zorla kapanmak..

Ahlak örtüsü olmayanı başörtüsü neylesin..Bu sözü bi yerde okumuştum. .çok doğru bence. Edepli yaşamak başörtülü ama edepsizlik yaşamaktan kat kat evladır siz ahlakına dikkat edin bence. Açık olmak ibadetlere engel değil. Ben de tesetturlu bi bayanım. .ama maalesef tanıdığım nice tesetturlu kızlar evli erkekleri ayartıyor. İlla edep illa edep diyorum ben

İşte bu unide açılıp sacilip kendinden geçen kızlar varyans hep bunlardan

bu nasıl bir benzetmedir.bütün hayvanlar çırılçıplak. . O zaman biz de mi öyle olalım. Ben insan olarak Hayvanlardan farkliyim..Ve asla kendimi onlarla kiyaslanamam. Çok ilginç geldi bu yorum.

Bütün hayvanlar çıplak tabii ki

Yorum yaptığım kişi bizi bir su damlasından var etmiş onun emrettiğini yapmalıyız demiş ben de bizi var ettiği için tesettür olmaz tüm canlılar da aynı şekilde var edilmiş dedim

Hayvanlardan tek farkımız düşünebilmemiz diye öğretildi bize ama insanlar başlarını kapatıp kapayamayacaklarına günah işleyip işleyemeyeceklerine bile özgürce karar veremiyor hep bir baskı var konumuz da bu esasen

Bu arada ben kendimi hayvanlardan farklı da hissetmiyorum galiba özellikle doğada müthiş bir düzen içerisinde yaşayanların bir çoğunu kendimden üstün bile görüyor olabilirim

Ahlak dinden bağımsız birsey zaten, ya var ya yok,Japonları sıklıkla örnek gösterirler onlardaki ar namus onur kavramını,ve bu millet çoğunlukla bir dini inanca sahip değil

hangi ayet kuranda kadınları dovunuzde yaziyor

islam tesettürü emretmez. islam nefsine hakim olmayı emreder. kuran-ı kerim'i okuyup, oradaki hükümleri kendisi üzerinde görmeyip başkası üzerine yoranlar, kul hakkı boyutunu bile ele almaya gerek kalmadan, müşriktir. tesettüre girmek isteyen girer, kuran-ı kerim emri değildir, olduğunu iddia eden ise şirk koşar.bu

Sende açıl o zaman madem içine sinmiyo.heyyy allahim ya..günahı sevabı bilcek yaştasın.ne yaparsan yap..konu kapancak kesin.
Müslüman kişi dinin gereğini bilir tesettür varmi evet var.yapip yapmamak sana kalmış.
zorla kapananlara söylüyorum kapanmayin kapanmak isteyenlerede kötü örnek olmayin..

Efendimiz dahi Ebu Cehili hiçbir şekilde yargılamamışken size de ne oluyor hanımefendi!!!

Tesettürlü olanın hayatımı kayıyormuş

Tartışma çıkarmak gibi bir derdim ablacım ama bunu belirtmek zorundayım bir Müslüman olarak.

"Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapayacak surette) koysunlar. Zinet (mahal)lerini kendi kocalarından, yahut kendi babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut kendi oğullarından, yahut kocalarının oğullarından, yahut kendi biraderlerinden, yahut kendi biraderlerinin oğullarından, yahut kardeşlerinin oğullarından, yahut kendi kadınlarından, yahut kendi ellerindeki memlukelerden, yahut erkeklerden yana ihtiyacı olmayan hizmetçilerden, yahut henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Hepiniz Allaha tövbe edin ey müminler. Taki korktuğunuzdan emin, umduğunuza nail olasınız." Nur 31

Kocani bu ayetten haberdar etmelisin
Yazabilir misin ayeti

ayet ismi sordunuz söyledim.. açın okuyun.. ama her okuduğunuza da körü körüne inanmayın araştırın .. kuranı kerimi kuru kuruya okuyup bu böle şu şöle diye ahkam kesen ayetlerin hangi olaylar sonucunda ne için indirildiğini bilmeden cümle anlamıyla hayatını din böyle emrediyor diye yaşayanlardan olup olmamak herkesin kendi elinde.. evet böyle bir ayet var isteyen tefsirleriyle okuyup öğrenir isteyen dinde de varmış diyip dayağı yiyip mıçının üstüne oturur...

buraya yazmak yasak ..bakıyım hangisiydi özelden gönderirim size..

Ben bu dini konulara girmek istemiyorum ama kapanmak konusuna gelince bayanlar sahin kesiliyor da sanki butun gereklilikleri yapiyormusuz gibi kalp kirmak konusuna gelince ondan hic vazgecemiyoruz mesela. Sadece bu degil, bir tek bas kapatmakla is bitiyormus gibi basimizi kapatinca gerisi koyuveriyoruz. Mesela kalp kirmak Kabe yikmaktan daha beter. Bunu hepimiz biliyoruz da burda bile bu kapanma konusunda feveran edenler bunu guzellikle bile soylemek yerine incitebiliyorlar.

Aileniz kendilerince iyi bir şey yapmaya çalıştıkları sanıyorlar. Ama ağaç yaşken eğilir. Eğer bir anne baba kızının ileri de örtünmesini istiyorsa küçükken bazı değerleri ona vermeleri gerekirdi. Öncelikle ona nedenlerini niçinlerini anlatıp sevdirip sonrasında kapanıp kapanmamasını ondan beklemeleri gerekirdi. Ben böyle düşünüyorum.

Küçükken annem bizi hiç sıkmazdı, bir şeyi yapmaya zorlamazdı. Ama babam küçükken bile sürekli bizi korkutarak bazı şeylerden uzak tutmaya çalışıyordu. Liseye başlayınca da zorla baskıyla kapanmamı istedi ama ben içimden gelmediği için kapanmadım. Babamla çok tartıştık fakat ben istemiyorum diye direttim. Sonrasında lise son sınıfta babam hiç tesettür konusunu açmadı. Ben üniversiteye başladığım ilk hafta kendi isteğimle kapandım. Keşke babam zamanında bana o kadar baskı yapmasaydı belki de ben üniversiteyi beklemeden kendim kapanacaktım. Birine zorla bir şeyi yaptırmaya çalıştığınızda daha da soğutursunuz. Dinimiz de "Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız. Sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz." buyuruyor. O yüzden aileler bunu baskıyla zorla değil de güzellikle yapmaya çalışsalar kendi çocukları için daha iyisini yapmış olurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…