zorla kapanmak..

Dediklerinin çoğunda haklısın, saptırmalar, zorlamalar, beyin yıkamalar
Lakin ısrarla atladığın bir şey var, sadece Kuran diye bir şey yok, sen Peygamber Efendimiz (SAV)'i atlıyorsun ki bu insanı büyük hatalara götürür. Kuran ilmi denen bir şey var, eğer bu ilme ve tefsire sahipsen önünde saygı ile eğiliyorum ama şu yukarıda yazdıkların internetten copy paste maalesef. Ne inanan, ne Allah aşkıyla yanan insanlar var, ne alimler gelip geçmiş bu dünyadan Gazali gibi, Rabbani gibi, bunlar da boş gelebilir de, Kuran-ı kerimde bir ayet var ; Allah CC, Kuran'ın değiştirilmeden ve yanlış anlaşılmaya yol açmayacak şekilde dünya durdukça var olması benim garantim altındadır demiş. Şimdi sen onun da bu ayetini yok sayıyorsun, açıkça yazılmış örtünme ayetleri var, yok şöyle denmiş yok böyle kastedilmiş, yok arapça yok farsça falan argümanlara sarılıyorsun. Kuran'ın yeryüzündeki en önemli uygulayıcısı Peygamber Efendimizdir SAV, eğer ki yorumda şüpheye düşüyorsan onun içtihadına bakacaksın, ben okuduklarımda örtünme ayeti şöyledir böyledir vs.. dediğini hiç bir kaynakta görmedim, o devirde ki içtihatta erkekler dahil tesettür kuralına herkes uymuştur. Fikir alış-verişi güzel , belli bir kesimin yanlış uygulamalarından bende pek haz etmiyorum ama konunun derinini bilmemek, hadisi ve Peygamberi atlamak da insanları yanlışa sürükler, herkes inandığını yapmakta özgür ama altı boş olmamalı, itham ederken senin görüşünün kaynakları ve içtihatları olmalı bence. Bende tesettürlü değilim, nefsime ağır geliyor, Rabbim hidayetimi arttırsın diyorum içimden hep, hepimiz kuluz yanlışlarımız var, umudumuz da var. Naçizane fikirlerim böyle , konunun şimdiye dek kapatılmamasına da çok sevindim, bunları da konuşabilmeliyiz, faydalı oldu bence

Bilimsel gerçeklerin tartışılması kadar anlamsız şu devirde, açık biri olarak size hak veriyorum kesinlikle. Onca dil bilimci boşuna uğraşmış aslında yanlış biliyorlarmış. Tabi evet..

Peki neden o zaman hayvan gibi yaşamayı, sokağa tuvalet yapmayı vs denemiyoruz? Her canlıyı Allah yarattı, "kendi fıtrarı" içerisinde.

Ben kendimden örnek vereyim yaklaşık 1bucuk sene öncesine kadar başim açıktı sonra tamamen kendi istegimle kapanmayi tercih ettim ama düşünüyorum beni zorlasalardi kesinlikle kapanmazdim. Insanlar hür iradesiyle karar vermeli. Icine sinerse yapmalı birşeyleri. Sadece bu konuda değil her konuda, o ne der bu ne der demek çok saçma. Milyarlarca insan var her tanıştığımız kişiye gore sekillenmiyoruz sonucta. Ayrica insanlari sekil semale gore yargilamakta nereden cikti hic anlamiyorum. Biz karar verecek olan değiliz, o cennetlik bu cehennemlik demek bize mi düşüyor? Kapanmadan oncede ayni kisiydim kapandiktan sonrada birsey değişmedi. Ben insanlara saygi duydum, onlarda bana saygi duydular. Isin özü saygı duymak hunharca elestirmek bizden olmayani kotulemek değil.

Kimiside tesettürlü inek diye yorum atıyor ortalığa sonrada neden onlarıda Allah yarattı diye kıvırıyor. Buraların komiğide o heralde anlamadım.

Şayet kendini hayvan fıtratıyla bir tutanları parklarda tuvaletini yaparken, veya çöp eşelerken, sokak ortasında çiftleşirken görmek isterim. Neticede hayvanla aynı insan di mi :)

Bilimsel gerçeklerin tartışılması kadar anlamsız şu devirde, açık biri olarak size hak veriyorum kesinlikle. Onca dil bilimci boşuna uğraşmış aslında yanlış biliyorlarmış. Tabi evet..

.

Keske gelip dogruyu bu arkadasa sorsalarmis ya. Baksana ne kadar da kendinden emin :)))

Ayrica bir insana farz olan sey hayvana olamaz. Cunku insanlar dusunen, hayvanlar ise sadece ic gudusel hareket eden varliklardir. Dusunen ve dusunmeyen varliklara ayni sorumluluk yuklenirse bu iste bir tuhaflik olmaz mi?

Tek bildigim cahil bir toplumuz, cahilce de gidecegiz. Burada kucuk yastaki kiz cocuklari icin evlenebilir diyen bir insanin yorumlarini destekleyen uyeler gordum ben. Simdi cikmis kendilerini bilgin sanip konusuyorlar. Gecelim. Maalesef ulke gunden gune batiyor. Dini de batirdilar. Cunku bir tek kendileri okuyor, bir tek kendileri biliyor. Tartismak anlamsiz bazi kesimlerle. Sorgulama yetisi olan herkese kocaman sevgiler.

[QUOTE

Peki neden o zaman hayvan gibi yaşamayı, sokağa tuvalet yapmayı vs denemiyoruz? Her canlıyı Allah yarattı, "kendi fıtrarı" içerisinde.[/QUOTE]

Binlerce yıl yaşamışız

Şimdi de yaşadığımız hayat sürü psikolojisine uygun

Yukarıda da yazdım tekrar yazayım bence doğada milyonlarca yıldır var olan bir çok canlı benden daha üstün

Siz kendinizi hayvandan üstün görebilirsiniz

Bunları savunanlar çok var. O derece kötü haldeyiz. Bir peygamberin böyle şeyler söylediğine inananlar çok. Ben bunları ilk duyduğumda dinden çok soğumuştum. 8.sınıfta falandım. İçten içeydi bu soğumam, kimse bilmezdi. Bence bazı kadınlar da içten içe üzgün ama belli etmiyorlar.

Doğruyu öğrenseler bu üzgünlükler geçecek halbuki. Her şey rayına oturacak. Kendileri de mutlu olacaklar ama. Anlamıyorlar. İnanmıyorlar..

Ne zaman ki doğrusunu öğrendiğimde, Rabbimi tekrar sevmeye başladım. Eğer ki öğrenmeseydim, ateist olmama kadar gidecekti yolum.. Ama öğrendim şükür.

Bu uyduruk hadisleri görüp islamdan soğuyan, islam bu mu diyen de çok.

Hala bunlara inanan da çok. Erkeklerin de işlerine geliyor..

İslam bu değil. Kendi yanlışlarınızı uydurmalarınızı, islamla bağdaştırmayın...

Düşünmek, sorgulamak önemli. Körü körüne yanlışlarına bağlanmış gidiyorlar. Ben neye inanıyorum diye 1 dk düşündüler mi?

Yok o arkadaş Allah inancı olmadığını bir çok konusunda belli eden, bu tarz konularda nerden vursam tatmin olurum zihniyetinde bir insan. O yüzden şaşırmadım ama bi mantığa dayansaydı iyiydi yani, hayvan kıyaslaması olmadı :))

Hissediyorum bu konuda çok kan dökülecek

Ama şunuda söylemek isterim, ayetle hadis farklıdır arkadaşlar. Ayetler değişmeden günümüze ulaşmıştır ancak hadislerde bunun %100 değişmeden gelmiştir diye savunmasını yapmak evet bence de saçma. Pek çok yorum katılmış hadis vardır bana kalırsada bunun kuranla mukayesesini yaptığında anlarsınız zaten.

Ahhh ya Kıyamam sana. Aynı dert bende de var bende açığım ama sürekli laf yiyorum bu yüzden. Açık dediğim de pantolon tsort. Gerçekten çok bunaltici bir durum anlıyorum seni. Benim babam farklı şehirde çalışıyor ayda 1 izne geliyor o zaman bile günler geçmek bilmiyor. Çok üzüldüm senin adına, insanın istemediği şeyleri yapması kadar acı bişey yok. Sen şimdi çevrendeki açık kızlara veya o giymek isteyip de kapalı olduğun içi giyemedigin kıyafetlere imrenerek bakarsin

MuneMune hesabı doğrulanmış üye.
Dini yorumlar yasak değil miydi...?
Yoksa dini emirleri bir güzel eleştirip gömdükten sonra mı kapatılıyor konular?

....
Fikrimi de yazayım :
Yine din konusu. Yine ayrışan üyeler.

1-Örtünmek farzdır, net...! aksini iddia eden din dışı bir alana kaymış olur. Bu kişiyle din konuşulmaz. Önce bu bilgiyi bir kenara koyalım.

2-Farzdır ama örtünme konusunda kimse kimseye baskı yapamaz.

3-Allah'dan başka kimse kimin cennete kimin cehenneme gideceğini bilemez. Bunun hesabını yapan, insanları yargılayan, ötekileştiren şirke girer.

4-Örtülü olmak ya da olmamak, insanları iyi, dürüst, çalışkan, cennetlik, cehennemlik, müslüman vb olmalarında bir gösterge değildir.

5-Konu sahibi bu da sana; ailen iyi niyetli ve senin iyiliğin için kendi doğrularına göre böyle bir yol benimsemişler.
Ama hiçbir şey zorla olmaz, o ateş içine düşmediyse senin için dua etmekten başka yapacak bir şey yok.
4 seneden sonra bu yaşta ailenle böyle bir olaydan dolayı karşı karşıya gelme, gaza gelme.
Evleneceğin kişiye söylersin, o kabul edince de açılırsın. Muhtemelen de ailen o duruma şimdiki kadar üzülmez ve evli olduğun için karşı çıkamaz. Biraz sabretmen gerekiyor.

Bu bölümde kaçıncı dini içerikli konu bu, sayısını bile hatırlamıyorum artık.
Kuralları okusanız biraz, dini içerik yasak. Ceza alınca yine dinden dem vuruyorsunuz.
Yasak çünkü işte gördüğünüz gibi tartışma çıkıyor, birileri yobaz olmakla, diğerleri imansızlıkla suçlanıyor.
Hiç kimse fetva merci değil, din Allah'la kul arasındadır, ne kimseyi yobazlıkla ne de imansızlıkla suçlamayın, bunun karar mercii siz değilsiniz çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…