Zor.. Bu evlilik işi çok zor...

Köylü kızı tamam yanlış söylem de hepimiz söylüyoruz sinirlenince.Ataerkillik , çalışan kadın konusuna sinirlenince daha doğrusu..
cundagg eşin konusunda biraz geri adım atmayı denesen.Erkek olduğunu hissetmek istiyorsa hissettirsen...Ben de öyle bir fikir versem..Ben eskiye gitsem bazı şeyleri yapmazdım mesela..Yada farklı yapardım..

Tam olarak yaşamaktan korktuğum şeyleri özetlemişsin:) teşekkür ederim haklısın. İşte bu yüzden bu işler çok zor çokkk

Nasıl hissettirmeliyim? Belki yanlış yaptığım şeylerden biridir o kwndini daha erkek hissetse üzerimde baskı kurma gereği duymaz mı? Yoks aiyice şımarıp daha mı çok baskı kurar. Bu açıdan düşğnmemiştim. Bilemedim..

Ben de tam seni örnek verecektim tulipa aklıma sen geldin..

Hani boşandıktan sonra keşke o evliliğim için farklı bir şeyler yapsaydım pişmanlığını
en iyi sen anlatırsın heralde..

Boşanmak zor değil mi. Yada atlatıpta hayata geri dönmek. Yeniden mutlu olmak?

Ben evliliğimde bunu eksik yapmıştım mesela..Anlamamıştım..Yok kurmaz bence çaktırmadan yaparsan.Mutlu olur diye düşünüyorum..Bazı isteklerini yap bakalım nasıl oluyor..Hemen pesetme bunu yaparken...Herkesi bir ölçüde nazlıyoruz.Sen de nazlamayı dene bakalım..Savaşmadan..

Boşanmak zor değil mi. Yada atlatıpta hayata geri dönmek. Yeniden mutlu olmak?
Bunalmışlıkla öfkeyle iş yapmak akıllıca bir iş değil.Sakinleşince bazı şeylerin yanlış olduğunu görüyorsun..Özlüyorsun,ayrı kalmak istemediğini anlıyorsun..Böyle olunca daha zor oluyor..Yeni hayatında birileriyle mutlu olurum diye deniyorsun.Şansın yaver gitmeyebiliyor..Bu kadar sıkıntıyla uğraşacağıma ozaman uğraşsaydım diyebiliyorsun.Bazı hatalarını anlıyorsun ama geçmiş oluyor....Evlilik yıllarım daha iyiydi sonrasından..Sende ciddi sorunlar görmedim...Ciddi sorunları olanlar daha kolay atlatıyor..
Bu kadar ayrıntılı yazmak istemezdim ama sordun söyledim..

Çok teşekkür ederim cidden uzun zamana kafamı toplamaya ihtiyacım var. Bunları tekrar tekrar okuyacağım.

Anladığım kadarıyla birbirinizden yorulmuşsunuz. Her ikiniz de belki iş, belki maddi ya da başka sebeplerden bunalıp hayattaki tüm acınızı birbirinizden mi çıkardınız acaba? Sanırım büyük aşkların kaderi bu. Nasılsa bitmez denerek ağzına gelen her şeyi söyleme cesatetini buluyor insan. Bir gün bitebileceği, yorulabileceği gelmiyor bile aklına. Size tavsiyem tekrar deneyin. Kavganın başlayacağını anladığınız an "tartışmak, çirkinleşmek istemiyorum. Sakin olduğumuzda konuşalım" diyerek odayı terkedin. Biz bu şekilde çözdük ve inanın çok faydalı oldu. Şu an konuşuyor gibi tartışıyoruz. Tabi hemen olmuyor. Sanırım bi 4 ayımızı aldı bu düzene sokmak. Sabretmek zor gibi ama yavaş yavaş sonucunu gördüğünüzde mutlu oluyorsunuz. İnanıyorum ki siz de çözeceksiniz. Evladınız için tekrar şans verin lütfen.

Çok doğru. Büyük aşklar hit bitmeyecekmiş gibi hor kullanılıyor sonrada bir bakıyorsun eksilmişsin. Ah keşke onu yapabilsek. İkimizde de şu ğste çıkma sevdası hırs olmasa...

Çok doğru. Büyük aşklar hit bitmeyecekmiş gibi hor kullanılıyor sonrada bir bakıyorsun eksilmişsin. Ah keşke onu yapabilsek. İkimizde de şu ğste çıkma sevdası hırs olmasa...
Sizi eleştirmek için demiyorum ama bakın buradaki bazı yorumlara da tahammülünüz yok. Hayattan, evlilikten, işten belki bazen annelikten yorulmuş olabilirsiniz. Sorumluluklar çoğu kez insanı dibe çekiyor. Anlıyorum sizi. Bazen hepsinden kurtulmak istiyoruz ama yaşamak için paraya, bize muhtaç yavru için sabra ve yalnız kalmamak için bir eşe ihtiyaç duyuyoruz. Güçlü bir kadınsınız ve tahminimce haksızlığa gelemiyorsunuz. Belki biraz da inatçısınız. Gücünüzü ve inadınızı sevginiz için harcamayı deneseniz nasıl olur? Sevgi ve aşk kolay elde edilen şeyler değil. Onu da çocuğunuz gibi düşünün. Bir çocuk kolay büyümez. Sizin çok güzel yıllarınız oldu ve olacak. Büyük aşkınızı çocuğunuza anlatmak yerine onun da şahit olmasını istemez misiniz?

Tartışmada sakin kalmak asla alttan almak değildir. Aksine, sizin olgunluk ve akılda daha üstün olduğunuzu gösterir. Lütfen ama lütfen bir şans verin. Mutlaka değecek. Ve lütfen söylediğim şeyi tarışırken sabırla, tekrar ve tekrar uygulayın.

Bazi insanlar icin dovmeden, sövmeden, aldatmadan bi iliski bitemez
Hatta boyle dusunenlerin geneli icin bunlar da ayrilik sebebi degildir
Cunku oyle isterler, cesaret edemezler
Cocugu bahane ederler
O yuzden sizin kararliliginiz, guclu imajiniz rahatsiz etti bence
Yoksa bu kadar cirkin yorumlar gelmezdi diye dusunuyorum.

Konunuza gelince bence ayrilmak sizin icin daha hayirli.
Aman sıkayim disimi aman cocugum anne baba ayri buyumesin diye dusunurken hem ortada cocuk heba oluyor hem saygi iyice yitirilip lacka olununca ilerde cocuk icin bir yerde karsilasmak konusmak zorunda kalinca kacacak delik ariyorlar
İsler daha da sarpa sarmadan guzel bir sekilde bitirmek en iyisi
mantikli ve ayaklarinin ustune saglam basan bir kadin gordum karsimda, cocugun en az hasarla atlatacagina eminim

Bu çok güzeldi çok doğru ifade etmişsiniz. Doğeu kavgalarda susabilsem sakin kalabildem belki sorunun temeline inip çözebileeğiz belki bu kadar birikmeyecek ve tahammülsüzleşmeyeğim. Kendimi bağırıp çağırmadan hakaret etmeden ifade edebilmem lazım. Ama yardım almamda lazım. Öfkemi kontrol edebilmem şart. Teşekkür ederim.

Amin umarım hata yapmadan en az hasarla atlatırız. En büyük korkum oğlumun kavga dövüş içinde mıtsuz bir anne babayla büyümesi.

Hepsini okuyamadim, bir sonuca vardınız mı bilmiyorum, ancak çabuk vazgeçtiniz gibi geliyor. Adama yapışın ille de evli kalın anlamında değil bu. İkinizin de birbirinize büyük hataları olmamış, dönülmez bir durum yok ortada, sakinliginizi kaybedip saygıyı tüketiyorsunuz . Dolayısıyla evliliginizi.
Belki bir danışmandan yardım alabilirsiniz. Evet çocuk kavga ortamında büyümesin ama Elinizden gelen her şeyi yaptığınıza eminseniz bunu söyleyebilirsiniz.
Çocuk babasız da büyümesin derim aksi taktirde.
Ne kadar boşansalar keşke diye düşünen çocuk varsa, o kadar ebeveynlerinin birlikte olmalarının özlemini çeken çocuk var.

Vardığım sonuç uzun bir sessizliğe ve zamana ihtiyacım olduğu. Düşünmek için tartmak için... Yazılanlarıntekrat tekrar okuyacağım. Bir yol çizmeye çalışacağım. Teşekkür ederim.

13yıldır birlikteyiz eşimle ne sevgililikte ne de evliyken hic birbirimize bagirmadik köyü söz söylemedik.ben sinirliysem o sustu o sinirliyken ben.çünkü sinirli animizda istenmeyen şeyler ağızdan cikabilir ve biz bunu istemiyoruz.o yorgunsa ben ona şunu yap demem ben yorgunsam yemegi temizligi dahi eşim yapar. Ama birbirimize bisey demeden yapariz çünkü gözlerimize baktigimizda anlariz. Demem o ki bu yolda beraber yürümek istersen yürürsün,istemezsen de en ufak şeyler batar insana...

Haklisiniz, evlilik gercekten cok zor. Her seyden uzaklasip dusunun derim ben. Sonra evlilik danismanina gidin.. Eger esiniz gitmeyi kabul etmiyosa, o zaman ayrilik canlari caliyodur belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…