• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zirkonyum kaplama yaptıranlardan bilgi ve doktor tavsiyesi lütfen

yaa hatırlamazmıyım ilk seninle konuşmaya başlamıştık burda.benim doktorum çok yoğun ondan olabilir belki bilemiyorum ama senin doktorunda iyi iş çıkarmış :) bu fotoğraftakiler geçici dişmi yani.valla çok güzel olmuş.gerçeğini merka ediyorum bittimi acaba tekrar fotoğraf bekliyorum birde kaça yaptırdın ön üst 6 diş dimi canım :)

beğenmene sevindim hala geçiciler var canım orjinalleri takılınca fotoğraf eklerim. üst altı diş toplam 4000 tl . senin dişler ne durumda memnun musun herşeyi rahat ısırabiliyor musun.

beğenmene sevindim hala geçiciler var canım orjinalleri takılınca fotoğraf eklerim. üst altı diş toplam 4000 tl . senin dişler ne durumda memnun musun herşeyi rahat ısırabiliyor musun.
biraz pahalıymış sanki canım nerde yaptırıyosun sen ;) ben memnunum evet çok rahat olmasada ısırabiliyorum gerçi çoğu zaman bölerek yiyorum :) kendi dişin gibi olmuyor sonuçta ama keşke daha önce yaptırsaymışım diyorum rahat rahat gülebiliyorum ve çoğu insan kaplama olduğunu anlamıyor bile.senin nasıl oldu süreç zormuydu ne zman bitecek

biraz pahalıymış sanki canım nerde yaptırıyosun sen :KK66: ben memnunum evet çok rahat olmasada ısırabiliyorum gerçi çoğu zaman bölerek yiyorum :) kendi dişin gibi olmuyor sonuçta ama keşke daha önce yaptırsaymışım diyorum rahat rahat gülebiliyorum ve çoğu insan kaplama olduğunu anlamıyor bile.senin nasıl oldu süreç zormuydu ne zman bitecek

Evet biraz pahalı.bizim yıllardır ailece gittiğimiz doktorumuz o yüzden başkasına güvenemedim.. ben de şu an bölerek yiyiyorum, tuhafıma gelmişti ilk zamanlarda ama görsellik açısından ben de çok rahatım aynen geçicileri bile kimse anlamıyor. kimilerine yandaki dişleri kısaltıcam diyorum daha hoş durur diye.kendi dişlerin zaten güzel yapmana gerek yok diyolar :) hakikaten kimse anlamıyor :KK48: görsel açıdan sıkıntı çeken herkesin yaptırması gerek, şiddetle tavsiye ediyorum :KK66: benim bir saatten biraz fazla sürdü dişlerin törpülenmesi ve kanal tedavileri.sadece bir dişimi bıraktı kanal yapmadan ama ilk hafta biraz sızladı.. kontrole çağırdı 3 hafta sonra etlerde çekilme var mı diye. çok şükür olmadı. bir dahaki sefere o kalan dişimi de kanal yapıcak.. bugünlerde çağrması gerek. bakalım nasıl olcak. Bir sorum olcak sana orjinalleri takılınca daha mı güzel duruyo. çünkü bu geçiciler mika olduğu halde çok güzeller.Zirkonlar daha mı iyi duracak. :)

törpülenen dişlerine kanal mı yaptı ? benim sadece 1 dişime kanal yapıldı.neden öyle ilerde sorun çıkarmasın diyemi şimdiden kanal yapıyo.tabi orjinaller çok daha güzel duruyo ama senin geçicilerde iyiymiş.hatırlıyosan benim geçiciler bukadar iyi değildi.doktor orda eliye 10 dk.da yapmıştı :) orjinalleri takıldığındaysa biraz tuhaf gelmişti tabi onları istediğim gibi kısalttı falan.insanın gözü direk hemen alışmıyor.ama şimdi bakıyorumda sanki bunlar kendi dişlerimmiş gibi alıştım hiç yadırgamıyorum.yeme konusunda da alıştım sert şeyleri kesip yada bölerek yemeye dikkat ediyorum insan ister istemez korkuyo bişey olucak diye

Evet biraz pahalı.bizim yıllardır ailece gittiğimiz doktorumuz o yüzden başkasına güvenemedim.. ben de şu an bölerek yiyiyorum, tuhafıma gelmişti ilk zamanlarda ama görsellik açısından ben de çok rahatım aynen geçicileri bile kimse anlamıyor. kimilerine yandaki dişleri kısaltıcam diyorum daha hoş durur diye.kendi dişlerin zaten güzel yapmana gerek yok diyolar :) hakikaten kimse anlamıyor :KK48: görsel açıdan sıkıntı çeken herkesin yaptırması gerek, şiddetle tavsiye ediyorum :KK66: benim bir saatten biraz fazla sürdü dişlerin törpülenmesi ve kanal tedavileri.sadece bir dişimi bıraktı kanal yapmadan ama ilk hafta biraz sızladı.. kontrole çağırdı 3 hafta sonra etlerde çekilme var mı diye. çok şükür olmadı. bir dahaki sefere o kalan dişimi de kanal yapıcak.. bugünlerde çağrması gerek. bakalım nasıl olcak. Bir sorum olcak sana orjinalleri takılınca daha mı güzel duruyo. çünkü bu geçiciler mika olduğu halde çok güzeller.Zirkonlar daha mı iyi duracak. :)
sana cevap yazdım ama alt kısma yazmışım :)

Benim ondeki disimde kist vardi bu yuzden ameliyat oldum snra koku alindigi icin dis sarardi bende zirkonyum yaotirdim cok memnunum benim ilk on dordum zirkonyum bir ayda tamamen biti iki kere denedim oldu bitu ve kimse gercek disimden ayiramiyor senin icin resmimide koyayim bak

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Çok doğal duruyor. Hangi şehirde yaptırdınız?

Zirkonyum kaplama sonrasi yasadiklarimi paylasmak icin uye oldum belki bir katkisi olur arastiranlara. Genetik olarak iyi bir dis yapisina sahip olmadigimdan cocuklugumdan beri bir cok disime dolgu yaptirdim iki taneside cekilmisti. On dislerimdede dolgu vardi. Estetik acidan cok kotu gorunuyorlardi ve rengi sariydi. Uzun zaman arastirdim, arkadaslarimdan fikirler aldim ve zirkonyumda karar kildim. Yaklasik 2 ay once Turkiye'de bulundugum 8 gun icinde toplam 21 tane disime zirkonyum kaplama yaptirdim. Doktor tanidigim guvendigim bir kisi. Once disler kesildi, kesim sirasinda bir dise kanal tedavisi yapildi. Bazi curuklere rastlayip temizledi. Gecici disler takildi tabi corbadan baska birsey yiyemedim o gunlerde sureklide agri kesici almaya basladim dalgali agrilar ve sizlamalar yuzunden. Sonra dislerim takildi. Turkiye'deki son gunumdu. A2 onermisti doktorum ama ben A1 diye israr edince A1,5 yapalim o zaman dedik ama fazla beyaz oldu gercekten. Siz doktorunuzu dinleyin A2 yapin derim. O gunden sonra hayatimin kabusu basladi, ben Afrikada yasiyorum. Iki uc kutu agri kesici alip geldim. Surekli degisik siddette agrilarim oldugu icin gunde 3 kez agri kesici almaya devam ediyordum. Doktorumlada irtibattaydim surekli. Gelismelerden haberdar ediyordum. Agrilar gun gectikce artti, gecelerim kabusa dondu. Agri kesici ictigimde 7-8 saat iyiydim ama sonra yine dayanilmaz agrilar basliyordu. Yemek yiyemedigim icin hizla kilo veriyordum. Geceleri agridan uyanip agladim kac kez. Sonra burada avrupali bir dis doktoruna gittim. Hepsi agriyordu dislerimin ama birini ayirt edebildim ve ona kanal tedavisi yapti 760$ a. Alt cene dislerimin tumu agriyordu ve bu parayi odeyemezdim burada. Ucretsiz izin aldim bir hafta ve Turkiyeye gittim yine 6 dise daha kanal tedavisi yapti doktor ve geri dondum. Tek istedigim agri kesici almadan yasamak ve yemek yiyebilmek. Bir hafta gecti ustunden hala gunun bir saati korkunc agrilar basliyor. Soguk sicak hassasiyeti var ve ben sadece gunde uc kez yerine 1 kez agri kesici aliyorum. Doktor yavas iyilestigimi soyluyor. Nerede hata var bilmiyorum ama cok pismanim ve cok aci cektim. Hala cekiyorum. Alisamiyorum ve eskiden katir kutur yedigim hicbirseyi yiyemiyorum.

Cagdas Kislaoglu'na Mart 2014'de dislerimi yaptirdim. Ona yaptirmaya karar verdigim icin daha sonra kendime o kadar cok kizdim ki, bu nasil bir akil dedim. Dogru durust muayene bile etmedi. Uzak bir noktada kollarini kavusturup, yapariz, ederiz, arkadasim size fiyat versin dedi gitti. Iste diyorum ya, salak ben.. ona yaptirdim. Sadece disleri torpuledi, ki daha sonra ne kadar yanlis ve zarar verici, derinden torpuledigi ortaya cikti. Yeni lamina disleri bile bir ortodontiste takdirdi, onlarin da dis etlerinin uzerini kaplayacak ve zarar verecek sekilde yapildigi ortaya cikti.
Bastan sona hersey yanlis. Hadi bu hatalar yapildi. Dis takildi. Dilim devamli bir yerlere takiliyor, dogru durust konusamaz oldum. Yani tasarim da berbat, yanlis. Bari o duzgun olsun degil mi. Sonunda, 1 yillik disler sokuldu ve yerine su an cok cok memnun oldugum, rengi, sekli, kullanimi cok daha dogal, guzel, uygun olan yeni dislerimi yaptirdim. Kisacasi, kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Tavsiye isterseniz Duygu Karaosmanoğlu - Creadenta'ya muayene olun derim.

Cagdas Kislaoglu'na Mart 2014'de dislerimi yaptirdim. Ona yaptirmaya karar verdigim icin daha sonra kendime o kadar cok kizdim ki, bu nasil bir akil dedim. Dogru durust muayene bile etmedi. Uzak bir noktada kollarini kavusturup, yapariz, ederiz, arkadasim size fiyat versin dedi gitti. Iste diyorum ya, salak ben.. ona yaptirdim. Sadece disleri torpuledi, ki daha sonra ne kadar yanlis ve zarar verici, derinden torpuledigi ortaya cikti. Yeni lamina disleri bile bir ortodontiste takdirdi, onlarin da dis etlerinin uzerini kaplayacak ve zarar verecek sekilde yapildigi ortaya cikti.
Bastan sona hersey yanlis. Hadi bu hatalar yapildi. Dis takildi. Dilim devamli bir yerlere takiliyor, dogru durust konusamaz oldum. Yani tasarim da berbat, yanlis. Bari o duzgun olsun degil mi. Sonunda, 1 yillik disler sokuldu ve yerine su an cok cok memnun oldugum, rengi, sekli, kullanimi cok daha dogal, guzel, uygun olan yeni dislerimi yaptirdim. Kisacasi, kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmiyorum.

bende 2ay önce düştüm ön dişime kanal tedavisi yapıldı. zaten biraz kararma olmuştu darbeden dolayı gittikçe daha çok kararacak dediler. kaplama şart olacak sanırım. şimdiden korkulu rüyam oldu. morelim sıfır

Arkadaşlar tekrardan merhaba.Dişlerimi yaptıralı neredeyse 10 ay oldu konu sahibi olarak ve diş konusunda çok çekmiş biri olarak paylaşmak istediklerim var :) Dişlerimin görünüşünden gayet memnunum çoğu insan kaplama olduğunu bile anlamıyor,rahat rahat gülebiliyorum,keşke daha önce yaptırsaymışım diyorum ama işin sağlık kısmına gelince de bazı sıkıntılar çekiyorum.Mesela rahat ısıramıyorum bölerek yemeye çalışıyorum çoğu şeyi.Doktor elmayı bile ısırabilirsin bikaç ay sonra demişti ama o işler öyle olmuyo :) Dişlerimi yaptırdıktan sonra ayıptır söylemesi sucuk ekmeği bölememiş bi ısırıyım demiştim.Ön dişimde bi ağrı bi sızlama derken ağrı kesicilerde işe yaramadı.Bikaç gün doktora gidemeyince de ağrısını çekmek zorunda kaldım.Doktora gittim sonrasında ve kanal tedavisi oldum. kanal tedavisi olan diş ölü diştir ya ben yinede hissettim bişey yiyip içerken o dişte bi sızı oldu.Neyse onada alıştım ağrım sızım olmasında zirkonlarda bir sorun çıkmasında rahat yiyip içemesemde olur modundayım.Çünkü bu dişler yüzünden okadar çok ağrı çektim okadar çok iğne yedimki...En çokta ön dişlere ve damağa yapılan iğneler insanın gözünden yaş getiriyor.(hernekadar iğneden korkmasamda!) Neyse ön dişimden kanal tedavisi olmuştum şimdi onun yanındaki dişte bir sorun çıktı sanırım hafiften ağrı sızı başladı korkarım onada kanal tedavisi olacak :KK43: Bu akşam doktora gidip diş röntgenimi çektiricem ama artık işin uzmanı oldum kesin kanal tedavisi yapılacak.Yani demem o ki sadece estetik amaçlı hiç kalkışmayın bu işlere insanın kendi dişi gibi olmuyor.Ama sağlık açısından yaptırmanız gerekiyorsa benim gibi umarım böyle şanssızlıklar yaşamazsınız.
Merhaba doktorunuzun adı nedir bende yaptırmak istiyorum

Back