zorla kapanmak..

Kendi isteğiyle olmayınca çok zor geliyordur. Uzuldum gerçekten baskıyla neden böyle şeyler yapar insanlar anlamiyorum. Konuşmaya çalış ailenle. Çok abartmadan alttan alttan işle açılma isteğini.
Bir de su senin günaha girmemesi isteme olayı.. Aile bile olsa kimse kimsenin günah defterini tutmuyorsa elinde karışmasın. Gunahsa konu sahibine günah. Ben inancı olmadan zorla kapatılan kadın tanıdım ya ateistti. Zorla kapatılmak onun dinden nefret etmesine sebep olmuş. Tabi kimse bilmiyor, bilse ailesi öldürürdü kızı. Kim neyin ne şekilde gunahina girdiğini bilemez.

Zorla yaptırılan birseyin sevabı da olmaz bunu bilmiyor bazı arkadaşlar sanırım.
Hala ailen seni düşünmüş falan diyenler var.
Kapanmak ya da açılmak içinden geliyorsa olacak şeylerdir.
Kendi iradesiyle karar vermeli insan.
Evlendikten sonra eş istedi diye kapanani da anlamıyorum ben.
Benim babam da çok baskıcı. Evliyim hala arada der hiç kulak vermem ona.

O zaman biz tesettürsüzler ahlaksızız. Bak canım açıklar açığım çünkü diye açıklamalar yapmıyor. Kismeye bir şey ispatlamak zorunda da değiliz.

Bir de kem gözlerden sakınıyorum diyorsun. Kem gözler kimin? Erkeklerin değil mi? Peki niye kadın kapalı. Ken gözlü erkekler kapasın o zaman gözlerini!!

Ben kapanmadım. kayın peder imam benim dışımda ki bütün gelin ve kızları kapalı kimsenin hatırı kırılmasın diyede kapanmayacağımı hepsine söyledim. Ahlaklı olmak öyle olmuyor. Kişi karakterli ise ailesine değer ve saygı gösteriyorsa merhametli ise bu özellikler yeterli benim için.

Basortulu biri olarak insanlarin zorla basortu takmasi icin zorlanmasina kesinlikle karsiyim. Bu kalpten gelen birsey ve tamamen kisinin kendi istegiyle olmali. Zaten zorla olan seyin ne degeri olur ki. Belli ki size basortusu daha sevdirilmeden zorlanmissiniz. Mesela benim ailem bana bu konu da o kadar iyi yaklasti ki seve seve basortusu taktim. Hatta suan acilsam neden acildin demez hickimse, esim dahil. Bir arkadasimin da kucukken basini kapatsin diye saclarini kucuk besleme gibi kesmisler sonra da kuran kursuna gonderip carsafa sokmuslar 12 yasindayken. E bazi seyler zorla olmadi tabii kiz acikogretimden universite okudu suan ogretmen ve acik. Yani aileniz sevaba falan girdigini saniyor ama yaniliyor bence.

Sanırım kapalısınız. Zorla saçınızı açmanız istense ne hissedersiniz?

dinimiz size göre bize göre diye ayrışmaz
yazılanlara ya riayet edersiniz kurtulananlara nail olursunuz ya da tam tersi seçim sizindir
ve evet aile evladından mesuldur bu durumda sizden kapanmanızı istemeleri çok normal
ve umarım en kısa zamanda içinize siner yerine getirdiğiniz emir
Allah hidayetler versin cümlemize inşallah.

Senin ailen aslında bu şekilde seni günaha sokuyorlar evet kapalısın ama samimi bir kapanma değil bu allah ta samimiyetsizliği sevmez.

Bu dunya canlilari 4 milyarlik dunya tarihinde ne zaman dogacagini ve olecegini sizin gibi misyonerlerden ogrenmedi zaten. Utanmadan insanlari tehdit ediyorsunuz. Bu yaptiginiz polemik ve din tucccarligi yildirdi bizleri.
YETER.

Yürekten yap tesetturunu içinden gelmiyorsa yapma heleki kicina dar kotu giyip başına türban takanlardan olma Allah yardımcın olsun

Ben gerçekten toplumumuzu anlayamıyorum. Her şeyde baskı, en çok dinde. Halkımız zaten dinle kafayı bozmuş o ayrı bir hikaye.

Zorla kapattırınca ne oluyor yani? Kızlar ya başlarını ilk fırsatta, ailelefinden uzaklaşınca açıp kendi kafalarına dönüyorlar ya da başı bağlı kıçı açık şekilde garip görüntüler sergiliyorlar??!?

Ortadoğu kafası baskıdan vazgeçmeli. Zırla ne yaptırırsanız yaptırın insanların düşüncelerini kafalarından alamazsınız. Baskıyla , asmayla kesmeyle olmaz.

sen hiç tesettürlü inek gördün mü
bu nasıl bir benzetmedir.bütün hayvanlar çırılçıplak. . O zaman biz de mi öyle olalım. Ben insan olarak Hayvanlardan farkliyim..Ve asla kendimi onlarla kiyaslanamam. Çok ilginç geldi bu yorum.

Öncelikle allah kolaylık versin bu hayatta istemesinin bir şeyin zorla dayatilmasi zordur.Bende 20 yasindayim ve bulunduğum şehirde de yapi itibariyle kapalı kadinlar çoğunlukta .Arada bir dusunurum acaba kapansam mi diye .. Geçenlerde soğuk fazlaydi kafami sar gitmek zorunda kaldim markete. Karsidan gelen bas örtüsüz kadini gorunce içimde oluşan adini koyamadigim bir duygudan ötürü anladimki kapanmak şuan bana gore bir şey değil. Bas örtüsüz insanları görünce keşke bende kapanmasaydim diyecegime o ani beklemek en doğrusu.toplum baskisi viz anlicaginda. Ailenle iyi bir konuşma yapmalisin

Aile baskisi (hadi zoraki diyelim ona lafim yokta ) ve artik günümüzde başka şeyler için kapanan kadınlar da teseddurun iyi içine etti.Bir ton evet bir ton kirmizi
rujlar daracik kiyafetler üste alinmiyan ceketlerle yollarda gayet 15 cm lik topuklularla yuruyorlar .. Bence baska bir seye benziyorlar. Haberleri yok. Çok itici

Son düzenleme:
Dinde zorlama yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…