Slm tatlım!
Benim akne tedavim asıl roaccutane ile başladı ve uzun bir süre (bu süreyi tam hatırlamıyorum ama oldukça uzundu-aylarca çünkü yazın mg ve adet olarak ilacı düşürmek gerekiyor) onunla devam etti. İyi sonuç alıp (tamamen kurtuldum) tedavim bitince bıraktım tabi. Fakat hormonal değişim, stres gibi bazı faktörlerle tekrar başlayınca yine doktoruma gittim ve bu sefer Zoretanin verdi, diğeriyle aynı etkide sadece adının farklı olduğunu söyledi. Cildim eskisi gibi kötü olmadığı için bu sefer daha kısa süreli kullandım-birkaç kutu şeklinde o da 2-3 aya falan denk geldi sanırım ama doktorum her defasında mg olarak alacağım miktarı ayarladı.
Anlayacağın tatlım evet uzun bir süre devam edilebiliyor ancak burada o güne kadar aldığın mg da çok önemli! Ben Bursa'da alanında çok uzman, tanınmış bir doktora gittim. Orada hasta dosyam var ve aldığım mg'lar da kayıtlı.
Bu ilaçları elbetteki ne kadar az alırsak o kadar iyi ancak akne tedavisi için bu süre kişiden kişiye değişir, uzayabilir ama tabi bunu en iyi doktor bilir.
Sen doktorunun tavsiyelerine uy, tedavini aksatma canım ve her zaman diyorum ''sabır'' bu konuda çok önemli.
Bu güne kadar bu tedaviden sonuç alamamış kişi görmedim, o yüzden sıkma canını. Sabret ve tedavini ol