Zor.. Bu evlilik işi çok zor...

cundagg

Some dance to remember, some dance to forget
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
2.965
4.480
158
40
Yine yeniden tekrar sevgili eşimle ayrı evlerdeyiz. Ama bu sefer bilmem nedendir canım yanmıyor. Gözüm kararmış durumda, kendimi mahkeme salonunda hayal edebiliyorum. Onsuz hayatım nasıl olur mutlu olmak için nelere yönelirim bunların hesabını yapıyorum. Bu kararlılığım onuda korkutmuş olacakki defalarca aradı, mesajkar arttı, özür diledi, gel diye ısrar etti... Ama normalde yumuşayıp hemen koşan ben bu sefer her şeye hayır dedim.

Daha öncede böyle kavgalar edip günlerce ayrı yaşadık. Sonuç: hep ben taviz verdim. Her kavgamız dünyanın en saçma sebeplerinden çıkıyor. Siz önemsemez duymazdan gelirsiniz belki ama biz ses telleriniz patlayana kadar kavgalar ediyoruz. Konular şöyle mesela ben bunu dedim sen aksini söyledin ya da biri bir şey yapmıştır basit bir tavır diğeri ona sinir olmuştur kavga çıkmıştır. Ya da en büyük kavga sebebimiz beyimizin kıskançlığı diyemeyeceğim özgüvensizliği.

Ben onca ısrara dönmeyince ailesinin evine gitmiş annesi beni aradı bende artık dayanmak istemediğimi henüz genç olduğumu başka biriyle mutlu olabileceğimi bu evlilikte daha fazla yıpranmak istemediğimi vs söyledim. Eşimde yandan dinliyormuş sanırım bağırmaya başladı cundagg aslında şöyle bi insan böyle bi insan ben asıl onu istemiyorum vs vs. Resmen kendimi tutamadım güldüm. Tam 13 saat aralıksız yalvaran özürler dileyen kuzu gitmiş anasının yanında aslan kesilmiş:) artık ne tür bir gaz aldıysa. Anneside bana kızım kocandır katlan ne diyorsa yap falan diyor. Baya baya güldüm sinirden. Dedimki "yıl 2016 ben çalışan bir kadını gencim güçlüyüm size tavsiyem köyden gün yüzü görmemiş hatta tv bile izlememiş yumurtadan yeni çıkmış bir kız bulup evlendirin oğlunuzu bu kafa yapısına ancak bu uyar. Üstelik seninde kızın var bir gün onada kocası ne yaparsa yapsın kızım katlan kocandır diyecek misin?" Dedim. Eşimin arkadan sesleri bağırtıları geliyordu. Bi anda telefon yüzüme kapandı. Muhtemelen eşim aldı kapattı. Sonra annemi aradılar benim kafam tam bu noktada attı. Allahtan annem aklı selim bir kadında "cundagg yetişkin bir kadın istediği kararı verir benide sizide ilgilendirmez ben karışmam sizde karışmayın" dedi.

Aramızda itiş kakış fiziksel şeyler olmadı ama psikolojik olarak çok büyük şiddet uyguladık birbirimize. Ve bunu hep yaşıyoruz. İkimizde dur durak bilmeden hırsla bir adım öteye taşıdıkça işler çığrından çıkıyor. Eşim deseniz çocuk gibi bir dediği bir dediğini tutmuyor burda yalvarıyor oraya gidip asıl ben istemiyorum diyor komik ve zavallı. Eski konuları bilmeyenler için ben 31 o 28 yaşında. Eşim yazar ben eczacıyım ama üniversitede araştırma laboratuvarında çalışıyorum. Oğlumuz var. Çocuk yapmak için evlendik zaten. Öncesinde birlikte yaşıyorduk. Ailelerimizden uzak bir semtte yaşıyoruz aile problemleri yok ne ben işime karıştırırım ne o. Eşim özgüvensiz kıskançlardan beni baskılamaya üzerimde hakimiyet kurmaya meyilli bir adam. Ben deli tarafı atmaya meyilli her duygusunu dolu dizgin sınırsız hesapsız kitapsız yaşayan bir kadınım.

Böyle oluyor mu? Olmuyor... Boşanan arkadaşlar bu işler nasıl oluyor beni neler bekliyor biraz cesarete ihtiyacım var sanırım.

Karara vardık 19. Sayfada detaylar var.

Son düzenleme:
1 kere boşandım
2. evliliğimi sürdüyorum
her iki eşimlede hiç avaz avaz kavga etmedim. Bana cok sacma gelıyor yanı ne buluyorsunuz bu kadar bagırıp cagırıp kavga edecek ustelık oglunuzda var ıkınızde orta yolu bulamayacaksınız bencede ayrılın cocugunuza yazık cunku.
sız esınızıde kendınızıde bır guzel ıfade ettınız ama malesef evlılık dedınız sey oyle olmuyor ıkı kısı gecınmeye nıyetı varsa ortada bulusacak bu kadar basıt bı cozumu var.

Y
anasının yanına gidince yürek yemiş demekki
havan kime deseydin
çocuk çokmu küçük
yok canım anaokulunda. Yani böyle şeyler için küçük tabi ama huzursuz ortamda büyümesi daha kötü onun için.

Kişilikle alakalı. Dediğim gibi ben her duygusunu güçlü yaşayan bir insanım aşkımd agüçlü ve ani nefretimde öfkemde. Duygularım üzerinde kontrolüm az. Sigorta atıpta gözüm kararınca sesin yalnızca köpeklerin duyabileceği frekanslara kadar çıkabiliyor.

Y

yok canım anaokulunda. Yani böyle şeyler için küçük tabi ama huzursuz ortamda büyümesi daha kötü onun için.

bazı şeyleri anlayabilecek yaşta
pedagogla anlatılır etkilenmez
önemli olan çocuk şuan
boşanırsanda ailenle falan yaşarsan belki sıkılırsın
kendi evinden sonra
ama kafan rahat olur
hayırlısı olsun şimdiden

Yazdıklarından eşine tahammülünün kalmadığını hissettim. Gerçekten seviyor musun eşini? Acaba öz güvensizlik olarak adlandırdığın tutumu seni eşinden soğutmuş ve ona acımana neden olmuş olabilir mi? Eğer gerçekten eşine acıyorsan ayrılmayı düşünebilirsin.

Gerçekten hayatın yükünü omuzlayabileceğini, tek başına bu işi becerebileceğini düşünüyorsan boşanabilirsin.

Ama yazdıkların inatlaşmanın ötesinde gelmedi bana. Bilemiyorum, tercih. Ben boşanıp mutlu olabilen kadınlara saygı duyuyorum. Ben dolu dolu yaşamak istiyorum, sırf geleneksel yapıya uymak adına ömrümü törpülemek istemiyorum dersen sana hak veririm.

Ama bana kalırsa bunlar boşanmaya neden olabilecek şeyler değil. Yinede güçlü olduğunu düşünen bir kadına asla katlan demem. Umarım başarabilirsin.

Tv bile izlememiş köy kızı alın diyosun da kimseyi küçük görme benden sana tavsiye ileride başına öyle bi iş gelir keşke köylü kızı Olsaydım da başıma bunlar gelmeseydi dersin...
Hah kamu spotuda geldi. He arkadaşım ya bende onu demek istemiştim zaten. Şu derdim başımdan aşmış dünyamda tek ihtiyacım buydu sağol.

Aslında bu karara beni yakınlaştıran en büyük faktör üzerimde baskı kurmaya çalışması. Aşırı kıskançlığında. Dolayı evet ona acıyorum saygım kalmadı. Hatta evliliğimizde saygı kalmadı. Kavganın bile üslubu olurya işte bizde o bile yok. O yüzden bu noktadayım.

Oğlumuz var. Çocuk yapmak için evlendik zaten.

ikiniz de hayatınızı bir şekilde devam ettirirsiniz ,ya insan sırf çocuk olsun diye evlenir mi yahu ,ortada bir aile yok,hayatınızı birlikte yaşayarak geçiriyorsnuz yıllarca nedense çocuk olunca kutuplar uymuyor ,kangrene döndüyse evlilik sevdiğiniz bir adamdan yapsaydınız çocuğu

Oncelikle, bosanan bosanmak isteyen herkese cok ama cok uzuldugumu belirtmek isterim. Siddet, aldatma, kufur vs gibi seyler olmadigi zaman, herzaman bosanma konusunun uzerinden defalarca gecilmesi taraftariyim, ozelliklede ortada bir evlat var ise.

Evet bosandim, evet gayette kolay oluyor hersey, atlatiyorsunda, tamamiyle silip unutamasanda yasadigini gayet keyifli bir sekilde hayatina devam edebiliyorsun.
Ama yinede kolay olacagini sanmayin. Seviyorsaniz, icinizde ona karsi samimi hisleriniz varsa, lutfen pes etmeyin. Belki burnun surtulmeye ihtiyaci vardir. Belki sizinde birseylerden vazgecmeniz lazimdir (mesela sesini yukseltmek, tahammulunuzu fazlalastirmak, bazen biraz susmak). Belki onunda biseylerden vazgecmesi gerekir. Belki ufak tefek degismis sakinlesmis insanlar olarak daha farkli yaklasacaksiniz birbirinize. Umarim evliliginiz bitmez. Sadece stresli yorgun ve yorucu bir donemden geciyorsunuzdur ve uc gunluk dunya yukunun agirligini birbirinizden cikariyorsunuzdur.

Oyyy oyyy. Ben büyük bir aşkla evlendim hala seviyorum korkum ve bu konuyu açma sebebim bu yüzden zaten. Senelerce değil 1 yıl bitlikte yaşadık ve aramızda saygı varfı o zamanlar iyi yürütüyorduk. Ben bu genlerden baba istiyorum dedim evlendim. Eşim kötü bşr koca ama mükemmel bir baba. Yine olsa ondan isterim çocuğumu. Herkesin evlenmek için farklı bir sebebi var benimkide bu.

Ben sızın oncekı konularınızda soyle bı bakınca kocanızı kıskandıgınız ıcın bır kavgaya gırdınızı gordum
suanda hanı esım ozguvensız dıyorsunuz ya baya havalı duruyorsunuz ama bence suanda her ne yasıyorsanız bı donem once esınız yasamız yer degıstırmıssınız şuanda.
o yüzden fevri davranmayın derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…