Zeytinyağlılar Zeytinyağlılar ve Salatalar

En başarılı bulduğunuz Zeytinyağlı / Salata tarifi ;

• Ankete Katılan
    484
Bu arada o kadar ısrar edildi devam etsin diye, ben sözümü yedim yarışmayı yeniden başlattım sonuç ?

kategori mi hatalı yoksa ?

Ben şahsen yüksek bir katılım bekliyordum.Ülkemizde zeytinyağlı yemekler fazlaca yapılıyor ve çokta çeşitli aslında,salataları hiç söylemeyeceğim zaten..Misafir geldiginde her iki çeşittende mutlaka olur yani..
Dikkatimi çeken bir şey varki yarışma devam ediyor fakat katılımlar azalıyor..Örnek tablodada görüldüğü gibi başlangıçtan sona dogru giden sıralamada;
Çorbalar:Katılım sayısı 14
Ara sıcaklar:Katılım sayısı 13
Su ürünleri:Katılım sayısı 9
Et yemekleri:Katılım sayısı 8
Tatlılar:Katılım sayısı 5 :44:

Kategoride hata yok bence Türk mutfağında olmazsa olmazlardandır Zeytinyaglilar ve Salatalar...

Ama değiştirilirse Köftelerde olabilir..

değiştirmeyin yaa sarma yüzünden uykularım kaçtı,uyuyamayınca da kalkıp yapayım bari dedim. bu saatte! Ama sonra dereotunun olmadığı geldi aklıma. değiştirilirese bugünkü uykumun hesabını kim verecek ?

Son düzenleme:
Bu arada o kadar ısrar edildi devam etsin diye, ben sözümü yedim yarışmayı yeniden başlattım sonuç ?

kategori mi hatalı yoksa ?

Kazen bey, oncelikle firsat bulmusken yarismayi baslattiginiz icin kendi adima tesekkur ederim
kategoriye gelinceyse bence sirayla gitmenin bi anlami yok
sonucta misafir onune servis yapmiyoruz
hangi kategori daha cok ilgi goruyorsa o yapilmali bence:26:

Bencede kategoride bir sorun yok , gayette zengin bir kategori . Ben diyetteyim diye mutfaktan uzağım bu aralar.

Ama bu yarışmacı sayısındaki azalma çok bariz.Sanırım yarışmayı iptal etmek yerine ilk günlerdeki ilgiyi arttırma çalışması yapılabilir.

Daha önce en'ler yarışmasında mune den yarışmaya katılım linkleri yollamıştı , bu şekilde herkes haberdar edilebilir.

İlk üç için hediye verilebilir .

Mesela çorbalar kategorisinde katılım çok fazlaydı , sebebi katılan herkese pro kart verilecek olmasıydı.

Keyif için katılanlar haricinde bu şekilde bir çağrı yapılabilir.

Tabii tüm bunlar yarışmanın devamı isteniyorsa , yoksa güzeldi , bitti denilip kapatılabilir de

Çorbalara katılımın fazla olmasın KK PRO üyelik ile alakası yoktu çünkü başvurular bittikten sonra bu jesti yaptık. İlk 3 yarışmacıya hediye versek ne olacak ki ? Son yarışmaya 5 kişi katıldı ...

neyse bu akşamı da bekleyelim de

Zaten eğer isteniyorsa ; o 5 sayısı tekrar 15 e çıksın diyeydi bu teklif.

5 kişiden 3 ü hediye alsın diye değildi.

Basit bir formül yani .

Hayır hayır ben dediğinizi anladım da şu düzeltmeyi yaptım birinci yarışmada arkadaşlar katılırken herkese pro kart verildiğini bilmiyordu o açıdan onlar adına bir açıklama yaptım....

Bu arada biz reklam kısmında da hata yaptık duyuramadık bu da bizden kaynaklandı. Şuna bir görsel hazırlatıp reklam yapalım

Kazen bey,oylama sırasında Facebook sitesinden yapılan oylama duyurusundan sonra burası ziyaretçi ve oylamada artış konusunda uçmuş gidiyordu..Yaklaşık 200-300 ziyaretçi gördü,ben gözlerime inanamadım o anda..
Sosyal sitelerde görsel olarakta zengileştirilip böyle duyurular yapılabilirse başarılı olur gibi düşündüm ben..Birde buradan mailling sistemi ile üyelere haber gönderilirse etkili olabilir..
Yarışma bitimimde gönderilen hediyeler,birinci tarif gibi paylaşımlarda olursa dikkat çekecektir bence..Ayrıca tarifler paylaşıldıkça Facebook üzerindede yayınlansın..
Bunlar benim fikirlerim tabi,sizde değerlendirin isterseniz..olacak olanlar uygulanabilir..

Zeytin yağlı kuzu etli barbunya yapıyorum ben sıcak ve nefiss

zeytinyağlı barbunya da et girmez ki ama arkadaşım zeytinyağlı barbunya soğuk yenir genel olarak zeytinyağlı yemekler soğuk yenir zaten özelliği odur ama kuzu eti donar içinde. Zeytinyağlı yemekler farklı birşey, etli sıcak yemekler bambaşka birşey yanii bana göre bilemiyorum yani en azından bizim evde bu zamana kadar hiç zeytimyağlı yemeklerde et görmedim. Çünkü ağır et yemeklerinden sonra mideyi yatıştırmak için arkasından zeytinyağlı yenir soğuk ve hafif Bu benim görüşüm tabii sadece.

Şuna açıklık getirmek lazım. Mesela riviera zeytinyağı var sıcak yemekler için kullanılır yanii zeytinyağsız sıcak yemek olmaz diye birşey yok. Ancak kategori sıcak yemekler değil zeytinyağlılar ve salatalar. Yani yemeğin içinde zeytinyağ olsun ama etli de olabilir kıymalı da yeter ki zeytinyağlı olsun kategoriye uygun olmuş oluyor mu, yoksa zeytinyağlı kavramının gerçek olgusunun mu yapılması gerekiyor. Bence et yemekleri kategorisi zaten yapıldığı için bu kategori aslına uygun ana yemek yanında yapılan soğuk ve etsiz yemektir diye düşünüyorum. Birçok tarifte var aslına ama neden hala tarifler gelmedi bilmiyorum tabii daha çok zaman var gelecek bence tarifler. Benim aklımda tam bir zeytinyağlı olan bir yemek vardı ama maalesef zamanım yok yine de belli olmaz tabii yapabilirim de bir anda karar verip zaman yaratabilirsem.

Sevgili kazen, daha katilim suresine var niye celallendnki bu aksami da beleyelim diye? Ben yemegimi sali gunu yapicam. Sarma mi yapsam enginar mi karar veremedim. Hangisi olursa olsun pazardan alicam. E pazarda sali gunu.... Markettekiler guzel degil. Salatam icinde en guzel taze salatalik malzemelr yine pazarda.

yarisma guzel bi aktivite bence. Mutfagi olan arkadaslari ara ara takip ediyorum ama hic denememistim. Ama yarismadaki tariflerden 5 tanesini denedim ve harika oldu. Banada diger arkadaslarada biseyler katicagina eminim.

duyuru yapilabilir, herkese mail gonderilebilir. Hatta yapabilirsen face le ortak bi oylama falan da yapilabilir ama sacma olur. 2 ser oy kullanilmis olur ozaman.
lakin uye olmayip faceten takip eden benim 10 arkadasim var dusunun.

neyse ben sálata ve zeytinyalilar kategorisini cok istiyordum ve katilicam. Kategoriyi degisirmeyin. Bi dunua zeytinyali var. Salatayi saymiyorum bile.

arkadaşlar genel olarak son sayfalardaki genel tartışmaya binayen konuşuyorum; bu kadar detayın ne önemi var, sonuçta profesyonel bi yemek yarışmasında değiliz, tatmıyoruz bile. Burda kimse aşçılık okulundan mezun değil ki bu kadar ayrıntı bilsin, bilmek zorunda da değil zaten, genel olarak kategori belirlenir, üyeler hırs yapmadan katılırsa gayette eğlenceli olur, yeni şeyler öğrenmiş oluruz birbirimizden
kim evinde bunlara dikkat ediyor, akşama zeytinyağlı varsa, salata varsa, çekin resimleri koyun gitsin, tabii bi kaç tık daha fazla özenirsiniz tek farkı bu olur
mesela atıyorum orjinal zeytinyağlıya şeker katılmaz, ama günümüzde herkes zeytinyağlı taze fasulyeye şeker atıyor, buyrun bakalım
bence yarışma detaylandıkça üyeler yarışmadan soğuyor ve katılmak istemiyor, gayette haklılar, biraz relaks olmakta eğlence olarak görmekte fayda var

Son düzenleme:
Zeytinyagli sarma ( yaprak, karalahana, beyazlahana)
zeytinyagli dolma (biber ve kuru patlican)
zeytinyagli enginar(garniturlu veya icbaklali hatta favali)
zeytinyagli pirasa
zeytinyagli bakla
zeytinyagli kereviz(portakallisi super olur)
zeytinyagli fasulye
zeytinyagli bamya
kabak kalyesi

akdeniz salata ( yesillik ve peynir)
sezar salata(yesillik tavuk ve mayonez)
ton balikli sálata (yesillik, konserve misir, ton baligi)
hellim peynirli salata (yesllik ve kizarmis hellim peyniri)

coban salata
patlican salatasi(kozlenmis biberde eklenebilir)
makarna salatasi
rus salatasi(amerikan da denio)
patates salatasi
kisir

ya bunlar herkes tarafindan rahatlikla yapilir. Zor degil. En kola yemekler zeytinyaglilar ve salata...

ben ilk basta karisik sarma yaparim dedim ama ariza cikar diye vazgectim .
Soruyorum simdi karisik dolma veya sarma tabagi hazirlasam olurmu?

Vallahi ağzına sağlık minnak ne güzel söylemişsin cidden :)tabiiki rahatlıkla yapılabilen üstelikte tam şu sıcak mevsimlere girişte dolaptan çııkar ye tarzında oluşundan hepimiz için bilindik bir kategori elbette:) ben kendi adıma daha neden konumu açmadığımı arz edeyim;şu aralar çok ama çok yoğunum taa ki 23 Nisan çocuk bayramını atlatana kadar,ama yinede bir araya sıkıştırıcam bu hafta kısmetse :)alış verişimide yapmadım hala bencede kategori değişmesin ..

mesela nevrestenin yemek topiğine bakıyorum, Ausencianın yemek topiğine bakıyorum, bir sürü güzel yemekler var, insanın monitörden atlayası geliyor, buralarda paylaşım yapan arkadaşlar neden yarışmaya katılmıyor, ben söyliyim, eleştirilmekten korkuyorlar bence, zaten oralara foto koyuyorlar, sadece o fotoları yarışmaya eklicekler tek yapcakları bu, ama biri bişey derse diye koymuyorlar bence
sözün özü az kaynanalık yapalım, daha çok dayanışma içinde olalım diyorum

bencede, eleştirmenın ne anlamı var anlamıorum. adam gıbı yorumunu yap gec.. ınsanın hevesını kırma dimi?

örnek verıyorum:
ben mesela kısırı, soğanı ve salcayı kavurup, ınce bulguru da ıcıne atıp, bıraz sıcak su koyup az dınlendırıyorum. sonra yesıllık ve sosla karıstırıyorum. sevıyorum dıye nar ekşisini de cok koyuyorum.
annem, sadece salcayı kavurur, bulguru bı kapta sıcak suyla şişirir, soganı çiğden koyar, (hem kuru hem taze sogan) salçayı yesıllıklerı falan hepsını karıstırır. annem nar eksisi koymaz mesela...

ikiside gayet guzel olur bence.

bı tarıf gorursun, senın yaptıgından farklı dıye aaa oyle olmaz denmez. ben boyle yapıyorum, boyle de bı dene ıstersen denebilir. sonucta öğrenıyoruz dımı burda...

dediğin gibi kaynanalık yapmasın kımse :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…