Zeytinyağı ile kızartma yapılır mı?

Zeytinyağını hangi yemeklerde kullanıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    30

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
296.864
613.207
1.098
43
Malatya
ZEYTİNYAĞI İLE KIZARTMA YAPILIR MI?
$zeytinyagi-ile-kizartma-yapilir-mi.webp

Kızartmanın en güzeli ve en sağlıklısı zeytinyağı ile yapılır. Buna rağmen zeytinyağı ie kızartma yapılır mı? Diye sorulduğunda genel kanı zeytinyağı ile kızartma yapılmayacağı yönündedir. Çünkü zeytinyağı diğer yağlara göre daha yüksek ısıya daha dayanıklı olup toksit oluşturmamaktadır. Zeytinyağını diğer yağlar gibi kolayca yanmaz. Ayçiçeği yağı 170 oC yanarken Zeytinyağı 210 oC ve daha üst derecedeki ısıya dayanabilir. . Zeytinyağının yanmaya başladığı ısı derecesi 210 ve üstüdür. Sızma zeytinyağları kızartmada kullanıldığında 210 oC altında duman çıktığı görülebilir. Çıkan duman normaldir ve zeytinyağının yandığı anlamına gelmez

Bu bilgiler ışığında Zeytinyağın ile kızartma yapılır mı? Sorusunun cevabı evet zeytinyağından kızartma yapılır. Dikkat edilmesi gereken her kullanımdan sonra ısı ve ışıktan uzak tutmak gerekir. Buna dikkat edildiğinde daha fazla kullanılabilir. Ayrıca kızartmadan kullanılan yağ hangi yağ olursa olsun insan sağlığı için beş defadan fazla kullanılmamalıdır.
ALINTIDIR.....

cevabi yazmak icin girdimki zaten cevap yaziyormus...bazi ascilar mutfaklarinda sadece tereyag ve zeytinyagi kullandiklarini soyluyorlar ovune ovune...lakin zeytinyagini ben hic yemeklerin icine atmiyorum...sadece tereyag ve cicek yagi...haa eger illa kullanacaksam zeytinyagini yemeklerin uzerine gezdiriyorum. bana pek guvenli gelmiyor zeytinyagini ocak uzerinde kullanmak...

Son düzenleme:
ZEYTİNYAĞI İLE KIZARTMA YAPILIR MI?
Eki Görüntüle 709409

Kızartmanın en güzeli ve en sağlıklısı zeytinyağı ile yapılır. Buna rağmen zeytinyağı ie kızartma yapılır mı? Diye sorulduğunda genel kanı zeytinyağı ile kızartma yapılmayacağı yönündedir. Çünkü zeytinyağı diğer yağlara göre daha yüksek ısıya daha dayanıklı olup toksit oluşturmamaktadır. Zeytinyağını diğer yağlar gibi kolayca yanmaz. Ayçiçeği yağı 170 oC yanarken Zeytinyağı 210 oC ve daha üst derecedeki ısıya dayanabilir. . Zeytinyağının yanmaya başladığı ısı derecesi 210 ve üstüdür. Sızma zeytinyağları kızartmada kullanıldığında 210 oC altında duman çıktığı görülebilir. Çıkan duman normaldir ve zeytinyağının yandığı anlamına gelmez

Bu bilgiler ışığında Zeytinyağın ile kızartma yapılır mı? Sorusunun cevabı evet zeytinyağından kızartma yapılır. Dikkat edilmesi gereken her kullanımdan sonra ısı ve ışıktan uzak tutmak gerekir. Buna dikkat edildiğinde daha fazla kullanılabilir. Ayrıca kızartmadan kullanılan yağ hangi yağ olursa olsun insan sağlığı için beş defadan fazla kullanılmamalıdır.
ALINTIDIR.....

eskiler hep zeytinyağında kızartırlardı. anneannem dahil.
sonra bu ayçiçek ve mısırözü yağları çıktı.

cevabi yazmak icin girdimki zaten cevap yaziyormus...bazi ascilar mutfaklarinda sadece tereyag ve zeytinyagi kullandiklarini soyluyorlar ovune ovune...lakin zeytinyagini ben hic yemeklerin icine atmiyorum...sadece tereyag ve cicek yagi...haa eger illa kullanacaksam zeytinyagini yemeklerin uzerine gezdiriyorum. bana pek guvenli gelmiyor zeytinyagini ocak uzerinde kullanmak...

ileride yaşayacağınız sağlık sorunlarını düşünmek bile istemiyorum :53: nasıl sadece tereyağ ve çiçek yağ? z. yağı en sağlıklı yağdır, içten dıştan, her şeyinden faydalanılır. saça ayrı sürülür, yemeklere aynı konur, kimi yüzünde sürer eline sürer.

15 yıldır her yemeği z. yağlı yapan ayrıca her sabah 1 çay bardağı z. yağı içen arkadaşım var, üstelik doktor tavsiyesi üzerine. bence biraz bilinçlenin, kafanıza göre iş yapmayın.

Merhaba canım:34:
Hepimizin bir yaşam tazı,bir damak tadı,bazı alışkalıkları var:31:Ama açtığım konudada yazıyor..Zeytin yağı 210 dereceden sonra bozuluyor..Ama diğer yağlar 170 derecede :34:Ben bu nedenle zeytinyağının daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum:31:Ben kızartmalarımı hep zeytinyağı ile yaparım..Hatta tereyağı ve zeytinyağı haricinde hiç yağ kullanmıyorum:56:Sizede tavsiye ederim:16:

eskiler hep zeytinyağında kızartırlardı. anneannem dahil.
sonra bu ayçiçek ve mısırözü yağları çıktı.

Ben de yaklaşık 3-4 yıldır hep zeytinyağı kullanıyorum:31:..Marketlerde satılan zeytinyağlarından değil ama saf ,direk sıkılan zeytinlerden çıkan işlenmemiş zeytinyağı ile:56:

ileride yaşayacağınız sağlık sorunlarını düşünmek bile istemiyorum :53: nasıl sadece tereyağ ve çiçek yağ? z. yağı en sağlıklı yağdır, içten dıştan, her şeyinden faydalanılır. saça ayrı sürülür, yemeklere aynı konur, kimi yüzünde sürer eline sürer.

15 yıldır her yemeği z. yağlı yapan ayrıca her sabah 1 çay bardağı z. yağı içen arkadaşım var, üstelik doktor tavsiyesi üzerine. bence biraz bilinçlenin, kafanıza göre iş yapmayın.

Zeytinyağı sağlıktır :56::16:Ülkemiz zeytin cenneti diğerlerindense zeytinyağını her türlü yemekte kullanmayı tercih ediyorum Bunu paylaşmak istedim ama tabiki bilimsel olarak paylaşmak en doğrusuydu:31::16:

selam nevoşşşş bende z.yağ ile kızartma denedim ama beğenmedim yemeklerde hep kullanırım ama kızartmada sevmedim

bu konuda bence herkes bilinçli zaten benim kızım bebğini saf z.yağ ile yağladı cildi için çok iyi oldu yazın sıcaklarda pişik bile olmadı

selam nevoşşşş bende z.yağ ile kızartma denedim ama beğenmedim yemeklerde hep kullanırım ama kızartmada sevmedim

Ablacım tabi ki diyorum ya damak tadı:34:Birde zeytinyağınında çeşitleri var hepsi bir olmuyor..Ama şu var zeytinyağı 210 dereceden sonra bozuluyormuş buda kızartma işlemimin süresince yağ bozulmayacak demektir...Ama diğerleri riskli:34:Zaten kızartma çok faydalı bir yiyecek değil bari yaptığımızdada sağlıklı olanı tüketelim:54:

Üstelik kızartma yaparken kullandığınız ayçiçeği yağını, tekrar kızartma yapmak istediğinizde kullanmanız zararlı. kanserojen oluyor. Ama bir kere kızartmada kullandığınız zeytinyağını atmayıp bir iki defa daha kullanabilirsiniz. Hiç bir zararı olmuyor. Uzmanından duydum. Çok faydalı bir bilgi. Ben hep öyle yapıyorum. Zaten egeli olduğum için zeytinyağlı yemeklere alıştım. Diğer yağları, özellikle tereyağını midem kaldırmıyor pek.

Bende zeytinyağı ve terayağ kullanıyorum ama kızartmalarda çiçek yağı kullanıyorum. 1 kere kullanıp atıyorum o yüzden, fazla da yapmıyorum zaten. Fırında yapmaya çalışıyorum. Fırında yaptığım zaman üzerine zeytinyağ gezdiriyorum. Kabak, biber, patlıcan fırında güzel oluyo da, patates yağda kızartıldığı gibi güzel olmuyo ya fırında :31: Ben de has zeytinyağı alıyorum, çok ağır geliyo bana nevoş hele de kızartmada düşünemiyorum, bi kere yaptım hiç hoşuma gitmedi:31:

Üstelik kızartma yaparken kullandığınız ayçiçeği yağını, tekrar kızartma yapmak istediğinizde kullanmanız zararlı. kanserojen oluyor. Ama bir kere kızartmada kullandığınız zeytinyağını atmayıp bir iki defa daha kullanabilirsiniz. Hiç bir zararı olmuyor. Uzmanından duydum. Çok faydalı bir bilgi. Ben hep öyle yapıyorum. Zaten egeli olduğum için zeytinyağlı yemeklere alıştım. Diğer yağları, özellikle tereyağını midem kaldırmıyor pek.

Teşekkürler canım bende sana katılıyorum:16:Çok geçmiş olsun canım:16:

Bende zeytinyağı ve terayağ kullanıyorum ama kızartmalarda çiçek yağı kullanıyorum. 1 kere kullanıp atıyorum o yüzden, fazla da yapmıyorum zaten. Fırında yapmaya çalışıyorum. Fırında yaptığım zaman üzerine zeytinyağ gezdiriyorum. Kabak, biber, patlıcan fırında güzel oluyo da, patates yağda kızartıldığı gibi güzel olmuyo ya fırında :31: Ben de has zeytinyağı alıyorum, çok ağır geliyo bana nevoş hele de kızartmada düşünemiyorum, bi kere yaptım hiç hoşuma gitmedi:31:

Canım haklısın her zeytinyağıda bir olmuyor..Dediğin gibi fırında yapılanla kızartma farklı lezzetler:56:Ama işte keşke alışkanlık olsa hepimiz genel olarak zeytinyağı kullanıp diğerlerini hayatımızdan çıkarsak:34::56:

Isin asli artik her doktor kendine gore birseyler diyor…cunku bende televizyonda bir doktordan dinlemistim zeytinyaginda kizartma yapmanin zararli oldugunu…

Zeytinyagini tabiiki kullaniyorum ama soguk bir sekilde salatalarima ve yemeklerimin uzerine vs…hatta zeytinyagini ocak uzerinde kullanmanin zararli oldugunu duydugum icin kullanmiyordum diyebilirim…cok fazla kizartma yapan bir insanda degilim zaten…

ayrica kendi kafama gore degilde senin kafana gore mi is yapacagim??? sen oyle yapiyor olabilirsin, ama ben boyle yapiyorum. Ayrica gunumuzde bir cok kisinin kanser olma sebebi ya da olum sebebi sadece cicek yagi degil herhalde degil mi? Ha unutmadan uzmanlar bugun birseye yanlis deyip yarin dogruluyorlar…o kadarda cok guvenmiyorum o yuzden doktorlara, uzmanlara…ama zeytinyaginin soguk tuketildiginde harika birsey oldugunu emin ol biliyorum.

Cicek yagida olsa zeytinyagida…kullandigim yagi ASLA tekrar kullanmam…yanan bir yagin zeytinyagi dahi olsa tekrardan kullanildiginda saglikli oldugunu dusunmuyorum…hangi uzman soylerse soylesin..icim rahat etmez onu tekrar kullanmaya.

Son düzenleme:

Duygularima tercuman olmussun adeta
:34:

Ben zeytinyağında kızartma yağınca koku alıyorum arkadaşlar ya var mı önüne geçmenin bir yolu acaba ? Bana mı öyle geliyor biliyorum ama sanki kızartmada koku veriyor sebzelere :s mısır özü yağında kızartıyorum mecburen ben de :s

Ben zeytinyağında kızartma yağınca koku alıyorum arkadaşlar ya var mı önüne geçmenin bir yolu acaba ? Bana mı öyle geliyor biliyorum ama sanki kızartmada koku veriyor sebzelere :s mısır özü yağında kızartıyorum mecburen ben de :s

Riviera zeytinyağını denedin mi canım o kızartma ve sıcak yemekler için:56:

Back
X