kıskanıyor muyum da böyle acıyor diye soruyorum kendime ama çok daha başka bir duygu tarif edemiyorum zoruma gidiyor böyle tarif edebilirim. Ciddi anlamda zoruma gidiyor.
Olay kısaca şu (belki önemsiz bir dert gibi gelebilir bazılarınız için ama bana öyle gelmiyor) benim çocukluğumdan beri arkadaş olduğum bir insan vardı..Ve bu kişi hep benden öndeydi her anlamda maddi manevi meselâ benim annem yok onun var, maddi durumları da hep iyiydi çocukken her istediği alınırdı..Buraya kadar tamam çocuktum ister istemez kıskanıyordum ama bu kişi kıskandığımın farkında olarak gözüme gözüme sokardı herşeyini yani o da kıskanmamı isterdi hep. Sonra neyse gel zaman git zaman biz büyüdük ben üni kazandım o kazanamadı ben de onun bana yaptığı gibi onu kıskandırmak istedim ama okuduğum bölüm boş bir bölümdü, işsiz kaldım çok zor durumda kaldım çok üzüldüm ama o çok başarılı bir iş kadını oldu.. Ben buna çok üzülüyorum . Neden??? Niye ben... Bana yazık değil mi? Yıllarca onun gölgesinde kaldım tamam ben de okulu kazanınca onu kıskandırmaya çalışmıştım ama başarılı olamadım ki hatta çok zor durumda kaldım hatta o bu durumumla alay bile etti işsiz kalmamla ilgili yani.Kıskandırmaya çalışmamın intikamını almıştı yani. Şimdi niye yükseldi, mutluluktan havalara uçtu?
Benim canım yanıyor bana yazık değil mi, üzülüyorum elimde değil..... Siz nasıl hissederdiniz meselâ? Lütfen kıskanıyorsun fln demeyin evet ben de farkındayım ama kıskanmamak elimde değil,kendimi zorluyorum kıskanmamak için ama çok üzülüyorum. Siz olsanız üzülmez miydiniz ya da kıskanmaz mıydınız aranızda çocukluktan beri bir rekabet olduğunu düşünün zorunuza gitmez mi? Zaten acı çekmişsiniz,dersinizi almışsınız işsiz kalarak neden şimdi onun yükselmesini de kaldırmak durumunda kalıyorsunuz,üzülüyorsunuz neden? Ben bıktım böyle olmasından. Ne vardı yani ben yükselseydim ben iyi konumda olsaydım da böyle üzülmek zorunda kalmasaydım... Gerçekten zoruma gidiyor elimde değil
e tamam birkac yildir görüşmüyorsun..bosver senden uzak olsun cehenneme direk olsun sana ne?Birkaç yıldır görüsmüyorum ama öncesinde hep görüstüm ne yazık ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?