merhaba arkadaşlar sitenin eski müdavimlerinden olsam da yaklaşık 2 senedir hiç giremedim hep yazışmaları google'a yazdığım konu başlıklarından çıkan forumlardan takip ettim ama artık yeniden burda olmak istiyorum. beni aranıza alırsanız ne mutlu bana:)
Dikkatinizi çeker mi çekmez mi bilmiyorum ama nedense zayıflama hikayemi sizinle paylaşmayı çok istedim. belki de motive olabilmek, desteğinizi alabilmek ve bu gazla kalan 6 kilomu daha sizlerin önünde verebilmek.
çok fazla canınızı sıkmadan konuya girmek istiyorum:)
sitenin eski müdavimlerindenim dememin en önemli nedeni diyet topicleri ve bebek topiclerinde gezinmemdendi. 3.5 yıllık evliyim ve hayatımın her döneminde (1 yıl kadar değil) balık etli oldum ama baya kalın bir balık:)) Evlenince biliyorsunuz bir çok şey değişiyor ve cicim ayları geçince formunuza daha çok önem vermeye başlıyorsunuz benim için de öyle oldu. şu an 31 yaşındayım ve ilk diyetime 20 yaşımda başlamıştım ve evde bulduğum gazeteden belki 15 yıl önce çıkmış küçük bir diyet kitapçığıyla yoluma başladım. diyetin adı Muzaffer KUŞHAN diyetiydi. okudum inandım ve başladım o zaman arkadaşımla da eğer on kilo vereblirsem bana elbise alacağına dair söz aldım ve yürümeye başladım. evet adı geçen diyet belki de hayatımın ilk diyeti olması ve yaşımında küçük olmasından ötürü çok hızlı biçimde kilo vermeme neden oldu ve zamanını tam hatırlamıyorum ama yaklaşık 2 ayda ben 71 kilodan 59'a düşmüştüm. yaklaşık 1 yıl da bu kilomu korudum. çünkü hayatımdan ekmeği çıkarmıştım ve dikkat ediyordum. ama sonrsında yine kilo almaya başladım çünkü sağlık problemlerim nedeniyle doğum kontrol hapı kullanmaya başlaynca iştahım çok açıldı. sonra hayatım bir kilo almaya bir vermeye deam edip durdu ama bir daha 59 kiloyu hiç tartıda görmedim ve görebileceğimi de sanmıyorum:)
bu arada ben kemikleri gerçekten çok iri bir bayanım yani boyum 1,71 ama kilom 59 iken ben kemik yığınına dönmüştüm. o yüzden bu rakamlar belki 45 kilo olan biri için devasa gelebilir.
gelelim sonraki diyet denemelerime; herbal life, muzaffer kuşhan, saçma sapanlar, ve dukan...
evet dukan hariç diğer saydıklarımın hiçbirinde kilo veremedim yani muzaffer kuşhanın diyeti 2. sefer bende işe yaramamıştı:) dukanla 80 kilodan 72 kiloya indim ve hamile kaldım tam 97 kilo ile doğuma girdim bu benim için kabustu. ama Dukan diyetinde yulaf kepeği yemekten de gına geldiği için bir daha denemek istemedim ve düşünmüyorum.
Kızım 1,5 yaşına gelmesine rağmen benim göbeğim hiç küçülmedi ve görenler yeniden hamile olup olmadığımı sordukça ben daha da fazla yediğimi ve bunalıma girdiğimi gördüm. ve karar verdim ne olursa olsun diyet yapmadan zayıflayacaktım....
karatay'ı mı denesem, Dilara Koçak'ın kitabını mı alsam, Dukan'a mı dönsem.. Bunu düşünürken kendi kendime bir karar verdim ve diyet yapmadan zayıflayacağım dedim.
ayrıca şunu da belirtmek isterim ki öğretmenim ve tek yaptığım hareket ders anlatmak ve evde yemek yaparken harcadığım kalori.. yani oldukça hareketsizim biliyorum ki spor yapabilsem çok daha çabuk zayıflayacaktım ama yapamadığım için 1,5 ay sürdü 10 kilonun gitmesi.
Şimdi sizden tek isteğim ilgilenenler varsa bu konuyu açalım ve konuşalım ben size yaptıklarımı anlatayım ama yoksa zaten anlatmaya da gerek yok:)) hepinizi öpüyorum..