Bu konuyla ilgili bende bir suredir arastirma yapiyorum. Amacim da evlenirken hangi akla hizmet ederek aldigimi bilemedigim mutfak masami boyamak. Mutfak dolaplari abanoz, benim masa kiraz :) Bu arastirmalarin sonucu gidip ipek son kat ic cephe boyasi almaya karar verdim, oturdugum ilce kucuk, boya satan yerlere de vakif olmadigim icin gidip dyo marka aldim o an birtek onu bulabildim. Balkonda duran masama benzer kaplama sunta bir parca (vanalarin uzerinde kapatma amacli yapilmis) uzerinde bu isi denedim. Evet kapandi, iki kat surdum, hem guzel oldu hemde cok icime sinmedi. Sebebine gelince bu ahsap zaten kabarma yapmisti kenarlarindan ve dis etmenler sebebiyle de yuzeyi puruzluydu, bunlar boya sonrasi da belirgin sekilde duruyor. Bunun haricinde birde ahsap (el sanatlari kurslarinda verilen boyasiz suntadan tepsi kutu vb olur ya onlardan) kutu uzerinde deneyeyim net olarak karar verebilirim diye dusundum ve denedim. İki kat kullandim cok guzel oldu. Mutfak masasi soz konusu olunca yine cesaret edemeyip bu boya firmalarinin bir bildigi vardir neden ahsap boyasini ayrica uretsinler diye dusunerek ahsap boyasi da aldim :) Boya firmalarinin birsey bilip bildikleri konusunda iyice suphe duymaya baslamak uzereyim cunku cok kotu oldu (sandalyenin altinda denedim), simdi beyaz boyayla mutfak masasini da boyayarak basladigim isi bitirmek niyetindeyim. Umarim faydasi olur sizlere de yasadiklarimin :)