Merhaba, bende 24 Mart itibari ile zoretanin 20 mg lık ilaca sabah akşam olmak üzere başladım
Çok korkuyordum bu ilaçtan ama doktorum önerin e denemek istedim. Yüzümde, burundan elmacıga kadar, nazobial den alta çeneye dogru renk degişikligi (kızarıklık) ve hafif kabarmalar mevcuttu. Daha 1 ay olmadı ilacı kullanalı ama şikayetler gözle görülür şekilde azaldı
Cildim karma cilttir. Burun bölgem çok yaglıdır. İlaçtan sonra cildim kurudu ve inanamıyorum burun bölgem bile kurudu
Bu benim için imkansız gibi birşeydi. Makyaj yaptıgım da bile çok terledim, mecbur peçete ile terimi silmek zorunda kalıyordum ve maalesef makjajımda siliniyordu. Saçlarımı günaşırı yıkarım, saçlarım artık yaglanmıyor
ilk gün neyse 3. Günde bile aynı. Ama saç derisinde kuruluk oldu, elimi nereye atsam pul pul dökülüyor. Kepek gibi oldu, kötü yani. Saçım için Boom Butter 7 Yag içeren ürününü kullanıyorum. Dudaklarımı sürekli nemlendiriyorum. En iyi gelen şey vazelin oldu. Johnson baby nin Bedtıme vazelin ini kullanıyorum. Gün içinde, dışarıdayken de normal dudak nemlendirici sürekli çantamda yada cebimdedir...
Kasım ayında burun ameliyatı olmuştum.Burnum çok kalın derili ydi. Doktorumda bu ilacı önerdi. Derin inceltecek, yaglı cilt gidecek. Burnunun şeklini daha erken göreceğiz demişti. Bu yüzden de cildiye doktoruna git, uygun görürse bu ilaca başla demişti. Zaten doktor da cildimde ki sorundan dolayı hemen önerdi.
1. Ayım dolduğunda gidip tahlil yaptıracagım, ona göre devam edilecek yada program yapılacak bakalım. Tek endişem cigerlerimin zarar görmesi Allah korusun
Kesinlikle doktor kontrolünde kullanılması lazım, zaten imza atmadan ilaç alamıyorsun öyle kafana göre....
Yaza giriyor olmak kötü, sürekli güneş koruyucu kullanıyorum. Kış olsaydı süreç daha kolay ilerledi eminim. Çünkü güneş görünce yüzüm hemen yanıyor, sızlıyor...