Zeytinyağlılar zeytin yağlı kabak sote

ekim2009

yaş 41 boy 166 gcl 80.2 hedef 68
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
27.408
92.964
798
kapaklı teflon tencerede yapışmadan pişirilebilir

kabaklar ve patatesler parmak büyüklüğünde julyen doğranır . kuru sağanlar yarım halka ikiye bölünerek yarım piyazlık doğranır, biberler uzun uzun kesilip ikiye bölünür

4 kabak
1 patates
3 iri domates
1 sivri biber
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
1 kesme şeker
yarım çay bardağı zeytin yağı
tuz
karabiber

tencereye zeytin yağı ve soğanları koyop sotelemeye başladıktan 1-2 dk sonra kabakları ve patetesleri ekleyip 2-3 dk sonra biberler ve doğranmış sarımsak eklenir kapağı kapatılır kısık ateşte arar ara karıştırılarak bişirilmeye başlanır 6-7 dk sonra da yemeklik doğranmış domatesler eklenir şekeri, tuzu katılır karıştırılıp kapağı kapatılır domatesler pişince karabiber eklenir 1dk sonra yemek hazır ılıtılıp afiyetle yenir

Su ilave edilmiyor herhalde sebzelerin suyu yeterli oluyormu?

Yerken kuru nane de konabilir kabağa yakışır...

Eline sağlık.......

Su ilave edilmiyor herhalde sebzelerin suyu yeterli oluyormu?

Yerken kuru nane de konabilir kabağa yakışır...

Eline sağlık.......

teşekkür ederim...domates suluysa evet yeterli oluyor değilse yarım çay bardağı sıcak su yeterli olur ben kuru nane değilde dere otu kendi tabağıma bazen koyuyorum o da yakışıyor eşim sevmezde.. naneyi de denemek lazım

sağol mehtabım , hem hafif hem lezzetli oluyor tam bizlik yani

patates koymadan yaptım ben, bol dereotu doğradım bayıldı annem zemuszemus

afiyet olsun ben de patates eklemeden dün tekrar yaptım ...kabağı pek seven olmaz diyet için harika bir sebze bende kendimce lezzetlendirip bol bol yemeye çalışıyorum zayıflıyıcaz diye ağzımızın tadından olmayalım demi canım:)))

hakketen diyet icinde ideal kabak ama boyle baharatlarla tatlandirinca lezzetli oluo daha guzel oluoo eline saglik gulum

ellerıne saglık gercekten guzel dusununce ya canım ıstedı:):)

Ben bunu patatessiz yapıyorum.Çok hafif ve lezzetli oluyor.Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurtta dökülebilir.
Elinize sağlık.

hmm çok güzel bir tarif, bunun patates yerine patlıcanlısı da olur sanırım.. üzerine de sarmısaklı yoğurt, hmmm nefiss :)

ellerinize sağlık :)

Back
X