Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım yüzümü havluyla kuruluyorum demişsin bu ilacı kullanırken zaten cildimiz cok hassas hemen kızarıyor.ben yüzümü yıkayınca kagıt havlu ile suyunu alıyorum sadece öle bastırarak silmiyorum bence havlu kullanmayın.
kendimi çok halsiz ve yorgun hissediyorum, ilaçtanmı yoksa ramazandan mı bilmiyorum :26:
Tüm ergenlik boyunca ve sonrasında hep küçük küçük sivilcelerim oldu, büyük çoğunluğu çene bölgesindeydi. Burnumun üstü ve çevresinde hep siyah noktalar vardı. Cildimi hep temizlememe dermokozmatik ürünleri kullanmama rağmen geçmiyordu.
Ergenlik döneminde bikaç kez çeşitli kremlerle birlikte antibiyotik tedavileri gördüm. Doktorlar başka bir tedavi önermemişti. Çünkü yüzümü kaplayan sivilcelerim yoktu. Ancak son iki yıldır sırt ve kol bölgemde ve boyna doğru artış başladı. Çene bölgemdekiler dokunduğumda acı da veriyordu bu sebeple tvde çıkan doktorlardan birine randevu aldım ve ona artık bunlardan kurtulmak istediğimi, 28 yaşında olduğumu, çıkanların geçtikten sonra leke bıraktığını ve bahsedilen o meşhur ilacı kullanmak istediğimi söyledim. Sivilcelerim çok yoğun olmamakla birlikte daha önemli olan yağlanma sorunum vardı. Kimi zamanlar burnumun üstünü elimle gün içinde sildiğimde yoğun bir yağ geliyordu. Saçlarımı gece yıkadığımda sabah, sabah yıkadığımda akşam yağlanmış oluyordu. Velhasıl asıl problemim yağlanma, sonrasında da acı veren küçük sivilcelerdi.
Doktorum çok şeker, işini bilen bir doktor, herkese tavsiye edebilirim. Bana düşük dozda ama uzun süreli bir tedavi uygulayacağını beni çok yormayacağını, düzensiz çalışan yağ salgılarımı düzene sokmaya yönelik tedavi uygulayacağını söyledi. Zoretanin'i ilk önce 10 mg, 2. ay ve sonrasında 20 mg kullandım, ortalarda yaklaşık 4 ay 30 mg'a çıktıktan sonra gene 20 mg ile kapanış yaptık. 10 aylık uzun ama yormayan bir tedaviydi. İlk haftalardan kuruma denildiği gibi başladı. Dudak ve burun içine sürekli bephanten merhem uyguladım. Bu ilacı kullanacakların asla yanından ayırmaması gereken kremdir. Kaç tane bitirdiğimi hatırlamıyorum.
1. ay sonunda cildimin üzerindeki yağ tabakası resmen kabuk değiştirir gibi kuruyup döküldü ve alttan parlak,pasparlak temiz bir cilt geldi. Değişimi herkes fark edip, ışıl ışıl parlıyorsun dediler. İlacı kullanırken yağlı bir yüz kremi ve doktorun verdiği yağlı vücut kremini kullandım. Bunların dışında kasıklarımda inanılmaz bir eklem ağrısı ve yürüyüşte zorluk yaşadım. Testlerim hep düzgün çıkmasına rağmen ağrı hep devam etti.
İlacı bırakalı 2 aydan fazla oldu. Buna rağmen eklem ağrım devam ediyor az az, bununla ilgili kan testi yaptıracağım fırsat bulduğumda. İlacı bırakınca yağlanma, siyah noktalar, sivilceler tekrar çıkar diye korkuyordum ama maşallah hiç korktuğum olmadı şu ana kadar.
Tedaviye başlamayı düşünüp korkanlara tavsiyem, abartıldığı kadar kötü bir ilaç değil, işini bilen iyi bir doktorla, iyi bir doz ayarlaması yapıldığında tedavi sonunda gerçekten çok mutlu olacaksınız. Tedaviyi yarım bırakmayın, kremlerinizi sürün, testlerinizi yaptırın. Yıllarca yüzümü, aknelerimi fondotenle kapatacağım diye işkence çekeceğime keşke çok daha önce bana bu tedaviyi uygulasalardı diyorum şu anda.
Bu mesajı zoretanin konusunu göremeyince roaccutane başlığına yazmışım, gerçi etken maddeleri aynı ama olsun doğru başlık burası..
Uzun süre roaccutane ile akne tedavisi oldum ve iyi sonuç aldım. Tekrardan sivilcelenme başlayınca doktorum zoretanin verdi, roaccutane ile aynı etkiye sahipmiş. Şimdi cildim iyi çok şükür. Bu işin bir diğer ilacı da biraz sabır kızlar..
mrb eskiici..ben altı aydır zoretanin kullanıyorum ama sivilcelerimden hala kurtulamadım.sen toplam nekadar süre kullandın bu ilaçları? 6 7 ay dan fazla kullanılabiliyor mu bu ilaçlar. yani ben kullanılmıyo diye biliyorum ve bu son ayım.çok moralim bozuluyo geçmicekler hiç diye
ne güzel deniz :) peki kaç kilosun ve kaç mg kullanıyorsun?bbenim de baslarda briaz sıkıntı oldu sonrasında hep rahatım 54 kiloyum 30 mg kullanıyorum acaba az mı diyorum burdaki doktorum değişti şu an ve pek ilgili değil
ne güzel deniz :) peki kaç kilosun ve kaç mg kullanıyorsun?bbenim de baslarda briaz sıkıntı oldu sonrasında hep rahatım 54 kiloyum 30 mg kullanıyorum acaba az mı diyorum burdaki doktorum değişti şu an ve pek ilgili değil