Zor.. Bu evlilik işi çok zor...

Sonradan değişme olayı üzücü , şaşırtıcı ve yıpratıcı. Sizi yargılamak değil mesele asla Sadece evliliklerin artık mazide ki evlilikler gibi kalamayışı dayanamayışı gerçekten üzücü.. Hakkınızda hayırlısı olsun. Boşandıktan sonra kendinizi iyi hissedecekseniz tabii ki karar sizin.

Bir de su sapur supur yazanlari bosver de sana yardimci olacak yorumlara yonel, ugrasma simdi. Yani bu durumda ugrasilacak sey degil bence sinirini bozma, yardimci olalim sana.

Size katılıyorum. Size yazdığı cevapda kişi kendinin nasıl biri olduğunu belli etti. Boşansında kocası kurtulsun bari.
Kocam kurtulsa sana nee acı çekse sana ne? Mutlu oldun mu şimdi beni gçmünce? Kendini daha güçlü daha zeki falan hissettin mi? Saldırınca mutlu olduysan rica ederim sen mutlu ol yeter.

Bana da sanki eşiniz biraz pohpohlanmak istiyor gibi geldi.
Kötü anlamda demedim bunu.
Biraz egosunu mu okşasanız ne

Kocam kurtulsa sana nee acı çekse sana ne? Mutlu oldun mu şimdi beni gçmünce? Kendini daha güçlü daha zeki falan hissettin mi? Saldırınca mutlu olduysan rica ederim sen mutlu ol yeter.
Şuan çooooookkkkk mutluyum. Teşekkür ederim bayan ukala. Kendini beğenmiş.

yok o konuda dürüst olabilirim onun kadar benimde katkım var her kavgada. Hiçbirinde tek başına suçlu değil. Benim yerimde başka bir kadın olsa o kadar şiddetli kavga etmezdi onunla. Kavga bu kadaa büyümezdi. İkimiz yanlış seçimiz. Ama ben psikolojik yardım alıyordum maddi sebeplerden bırakım hiç birlikte terapi alamadık ama şimdi maddi durumumuz düzeldi alabilecek durumdayız. Ben bu terapilerin gerçek faydalarına inanıyorum.

Kişilik çatışması yaşıyorsunuz belli ki,hep kavga gürültü olacağına bence de ayrılın ama ben yazdıklarınızdan rahatsızlık duydum. Annesine kendinizi öyle ifade edeceğinize karışmaması gerektiğini,özeliniz olduğunu söyleyebilirdiniz. Çocuk var ortada,böyle saygısızlaşmak köylü kızı alın demek sizin değerinizi küçültür

Bir de su sapur supur yazanlari bosver de sana yardimci olacak yorumlara yonel, ugrasma simdi. Yani bu durumda ugrasilacak sey degil bence sinirini bozma, yardimci olalim sana.
Teşekkür ederim genelde pas vermem ama çok dolu inanılmaz yoğun acı çeken bir ruh halindyim dayanamadım. Haklısın ama.

Çok doğru bende sonradan kendime çok kızdım. Keşke öyle demeseydim dedim ama bu sefer o kadar dolmuşum o kadar kötü bir euh halindeyimki dünyyı gözüm görmez olmuş.

Hic kafana takma simdiye kadar olmayan sonrada olmaz.taviz verme.burnunu surtsun biraz.

Tekrar konusun hemen bosanmayin derim..suan bu fikir iyi gelebilir ama ara soguyunca pisman olabilirsiniz esinizin annesinin yaninda aslan kesilmesine takilmayin bircok erke boyledir bencede garipler.erkekligini ispat gibi birsey onemli degil yanii,bence sans verin ama.dogru duzgun konusarak mesela bir aile terapisi.olabilir yani kucuk seyler buyumus saygi azalmis ama.sevgi mevcut ben
Yerinizde olsa iyice dinlenir hemen ayrilmazdim

Öncelikle ileri geri yazanları bir kenara bırakın. Dünyada çocukla boşanmış ne ilk ne de son insan olacaksınız. Ayrılık da sevdaya dahil.
Ben boşanan kadın açısından değil, boşanmış ailede büyüyen çocuk olarak yazayım. Hani şu "yazık o çocuğa" denilenlerden biri olarak :)

Benim annemler ben 6,5 yaşımdayken ayrıldılar. Aldatma, şiddet vs asla yoktu, sadece anlaşamıyorlardı, tartışıyorlardı. Annem 33 yaşındaydı ayrıldıklarında.

Anne-babamın ayrı olmasına dair, ne ayrılık sürecinde ne sonrasında, herhangi bir travma yaşadım. Bu da başta annemle babam olmak üzere bütün ailemin sayesinde. Eğer eşiniz belirttiğiniz gibi iyi bir babaysa zaten çocuğunuz direkt baba kaynaklı sıkıntı çekmeyecektir, eğer babası düzgün davranırsa.

"Tartışma çıkacak mı" gerginliği olan bir evde büyümektense, ikisini ayrı ayrı görmeyi ama ikisiyle de mutlu olmayı ben tercih ederim. Hem ben mutluyum, hem onlar mutlu.

Benimkilerin ikisi de evlenmedi, kendi kararlarıyla. Ben hep "ileride ben kendi hayatımı kuracağım, tek başınıza kalmayın, istiyorsanız evlenin benim için hiç sıkıntı yok" dedim.

Dolayısıyla eğer boşanmaya kararlıysanız, işleri çirkinleştirmeden ve hem sizin hem çocuğun psikolojisi için pedagog desteği ile boşanırsanız, anne babası ayrı ama huzurlu bir çocuğunuz olma ihtimali yüksek.

Aynı bizim ilişkimizi anlattın. O an susabilsem hatasını anlayıp özür dileyecek aslında. Ahh bir kendimi kontrol edebilsem. Çok şans verdim ama beceremiyoruz

Çocuk için evlenmeyi bazı üyeler okadar çarpık yorumlamış ki apışıp kaldım, sevgi yok çocuk için evlendiniz...Bu ne demek yahu, sevgi var ki aynı evde yaşamış insanlar, artık çocuk istedikleri noktada da evlenelim demişler neyi sıkıntı etti bunca üye anlamadım

Evliliğin rayında gitse bile sevgi bittiği anda zaten bitmeli evlilik ama kk kadınlarıdayak da yese küfür de duysa ama bebem var dediği için bu yorumdan sonra böyle olacaklar, nasıl yani sevgi bitti diye boşanilır mı ee e é e ama çocuk

Sakin olun ve beraber yardım alın. 5 sene evlenmeden çok mutlu yaşamışsınız. Bir imza ile bu duruma gelmiş olamaz. Bir de tarafsız birinin gözlemlerini dinleyip, tavsiyelerini dikkat almak lazım. Denemeye değer bence.

yazdıklarınızdan bıktığınızı sabrınızın bittiğini artık tolere edemediğinizi hissettim. farkettiğim kadarıyla eşin daha karakteri oturmamış. hayırlısı...

Bende tersini söyliyim zırt pırt boşanacam diye ayaklanan bir annenin çocuğuydum babamın ailesi yüzünden bitmeyen kavgalar olurdu annem bir de üstüne sizin için katlaniyorum derdi al omzuna kocaman yük, keşke bosansaydı, babam iyiydi annem iyiydi ama ayrı ayrı, evli olarak değil, nitekim 9 sene çıktım eşimle zar zor ikna oldum evlenmeye, 3.5 sene oldu evleneli hala sebepsiz ağlarım ya bize ailesi müdahale ederse ya biz de kavga edersek falan diye

Çok teşekkür ederim içime su serpen yrdımcı olan yorumlardan biri oldu. Bende o yazık çocuklardanım. Kavga gürültüde büyümenin ne kötü olduğunu bilirim. Annem babam ayrılınca huzur bulup kişiliğimi oturtmaya başlamıştım.

Evlenmek icin sebep çocuksa boşanmamak icim de olabilir pek ala. Adamin burnu surtulsun diye kendini geri cekiyorsun gibi geldi bana ama aileleri karistirmasaydiniz keske. Esin ne diye boyle bir sey yapti hic olgunluk yok, ortada fol yok yumurta yok. Ben bu kadını seviyorum demek ki sorunlar hallolabilir diye düşünür erkekler son raddeye kadar. Kadinlar da acaba cekip gitsem ne kadar güzel olur bunu basarabilsem kafasında yasarlar ama bi türlü gidemezler. Genelde vazgecen erkek olur bu yüzden. Esin senden vazgecene kadar bitmicek bence bu gitgeller. Ama annesini araya sokması cok sacma olmus.

Güçlü degilsen güçlü olmaya çalışma bosver. Favri taraflarını yontmaya çalış zor biliyorum ama baska bir iliski olsa da gene benzer sorunlar yaşarsın fevrisen. Neden bunda duzelmeyesin? Sen duzelirsen o da duzelir. Değişimi kadin başlatır aslında. Sen degismeden onun değişmesini cok bekleme. Bi sure degismis gibi yapar sadece. Değişim karsilikli olur.

Amma takmış herkes çocuk için evlendik kelimesine. Yandaş medyacı gibi cımbızla çekip bu kelimelere takılmışlar. Ne önceki ne sonraki cümleyi gören yok. Yuh diyorum bu anlayışa. Ve ekiyorum bende çocuk için EVLENDİM. Oh çok da iyi yaptım. 3 sene birlikte yaşadık. İlk senesi çok inişli çıkışlıydı sonra çok mükemmel bi ilişkiye döndü. Sonra bir gün dedim ki sevgilim benim artık biyolojik saat işliyor çocuk istiyorum. Senin fikrin ne istemiyorsan söyle saygı duyarım. Ama beni oyalama. Akşamına evlenelim o zaman çocuğu bende isterim ama TC vatandaşı olacaksa evlenmeliyiz dedi. 8 sene oldu evleneli. Hiç de pişman değilim iki tane dünya tatlısı kızım var yine olsa yine evlenirim bir gün bile yükselmedi sesimiz birbirimize dozunda tartışmaları saymıyorum tabi ki de. Sevgimizde saygımızda yerinde çok şükür.

Sevgili cundagg senin sorununa gelirsek de aile terapisi tabi ki alın ama bence senin bir kişisel koçluk alman insan idare etme sanatını öğrenmen gerekiyor gibi hissettim. Sanki biraz ehlileştirilmeye ihtiyacın var. Sen biraz durulursan ( ama bunu kendiini savunmamak sürekli alttan almak anlamında düşünme sadece 7 kere düşün bir kere söyle gibi ) sinir anında konuşmak yerine uzaklaş yürüyüş yap mesela sonra kaldığın yerden devam etmeyi öğrenebilirsen sizin ilişkinin tadından yenmez ben sana söyleyeyim. Siz ikinizde sürekli aportta gemileri yakmaya meyilli olursanız olmaz. Sen zot ben zot kim verecek keçiye ot diye bir laf var azcık düşün derim.

Ha unutmadan ekleyeyim bende boşanmış bir ailenin çocuğuyum. annemle babam birbirinden boşandı benden boşanan olmadı çok şükür gayette mutlu bir çocukluk ve ergenlik geçirdim. Eğer boşanırsanız ilk boşanan aile olmayacaksınız mühim olan birbirinizle olan itiş kakışınızı çocuğunuza yansıtmamanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…