- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
- 373
Bazi insanlar icin dovmeden, sövmeden, aldatmadan bi iliski bitemez
Hatta boyle dusunenlerin geneli icin bunlar da ayrilik sebebi degildir
Cunku oyle isterler, cesaret edemezler
Cocugu bahane ederler
O yuzden sizin kararliliginiz, guclu imajiniz rahatsiz etti bence
Yoksa bu kadar cirkin yorumlar gelmezdi diye dusunuyorum.
Konunuza gelince bence ayrilmak sizin icin daha hayirli.
Aman sıkayim disimi aman cocugum anne baba ayri buyumesin diye dusunurken hem ortada cocuk heba oluyor hem saygi iyice yitirilip lacka olununca ilerde cocuk icin bir yerde karsilasmak konusmak zorunda kalinca kacacak delik ariyorlar
İsler daha da sarpa sarmadan guzel bir sekilde bitirmek en iyisi
mantikli ve ayaklarinin ustune saglam basan bir kadin gordum karsimda, cocugun en az hasarla atlatacagina eminim[/
Ben bir ''boşanmanın da Allah belasını versin ''demiş biri olarak:))Ayrılık sebebimiz de çevremize göre yada tr ye göre olmalı diyorum..Çünkü boşanma sonrasında yine bu ülkede bu çevrede olacağız.Boşanınca bir cennete; bir Newyork'a düşmeyeceğiz.En iyi ihtimal yine eşimize benzer biriyle yada onu mumla arayacak biriyle karşılaşacağız..İkinci evlilik konusunu okumuştum.Orda bundan daha iyi bir sonuçla hemen hemen karşılamadığımı söylemeliyim..Korkaklık yapmak istemem aslında.Ama etraflıca düşünmek lazım...Ama düşününce bazı şeyler bazı şeylerden daha zor..Ve kurtarılabilecekken dağılmış çok evlilik var,bunu da görüyorum,oyüzden kıyamıyorum insanlara..Değer mi ayrılması o zorluklara?.Biz istedik o insanla evlenmeyi.. Kadınlarda da hata oluyor bazen..Neden hatalarımızı düzeltip denemek varken öylece bırakalım? Herşeyde mücadele etmiyor muyuz,en basiti iş sorunları.İşimden nefret ediyorum ama çalışmak zorundayım...Ben elimden geleni yaptım olmadı;hiç hatasız davrandım diyemiyorum mesela..Desem belki içim daha rahat olacak....Değer mi bu zorluklara?O kadar mı kötü?Gerekirse biraz ayrı kalıp kafayı dinlemek belki iyi olur..
Arkamızı kollamak,kendimizi düşünmek zorundayız..Çünkü düştünmü kimse elinden tutmuyor..Kadın kadını desteklemiyor ,mesela evlenirken denk değil diye,mesela depresyona girmişsindir, arkadaşsız kalmışsındır mesela iş ortamında,çok da tınında ..Kimse yanında olmuyorki....Çok daha ciddi sebeplerle boşananlar belki bunları göze alır..Ki ''aslında biz yapabilirdik ''diyenler bunun acısı daha derinden duyar...Söylememe gerek yok daha fazlasını..Bizim medeni hal değiştirmemizle yada cesaretli birkaç boşanmışla olmuyor çünkü toplum aynı..Değiştireceksek bizim kendimizi yakmamızla değil bizim çocuklarımızı değiştireceğiz...Mesela oğlumuz kardeşimiz boşanmış bir bayanı gelin olarak getirirse olgunlukla karşılayacağız.
Bana göre böyle..Bizim ayrılmamız çocuk için daha hayırlı diyenleri ,kendi ve çocuğu için her türlü zorluğa varım diyenleri,çocucuğum bu şekilde daha rahat olacak ben daha rahat olacağım diyecek kadar kavgaya doymuş olanların ,elinden gelen herşeyi yapmış olanların boşanmasını saygıyla karşılar kolaylıklar dilerim.İsterimki insanlar mutlu beraberliğinde ,evliliğinde olsun ve birşekilde boşanma yaşamış kadınları hiç unutmasın ve desteklesinler:)
Son düzenleme: