Zımpara yapmadan boya yapılabilir mi?

ozpir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2007
147
0
96
İstanbul
Kızlar, mutfak dolaplarımı boyamak istiyorum ama dolaplar vernikli. Verniği zımparalamak da çok uğraştırıcı Zımpara yapmadan boya yapılabilir mi? Bu konuda bilgisi ya da fikri olan lütfen yardım etsin bana (((

bende bu konuyla ilgili bi konu acmısdım yaklasık 2 hafta önce pek ilgilenen olmadı.bende salondaki mobilyalarımdan rahatsızım degistirme sansımyok suan malesef ve aklıma gelen tek sey boyamak oldu.bu konuyu nette arastırırken bi bloga denk geldim swing color su bazlı dıs cephe son kat boyasıyla mobilyaların zımparalanmasına ve sonraki asamalara astar vernik vs. boyanabildigini okudum ve resimleride gördüm bu boya sonradan kabarma sisme dökülme atma yapmadan mobilyaları 2 katda boyuyormus.ben cesaret edip boyayamadım esimde zaten razı degildi.bu arada bu söyledigim verniksiz sunta kaplama veya mdf kaplama bildigimiz cogu evde bulunan mobilyalar icin gecerliydi.vernikli ahsapta kullanılabilirligi nedir bilemiyorum.ben hala yolum düsdügünde bahaustan bu boyadan az miktarda alıp oglumun odasında denemeyi düsünüyorum.

bende masamın rengini değiştirmk istiyorum.bnde bulamadm bu konuda bişey

ben cesaret edip sonunda babamında yardımıyla (babam iyi anlar bu islerden kendi evini falan kendi boyar bi süre boyacılıkta yaptı)gittim nalburdan polisan marka yarı mat parlak kırık beyaz renginde boya aldım.yarım kilo babam o boyayı tinerle falan karıstırdı bisiler yaptı (ne marka ne cesit tiner kullandıgınıda sorarım)bende evdeki zigonlarımı boyadım hatta ilk olarak en kücük parcasını boyadım cok cok olmassa atarım diye giristim ama harika oldu bende hepsini boyadım üstüne vernik cila bisey sürmeme bile gerek kalmadı babamda sürmesende olur dedi ama ben sürücem rengi korumak amaclı hem sehpa cay dökülür kahve dökülür bisey olur.bu arada vernikli yerler icinde tavan boyası ve su bazlı boyalar haric her tür boyayla boyanır fakat 3-4 kat atmak gerekir belki ama boyanır dedi.ufak tefek esyalarınız varsa gözden cıkarabileceginiz bi deneyin kendi gözünüzle görün sonra karar verin derim ben.

Bu konuyla ilgili bende bir suredir arastirma yapiyorum. Amacim da evlenirken hangi akla hizmet ederek aldigimi bilemedigim mutfak masami boyamak. Mutfak dolaplari abanoz, benim masa kiraz :) Bu arastirmalarin sonucu gidip ipek son kat ic cephe boyasi almaya karar verdim, oturdugum ilce kucuk, boya satan yerlere de vakif olmadigim icin gidip dyo marka aldim o an birtek onu bulabildim. Balkonda duran masama benzer kaplama sunta bir parca (vanalarin uzerinde kapatma amacli yapilmis) uzerinde bu isi denedim. Evet kapandi, iki kat surdum, hem guzel oldu hemde cok icime sinmedi. Sebebine gelince bu ahsap zaten kabarma yapmisti kenarlarindan ve dis etmenler sebebiyle de yuzeyi puruzluydu, bunlar boya sonrasi da belirgin sekilde duruyor. Bunun haricinde birde ahsap (el sanatlari kurslarinda verilen boyasiz suntadan tepsi kutu vb olur ya onlardan) kutu uzerinde deneyeyim net olarak karar verebilirim diye dusundum ve denedim. İki kat kullandim cok guzel oldu. Mutfak masasi soz konusu olunca yine cesaret edemeyip bu boya firmalarinin bir bildigi vardir neden ahsap boyasini ayrica uretsinler diye dusunerek ahsap boyasi da aldim :) Boya firmalarinin birsey bilip bildikleri konusunda iyice suphe duymaya baslamak uzereyim cunku cok kotu oldu (sandalyenin altinda denedim), simdi beyaz boyayla mutfak masasini da boyayarak basladigim isi bitirmek niyetindeyim. Umarim faydasi olur sizlere de yasadiklarimin :)

İlay sana aldigim boyanin tam adini veriyorum, rica etsem babana benim icin de sorabilirmisin? Dyo dinamik yari mat silikonlu su bazli ic cephe ipek son kat boyasi.

ben bugün bi blogda swing color ipek mat son kat boyası diye bi boyayla boyanmış mobilyaları gördüm çok güzel olmuştu yapan bayanın komşusu boyacıymış ve onun önerisiyle bauhaustan almış bu boyayı sonra fırçayla boyayıp temiz parmak ruloyla üzerinden geçmiş iz kalmasın diye..ben çok beğendim ama benim de eşimin amcası mobilya boyacısı ve tavsiye ettiği boya ki beyaz olacaksa akrilik kompenantlı boya olmalıymış mat olsun isteniyorsa da ipek mat olanı alınacakmış...ben de fiskosumu ve zigonlarımı kreme boyamak istiyorum çok ucuza yepyeni eşyalarınız oluyo ne güzel bişey yaa..

İpek kismi tutuyor ama akrilik kompanentli ile ne kast ediliyor onu bilemedim. Evet bende firca ile boyayip uzerinden rulo ile gecmistim, diger turlu firca izleri boya az da kullanilsa cokmda kullanilsa belli oluyor. Haklisin esya rengi degistirmek cok zevkli, normalde incik boncuk islerden pek hoslanmam ama boyama isi bu tur islere olan bakis acimi degistirdi :)

Bu arada boya uygulamasını ne ile yapıyorsunuz. Fırça mı? Fırça izi vs kalmııyor mu? Ben de yemek masamı kırık beyaz yapma niyetindeyim. Sandalyeleri için de bazı radikal düşüncelerim var.

canım ben daha yapmadım malum kış evde boya kokar diye ama kafama koydum yapacağım mutlaka google de aratırsan da mobilyalarımı beyaza boyadım diye görsellerde bayaa bi örnek var..genellikle parmak ruloyla boyuyorlar ama bazıları da fırçayla boyayıp temiz ruloyla üzerinden geçiyorlar..ben bugün ilk sprey boya denememi yaptım banyomda bu bir milyoncularda satılan aynalardan vardı gümüş renk kararmıştı iyice onu beyaza boyadım çok güzel oldu hem yenilendi atmaktan kurtuldum hem de banyomla uyumlu oldu..

Bende yukarida bahsettigim masanin sandalyeleri icin bi guzellik dusunuyorum. Bu senenin modasi pop art kumaslarla, onu da tek basima yapma niyetindeyim. Evet firca ile boyaniyor hangi kalinlikta firca istiyorsan aliyorsun yaninda birde rulo. Fircalarda ruloda 1-2 tl gibi fiyatlarla satiliyor.

Sprey en rahatı gibi geldi bana da...
Bu arada sandalyelerimin sırt kısımlarını kestirmek istiyorum. Kaplamalarını koltuklarla uymlu kaplatmak, yani bacaklı puf gibi birşey yapmak istiorum. Bunu yapmak istememin sebebi de çok sık tayin görüyor olmamız.
Nasıl fikir?
ama önce Bir kaç yıl beyaz kullanıp sonra mı yapsam bu dediklerimi?

İddiali bir fikir oldugu kesin :) Nerede kullanacaksin bu masayi daha sonra mutfakta yemek yerken biraz zor olur sanki, ilk once beyazla basla bence de, hem kendine guvenin gelir hem de daha farkli fikirler de olusabilir boyarken.

Salonda canım, yani yemek masam. Sadece masa almıştık biz sandalyeleriyle birlikte, kalabalık etmesin diğerleri diye.

bende mobilyalarımı boyatmayı düşünüyorum ama kendim işin içinden çıkamam yemek odası ceviz benim bi mobilyacıyla konuşmam lazım...

Salonda canım, yani yemek masam. Sadece masa almıştık biz sandalyeleriyle birlikte, kalabalık etmesin diğerleri diye.

Anladim tatlim, eskidendi o gumuslukler vb leri. Bizde almamistik, onlarin tozuyla ugrasmak istemedim, icine birseyler koyup sergilemek de hicbir zaman aklima yatmamisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…