Sivilceli Ciltler Zoretanin Kullananlar buraya ! (roaccutane ile aynı etkide ilaç)

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
bende 4 aylik Isotret-Hexal kullanmistim..ozamanlar doktoruma roaccutane dedim ama ismi deisti dedi ve bunu yazmisti bana ama etkileri ayni roaccutane gibi. simdide zoratenin duyuyorum..

sanirim bu ilacin bircok ismi var ve hepsi ayri ayri firmalarda adina üretiliyor...ben roaccutane kullandim diyorum ama insallah düsündügüm gibi ayni ilaclardir, bu konuda bilgisi olan varmi ? bugün doktora gidicem yeniden baslamak istiyorum ve tam dozunu almak istiyorum..simdi isotret te olsa roacccutane olsa kullaniyimmi yani ?

:) öyle mi dersin magnolia..
peki sivilce problemin fazlamıydı senn ?Açıkçası ben cok rahtszlık duyyorum cildimden dolayı sürekli makyaj dolasmaktan sıkıldım.:KK31:Önceden pudra yetrli olurdu ama 2 aydır artık fondeten kullanıyorum biraz olsun kapatabılmk ıcın.O kadar cok olumsuz yorum var ki geri adım atmamak elde deil.Gerçi herkesin bünyesi farklı evet ama beni şu sivilcelerin azdıgı dönem cok korkutuyo..Senin kacıncı ayında veye haftanda çoğaldı?Yani bi de benim ilacı kullandıgım süre ıcınde kapatmadan dısarı cıkma gibi bı olayım da yok.Ama cok zaraar vermıyomus dıye duydum tahriş ettirmicek şekilde ve düzgün temizlenmesi halinde..O kadar abartılı şeyler okuyorum ki ..şu kıpkırmızı dolaşma olayı fln:/ Yani belli bi dönem dökülüyo svlceler ve yüz kızarıyo fln 1 ay süre bu hali alıyo snra ilacın etkisinn sürekli olabilmesi içinmi birkaç ay kullanılıyor yoksa kullanılan tüm 6 ay boyunca fln mesela bu şekildemi oluyo cilt kıpkırmızı ?Kapatılma şansı yokmu özel bi günde vs..bi de leke olayın nasıl?zerotanin ve roaccutane arsındaki farklılkla ilgili herhangi bişi söledimi doktorun?annem hiçbişey yok uğraşma diye tutturuyoooo..çirkin ördek yavrusu annesine kaz görünürmüş misali:))

merhaba kmilee, mesajını görünce bende yazayım dedim :-D bugün 47. günüm aknetrent kullanıyorum. zoretanin ve roactuanla eşdeğer ilaç. benide ailem zorladı doktora gitmem için yoksa sivilcelerimle mutlu mesut gidiyordum :-D ama doktora gidince karar verdim ve başladım. öncede yazmıştım tabikide kuruluk oluyor.ilk haftadan başlayan kuruluk oldu cildimde,saçlarımda ve dudaklarımda. ama dudaklarımı nemlendiriyorum sürekli, saçlarımada arkadaşların önerdiklerini uyguladım şimdi rahatım :-) kızarma dersen bünyeyle alakalı belki ama beyaz tenliyim ve öyle aşırı bir kızarma durumum olmadı.sivilce artışım hala devam ediyor ama birden tüm yüzümde atmadı mesela geçen haftalarda yanaklarımda çıktı şimdi çenemde artış var. ama burnumun üstünde olmak üzere yüzümde tek bir siyah nokta kalmadı bu muhteşem birşey :KK66: ciltteki sivilceleri kapatma olayı ise doktorum önermedi bana çok zor durumda kalmadıkça kapatıcı kullanma dedi. şunuda ekleyeyim ilaçtanmı bilmiyorum tam ama 1 hafta süresince beni rahatsız eden bel ve bacak ağrılarım oldu. eklemlerim ağrıdı bayağı bi ama o dönem ağır birşeyde kaldırmıştım ondanda kaynaklanmış olabilir. bir de ben bunla çok karşılaşıyorum dudaklarımın kuruluğunu görünce o ilaçtan mı kullanıyorsun çok tehlikeli gibisinden şeyler söylüyorlar.ben önemsemiyorum doktoruma güveniyorum beni bu konuda oldukça iyi bilgilendirdi, iyide araştırma yaptım ve en önemlisi karar verdim. kim ne derse desin önemseme karar verdikten sonra :KK61:

Magnoliaa:)yardımcı olurmusun bana ..

canım tabiki kusura bakma biraz geç oldu yanıtım kafana takılan ne varsa sor yardıma hazırım ben cuma günü 3.ayımı doldurup tahlilim için gidicem.bayramda arkadaşlarım ve akrabalarım ay yüzün ne güzel olmuş siyah nokta bile yok dediler nasıl mutlu oldum anlatamam.o an dudaklarımın kuruluğu bile aklımdan çıktı gitti.iyiki kullanmışım dedim.bakalım sadece kolestrol yüksek bende bu tahlilde inşallah daha da yükselmemiştir yoksa ilacı kesecek doktorum dua edin.cuma yı bekliyorum

merhaba kmilee, mesajını görünce bende yazayım dedim :-D bugün 47. günüm aknetrent kullanıyorum. zoretanin ve roactuanla eşdeğer ilaç. benide ailem zorladı doktora gitmem için yoksa sivilcelerimle mutlu mesut gidiyordum :-D ama doktora gidince karar verdim ve başladım. öncede yazmıştım tabikide kuruluk oluyor.ilk haftadan başlayan kuruluk oldu cildimde,saçlarımda ve dudaklarımda. ama dudaklarımı nemlendiriyorum sürekli, saçlarımada arkadaşların önerdiklerini uyguladım şimdi rahatım :-) kızarma dersen bünyeyle alakalı belki ama beyaz tenliyim ve öyle aşırı bir kızarma durumum olmadı.sivilce artışım hala devam ediyor ama birden tüm yüzümde atmadı mesela geçen haftalarda yanaklarımda çıktı şimdi çenemde artış var. ama burnumun üstünde olmak üzere yüzümde tek bir siyah nokta kalmadı bu muhteşem birşey :KK66: ciltteki sivilceleri kapatma olayı ise doktorum önermedi bana çok zor durumda kalmadıkça kapatıcı kullanma dedi. şunuda ekleyeyim ilaçtanmı bilmiyorum tam ama 1 hafta süresince beni rahatsız eden bel ve bacak ağrılarım oldu. eklemlerim ağrıdı bayağı bi ama o dönem ağır birşeyde kaldırmıştım ondanda kaynaklanmış olabilir. bir de ben bunla çok karşılaşıyorum dudaklarımın kuruluğunu görünce o ilaçtan mı kullanıyorsun çok tehlikeli gibisinden şeyler söylüyorlar.ben önemsemiyorum doktoruma güveniyorum beni bu konuda oldukça iyi bilgilendirdi, iyide araştırma yaptım ve en önemlisi karar verdim. kim ne derse desin önemseme karar verdikten sonra :KK61:

canım sana sonuna kadar katılıyorum.bende sarısınım ama maşallah kızarma hiç olmadı.ve insalar gözlerinde bu ilacı kulaktan dolma bilgilerle çok büyütmüşler.alalkası bile yok aslında.yağ oranını dengelediği için zaten fazla yağ gittiği için saçlarda tende ve dudaklarda kuruluk oluyor bu çok normal.dudaklarda fazla olmasının sebebi doktorum söyledi dudaklar diğer organlara göre daha hassasmış.bu nedenle daha fazla kuruma oluyormuş.ben johnson baby nin vazelinini birde dudak koruyucusunu çantamdan hiç çıkarmıyorum elim değdikte sürüyorum ve çok rahatım.seninde tahlilin gelmiştir artık hadi bakalım inşalah sonuçlar da iyi gelir.paylaşırsan memnun oluruz.

bende 4 aylik Isotret-Hexal kullanmistim..ozamanlar doktoruma roaccutane dedim ama ismi deisti dedi ve bunu yazmisti bana ama etkileri ayni roaccutane gibi. simdide zoratenin duyuyorum..

sanirim bu ilacin bircok ismi var ve hepsi ayri ayri firmalarda adina üretiliyor...ben roaccutane kullandim diyorum ama insallah düsündügüm gibi ayni ilaclardir, bu konuda bilgisi olan varmi ? bugün doktora gidicem yeniden baslamak istiyorum ve tam dozunu almak istiyorum..simdi isotret te olsa roacccutane olsa kullaniyimmi yani ?

roaccutane ve zoretanin arasında hiç bir fark yok ikiside aynı ürün.benim arkadaşım isotret kullandı ama pek fayda alamadı.bence sen doktoruna zoretanin isteiğini onu yazmasını söyle.neticede aynı sey yani.diğerini yazacağına zoretanin yazsın.geçmiş olsun

roaccutane ve zoretanin arasında hiç bir fark yok ikiside aynı ürün.benim arkadaşım isotret kullandı ama pek fayda alamadı.bence sen doktoruna zoretanin isteiğini onu yazmasını söyle.neticede aynı sey yani.diğerini yazacağına zoretanin yazsın.geçmiş olsun

deistirirsem tedavi yarida kalms gibi olmaz diilmi sonucta hemen hemen ayni ilaclar sadece yeni ilacla devam edicem ?
yaklasik 2-3 haftadirda Isotretinoin kullaniyorum. Buda farkli bi ilac heralde :KK43:(((

canım sana sonuna kadar katılıyorum.bende sarısınım ama maşallah kızarma hiç olmadı.ve insalar gözlerinde bu ilacı kulaktan dolma bilgilerle çok büyütmüşler.alalkası bile yok aslında.yağ oranını dengelediği için zaten fazla yağ gittiği için saçlarda tende ve dudaklarda kuruluk oluyor bu çok normal.dudaklarda fazla olmasının sebebi doktorum söyledi dudaklar diğer organlara göre daha hassasmış.bu nedenle daha fazla kuruma oluyormuş.ben johnson baby nin vazelinini birde dudak koruyucusunu çantamdan hiç çıkarmıyorum elim değdikte sürüyorum ve çok rahatım.seninde tahlilin gelmiştir artık hadi bakalım inşalah sonuçlar da iyi gelir.paylaşırsan memnun oluruz.

selam magnolia dudak kuruması durumunu banada doktorum böyle izah etti.dediğin gibi sürekli nemlendirdikten sonra sorun yok. bugün 60.günümdü.hafta içi gittim doktora ve tahlil yaptırmadı bana.önceki tahlillerime baktı kolestrolümün zaten düşük olduğunu yükselse bile sınırı geçmeyeceğini söyledi.o nedenle tahlil yaptırmadı.ilacı yazdı direkt.yine 50 mg la devam ediyorum.ama yüzümü falan bayağı inceledi.nerdeyse tüm siyah noktalarım gitmiş.hafif kızarıklık var dedi ama bende "benim normal halim o zaten" dedim :KK1: ama kızarıklık olsa bile ilaç bittikten 1 ay sonra tamamen kızarıklığın geçeceğini söyledi çünkü ilaç bittikten 1 ay sonra ilacın tümünü vücudumuzdan atıyormuşuz.yani kalıp vücuda zarar falan vermiyormuş.bunu belirtmemin nedeni bi arkadaşım ilacın 1 yıl falan vücutta kaldığını söyledi neden kullanıyorsun falan dedi.mutlaka sizlere de söylenmiştir böyle kulaktan dolma bilgiler öyle bir şey yok yani :KK66: ayrıca benim burnumun içi çok kuruyordu onun için de eczaneden bi burun içi nemlendiricisi al dedi ama almadım hala :KK1: magnolia sende durumlar nedir? ne dedi doktorun? tahlilin nasıl geldi?

Merhabalar;
Ben zoretanin kullanmaya yeni başladım bugün 4. günüm. İnternette araştırdım baya forumları okudum ama herkes başka bişey söylüyo aklım biraz karıştı.
Bikaç sorum var cevaplarsanız çoooook sevinirim :)) dudaklarım kurumaya yavaştan başlıyo. Dudak için Ne kullansam yararlı olur.Sebamedin lipstiğini aldım şimdilik. Yüzüm de hafifçe soyuluyor.Yüzümü neutrogenanın akneli ciltler için olan sabunu ile sabah akşam yıkıyorum ama hafiften soyulmalar oluyo.nemlendiricim var ama özellikle önerdiğiniz bi nemlendirici varmı. Bir de makyaj yapmanız gerektiği durumlarda fondoten olarak önerebileceğiniz birşey varmı,yoksa hiç kullanmayayım mı zararlı mı olur cildime (çok makyaj yapmıyorum bazen zorunluluktan yapıyorum) Birde yüzümde önceden kalma sivilce izleri var kırmızı kırmızı. İlaç bitince bu eski izlerde gidermi yada azalırmı ??? Çok soru sordum biliyorum ama kafam çok karışık yardımcı olursanız çooook sevinirim.

mrh bende bu ilacı kullanıyorum 6. ayım hiç bir faydası yok en azında ben göremedim bu arada ben şu ALLAHIN belası siyah noktalar için kullandım ama geçmediler zaten son ayım

mrh bende bu ilacı kullanıyorum 6. ayım hiç bir faydası yok en azında ben göremedim bu arada ben şu ALLAHIN belası siyah noktalar için kullandım ama geçmediler zaten son ayım

herkes çok faydalı demiş ama bünyeye göre değişiyo o zaman. Sen düzenli kullandınmı canım yoksa ara falan verdin mi hiç.birde günlük kaç mg kullanıyosun?? bende hem sivilce hem siyah nokta için kullanıyorum ama eğer geçmiycekse karaciğerime neden bu kadar zarar vereyim korktum şimdi :2:

bana akşamları üç tane 20mg lık içmemi önerdi doktor. çok fazla bi isivlcem yok allaha şükür ama günde 60mg da fazla değil mi ? korkıyorum

bu ilacı 2yıl kulllandım. doktorum hiç bir tahlil yaptırmadı ne başında nede arada.başta cildim gerçekten çok güzel oldu ama bu ilacı kullanırken kalp kirizi gibi kriz mi desem nöbet mi geçirdim o sırada trde değildim ki bu başıma bir kaç kere geldi. oradaki doktorlarada güvenip gidemedim.(daha önce doktora gittiğimde ne ilaç verdiğini biliyorum neyse )sonuçta birden kesmek zorunda kaldım çünkü ilaç kullanım sırasında direksiyon başında bilincimi kaybetmediğimmi kalmadı daha nelerrrrrrrrrr . ama ilacı gerekli süre kullanmadığımdan tekrardan sorunlar geri geldi

Bende bugün başladım bu ilaca. 40mg dan balattı bana bakalım ne olacak inşallah geçer :KK52: aynaya bakasım gelmiyor inanın sivilcelerden

Ben zoretanine başlayalı daha 2 gün oldu fakat benim sivilcelerimden daha çok küçük kırmızı izlerim var . Bu ilaç ile bu izlerde geçiyoru mu ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar benimde acayip bir şekilde sivilce problemim vardı.Denemediğim hiçbirşey kalmamıştı nerdeyse hem doğal yöntemler hem de bazı ilaçlar.bir çok doğal maske yaptım hiçbiri işe yaramadı.Özellikle regl dönemim yaklaşırken acayip derece artıyordu ve suratımı o şeklde görmek istemıyordm artık.Geçen hafta doktora gittim ve cildimin baya kötü oldugunu söyledi kan değerlerine bakıp zoretanin yazdı.Birde dudak kurulugu için sikatrizan.Ben günde 2 doz kullanıyorum.İlacın yan etkileri çok fazla ben kendimde pek göremedim şuana kadar.2.haftam olmasına ragmen çok ciddi bir şekilde işe yaradığını hissediyorum şuan hafif bi kızarıklık var yüzümde,ve tabii aşırı bi soyulma her ne kadar can sıksada geçicegine inanıyorum.-ki 2 hafta olmasına rağmen yavaş yavaş yok oluyorlar.Doktorum 1 ay sonra tekrar gelmemi istedi kan değerlerine bakıp ilaçları ona göre yzıcak.Ayrıca garnier'n 3 etkili formülünüde denemelisiniz ,birde her akşam gülsuyuyla temizleyin işe yarıyor.Bence değicek herkese tavsiyem sadece sabırlı olun:KK34: :KK49:

bence geçicektir 2gün daha çok erken .Zaman geçtikçe sen de görüceksin yüzündeki değişimi

selam magnolia dudak kuruması durumunu banada doktorum böyle izah etti.dediğin gibi sürekli nemlendirdikten sonra sorun yok. bugün 60.günümdü.hafta içi gittim doktora ve tahlil yaptırmadı bana.önceki tahlillerime baktı kolestrolümün zaten düşük olduğunu yükselse bile sınırı geçmeyeceğini söyledi.o nedenle tahlil yaptırmadı.ilacı yazdı direkt.yine 50 mg la devam ediyorum.ama yüzümü falan bayağı inceledi.nerdeyse tüm siyah noktalarım gitmiş.hafif kızarıklık var dedi ama bende "benim normal halim o zaten" dedim :KK1: ama kızarıklık olsa bile ilaç bittikten 1 ay sonra tamamen kızarıklığın geçeceğini söyledi çünkü ilaç bittikten 1 ay sonra ilacın tümünü vücudumuzdan atıyormuşuz.yani kalıp vücuda zarar falan vermiyormuş.bunu belirtmemin nedeni bi arkadaşım ilacın 1 yıl falan vücutta kaldığını söyledi neden kullanıyorsun falan dedi.mutlaka sizlere de söylenmiştir böyle kulaktan dolma bilgiler öyle bir şey yok yani :KK66: ayrıca benim burnumun içi çok kuruyordu onun için de eczaneden bi burun içi nemlendiricisi al dedi ama almadım hala :KK1: magnolia sende durumlar nedir? ne dedi doktorun? tahlilin nasıl geldi?

canım işlerim yoğundu kusura bakma cevap için.benim durum biraz vahim :KK50: kolestrolüm 300 çıktı kötü huylu kolestrolde 200 çıktı.o yüzden 20 mg a düşürdü.bakalım bu ay ne olacak.dua et benim icin.ilacı yarıda kesmek istemiyorum.4.cü ayım biticek.sende durum ne?

kızlar benım yenı tanışdıgım bı hemşire 7 aydır kullanıyormuş ilacı yuzune hayran kaldım ne bır iz ne bı sivilce ne bı sıyah nokta nede bı gözenek var hayranlık uyandırıyo cildi... doktor banada yazdı ama ben yan etkılerınden dolayı almadım... sizce bu ilaç siyah noktaları ve gözeneklerıde mı kayıp ediyo

kızlar benım yenı tanışdıgım bı hemşire 7 aydır kullanıyormuş ilacı yuzune hayran kaldım ne bır iz ne bı sivilce ne bı sıyah nokta nede bı gözenek var hayranlık uyandırıyo cildi... doktor banada yazdı ama ben yan etkılerınden dolayı almadım... sizce bu ilaç siyah noktaları ve gözeneklerıde mı kayıp ediyo

tabikide hayır sadece siyah nokta ve gözenek için değil.onların yanı sıra sivilceleride kurutuyor.zaten ilacın amacı vücuttaki yag dengesini dogru orantıya getirmek canım.ayrıca yan etkilere gelince bünyeye göre deiğişiyor bence başla başlamadan hiçbir şeyi bilemezsin zaten rutin kontrollerde sorun çıkarsa doktor kesiyor ilacı tavsiyem başla :KK34::KK34:

X