ZORUMA GİDİYOR

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bir de beğenmedim emojisi atmış mesajıma allahım aşsmşwmdşs
Ne olmuşsa olmuş, bir insanı bu kadar takıntı haline getirmek normal değil. Kendi hayatın kötü, memnun değilsin diye neden başka birinin de hayatının kötü olmasını istiyorsun?
Farz et ki yarın bir telefon geldi, kız işinden atılmış. Okuduklarımdan çıkardığıma göre kredi çekip kurban kesersin böyle bir habere ama hayatında bir şey değişmez. Şu anda mutsuz olduğun ne varsa sebebi o kız değil. Bir insanı bu kadar kafaya takılmaz. Anlık kıskançlıklar gayet normal bir duygu ama sen yıllardır bu kızı kıskanıp hayatının mahvolacağı günü beklemişsin.
Ne duymak istediğin belli. Herkes sana hak versin, burdaki herkes de senin gibi o kişinin kötülüğünü dilesin istiyorsun ama hiçbir sağlıklı insan bunu yapmaz.
Fesatsın, takıntılısın ve kalbin kötü. Bu duygulardan bir an önce arınıp kendini sevmeye başlayıp hayatını güzelleştirmek için çabalayamazsan hayatını seni hatırlamayan bir insanı kıskanan zavallı biri olarak geçireceksin.
Kısa bir zaman sonra şu anki halini hatırlayıp gülmeni, sadece kendi hayatına odaklanıp mutlu olmayı öğrenmeni diliyorum.

Çok şükür kabul edebildiniz kıskandırıldığımı... Ben sizi anladım evet ağır bir duygu ama sizin anlamadığınız da şu: kıskandırılıyor olunca kışkırtılmış oluyorsunuz durduk yere kıskanç,fesat,kötü olmuyorsunuz. Elbette benim de hatalarım var dediğiniz gibi yarışa girdim ama tekrar söylüyorum durduk yere girmiyoruz kışkırtıldığımız için giriyoruz. Kinse kin benim de yapım bu . Bana yapılanı unutamıyorum canımı yakanı unutamıyorum bu suç değil. Yapmasalarmış ...Onlar yaparken iyi ben unutamayınca niye kötü oluyorum. Bu da benim size son yorumum olsun ama bence oturup kuzeninizi nasıl kışkırttığınızı düşünün derim dediğim gibi kimse durduk yere delirmiyor. Meselâ o arkadaşım beni böyle kışkırtmasaydı belki şuan çok güzel bir arkadaşlğımız olabilirdi... Belki hiçbir şeyinizi kuzeninizin gözüne sokmadınız umarım dediğiniz gibidir. Ama en ufak bir dışlama,bir hareketiniz de mi olmadı bence sizde kendinizi gözden geçirin. Meselâ o arkadasım beni o kadar çok dışladı ki iyi birşeye sahip olduğunda bu bir kışkırtmadır insan ister istemez etkilenir hic mi yapmadınız böyle şeyler bi düşünün kendinizi onun yerine koyun günahına girmeyin derim....

Ben seni çok da kötü niyetli bulmadım. Belli ki bu durumdan rahatsızsın ve seni kötü etkiliyor. O kişiyi hayatından çıkar. Odak noktanı değiştir. Çıtanın tepesine onu koyma. Kendi hayallerini koy. Her hayalin için baştan başla. Yazık değil mi sana da? Bir ömür onun için üzüleceğine kendin için sevin, mutlu ol.

Okuduğunu anlamayan biri daha.... Aynen aynen durduk yere ben okulu kazanınca can sıkıntısından onu kıskandırmak istedim aynen. O hicbir şey yapmamıştı bende durduk yere böyle birsey yaptım basarısız oldum dersimi de aldım aynen. Simdi de işte o masum,melek arkadaşım hiçbir kötülüğü olmadığı halde yükseldi ya buna üzülüyorum fesatım,kötüyüm konu bu aynen.

Çok teşekkür ederim anladığınız için şurda gerçek anlamda anlayan daha doğrusu anlamak isteyen nadir insanlardansınız sağolun

Tekrar söylüyorum durduk yere kıskanmıyorum bu kişi yıllardır kıskandırmaya çalışıyor kışkırtıyor. Sabır taşı olsa çatlar. Biri size bunu yıllarca yapsa canınızı yaksa. Kafaya takıp üzülmez misiniz?
Kışkırtılan ben, kıskandırılan ben.. Fesat,kötü kalpli olan yine ben.
İnsaf....

İyi de o sizin gozunuze biseyler sokarken cocukmussunuz. Ama siz ayni sekilde davranirken genc bir kizmissiniz. Siz de dogru tercihler yapsaydiniz mesela bolumunuz konusunda suanda cok guzel memnun oldugunuz bir isiniz olabilirdi. Arkadasinizla yaris halindeyseniz zaten arkadasiniz degil. Bu bi yarissa da uzgunum ama kaybetmissiniz. Bence odaginizi degistirip kendi yapabiliceklerinize bakin. Siz nie bukadar endekslendiniz hayatinizda tek bir kisiye onu anlamadim. Hepimizin basarili oldugu ve basarisiz oldugu konular var hayatta. Bi iniyoruz bi cikiyoruz. Suana kadar kendinizi geride hissetmeniz bundan sonra boyle devam edicegi anlamina gelmez. Oturup bunlari kurucaginiza kendinizi gelistirip is hayatinda yukselme sansini elde edebilirsiniz. Baskasinin mutsuzlugunu istemek bir insanin yapabilecegi en buyuk kotuluk. Fakat sadece kendine. Bu sekilde mutlu olamazsiniz ve bir arpa boyu yol kat edemezsiniz bu hayatta. Battikca dibe batarsiniz. Umarim o kiz arkadasinizn onunla ilgili nasil bir niyette oldugunun farkindadir ve sizinle bagini koparir.

Reactions: Gao
İyi de o sizin gozunuze biseyler sokarken cocukmussunuz. Ama siz ayni sekilde davranirken genc bir kizmissiniz. Siz de dogru tercihler yapsaydiniz mesela bolumunuz konusunda suanda cok guzel memnun oldugunuz bir isiniz olabilirdi. Siz nie bukadar endekslendiniz hayatinizda tek bir kisiye onu anlamadim. Hepimizin basarili oldugu ve basarisiz oldugu konular var hayatta. Bi iniyoruz bi cikiyoruz. Suana kadar kendinizi geride hissetmeniz bundan sonra boyle devam edicegi anlamina gelmez. Oturup bunlari kurucaginiza kendinizi gelistirip is hayatinda yukselme sansini elde edebilirsiniz. Baskasinin mutsuzlugunu istemek bir insanin yapabilecegi en buyuk kotuluk. Fakat sadece kendine. Bu sekilde mutlu olamazsiniz ve bir arpa boyu yol kat edemezsiniz bu hayatta. Battikca dibe batarsiniz. Umarim o kiz arkadasinizn onunla ilgili nasil bir niyette oldugunun farkindadir ve sizinle bagini koparir.

Çocukluktan beri diyorum beri yani büyüyünce de bu huyunu devam ettirmiş. Ayy bu kaçıncı bunu buraya belirtmem hatırlamıyorum. Çocuklukta kalmış birşey değil yani.... Lütfen bunu göz önünde bulundurarak değerlendirin.
Bunu yıllarca devam ettirmiş en son ki tavrı 25yasındaydı o kadar söyliyeyim kendisine durduk yere kötü niyet beslemiyorum Allah onu değil beni kurtarsın bence

E takma, gül geç? Hepimizin hayatında fesat insanlar oldu. Bana da yapıldı, takmadım görüşmeyi kestim. Nerdeler ne yapıyorlar bilmiyorum merak da edip sormuyorum. Takıntılı olduğunu kabul et bence.
Okuduğunuzu anlamıyorsun. O insanı şu anda sevmemen gayet normal. Onu bu kadar umursaman, kötülüğünü istemen normal değil. Allah aşkına kaç yaşındasın sen, kimseye cevap vermemişsin?

Tamam yetişkin olduktan sonra siz de aynı şeyleri yapmışsınız diyoruz biz de. Yani saydırıp duruyosunuz ama ondan bir farkınız yok. Nispet yapmak için bulduğunuz ilk fırsatta siz de yapmışsınız. Ayrıca “kıskandırmak” terimi çok göreceli. Bu sizin yorumunuz da olabilir. Mesela burda bir üye var herkesi kıskanıyor. Birisi korunmama rağmen hamile kaldım yazsa doğurganlığınla hava atıyosun diyor. Nerden bilebiliriz kıskandırıyo dediğiniz şeylerin sizin alınganlığınız olmadığını?

Son düzenleme:
Takıntılı olmamı zaten kabul ediyorum bu duyguyla baş edemiyorum diyorum. Ama neden fesat ve kötü kalpli oluyorum onu anlamış değilim bakın siz de diyorsunuz bana da yapıldı diyorsunuz o yapan kişiye fesat diyorsunuz. Yapılan kişiye yani kendinize fesat,kötü kalpli demiyorsunuz ama bana demişsiniz neden?? Yaşla fln alakası yok 50yaşımda bile olsam takarım ben bunu

Yetişkin olduktan sonra siz de yapmıssınız demediniz o cocukmuş yapmış sen yetişkin olup yapmıssın diyip beni suçladınız. Herkes bu şekilde anlayıp yorumladı ama ben çocukluktan beri yazmıştım yani büyükken de yapılan birsey diye yazmıstım.Önceki yazdığınıza bakın isterseniz ve evet benim yaptığım da yanlıştı ben bunu zaten kabul ediyorum dersimi aldım diyorum ama burda konu benim bunu takıp üzülüyor olmam..Ve üzülmek elimde değil konu bu.

Ben onların hayatını didik didik edip kötü günlerini beklemedim çünkü, şu an kötü bir haberleri gelse ciddi bir konuysa üzülürüm bile. Ama sen kötülük dilediğin için sana fesat deniyor.
Yorum yapanların ne düşündüğünü bilemem, ama ben kendi adıma hikayeyi o kızdan dinlemediğim için onun hakkında fazla yorum yapmıyorum. Kusura bakma ama vakit geçirmesi pek keyifli bir insan değil gibisin. Belki karakterine gıcık olup böyle bir işe girişmiştir. Belki bu çekişme çocukça bir şey olarak başlamıştır, sen devamını getirince büyümüştür. Ya da dediğin gibi karşıdaki kişi gerçekten kötü bir insandır. Sonuç fazla değişmiyor. Konu açan o kız değil, ne oldu ne bitti tam bilemiyoruz. Ama o kötü biri de olsa iyi biri de olsa bu senin kötü kalpli olduğunu değiştirmiyor çünkü onun başına gelen kötü şeylerden mutlu olacak bir halin var. Umarım farkı anlamışsındır

Ben okuduğumu gayet iyi anlıyorum, çokta insan tanıdım senin gibi gayette fesatsın. Bi başkasının kötülüğünü isteyen, çelme takılsada düşse diye gözleyen insanlar saf kötüdür. Kabinizin ekmeğini yiyosunuz.
Hayatta çeşit çeşit insan var size hava atan ego kasan herkesin arkasından ağlanmaya devam edin o zaman, beni kıskandırdı diye yırtının tüm başarısızlıklarınıza sebep gösterin.
Kızın size hiçbir kötülüğü olmamış zaten, arkadaşlığını beğenmiyorsanız iletişimi keserdiniz demek ki iyiyken iyidi, içten içe kızı hep kıskanıp kendinizi ezik hissettiniz.
Kesinlikle arkadaş edinilmemesi gerek insan tipisiniz.

Oyle dahi olsa sizin kendi karakteriniz kisiliginiz kendinize has dusunceleriniz yok mu? Neyin dogru neyin yanlis olduguna karar veremiyor musunz? Karsinizdaki yapinca nekadar cirkin oldugunu ve kotu hissettirdigini bile bile neden ayni sekilde davraniyorsunuz? Neden bunu surduruyorsunuz ki.. Bakin ne diyorum ne yaparsaniz kendinize yaparsiniz. Kotu niyet beslersiniz sizi yer kemirir. Kiskanclik hissedersiniz kendiniz bi adim oteye gidemezsiniz. Cunku siz kendinizi birakmissiniz resmen bekliyorusnuzki karsinizdakinin ayagi tokezlesin. O yere dusunce sizin konumunuz degismiycekki. Suan nasil bir hayat yasiyorsaniz ayni hayati yasmaya devam ediceksiniz. Potansiyeli olan insan duser dustugu gb kalkar hayatina devam eder. Fakat anladigim kadariyla siz oldugunuz yerden saydiginiz icin bukadar kotu duygullar hissediyorsunuz. Bunu da onun surunmesi degistirmez. Bunu siz kendinizi gelistirerek degistirerek ve bu tarz dusuncelerden kurtularak yapabilirsiniz.

Bir uzmandan destek alın.

Mutlaka. Ama biz konuda konu sahibinin neden ben dediğini görüyoruz. Neden benim yok, neden benim işim yok, yükselemedim. O kız bana bunu neden yaptıya odaklanmıyor. Ben de ona yapıcam diyor. Kızın ne yaptığını bilmiyoruz. Annesi yoktu, onun vardı, gitti sarıldı mı gözünün önünde? Hava atmış, işsiz diye dalga geçmişmiş. Uzak duramamasını da aileler görüşüyor ile açıklıyor. Bir süredir de görmemiş. Haset sadece. Konu sahibi hasetlikten çatlıyor. Benimle böyle konuşma, bana böyle davranma yerine, ben de yükselip onu aşağılayacaktıma geliyor söyledikleri. Ama nedense yapamamış. Neden neden!
İnanın en sevmediğim insanlar kıskanç insanlar. Kocamı falan kıskanırım. O da kaybetme korkusundan. B.kunu çıkarmamaya çalışırım. Hepsini size yorum yaparak yazdım ama demek istediğim, kıskanç bir kadın bu ve karşı taraf kötü (ise) olsa da sonuç değişmiyor. Onun yaptıklarından çok, sizin verdiğiniz tepkiler önemli.

Bana da yapıldı bir şeyler, ben de toplum içinde yaşamak istemediğim şeyler yaşadım. O insanlardan uzak durdum. Aile bireyiyse kopmak zor ama çocukluk arkadaşı yaw. Defolsun gitsin. Ölecek hırsından. Gerçekten komik

Ya o kötü diye siz iyi olmuyorsunuz bu duygularla. Bunu demeye çalışıyoruz. Haklı görülmek istiyorsunuz anladık ama bunlar kız kardeşime verebileceğim tavsiyeler değil. Yapmayın.

Ben konu sahibi takıntılı diye düşünüyorum, geçmişi geride bırakamamış ama kendisine kötülük yaptığı birinin iyi durumda olmasına isyan edişini anormal bulmadım...
Eski nişanlım beni aldattığı kişi ile evlenince bende mutsuz olsun istemiştim mesela, 'aaa aman cnm olsunn' diyemiyor insan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…