Zor.. Bu evlilik işi çok zor...

Son düzenleme:
Böyle anlatmayın nazar değer. Maşallah diyelim mutlu olun. Ama baen sadece istemek yetmiyor.

Gece gece okuyunca ben de konuya yorum yapmadan edemeyeceğim. Hatta biraz uzun yazabilirim, şimdiden uyarayım, umarım kafanı çok şişirmem. Çünkü ben de duygularımı kolay kontrol edemem, seni çok da iyi anlıyorum. Ama yıllar içinde, belki de kendime yakıştıramadığımdan değişmeye de çalıştım, biraz da olsa (ama tabi ki birazcık :) ) törpüleyebildim inadımı. Tavizse taviz, insan ne yaparsa kendine yapıyor neticede. Kendini ezdirmemek başka şey, inat başka bir şey ve sanırım sizde de olay kişilik çatışmasından çıkmış da birazcık inada dönmüş gibi .

Rujdu pantolondu gibi meselelerde elbette ki taviz ver demeyeceğim, ama bu meselelerin bu noktaya varması da yersiz bence. Anlattıklarından eşinin iflah olmaz maço tiplerden olmadığını, sadece biraz kıskanç olduğunu ve aslında iletişim kurulabileceğini varsayıyorum. Mesela inatlaşmak yerine şakaya vurmayı bile deneyebilirsin bu gibi konuları. Ben her seferinde sevgilime öyle yaparım mesela. Gönlümce giyinirim, bir imada bulunursa da, "Senin yanına bakımsız kadın yakışır mı hiç, süsüm sana" der güler geçerim, hiç rahatsız da olmam imasından, o da olayı büyütmez. Yine de ikimiz başka konularda da kıskançlıkk yaparız, tartışırız da ama damarımız aynı olduğundan birbirimize tahammül de gösteririz Sevgilim diyorum ama, sizin gibi beraber yaşamasak da çok uzun yıllardır birlikteyiz, ilişkimizi dilediğimizce yaşadık hep, çok da badireler atlattık, bu yıl evleniyoruz artık, yaşım da 34, yani seni az çok anlayabildiğimi düşünüyorum.

Eşine güvensiz demişsin ama kıskançlığın her türünde biraz o güvensizlik var zaten, ister o sana kilo al desin, ister sen onu başka nedenle kıskan, sebebi mühim değil kıskançlığın, kaynağında güven eksikliği var bu illetin her türlüsünde. Ama bu yetişkin bir kişinin aynada kendini beğenmemesinden, komplekslerden falan da kaynaklanmıyor, öyle bir güvensizlik değil kastettiğim, insanın çok da elinde olmayan şeylerden, yetiştiği çevreden, ilk 4-5 yaş anne baba ile ilişkisinden, modellemekten, dolaylı bir kaybetme korkusundan, diğer çocukluk deneyimlerinden vs kaynaklanıyor bu illet genelde. Yine de, üzerine eğilerek ve karşılıklı anlayışla gayet de iyi idare edilebiliyor. Yani aslında bence eşini o kadar gözünde alçaltmanı gerektirecek bir durum yok ortada sanki.

Ayrıca bence şu anki meseleniz sevgi değil saygı. Fazla yüz göz olmaktan yıpranmış sanki. Sonunda boşanağınızı bilseniz bile o saygıyı tamir etmeye bak derim. Sevgiyi aşkı boşver şimdilik, aranızdaki saygıyı kurtarmaya bak. Belki de aşkınız ve tutkunuz yerini artık olgun bir sevgiye bırakmaya çalışırken bu sıkıntılardan geçiyorsunuz, ama bu süreçte saygı kurtarılınca ilişki de kurtuluyor, o aşk da defalarca tazeleniyor. Eski inceliklerinizi hatırlayın, yeniden özenli davranmaya bakın. İkiniz de tabi. Hiç bir ilişki özen olmadan yürümez. Sevgiden değil, saygıdan özenli olmaya çalışın. Kavganın da adabı var gerçekten, bazen işler iki tarafın da şımarıklığından, inadından ya da hırsından büyüyor. Ki biz de bu şımarıklığı yaptık zamanında, bu yüzden şımarıklık diyorum kusura bakma, seni suçlamıyor, aksine gerçekten anlıyorum. Ama birinin çok tepesi atarsa, ya da birinin çok stresli bir dönemiyse diğerinin idare etmesi şart, aksi olmuyor. Eğer kimse anlayış gösterecek durumda değilse de biraz uzaklaşmak, bir süre başka şeylerle meşgul olmak ve sonra durumu dürüstçe değerlendirmek gerek.

Gururları ayaklar altına alan bir durum yoksa - ki sanırım yok - bence kimin önce taviz verdiği de hiç önemli değil, sakinleşilince bir araya gelip konuşulur, çocuğunuzu geçtim, birbirinize yıllarınızı vermişsiniz. Birbirinizin en yakınısınız. Ötesi yok. Otur konuş bir süre sonra, bu taviz vermek değil, ikiniz de özür dileyin önce. Sen şunu dedin sen bunu dedinle olmuyor bu işler, ikiniz de hatalısınız ki iş bu noktaya gelmiş. Bundan sonrası için kararlar alın, mesela kavgalarda ne kadar bağırsanız da hakaret etmemeyi şart koşun ve buna uyun. Senin ne kadar kırıldığını anlamıştır artık zaten, anlamadıysa "sakince" anlatmaya çalış. Onu karşına almak yerine onunla en yakının olarak konuş. Sonra asıl sorunlarınız üzerine de konuşursunuz. Baktınız işin içinden yine çıkamıyorsanız, bir evlilik danışmanına gidin.

Eşin de 28 yaşındaymış, bu yaşlarda bunların yaşanması, ailesinin etkisinde kalması, işleri onlara yansıtması o kadar normal ki, daha sağlıklı iletişim kurmanın yollarını biraz çabayla zamanla bulursunuz bence. Bir de onun annesine gencim daha mutlu olurum gibi şeyler söylemen de gereksiz bence, annesi meseleye dahil olmak istese bile buna senin izin vermemen gerekir. Sonraki tartışmalarınızda buna dikkat et bence. Anne şimdi konuşmayalım, biz daha sonra zamanı gelince oğlunla hallederiz sorunumuzu. Sen merak etme, diyip ona mesafe koyman gerekir bence bu durumlarda. Sen böyle yaparsan belki eşin de daha az yansıtır ona, daha az dolduruşa gelir.

Uzun oldu gerekten ama umarım bundan böyle sorunlarınızı bu kadar büyütmeden halletmenin yollarını bulursunuz,
Sevgiler

tüm yorumları okudum......,tıpkı senin gibiydim,kararımı vermiştim,beynim de kalbim de buz kalıbının içine konmuş gibi hissizdi ve eşyaları toplamak için eve gittim, herşeyi topladım......1 haftada dizdiğim eşyalarımı ,3 saatte topladım...telefondan mesaj sesi geldi.....normalde bu durumda olup telefona atlayacak olan ben,hiç umursamadım kimden diye ,ardına tel çalmaya başladı ,ekrana baktım eşim.....eşyaların toplanacağını biliyordu akşam....tekrar umursamadım sessize aldım,tekrar aradı tekrar tekrar.......sonra ne mesaj geldi bakmak istedim.....mesajı açtım ve o çaresiz ama pişmanlık dolu sözlerini okuyup sadece konuşalım son bir kez yazdığını okuyunca yine aynı hissizlikle teli yere bıraktım......kendime inanamıyordum o kadar tükenmiştiki herşey o an hiçbirşey hissetmeden işi bitirip anneme gittim.....aynı akşam geç saatte kapı çaldı,odaya apartmanın yöneticisi olan bir amca vardı onunla girdiler,ailesi ,abisi olmasına rağmen bu adam ne geziyor diye düşündüm.....sonra uzun uzun konuşmalar yapıldı babamla ,yöneticimiz bendeki o hissizliğin tükenmişliğin farkına varıp ne diyorsun dediler.......o anı hiç unutamam tam bir araf..........hiç umudum yok ama tamam demişim son bir şans.........
Şimdi 3 yıl geçti üstünden pişmanmıyım döndüğüme ASLA.......İyiki dönmüşüm,birçok şeyi aştık,söz verdiği gibi oldu.
Diyeceğim o ki hiçbirşey kaybetmedim son şansla hatta yuvamı tekrar kazandım........
Sana bunları yazmamdaki neden sadece konuyu okurken o hissizliği gördüm sende.........
Bir şans daha ver SİZ e........
Ve kararın ne olursa olsun umarım hiç pişman olma...........

bu yorumu siz mi yapıyorsunuz bana .oysaki sizin konunuza yorum yapalı 24 saat geçmedi daha .görende beni sabah akşam dayak yiyen,kocası aldatan,ruj sürdüm diye kıskanmak değilde üzerimde hakimiyet kurmaya çalışan ve illede çocuklarım diyen anne sanacak beni,evde saygı sevgi bitmişse o çocuk sağlıklı bir ortamda büyümez zaten bunu cahil insan bile biliyor yani,bu konuda kurtarılmayacak bir evlilik yok benim anlatmak istediğim bu her iki tarafında biraz daha alttan almasıyla ,özveriyle düzelir diye düşünüyorum çocukta hem annesiyle hemde babasıyla mutlu mesut yaşar çünkü sevgi var iki tarafta da , sizi alkışlıyorum, Mayflower75

Son düzenleme:

E saygı bitmiş işte konu sahibinin kendi beyanı, ses tellerimiz catlayana kadar bağırıyoruz diyo sen çocuğa acırım diyosun eski yorumların duruyo yani, burda yazdığın gibi yazsan konu sahibi de ona göre yorum yapardı, çocuğa acirim benim çocuğumun anası babası başında demek çokta yapıcı değildi takdir edersin ki

Benim kocamla ilgili konum yok baştan söyliyim de

cnm konuyu açan ben değilim oklar bana çevrilince ben neden çocuğumu düşüneyim dedim düşünülecek bir şeyi yok çünkü saygı sevgi evliliğin temeli, uzun süre birlikte yaşamış insanlar çocuk oluncamı bunun bittiği anlaşıldı ,okumuş insanlar sonuçta tartıştığımızda çocuk yanımızda olmuyor diyor ,yani bunun bilincindeler çocuk kavga ortamında bulunmamışki isteseler durum çok vahim değil.ortada çok büyük bir problem yok sıkıntı ailelere konunun taşması olmuş.evlilik genellikle bayanların alttan almasıyla çabasıyla devam ediyor sevgi de var işin içinde ,kocasınıda yeni tanımamış konuşularak çözülür diyorummmmm ister boşansın ister boşanmasın hayat kendi hayatları ben yorum yapar geçerim ,kangrene dönmüş bir evlilik olsa bu kadar saat yzı yazmazdım zaten

Son düzenleme:
tam size hakveriodum ama şu cumleyı okuyana kadar çocukyapmak için evlendik o yazı beynime dank etti... siz bir çocuğun babasıyla buyume hakkı elinden aldınız ailesi olması durumunu ve o guven ortamında yetişmesini onu daha mınık bir çocukken sorumlulukla tanıştırdınız yazık olsun sizin gibi düşünenlere aklınızı başınıza alın ya evlenmeyip çocuk yapmayıp oyle hayatınıza devam edeceksiniz ya da affeceksiniz ne kadar bencilce duygularınız varmış her ikinizinde...

Sıkıntının büyüklüğü kişiye göre değişir avaz avaz eşim bana bağırsa ben de boşanmayı düşünürüm kimine göre bu aşka renk katan birşeydir, ayrıca öyle bi yazmışsın ki sanki evlendiler çocuk oldu aa biz anlasamıyoruz dediler, çocuk şu an 6 yaşında yani 6 sene gayet evli kalmışlar sorar çıkmış ve tahammülleri bitmiş

Düzeltilmicek birsey yok demek başka çocuğa acırım demek başka oklar bu yüzden sana döndü eski yorumlarını bir daha oku derim

Çocuk olsun bosaniriz deseler neyse de bu insanlar boşanmak için evlenmemis ki, beraber yaşamak neyse ama çocuk yapmak için evlenmek gerektiğine inanmışlar yani çocuk istemese evlenmeden de sürebilirdi ama çocuk olunca işin rengi değişecek diye evlenmisler, 6 senede sürmüş gayet, cocuk isteyen insanlar evlenmiyor mu evlenmeden çocuk yapan var mı aramızda, yani hepimiz özünde başka nedenlerin yani sıra çocuk için de evlenmiş olmuyor muyuz

anladığım kadarıyla ikinizde evlilik kurmuna uyumlu insanlar değilsiniz.okudugum kadarıyla özgür free yaşamayı tercih eden karakterlersiniz.adınız evli yani.bence cesaret vermeye gerek duymuyorum.yapı olarak bu meselenin hakkından gelirsiniz.sonuçta elinizde bir mesleğiniz var kimseye muhtaç olmadan hayatınızı idam ettirebilirsiniz.ben sadece çocuk için evlenmenize karşıyım. madem çocuk için evlendiniz çocuk için birbirinize katlanın.çocuğunuza bu haksızlığı yapmaya hakkınız yok diye düşünüyorum.çocugunuz adına çok üzüldüm ...

Benim yorumumum benim açtığım konu ile alakasıni göremedim. .ben eşimle çocuklarım için sürdürmuyorum ki evliliğimi. .yüz kere yazdım eşimle sorunlarımız olsa bile kavga huzursuzluk vs yok evimizde ve onu seviyorum diye..
Konu sahibi evde birbirimize giriyoruz diyor daha nasıl anlatsın. .Sizin verdiğiniz cevap sa konu sahibini sadece çocuk yapmak için evlenmiş ama olmayınca çocuğu bile düşünmeden boşanmaya kalkan bir kadın durumuna sokmuş. .
Bir önceki yorumunuz da hiç yapıcı değil zaten.."Çok şükür benim çocuğumun annesi de babası da basinda"??Bu ne demek?Boşanmak zorunda olan kişiler ne yapsınlar yada anne yada babasını kaybeden çocuklar. ?
Lütfen birdaha benim herhangi bir yorumumu gördüğünüz zaman konuyu benim konumla kiyaslamayin..Bu hiç te hoş bir tavır değil. .

Teşekkrü ederim.çok güzel ifade etmişsiniz. Bunları tekrar tekrar okuyacağım. Böyle objektif bakmak iyi oluyor.

Evlenmeden birlikte yaşamak neyse bu iki yetişkinin kararı ama.çocuk 3.bir birey, o toplumun içine doğacak, nikah olmaksızın çocuk doğurmak nikahsız birlikte yaşamaktan bir tık daha cüretkar birsey toplumumuzda, 2 yetişkin belki tepkileri göğüsleyebilir ama çocuklarının bunu goguslemesini istemwmisler ve çocuk istedikleri anda evlenmişler yani birbirlerini sevmeden çocuk için evlenme yok ortada öyle olsa kadın ya bankadan sperm alırdı ya da bebek doğunca bosanirdi değil mi, neyini anlamiyosunjz ben cidden anlamıyorum şu foruma konu açmama nedenim bunlar

Bir yorumda ne Samın şekeri ne arabın yüzü yazmıştım bu tabiri ve ne anlama geldiğini hemen herkes bilir biri tuttu vay arapları aşağılıyosun diye bir başladı 5 sayfa o sürdü, lanet ettim burda da konu sahibinin köylü kızı demesini takmış mit gözü açılmamış kız demek istediği gayet açıkken bu polemik çabası niye yahu

Aynen aynı şeyleri yaşadım tüm eşyalarımı toplamam belki yarım saat sürdü. Sonra gelen mesajlara ilk defa içim erimedi. Size mutluluklar inşallah çok güzel olur her şey. Ben dönmek istremiyorum. Eşimden o çabalayacağı güvenini göremedimki.

benim çocuğuma üzülmek yerine siz kendi çocuğunuz bakın diye size bir soru gelse nasıl cevap verirsiniz?cımbızla negatifleri çekmek yerine benim neden böyle birşey yazdığımı pozitifleriyle düşünseniz sizin konunzla ilgili beni çok iyi anlardınız.ayyy ben ne kadar negatif kötü bir insanmışım

Ayy ohh hakketn ya. Biride çıkıp anladı çok şükür kendimeden şüphe esicektim az kalsın:)

Napıyım canım bu dünyada ilk boşanacak benmiyim. Niye böyle suçlandım?

ben boşanmanız için yorum yapmadım ,çocuğunuz için yorum yaptım sonuçta sizin kararlarınız onun suçu değil umarım bundan sonraki hayatınızın cezasını çocuk çekmez

Çekmez canım çekmez sen kendi çocuğunu düşün benimkini bana bırak.

Sohbetinize bir de böyle bak istersen kim saldırgan yazmış kim nabza göre cevap vermiş

Evlenme sebebi yorumuna imza atarım çocuk istemesem ben de evlenmezdim e ailemde nikahsız çocuğa hoş bakmayacagina göre evlenmem gerekiyordu, eşimi seviyodum ama evlilikten korkuyodum itici güç çocuk öldü,para için evlenen de var mantık evliliği yapan da var statü için evlenen de var birimizi birimizden üstün kılan ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…