• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zirkonyum kaplama yaptıranlardan bilgi ve doktor tavsiyesi lütfen

valla iki sene once 3 dis yaptirdim on dislerim1050 tl tutmustu ama normalde dr lar disleri yaparken. Ornegin benim ondeki uc disimde sikinti vardi kime gittiysem ondeki dort disi yapmamiz lazim butunluk olsun diye dedi rasim bey 3 disimi yapti saglam olan dorduncu disime dokunmadi ama hic belli degil burdan nasil foto yollaniyorbilmiyorum yollardim rasim bey muayenehane tel :0533727 8677 sanirim daha merkezi bi yerde yeni bir muayenehane acmisti bir gorsun en azindan durustce neler yapilmasigerektigini soylcektir sana gecmis olsun

Tamam canim cok sagol en kisa zamanda arayip gidicem.bu gunlerde guvenilir bir doktora cok ihtiyacim var.sende memnunsun dislerinden ne guzel.aslinda foto yukleyebilsende baskalarinada fikir olur bende merak ettim.sanada gecmis olsun sagol

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba canim biz ist.dayiz bizde burda ariyoruz iyi doktor.izmir de hic bilmiyorum istersen yeni konu ac izmir icin bilen varsa yardimci olur umarim.gecmis olsun sanada.

çok teşekkür ederim ilginize hepimize sağlıklı gunler diliyorum

Anladim benim kuretaj olucak evet.doktor disetlerin kotu ama okadar kotu degil dedi.kemik kaybi ufaktan baslamis.benim butun agza yapilmayacak ust 6 dis alt 4 dis dedi.2 seansta bitermis.yani benim dislerim bir tuhaf ozellikle ust 6 disim hem cekilme var hem kemik kaybi sadece o kisimda baslamis.hemde en cok sizlayan dolgulu kisim digerleri okadar kotu degil.ama bi kuretaji olmadan zirkonyum yaptirmam pek saglikli olmazmis.oliviumun karsisindaki yer dislife adi 6 taksit dedi pesinatsiz kredi kartina cekiyorlarmis sanirim.ama fazla buyuk biyer degil birde kadin doktor cok ilgili degildi sanki.yatin etilere gidicem bahsetmistim ya hem uygun hem buyuk yer diye.adi bogazici tip merkezi internetten arastirma firsatim pek olmadi ama istersen bir bak sen.yarin bi gideyimde ona gore gelismeleri yazarim.icime sinerse kuretajida orda olurum zirkonyumuda.sen naptin sende varmi bir gelisme.foto atamiyosunuz galiba goremicem ;)

canım dönemedim sana kusura bakma.flap operasyonunda diş kaybı da olabiliyor garanti vermiyorlar dikkat et.senin fotoğrafın küretaj gibi duruyor. bir de film çekmeden nasıl flap diyebiliyorlar anlamadım.benim önce film çekilmişti 30 tl idi 6 ay önce fiyatı. filmde herşey ortaya çıkıyor zaten.kemik kaybı olan yerleri görüyo.benim en sondaki bir dişimden korkuyodu flap olabilir diye onda daha yoğunmuş kemik kaybı ama gerek kalmadı.
Ben de maddiyattan dolayı bir ay kadar erteledim maalesef..
bu arada benim küretajdan sonra hiçbirşey farketmedi çünkü benim iki yıl önce dişeti kanaması kendiliğinden durmuştu..eğer sende kanama varsa küretajdan sonra kesin durması lazım.
ben meraklıyımdır biraz küretaj olurken doktoruma sordum nasıl bi işlem uyguluyorsunuz görmek istiyorum diye. dişetlerinde oluşan iltihabı çıkarıp parmağında gösterdi.küçük beyaz bir şey. onlar işte kanamaya ve çekilmeye sebep olan iltihaplarmış..

Birde sen sigara kullaniyomusun.neden okadar cekilmis disetlerin.kuretajdan sonra cok farkediuomu rahat ediyomusun.

sigara kesinlikle kullanmıyorum. özellikle sigara kullananlarda oluyormuş.ya da genetik faktörler.ama ailemde de böyle bi problemi olan yok.çarpıklık da yok hiç kimse de.dişlerime de çok iyi baktım bugüne kadar.takdiri ilahi ne diyim :)

telefonumun kamerası iyi değil merak ediyodun gör bakalım ):

Sevindin yukledine meraklardaydim :) ya genel olarak gorusum senin disleri daha iyiymis en azindan hemen hemen ayni sirada sayilirlar benimkiler gibi onlu arkali fazla caprasik degil.sende zirkonyum daha guzel durur.ama bisey sorcam bazi dislerin daha kisA alttakiler daha uzun neden kisa dislerinde kirikmi var yoksa kendi boyumu oyle.alttaki dislerinin daha uzun gorunmesinin sebebi diseti cekilmesimi yoksa.ama dedigim gibi dislerine zirkon cokta guzel olur dogal durur :).agiz yapinda bir sorun yok gibi gorunuyor.

üst dişimin kısalığı nın nedeni aşınma.dişim çıktığında boyu normaldi ama aşınan kısım sarıydı.sarı olmasının nedeni de çocuklukta ateşlenmeymiş doktorlar öle diyo..farkındaysan sadece alttaki dişler değil üstteki tek diş de uzun duruyo.işte çikilmeden dolayı bunlar :( eğer küretaj olmasaydım sonuna kadar gidicekti.40 yaşında tümü çekilirdi bu benim tahminim tabi..internette çekilme fotoğraflarına bak köklere kadar olanlar var dişlerin de durması mümkün değil gibi görünüyo zaten.
benim çarpışıklık tek dişimde ama yine de çok kötü duruyo.tek dişimin kısalığı ayrı bi durum..inşallah dediğin gibi zirkonyum yakışır.
ama senin çene yapın da çok güzel dişlerin küçük sen de benim kadar riskli olmaz gibime geliyor :)

Ah insallah canim ya bazi doktorlar bana tel dedigi icin bi umutsuzluga kapilmistim.cunku benim in dislerim tam kapanmiyo ust taraf biraz onde duruyo.senin dislerim sirali sayilir ama dedigim gibi boylarinda farklilik var.diseti cekilmesi olayi ne kadar kotu ya dislerim dokuluyo :( yakindan bizzat gordum babamin oyle disleri dokulmusyu 30 sene sigara kullandi sigarayi birakinca 1 senede disleri cikmaya basladi en son agzinda 5-6 dis kalmisti sonra onlarida cektirip takma dis yaptirdi simdi onu kullaniyor.cok zor gercekten cok uzulmustum ama benimde sonum oyle olucak onlemini almazsam.ayrica canim etilerdeki yer rontgeni cekip bakti ve flap dedi hemde periodontoloji bolumu.ama dun dun bir doktora gittim kuretaj dedi ve on dislerimdeki dolgular yenilenicek su an onlarda zarar veriyormus yanlis yapilmis.sonra disetlerimde duzelme olmazsa flap son care dedi.hepsi farkli soyluyo iyice uyuz oldum.bugunde okmeydaninda ozel bi disci var ona gitcem.bakalim o ne dicek.gelismeleri yazarim aksam ;)

Aslinda okmeydani dis hastanesinden randevu alabilsem keske ordaki doktorlarfa iyiymis.ama randevu almak mumkun degil surekli dolu gorunuyor.hemde diseti tedavisi sgk kapaaminda ama randevu alamadigim icin mecbur bir ton para bayilicam ozele :(

Ah insallah canim ya bazi doktorlar bana tel dedigi icin bi umutsuzluga kapilmistim.cunku benim in dislerim tam kapanmiyo ust taraf biraz onde duruyo.senin dislerim sirali sayilir ama dedigim gibi boylarinda farklilik var.diseti cekilmesi olayi ne kadar kotu ya dislerim dokuluyo :( yakindan bizzat gordum babamin oyle disleri dokulmusyu 30 sene sigara kullandi sigarayi birakinca 1 senede disleri cikmaya basladi en son agzinda 5-6 dis kalmisti sonra onlarida cektirip takma dis yaptirdi simdi onu kullaniyor.cok zor gercekten cok uzulmustum ama benimde sonum oyle olucak onlemini almazsam.ayrica canim etilerdeki yer rontgeni cekip bakti ve flap dedi hemde periodontoloji bolumu.ama dun dun bir doktora gittim kuretaj dedi ve on dislerimdeki dolgular yenilenicek su an onlarda zarar veriyormus yanlis yapilmis.sonra disetlerimde duzelme olmazsa flap son care dedi.hepsi farkli soyluyo iyice uyuz oldum.bugunde okmeydaninda ozel bi disci var ona gitcem.bakalim o ne dicek.gelismeleri yazarim aksam ;)

baban adına çok üzüldüm.ah bu sigarayı niye içerler ki anlamam :(
doktor röntgen çekip dediyse bişey diyemem canım ama bazı doktorlar da küretaj demiş ilginç:44:peki her gittiğin doktor muayene ettimi dişlerinin ceplerinin durumuna baktılar mı tığ gibi bişeyle? yoksa sadece filme mi baktılar?
bence şu an dolgularını yenileme zaten zirkonyum olacak boşuna 2 ay için para verme derim ben.
bir de tel demişler ya sana bence dişlerinin kemiği zayıf benimkiler gibi.tel takılsa da sonuçta sonrasında yine zirkonyum olacak.dolguyla nereye kadar.

Aslinda okmeydani dis hastanesinden randevu alabilsem keske ordaki doktorlarfa iyiymis.ama randevu almak mumkun degil surekli dolu gorunuyor.hemde diseti tedavisi sgk kapaaminda ama randevu alamadigim icin mecbur bir ton para bayilicam ozele :(

eğer bir ay kadar bekliceksen boşuna para verme.ama çok üzün sürecekse randevu almak erteleme tabi ki

$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1396695833.753484.jpg bu dislerrr nasil duzelicek bilmem kiii :((

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

baban adına çok üzüldüm.ah bu sigarayı niye içerler ki anlamam :(
doktor röntgen çekip dediyse bişey diyemem canım ama bazı doktorlar da küretaj demiş ilginç:44:peki her gittiğin doktor muayene ettimi dişlerinin ceplerinin durumuna baktılar mı tığ gibi bişeyle? yoksa sadece filme mi baktılar?
bence şu an dolgularını yenileme zaten zirkonyum olacak boşuna 2 ay için para verme derim ben.
bir de tel demişler ya sana bence dişlerinin kemiği zayıf benimkiler gibi.tel takılsa da sonuçta sonrasında yine zirkonyum olacak.dolguyla nereye kadar.

valla canım ben de malesef 8 yıl kullandım bırakalı daha 5 ay oldu.genetik faktörleri ve dişimin yapısınıda eklersek dişeti hastalığı kaçnılmaz son benim için.ama bukadar erken beklemiyordum bende bazıları doğuştan şanssız diş konusunda.babam da annem de 45 yaşından sonra başladı dişleriyle uğraşmaya.aynen sorduğun gibi o tığ gibi şeylede baktılar dişlerime öndeki dolgularım yanlışmış halbuki 5 ay önce yaptırmıştım ondan dolayıda dişetlerim dişlerimin arasına yerleşemiyormuş.ama bahçelievlerdeki doktorun dediğin gini küretaj olup öndeki dolguları değiştirmek banada mantıksız geldi nasılsa zirkon yaptırcam 1-2 ay için tekrar dolgu yaptırmak istemiyorum önde 5-6 dolgu var zaten onada 1000 tl ye yakın para vermek saçma geldi.en azından flap demedi ya onda biraz rahatladım açıkcası.neyse sadete geliyorum dün okmeydanında sefa güneş isimli doktorun muayahanesine gittim.küçük mütevazi biyer ama doktor bana çok güven verdi ve uygun fiyat söyledi.zaten tavsiye üzerine gitmiştim sefa beye anlattım durumu flap diyolar tel diyolar herkes ayrı telden çalıyor gibi konuştum.flap konusuna şaşırdı ben ne kötü dişler yada dişetleri gördüm onlara bile mecbur değilse flap dememeye çalıştım çünkü flap te kesin çözüm değil ve dişetlerin bundan iyi duruma gelmicek dedi.büyük yerler genelde her işlemi yaptırmaya çalışır ama bana sorarsan bir küretaj bir diş taşı temizliği kendine gelir dişetlerin sonrada zirkonu yaparız dedi.tek konusunda tabi tel taktırsan daha iyi olur ama geç kalmışsın.ailenin çocukken bu işlemi yaptırması gerekirdi ama telsizde zirkonyum gayet güzel durur üst çenen biraz önde ama bariz bir şekil bozukluğu yok dedi.bazı dişleri mesela en ön iki dişini biraz fazla küçültürüz bir şekilde yaparız dedi kısacası yeminle moralim yerine geldi :) istersem alt dişlerimi beyazlatıcaz üst zirkonları ona göre yapıcaz çok beyaz değilde hafif beyaz olucak anlıcan.ve asıl bomba zirkonun tanesi 320 tl dedi.ben önce şaşırdım çok ucuz diye hem tanıdık olduğu için hemde beyazlatma küretaj gibi extra şeylerde dolayı zirkonu olabildiğince uygun fiyata yapacak.zaten dediğim gibi küçük biryer ve adam gerçekten çok ilgili güzel güzel anlatıyor ne sorsam.ve kalabalıktı bekleme kısmında 3-4 hasta bekliyordu daha önce gittiğim yerlerde bukadar kalabalık görmedim demekki iyi doktor dedim içimden ama bilmiyorum birde tavsiye eden kişi çok çok memnun o da toplamda 15 tane falan kaplama yaptırmış 5-6 sene önce porselen tabi onunki ve hala çok memnun onunda dişeri baya sorunluymuş çok yer dolaşmış birtek sefa güneş çözmüş olayı ay neyse çok uzattım biliyorum ama iyi ve kötü yönleriyle anlattım benimde içime sindi gibi ama az bişey daha düşünücem.biliyosun hepsi farklı söyledi artık ben karar vericem ne yapıcagıma.yoksa hangi birine inanayım dimi :)

Eki Görüntüle 1053634 bu dislerrr nasil duzelicek bilmem kiii :((

bence dişlerin gayet güzel neden öyle dedin ki :) sadece birkaç tanesinin arasında boşluk var ve o boşlukların doldurulup güzel bir görüntü elde edilmesi basit bir işlemdir.dişlerin sıralı ne güzel bence öyle düşünme ilk sayfada benim dişlerimin fotosu var bir bak istersen :) hiç dişçiye gittin mi u dişlere ne yapılabilir diye lamine booding vs.

gecen sene gittim canim.. zirkonyum sana olmaz daha yasin cok kucuk dislerini kesemem parani alirim ama vicdanim el vermez dedi. tel takalim istersen ama hic bi zaman mukemmel disler bekleme vs gibi ic acici olmayan seyler soyledi. normal dolguda cok cabuk dusermis on dislerde oldugu icin onuda yaptirmadim bu halde geziyorum iste. bir de sanki bilerek seciyormusum gibi yakin arkadaslarimin hep disleri guzel guzeller.. double rahatsiz oluyorum dogrusu:((

bence dişlerin gayet güzel neden öyle dedin ki :) sadece birkaç tanesinin arasında boşluk var ve o boşlukların doldurulup güzel bir görüntü elde edilmesi basit bir işlemdir.dişlerin sıralı ne güzel bence öyle düşünme ilk sayfada benim dişlerimin fotosu var bir bak istersen :) hiç dişçiye gittin mi u dişlere ne yapılabilir diye lamine booding vs.

gecen sene gittim canim.. zirkonyum sana olmaz daha yasin cok kucuk dislerini kesemem parani alirim ama vicdanim el vermez dedi. tel takalim istersen ama hic bi zaman mukemmel disler bekleme vs gibi ic acici olmayan seyler soyledi. normal dolguda cok cabuk dusermis on dislerde oldugu icin onuda yaptirmadim bu halde geziyorum iste. bir de sanki bilerek seciyormusum gibi yakin arkadaslarimin hep disleri guzel guzeller.. double rahatsiz oluyorum dogrusu:((

kaç yaşındasın?fotoğraf yan olduğu için benmi yanlış görüyorum acaba bence tele gerek yok bariz bir yamukluk yok çünkü sadece kısa dişlerin var.ve bence de bu dişler kesilip zirkonyum yapılırsa yazık olur.lamineyi falan araştırdın mı zirkon fiyatında ama 10 sene falan gidiyomuş.sadece kısa dişlerine yaptısan sorun çözülür gibime geliyor ama sen bilirsin tabi.bence bir kaç dişçiye daha git.büyük yere git küçük yere git bak bakalım ne diyolar sonra karar verirsin.aynen canım ya benim etrafımdaki herkesin de dişleri güzel.başta kardeşim olmak üzere :)kendisi hayatında daha 1 kere bile dişçiye gitmedi 24 yaşında.etrafımda diş sorunu olanlar yaşlılar sadece şansa bak :)

kaç yaşındasın?fotoğraf yan olduğu için benmi yanlış görüyorum acaba bence tele gerek yok bariz bir yamukluk yok çünkü sadece kısa dişlerin var.ve bence de bu dişler kesilip zirkonyum yapılırsa yazık olur.lamineyi falan araştırdın mı zirkon fiyatında ama 10 sene falan gidiyomuş.sadece kısa dişlerine yaptısan sorun çözülür gibime geliyor ama sen bilirsin tabi.bence bir kaç dişçiye daha git.büyük yere git küçük yere git bak bakalım ne diyolar sonra karar verirsin.aynen canım ya benim etrafımdaki herkesin de dişleri güzel.başta kardeşim olmak üzere :)kendisi hayatında daha 1 kere bile dişçiye gitmedi 24 yaşında.etrafımda diş sorunu olanlar yaşlılar sadece şansa bak :)

19 yasindayim carpiklik var on iki dis ve kopek disim disari dogru cikik :( disardayim rahat cekemedim ama cekebildigim kadarini gostereyim :) laminede de dis kesiliyor mu? sinav haftam bitsinde solugu yine discilerde aliyim o zaman :D arastirim nerde ne var bakalim.. benimde oyle yaslilarda sorun var sadece :D annemin bile doktora gitmedigi halde beyaz inci gibi disleri var sanssizlik bizdeee :D $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1396701514.999079.jpg $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1396701538.126396.jpg

19 yasindayim carpiklik var on iki dis ve kopek disim disari dogru cikik :( disardayim rahat cekemedim ama cekebildigim kadarini gostereyim :) laminede de dis kesiliyor mu? sinav haftam bitsinde solugu yine discilerde aliyim o zaman :D arastirim nerde ne var bakalim.. benimde oyle yaslilarda sorun var sadece :D annemin bile doktora gitmedigi halde beyaz inci gibi disleri var sanssizlik bizdeee :D Eki Görüntüle 1053732 Eki Görüntüle 1053734

Vallahi ben senin dişlerini beğendim canım şimdi daha net ve aynen dediğin gibi köpek dişerlin biraz kısa ve aralıklı.laminede dişler tam kesilmiyor önleri inceltilip takma tırnak gibi düşün takılıyor ve yapıştırılıyor.booding diye birşey var doğrumu yazdım bilmiorum ama bunu da bir araştır önce internetten resimlerine bak sonra birkaç doktora da gittinmi en doğru kararı verirsin zaten.dişlerinde büyük bir sorun yok bence basit bir işlemle çözülür hiç sıkma canını gayet güzel görünüyor.

Vallahi ben senin dişlerini beğendim canım şimdi daha net ve aynen dediğin gibi köpek dişerlin biraz kısa ve aralıklı.laminede dişler tam kesilmiyor önleri inceltilip takma tırnak gibi düşün takılıyor ve yapıştırılıyor.booding diye birşey var doğrumu yazdım bilmiorum ama bunu da bir araştır önce internetten resimlerine bak sonra birkaç doktora da gittinmi en doğru kararı verirsin zaten.dişlerinde büyük bir sorun yok bence basit bir işlemle çözülür hiç sıkma canını gayet güzel görünüyor.

bilgiler icin cok tesekkur ederim ben kisa zamanda doktorlara ziyarete baslayim en iyisi :) kendine iyi bak, saglikli gulusleerr :)

Back