Öyle..
Bu ülkede düşünene , zekaya değer yok.
Kuranı düşünene, sen ayetleri mi sorguluyorsun derler!
Ama kendileri düşünmeden, anam babam öyle yapmış doğrudur diyip, anlamadan boş boş uygularlar, uyguladım sanırlar.
Atalar ne yaptıysa o doğrudur derler.
Kuranı arapça değişik ses efektleriyle okurlar ama, bir gün düşünmezler, acaba ben ne okuyorum diye.
İslamın şartı diye sayı söylerler, bi onları bilirler. Onları da saptırarak bilirler. İslam sadece 3-5 şey söylemiş gibi bilirler.
Uydurulmuş hadislere inanırlar. Hadisi Kuranın önüne geçirirler. 2 hadis ezberleyince kendilerini cennetlik sanarlar.
Bunlar gibiler yüzünden gerçek dindarlara, dinini doğru yaşayanlara da tepkileniyor millet. Herkesi bunlar gibi zannediyorlar.
İslama faydam olsun derken, zararları oluyoır halbuki
Tek yapacagin sey ailenle oturup konusmak.
Kapanmak istemiyorum diyeceksin.
Gönlün istemedikten sonra başın kapalı olsa tesetturun manasini anlamis mi olacaksin sanki? Tesetturlu mu olacaksin?
Hayir.
Eger bu kadar istemiyorsan açıl..
Bu arada..!
Allah'in emrine de çeviri hatasi diyenleri de kiniyorum.
Ceviri hatasi tabi, millet o kadar Arapca bilsin, bir hadis icin 20 30 yil omru yollarda gecsin, bir ayetin cevirisi icin binlerce kitap yazsin,okusun,sonra da ceviri hatasi yapsin (!), sen ki Arapca bir kelime dahi bilmeyen kisi ceviri hatasi oldugunu anliyorsun ve kendini buna inandiriyorsun. ! Şaka misin??
Biz buna gozler kör, kulaklar sağır diyoruz.. Gecmis olsun..
Benzetmemden hoşlanmayabilirsiniz ama yanlış demeniz onun bir de doğrusu olduğu anlamına gelir ve kitle içinde bana sen yanlış yaptın demek olur
Oysa hayvanlarla karşılaştırmam sizin hoşunuza gitmemiş olabilir ama bence onları da Allah yarattı tıpkı insanlar gibi ve onlara da bir yaşam alanı bir doğa içinde düzen kurdu
Can sıkıcı hale gelince anında ispiklerim
Bilimsel gerçeklerin tartışılması kadar anlamsız şu devirde, açık biri olarak size hak veriyorum kesinlikle. Onca dil bilimci boşuna uğraşmış aslında yanlış biliyorlarmış. Tabi evet..
.
Ben Kurandan başka hiçbir şeye inanmam.
Aklı yarım olduğu halde, aklı tam olana galebe çalan (galip gelen) kadından başka bir varlık görmedim. Kadınların hem dinleri hem akılları noksandır. Cehenemi dolduranlarin çoğunun kadın olduğunu gördüm.
İşte bunlar hadis hadis diye dayatan zavallılara cevap olsun. Alın size hadis. Bunları da savunun da göreyim!!!!
Keske gelip dogruyu bu arkadasa sorsalarmis ya. Baksana ne kadar da kendinden emin :)))
Ayrica bir insana farz olan sey hayvana olamaz. Cunku insanlar dusunen, hayvanlar ise sadece ic gudusel hareket eden varliklardir. Dusunen ve dusunmeyen varliklara ayni sorumluluk yuklenirse bu iste bir tuhaflik olmaz mi?
Ahhh ya Kıyamam sana. Aynı dert bende de var bende açığım ama sürekli laf yiyorum bu yüzden. Açık dediğim de pantolon tsort. Gerçekten çok bunaltici bir durum anlıyorum seni. Benim babam farklı şehirde çalışıyor ayda 1 izne geliyor o zaman bile günler geçmek bilmiyor. Çok üzüldüm senin adına, insanın istemediği şeyleri yapması kadar acı bişey yok. Sen şimdi çevrendeki açık kızlara veya o giymek isteyip de kapalı olduğun içi giyemedigin kıyafetlere imrenerek bakarsinHerkese merhaba,
Ben 20 yaşında genç bir kızım. Çok büyük bir şey olmasa da benim de dert edindiğim şeyler var ve artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Aile baskısından ötürü 16 yaşında kapandım. Herkese kendi isteğimle kapandığımı söylemek üzüyordu. Gerçekten isterdim ki gönlüme gelsin ve öyle kapanayım ama yok yıllar geçtikçe ben daha da çok soğudum. Annem bile evlendikten sonra kendi isteğiyle kapanması çok koyuyor. Bu arada 16 yaşında kapandım ama 13-14 yaşlarımda başlamıştı baskılar. Ben şuan hala kapalıyım çünkü babamın kalbi kırılsın istemiyorum ama ben hayattan soğudum , beni olduğum gibi kabul etmeyen, sevmeyen bir aileyle ne yapmalıyım ? Onlara artık bunu yapmak istemediğimi , 30 yaşında da olsa bi insanın kendi isteğiyle kapanmasının zorla kapanmaktan bin kat daha anlamlı olduğunu nasıl izah edebilirim ?
Bu arada okumak çok zahmet olmasın diye kapalı olduğum süre boyunca buna ısınıp alışmak için neler yaptığımı tek tek yazmak istemiyorum ama inanın çok şey yaptım evet şuan bu halde olmam belki almam gereken şeyi alamamış olmamdan kaynaklanıyor olabilir ama evde bile giyimime karışıyorlar ben patlamanın eşiğindeyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?