- 8 Haziran 2014
- 1.962
- 4.967
- 133
Daha çok beklersin, bu toplum adam olmaz.
Toplumun çoğu cahil, okumak düşünmek yerine hacının hocanın ağzına bakar dedikleriyle yatar kalkar. Her gün Arapça dua eder ama duanın anlamından habersizdir.
Tüm Ortadoğu Ortaçağa saplanıp kalmış takılmış gidiyor. Rusya hızını alamayıp bütün Ortadoğuyu haritadan silse dünyanın hiçbir kaybı olmaz. Cahili, yobazı, teröristi, cihatçısı ne ararsan var.
Bizim toplumuzdaki kadınlardan kendi adıma hiçbir umudum yok. 17 sayfadan net görülüyor.
Unutulmadı da zorla açılmanız istendiğin de ne hissettiniz onu sordum. Zorla istemeden açılmayı da kapanmaymışsın kimse kimseden talep edemez. BenceIstenmedi mi arkadaşım . Daha 2 yıl öncesine kadar başörtüsü yasağı denen lanet bir yasak yok muydu ülkemizde . Ne çabuk unutuldu o kara günler ?
Ama aile istiyorsa o baskiya dayanmakta zor.surekli huzursuz olmasindansa ki ben yapilan baskilarin nekadar agir oldugunu biliyorum,mecburen dayanacakMadem açılacak bunun savaşını kapanmadan versin en iticisi onca zaman kapaliliktan sonra hop diye soyunmak bence
Ablam bu Türkçe çevirisi. Her ayet ve surenin ve hatta hadislerin bile tefsiri var. Tefsir mealden tamamen farklı bir şey değildir, yalnızca biz Arapça bilmiyoruz o günün şartlarını bilmiyoruz. Alimler bunların hepsini birleştirerek tefsirini yapıyorlar. Ve hatta kısa olan Fatiha suresinin bile ciltlerce tefsiri var. Tesettür ayetlerinin de tefsiri vardır ama mealden farklı değildir, e: mc2 formülü mealse bu formül nereden gelmiş niye gelmiş açıklaması tefsirdir. Tesettür ayetlerinin tefsirini okumanı öneririm ablam. Bunu dinlemeni de öneririm
Unutulmadı da zorla açılmanız istendiğin de ne hissettiniz onu sordum. Zorla istemeden açılmayı da kapanmaymışsın kimse kimseden talep edemez. Bence
O gün için beklememize gerek yok arkadaşım. Gerçek o kitabın içinde. Günah olur, abdestsiz alınmaz, belin altında tutulmaz vs vs diyerek kullanılmayan boş odaların duvarlarını ya da dolaplarını süsleyen o güzelim kitabı açıp okudukları zaman gerçek anlaşılacaktır! Ben o zavallı zihniyetin hor gördüğü biri olmaktan onur duyarım. Mezheplere inanan, sorgulamaktan korkan, anlamadan okumadan sözde alimlerin peşinden giden, her şeye günah herkese günahkar gözüyle bakan, Allah adına haramlar ve helaller tayin eden, dua etmeyi anlamadığı sureleri belli sayılarda okumak sayan, sureleri bir iksir olarak kullanan, rin tüccarlarının peşinden akilsizca giden vb insanlardan Rabbim hepimizi korusun!!!
Ne kadar saygisiz bir üslubunuz var. Kiniyorum sizi. Benzetmeniz hic hos degil.
Her seyin tesettur olmadigi konusunda size katiliyorum. Ancak bu sekilde degil. Gerci sizin gibi zihniyete sahip insanlara ne soylense bos.
Mune Kazen diye diye öleceksiniz.
Bi' durun yav, tartışıyor insanlar. Bu kadar korkmayın konuların tartışılmasından, fikirlerin çarpışmasından.
Nefsine zor gelenlerin bazıları da farz değildir deyip kurtulduklarını zannediyorlar.tesettürlüyüm Rabbimin emri yerine getiriyorum. nefsimiz var zor geliyor bende isterdim mini sort giyeyim saçlarımı acayim vs vs ama işte isteklerine gem vurup emirlere itaat etmek asıl marifet. 3 GÜNLÜK DÜNYA. tüküreyim insanlarin doymak bilmek azgin nefislerine..nefse degil yaradana kul olmak mümin işidir
Rabbim hepimize duru bir akıl versin emirlerini düzgünce anlamak için.salih bir çevre versin yoldan sapmamak için.sağlam bir irade versin nefse ve şeytana uymamak için.ihlas versin ibadetlerimiz kabulü için.sanada çikita muz dua etcem ve senin gibi kardeslerimede
Nefsine zor gelenlerin bazıları da farz değildir deyip kurtulduklarını zannediyorlar.
Kraldan fazla kralcılık yapmak derler buna.İyi de bu sitede din içerikli yorum yasak değil mi ?
Kırmızı harfleri herkes dediklerimi kabul etsin diye yazdım dikkatinizi çeksin okuyun diye yazdım. Göğüs örtmek tesettürden değil midir ? Ne tavsiyesi yaa Allah rica etmiş gibi konuşmuşsun. Ayrıca ben kimseyi dinden çıkarmıyorum Allah teala buyurmuş!! Kuranın ayetlerini inkar eden dinden çıkar diyorum !!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?