- 16 Mart 2019
- 309
- 178
- 25
Teşekkür ederim gerçekten ihtiyacım varBen sizi dinlemek istiyorum. Buyrun lütfen
Allah razı olsun geçmiş henüz geçmedi ama bebeğimi kaybedeli 3 ay oldu daha aklıma geldi yazmak istedim herşeyi
Konuşma terapisi almadı ama çok yattı hastanede aslında terapi alması konusunda haklısınız bu okuduklarınızı çok net anladınız siz kimsiniz çok merak ettim gerçekten psikolog olabileceğinizi düşündüm çok doğru anladınız beni ve annemin hastalığınıTravmatik olaylar yasamissiniz sizi anlayabiliyorum.
Ama siz basiniza gelenlerden ibaret degilsiniz.
Insanin basina neler neler geliyorda unutuluyor.
Yasanmis seyleri oldugu gibi kabul etmek lazim. Cunki elimizde degil geriye dönmek ve degistirmek.
Insan kendisine sürekli yasanmis acilarini hatirlatinca önüne bakamiyor ne yazikki.
Söylemesi kolay uygulamasi zor biliyorum ama acilara tutunmamaya calisin. Bugun icinizi dökün yarin haayatiniza devam edin.
Acilar kalici degil, degisken ve gelip gecici.
Tutunmamaya calisin onlara.
Bu arada hocalara para vs vermeyin. Anneniz agir seyler yasamis belli ki.
Psikologa gidiyor mu? Konusma terapisi alsa iyi olur?
Zamaninda annenize biri zarar vermis veya evladina zarar verecegim diye korkutmus olabilir. Hersey olabilir yani. Tek basina ilac tedavisi yetmez.
Derdinin ana kaynagi önemli.
Bu arada zor ama annenize üzülmemeye calisin okadar.. okuduklarimdan anladigim kadariyla büyük cogunlukla düzelme olmus. Sadece arada tetikliyor eski korkulari ortaya cikiyormus...
Merak ettim annenizle bu konuda konustunuz mu hic? Niye size birileri tecavüz edecegini düsünmüs niye böyle korkulari varmis? Yani yukarda yazdigim tahminlerin ikisinden biri olabilir belki bilemiyorum.
Psikologa gitti mi hic? Yani yatili tedavi ve ilac tedavisi haricinde dogru düzgün konusma terapisi aldimi?
Konuşma terapisi almadı ama çok yattı hastanede aslında terapi alması konusunda haklısınız bu okuduklarınızı çok net anladınız siz kimsiniz çok merak ettim gerçekten psikolog olabileceğinizi düşündüm çok doğru anladınız beni ve annemin hastalığını
Evet haklısınız merkezine aldım ve onu kaybetmekten ona bi şey olmasından dolayı bebimde korkularım varBukadar ince detaya girmeseniz uzun bir konu degil yasadiklariniz sizi biraz acitasyona baglamis sizde annenizi hayatinizin merkezine almasaydiniz bukadar belki normal bir hayatiniz en azindan buyudukten sonra olabilirdi.
Bu konunun üsten durucam çünkü benimde kaybetme korkum var aşamıyorum ama psikiyatrik ilaç kullanmak istemiyorum çünkü tekrar bi bebeğim olsun istiyorumYok psikolog degilim ama psikoloji ile ilgilenirim. Dedigim gibi anneniz konusma terapisi alsa cok iyi olur. ilaclarin kendisi düzelme saglamaz cunki. Bunu ihmal etmeyin. Haci hocaya da gerek kalmaz ozaman. Iyi bir psikolog arastirin yasadiginiz cevrede..
Sizde cok fazla icinize atmissiniz herseyi. Devam yazabilirsiniz bende okuyorum.
Olmadi annenize buldugunuz psikologa sizde giderseniz. Hem annenizin böyle olma nedenini anlarsa size de faydasi olabilir kolaylikla ayni anda.
böyle düşünmeyin psikiyatrik ilaç kullanmak gebeliğe engel değil ben de psikiyatri ilaçları kullanırken gebe kaldım ve ben psikiyatri ilaçlarının gücüne gerçekten inanıyorumBu konunun üsten durucam çünkü benimde kaybetme korkum var aşamıyorum ama psikiyatrik ilaç kullanmak istemiyorum çünkü tekrar bi bebeğim olsun istiyorum
Gerçekten mi hamilelik boyunca kullandınızcmı ilaçböyle düşünmeyin psikiyatrik ilaç kullanmak gebeliğe engel değil ben de psikiyatri ilaçları kullanırken gebe kaldım ve ben psikiyatri ilaçlarının gücüne gerçekten inanıyorum
Allah yardımcınız olsun o kadar zor ki evlat çok başka bir şey Rabbim sabırlar versin çok zorAllah razı olsun hemşireler bizi düşünmüş uzaktan geliyorlar yolda aceleyle gelmesinler diye bize bi şey söylememişler ama bebeğim iyi değilmiş kalbi durmuş ve müdahale etmişler ama dönmemiş. Onu kaybettik dediler yanına girdiğimizde kalp masajından mosmordu göğsü ağzı açıktı Gülümser gibiydi gözümün önüne gelince çok kötü oluyorum. Atalatamıyprım . Ağlayamadım. Yansıtamadım hiç dışarıya herkes beni iyi sanıyor ne çabuk toparladı diye konuşuyorlar . Ama ben iyi değilim artık kaybetme korkularım çok arttı bir daha aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum. Tutunmaya çalışıyorum hayata ama bilmiyor işte böyle parmaklarım koptu yazarken ama iyi geldi teşekkürler okuyanlara .
Gebeliğimi öğrendiğim an kullanmadım bir daha gerçi bitkisel ilaçların olduğu gebelikte de emzirmede de kullanıldığını doktorum söylemişti ama ben gebe kaldığımda zaten bir yıldır kullanıyordum o yüzden devam etmediGerçekten mi hamilelik boyunca kullandınızcmı ilaç