• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
canım şimdi konuştum meryem hemşireyle. tetradox ve bebe asprinine bugün başlamam gerektiğini söyledi. opu dan sonra başlanmıyormuş. ama bu predonala takıldım ben. neden yazmadı acaba hemşire. unuttu mu acaba? diğer ilaçlar ile birlikte alsam mı yinede?

baharcım belkide bu ilaçlar kişiye göre farklı şekillerde kullandırılabiliniyordur. o yazılmayan ilaç senin için gerekmeyebilir vs.. mesela ben yaşadığım ilginç bir olayı söyliyim... hamilelik öncesi herkes folik asit kullanır, 2 yıl kullananı biliyorum. bende başlamıştım, sonra acaip bir kaşıntı, bildiğin gibi değil, resmen kaşımaktan kanatıyorum.... 2 farklı özel doktora gittim, mantar dahil hiçbirşey yok, smear aldılar, kültür aldılar (iyiki almışlar şimdi raporda kullanacam) yok yok, herşey normal ama ben ölüyorum...3 ay kadar sürdü, en son tahir tosyalıya gittim, oda şekere baktı, oda normal... en son folik asit içiyorum dedim. bi baktıkki o yapıyormuş, vücudum ona karşı tepkili :))) hemen kes dedi. folbiol 5 miligram, şimdi içim rahat değil, gittim solgarın 0.4 miligramını aldım, yine başladı :((( yani kişiye göre farklı ilaçlar, farklı kullanım şekilleri gerekebilir

sağol canım. artık yapacak bir şey yok zaten. ilaçlarımı da aldığım için geri dönüş şansım yok. düştüm ellerine bir kere. ama bu denemeden hiç umudum yok. bir tecrübe olarak görüp gidip geleceğim tedavimin tamamlanıp olumlu sonuçlanacağı ihtimalini düşünemiyorum bile. sıfır moralle başladım çünkü. kenan da işte böyle bir adam. bi de ben inanılmaz sakin bir insanım. beni bile 1,5 yıl sonra çileden çıkardı resmen.

lütfen öyle düşünme yaaa, pozitif düşün biraz... olacak dee. inanman lazım olabileceğine.. bazı şeyler beyinde bitermiş :)

baharcım belkide bu ilaçlar kişiye göre farklı şekillerde kullandırılabiliniyordur. o yazılmayan ilaç senin için gerekmeyebilir vs.. mesela ben yaşadığım ilginç bir olayı söyliyim... hamilelik öncesi herkes folik asit kullanır, 2 yıl kullananı biliyorum. bende başlamıştım, sonra acaip bir kaşıntı, bildiğin gibi değil, resmen kaşımaktan kanatıyorum.... 2 farklı özel doktora gittim, mantar dahil hiçbirşey yok, smear aldılar, kültür aldılar (iyiki almışlar şimdi raporda kullanacam) yok yok, herşey normal ama ben ölüyorum...3 ay kadar sürdü, en son tahir tosyalıya gittim, oda şekere baktı, oda normal... en son folik asit içiyorum dedim. bi baktıkki o yapıyormuş, vücudum ona karşı tepkili :))) hemen kes dedi. folbiol 5 miligram, şimdi içim rahat değil, gittim solgarın 0.4 miligramını aldım, yine başladı :((( yani kişiye göre farklı ilaçlar, farklı kullanım şekilleri gerekebilir

canım çok ilginçmiş gerçekten folbiol ün alerji yapması. bende solgarın yan ürünü olan bir marka var onun folik asit tabletini kullanıyordum ama sonra folbiole başladım 5 mg olduğu için. gebe kalırsam yine o markaya dönerim şimdi zk nın söylediğini kullanayım dedim ama ben 5 yıl önce başladım hiç yan etkisini görmedim. sürekli kullanmıyordum bir kullanıp bir bırakıyordum hamile kalacağıma inanmadığım için. geçen sene bu ay hamile kaldığımda başladım yeniden tam 1 yıldır da düzenli kullanıyorum.

canım çok ilginçmiş gerçekten folbiol ün alerji yapması. bende solgarın yan ürünü olan bir marka var onun folik asit tabletini kullanıyordum ama sonra folbiole başladım 5 mg olduğu için. gebe kalırsam yine o markaya dönerim şimdi zk nın söylediğini kullanayım dedim ama ben 5 yıl önce başladım hiç yan etkisini görmedim. sürekli kullanmıyordum bir kullanıp bir bırakıyordum hamile kalacağıma inanmadığım için. geçen sene bu ay hamile kaldığımda başladım yeniden tam 1 yıldır da düzenli kullanıyorum.

doktora göre benim folik asit kullanmamam lazım.. o yüzden sana eksik yazılan ilacın vardır bir sebebi diye düşünüyorum. ama herkese yazılıp kendine yazılmayıncada insan şüpheye düşüyor acaba unuttularmı diye.. istersen bir sor... içinin rahatlaması açısından...

duygucum prednola baktım netten sanırım opudan sonra kullanılıyormuş. bu tetradox kapsülü hem kadın hem erkek kullanıyormuş snaırım ama hemşire kağıtta erkek için yazqan yerin üzerini çizmiş. senin eşin kullanmış mıydı?

doktora göre benim folik asit kullanmamam lazım.. o yüzden sana eksik yazılan ilacın vardır bir sebebi diye düşünüyorum. ama herkese yazılıp kendine yazılmayıncada insan şüpheye düşüyor acaba unuttularmı diye.. istersen bir sor... içinin rahatlaması açısından...

folik asit fazlalığın olabilir o zaman. ondan alerji yapıyordur. prednola baktım netten zaten oğu dan sonra kullanılıyormuş duygunun dediği gibi ondan yazmamış sanırım hemşire.

duygucum prednola baktım netten sanırım opudan sonra kullanılıyormuş. bu tetradox kapsülü hem kadın hem erkek kullanıyormuş snaırım ama hemşire kağıtta erkek için yazqan yerin üzerini çizmiş. senin eşin kullanmış mıydı?

canım tetradox u veya diğer hiç bir ilacı eşim kullanmadı sadece ben kullandım. predonala bugün dahil toplamda 4 gün kullanıcam.

kızlar ağrım var umarım ilerleyen saatlere doğru artmaz. biraz uykuya dalmışım yatmakta istemiyorum. sanki daha çok ağrıyor gibi oluyor. umarım şu bi kaç günü çabuk atlaırım. nasıl bir ağrı olcağını bildiğim için korkuyorum. bir öncekinde 2 yumoş olduğu için belkide bu kadar ağrımamıştı. tüplerimin orta bir yanma var. elliiiif nerdesein gel cabuk yaz sende de oldumu yanma hissi tüplerin hizasında:(((

Yazgımmm canım bir bakayım dedim senin olduğun topiğe geldim:10::10::10::10:

Nasılsın iyimizin kuzumm inş ağrısız sızısız atlattın opuyu..

Hayırlı haberlerini bekliyorum..:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::49::49::49::49::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Yazgımmm canım bir bakayım dedim senin olduğun topiğe geldim:10::10::10::10:

Nasılsın iyimizin kuzumm inş ağrısız sızısız atlattın opuyu..

Hayırlı haberlerini bekliyorum..:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::49::49::49::49::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

canım yarın msj yazacaktım sana 8 yumoş toplandı. kaçı iyi kaçı kötü kaçı döllenecekyarın belli olduktan sonra yarın yazacaktım sana. genel olarak sorun yok. ama şuan tüp bölgemde yanma gibi bir ağrı var. inş bunla kalırım dişimi sıkıp atlatıcam inş. darısı sana oldsun inş. can-ı gönülden dua edicem. bak bende de azdı rezerv ite kaka 8 umoş çıkarttılar:))

Selam kızlar ben geldim dışardaydım günümüz vardı son kez atayım dedim kendimi dışarlara sonrada akşamüstü hava bir bozdu felaket fırtına ile karışık yağmur geçsin diye bekledik biraz geç geldim eve arabayla bıraktılar baya yağmur yağıyodu.

bahar cım öncelikle sana yazmak istedim yaşadığın şeye gerçekten çok üzüldüm senin yerinde olsam iptal et reçetemi gidicem başka yere derdim ama sonraki mesajlarında okudum ki reçeteni onaylattığın ve ilaçlarını onaylattığın için bu mümkün değilmiş buna daha da bir üzüldüm. birşeyi merak ettim sana temkinli gidicez diyen tayfun bey değilmiydi? madem müdahale edemiyor neden böyle beyanatlarda bulunuyor temkinli gidicez dediği ne ben onu anlayamadım kenanın üstüne söz söyleyemiyorsa doza da yapacak birşeyi yok demekki. bence 4 günün sonunda fazla geldiyse dozu düşürmekten başka yapabileceği hiçbirşey yok. ama vardır bunda da bir hayır sakın üzülme umarım muaynelerinde kenan a denk gelmezsin. bu arada tetradox u başka bir topikde de okudum bize opudan sonra verdi doktor ama tüp bebeğe başlayınca kullanmaya başlayan da varmış. ama duygu ya vermediyseler opu dan önce bir yanlışlık olabilir tekrar tekrar ara sor canım. artık geriye bakma. kenan da hastanenin delisi zaten birtek keltoşunda huni si eksik. eserekli bugün ne yaptığını yarın unutuverir. hakkında hayırlısı olsun arkadaşım. ama ümidini kesme benim içime doğuyor böyle ümitsizken daha çok hamile kalınıyor :)))

duygu cum yettim canım dediğin şey alt karın bölgesindeki acıma sanırım bende de oldu merak etme kasıklarım patlayacak gibiydim ilk akşam karnımın içi acıyordu resmen.doğrulamıyordum. ertesi gün yani dün , üst karına çıktı gazlar miğde ve boşluklara nefesimi bile çeviremedim. ama bugün tamamen bitti. artık rahatım. umrım sen de en sorunsuz şekilde geçirirsin evdesin zaten yarın da istirahat edersin. benim eşim de ben vururum dedi progestanı ben vur desem vuracak yani o derece ben de alıştım evde vurulmaya zor geliyordu iğne vurulmak için dışarı çıkmak ama eczacı kız vuruyor artık sağlık ocağına da gerek kalmıyor. yarın da devam et derseler merkezde vurdururum. katlanıcaz bir süre napalım yeterki sonu güzel olsun. benim içim bir tuhaf. bakalım hayıra yoralım...

sonay ve nevin canlarım size de çok teşekkür ederim destekleriniz için ben de size hayranım bizimkisi cesaret değil ki girdik bir yola gidiyoruz tedaviye başladığınız zaman bizden daha iyisini yapacağınıza eminim ben. hadi artık siz de başlayın da gündemimiz değişsin :)))

canım yarın msj yazacaktım sana 8 yumoş toplandı. kaçı iyi kaçı kötü kaçı döllenecekyarın belli olduktan sonra yarın yazacaktım sana. genel olarak sorun yok. ama şuan tüp bölgemde yanma gibi bir ağrı var. inş bunla kalırım dişimi sıkıp atlatıcam inş. darısı sana oldsun inş. can-ı gönülden dua edicem. bak bende de azdı rezerv ite kaka 8 umoş çıkarttılar:))

siz nerden tanışıyosunuz bakimmmmm :)))))) ben de tüp bebek günlüğünden tanıyorum millestone yi. hoşgelmiş sefa gelmiş topiğimize...

kızlar ben geldim siz kaçtınız yahu :))) ben çok heyecanlıyım. bir de bişey farkettim antibiyotiklerden midir nedir. şikayetlerim geçti ya şimdi bütünnn karın bölgem miğde ve alt karın göbek falan dahil içten içten kaşınıyor sanki birisi cildimin altından beni gıdıklıyor gibi :))) antibiyotik işe yaradı sanırım sarsılan iç organlar iyileşiyor mu ne?
bir de bugün kasıklarım ağrıdı.. hatta kasık da denemez tam rahim bölgeme sancı giriyor. aynı sancı arada rahim ağzıma da giriyor kasılıyor sonra tekrar düzeliyor neyin nesidir anlamadım. inşallah rahim toparlanıyordur.
ben öyle hissediyorum ki yarın transferim olacak. sayı azalınca doktorum 5. güne gitmek istemeyebilir. yada 2 tanesini donduralım 1 tanesini 5. güne deneyelim eğer gidemezse de transferin birdahaki aya dondurulmuşlara kalır da diyebilir bilemiyorum. eğer rahim duvarım 7 yi geçtiyse taze embriyo ile denemeyi daha mantıklı buluyorum. dondurulmuşlarla oran %10 düşüyor tazelere göre. tabi bunlar benim düşüncelerim bakalım doktorum ne diyecek. ben yarına transferim olacakmış gibi gidicem. benim için dua edin. hakkımda hayırlısı olsun.

Selam kızlar ben geldim dışardaydım günümüz vardı son kez atayım dedim kendimi dışarlara sonrada akşamüstü hava bir bozdu felaket fırtına ile karışık yağmur geçsin diye bekledik biraz geç geldim eve arabayla bıraktılar baya yağmur yağıyodu.

bahar cım öncelikle sana yazmak istedim yaşadığın şeye gerçekten çok üzüldüm senin yerinde olsam iptal et reçetemi gidicem başka yere derdim ama sonraki mesajlarında okudum ki reçeteni onaylattığın ve ilaçlarını onaylattığın için bu mümkün değilmiş buna daha da bir üzüldüm. birşeyi merak ettim sana temkinli gidicez diyen tayfun bey değilmiydi? madem müdahale edemiyor neden böyle beyanatlarda bulunuyor temkinli gidicez dediği ne ben onu anlayamadım kenanın üstüne söz söyleyemiyorsa doza da yapacak birşeyi yok demekki. bence 4 günün sonunda fazla geldiyse dozu düşürmekten başka yapabileceği hiçbirşey yok. ama vardır bunda da bir hayır sakın üzülme umarım muaynelerinde kenan a denk gelmezsin. bu arada tetradox u başka bir topikde de okudum bize opudan sonra verdi doktor ama tüp bebeğe başlayınca kullanmaya başlayan da varmış. ama duygu ya vermediyseler opu dan önce bir yanlışlık olabilir tekrar tekrar ara sor canım. artık geriye bakma. kenan da hastanenin delisi zaten birtek keltoşunda huni si eksik. eserekli bugün ne yaptığını yarın unutuverir. hakkında hayırlısı olsun arkadaşım. ama ümidini kesme benim içime doğuyor böyle ümitsizken daha çok hamile kalınıyor :)))

sağol canım. inşallah dediğin gibi olur. evet tayfun bey temkinli gideceğiz demişti ama geçen ay doğumhanede görevliydi reçeteyi kenan yazmış bir kere. ondan müdahale edemedi. dozu kenan bey belirlemiş. benim müdahale etmem doğru olmaz dedi. ama ben tayfuna güvenerek orada devam ettim sonuçta neyse artık işişten geçti bir kere. çok yoruldum artık bunları düşünmekten. endişelenmekten. kendi haline bırakmak en doğrusu sanırım söylediğin gibi. 4 gün 225 doz kullanıp gidicem bakalım neyle karşılaşıcam gittiğimde. tetradoxu zk da hem iğnelerle birlikte hem opudan sonra veriyorlar anladığım kadarıyla. hemşire yazmış bir kere telde de teyid ettim. sanırım kullanmamda bir sakınca olmaz.

kızlar ben geldim siz kaçtınız yahu :))) ben çok heyecanlıyım. bir de bişey farkettim antibiyotiklerden midir nedir. şikayetlerim geçti ya şimdi bütünnn karın bölgem miğde ve alt karın göbek falan dahil içten içten kaşınıyor sanki birisi cildimin altından beni gıdıklıyor gibi :))) antibiyotik işe yaradı sanırım sarsılan iç organlar iyileşiyor mu ne?
bir de bugün kasıklarım ağrıdı.. hatta kasık da denemez tam rahim bölgeme sancı giriyor. aynı sancı arada rahim ağzıma da giriyor kasılıyor sonra tekrar düzeliyor neyin nesidir anlamadım. inşallah rahim toparlanıyordur.
ben öyle hissediyorum ki yarın transferim olacak. sayı azalınca doktorum 5. güne gitmek istemeyebilir. yada 2 tanesini donduralım 1 tanesini 5. güne deneyelim eğer gidemezse de transferin birdahaki aya dondurulmuşlara kalır da diyebilir bilemiyorum. eğer rahim duvarım 7 yi geçtiyse taze embriyo ile denemeyi daha mantıklı buluyorum. dondurulmuşlarla oran %10 düşüyor tazelere göre. tabi bunlar benim düşüncelerim bakalım doktorum ne diyecek. ben yarına transferim olacakmış gibi gidicem. benim için dua edin. hakkımda hayırlısı olsun.

canım çok sevindim şikayetlerinin azalmasına. bence rahim duvarın kalınlaşıyordur. inşallah yarın yeterli kalınlığa ulaşmış olur ve transferin gerçekleşir. yürekten dua ediyorum senin için. eminim sadık bey en doğru kararı verecektir. yarın güzel haberlerini alırız inşallah hayırlısıyla.

sağol canım. inşallah dediğin gibi olur. evet tayfun bey temkinli gideceğiz demişti ama geçen ay doğumhanede görevliydi reçeteyi kenan yazmış bir kere. ondan müdahale edemedi. dozu kenan bey belirlemiş. benim müdahale etmem doğru olmaz dedi. ama ben tayfuna güvenerek orada devam ettim sonuçta neyse artık işişten geçti bir kere. çok yoruldum artık bunları düşünmekten. endişelenmekten. kendi haline bırakmak en doğrusu sanırım söylediğin gibi. 4 gün 225 doz kullanıp gidicem bakalım neyle karşılaşıcam gittiğimde. tetradoxu zk da hem iğnelerle birlikte hem opudan sonra veriyorlar anladığım kadarıyla. hemşire yazmış bir kere telde de teyid ettim. sanırım kullanmamda bir sakınca olmaz.

evet insan bir an geliyor öyle yoruluyor ki yeter artık ne olucaksa olsun diyesin geliyor sen de bırak artık düşünmeyi herşey olacağına varır zaten hemen e2 ver ilk kontrolünde kanını da 10 dan önce ver. değerine bakarlar ilk etapda düşük doz ile başlayamıyorsalar da bence değerin yüksek çıkınca paşa paşa düşürürler canım. antibiyotiği kimi merkez veriyor tedavi başlayınca kullanmanda bir sakınca yok canım başla sen. benim bugün nedense karnımın içi kasıklarım falan kaşınıyor tatlı tatlı ne oluyor anlamadım kasıklarım da da bariz bir şekilde ağrı var bazen de rahim ağzımda bir bilebilsem içerde neler oluyor. herşey olacağına varır. yarın görücez doktorum ne derse o . ben yine eski tedavi çizelgelerimi götürücem ilkinde 9 mm imiş ki o kalça bantlarını kullanmıştım önceki aylarda onlar işe yaramış sanırım sonrakinde 7.1 iptal edilen silkısumda da 20. günümde 6.7 ölçülmüş. yani bendeki değerler genelde bunlar 7 ye de razıyım ama 8 yada 9 derse daha mutlu olucam. bir de 5. güne gidiyoruz daha da toparlanır derse işte o zaman biraz ümidim olaiblir. artık rabbime kalmış bundan sonrası..

evet insan bir an geliyor öyle yoruluyor ki yeter artık ne olucaksa olsun diyesin geliyor sen de bırak artık düşünmeyi herşey olacağına varır zaten hemen e2 ver ilk kontrolünde kanını da 10 dan önce ver. değerine bakarlar ilk etapda düşük doz ile başlayamıyorsalar da bence değerin yüksek çıkınca paşa paşa düşürürler canım. antibiyotiği kimi merkez veriyor tedavi başlayınca kullanmanda bir sakınca yok canım başla sen. benim bugün nedense karnımın içi kasıklarım falan kaşınıyor tatlı tatlı ne oluyor anlamadım kasıklarım da da bariz bir şekilde ağrı var bazen de rahim ağzımda bir bilebilsem içerde neler oluyor. herşey olacağına varır. yarın görücez doktorum ne derse o . ben yine eski tedavi çizelgelerimi götürücem ilkinde 9 mm imiş ki o kalça bantlarını kullanmıştım önceki aylarda onlar işe yaramış sanırım sonrakinde 7.1 iptal edilen silkısumda da 20. günümde 6.7 ölçülmüş. yani bendeki değerler genelde bunlar 7 ye de razıyım ama 8 yada 9 derse daha mutlu olucam. bir de 5. güne gidiyoruz daha da toparlanır derse işte o zaman biraz ümidim olaiblir. artık rabbime kalmış bundan sonrası..

haklısın canım. kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz söylediğin gibi. sabahtan kan verip ultrasona geçerim artık çarşamba günü. canım bence senin rahim toparlanıyor. bende bugün dosyadan önceki tedavilerdeki rahim kalınlıklarına baktım hep 7 mm çıkmış. bu arada şimdi bi topicte okudum. bebe asprini de rahim duvarını kalınlaştırıyormuş.

duygucum allah hayırlara çıkarsın. yarın yola çıkıyorum ama akşam otelden internete girip yumurtaların akıbetini öğrenmeye çalışacağım. yoksa merakan çatlarım. olur da perşembeye kadar internete giremezsem, umarım her şey yolunda gider, hayırlısıyla transferini olursun kardeşim.
elifcim sana da aynı dileklerde bulunuyorum. 3 olsun bizim olsun, sayıyı az bulsan da ben senden çok umutluyum.
inşallah ikinizin de hamilelik haberlerinizi alacağız, arkanızdan da bizlerinkiler gelecek:))))

çok nazlılar canım :)
sen genetikten randevu al demiştinya, haftaya çarşambaya randevu aldım. 16:00 a. gidince ne demem lazım. genetik test yaptırmak istiyorum desem yaparlarmı. bu arada aç tok farketmez demiştin galiba. o gün dosyayı açtırıp 4 gibide kanı versem iyi olacak.
canım yaş faktöründen bahset. olmadı bir tüp bebek merkeziyle ön görüşme yaptığını onların karyotip analiziyle, trombofili paneli yaptır dediğini söyle. (bana istanbul tüp'de yaptır demişlerdi hatta onların ismini bile kullansan olur. sonuçta aynı yaşlarda olduğumuz için sen gitsen muhtemelen sana da yaptır derlerdi. bize hem yaşımızdan dolayı hem de eşimde sperm sorunu olduğu için ve uzun yıllardır evli olup da çocuk sahibi olamadığımız için işin içinde belki de eşim kaynaklı genetik faktörler de var, eşiniz le beraber karyotip analizi yaptırın demişlerdi) bizler sonuçta 40ına yakın insanlarız, gençler gibi defalarca tüp deneme şansımız yok. başarısızlığa sebep olabilecek bazı faktörleri baştan bilmek gerekiyor.

kızlar sabah ultrasona girdim zeynep kamilde. tayfun bey nihayet tüpe başlayabileceğiz sizinle dedi tüm pozitifliğiyle. iki hemşire ve ben güldük inşallah bu sefer olur dedik. yalnız doz olarak kurul 225 üniteyi uygun görmüş. tayfun beyle konuştum. tüp bebekte bizim uyguladığımız en düşük doz bu aşılamayla kıyaslamayın bence dedi ama ben ikna olmadım dışarıda görüştüğüm doktorların 112,5 la başlamayı önerdiklerini söyledim. kenan bey öyle belirlemiş kendisi ile görüşürseniz belki faydası olur dedi. kenanla kapıda karşılaştık zaten sabahtan beri bakıp duruyordu istemeye istemeye gittim konuştum. tüm kibarlığımla daha önce tedavilerde yaşadıklarımı anlattım. "hanımefendi bu tüp bebek tedavisi. ben size uygun olan dozu yazdım" dedi. hipersitimülasyonla karşılaşmak istemediğimi söyledim bana "siz doktor olmuşsunuz zaten. burada yaptırmayın. gidip o düşük doz öneren yerde yaptırsaydınız madem. reçetenizi iptal edin siz gidin başka yerde yaptırın" dedi. o an öyle bir kan beynime sıçradı ki arkamı dönüp ayrıldım yanından. hayatımda ilk kez birinden fırça yedim hemde haketmediğim halde. annem bile inanamadı adamın tavrına. yani ben kibar bir şekilde söylüyorum açıkla madem neden o dozu uygun gördüğünü ama yok karşılarında okuyan araştıran hasta görmek istemiyorlar. hasta kuzu kuzu gelsin. ne yazıyorlarsa kabul etsin. razı olsun istiyorlar. öyle sinirlendim ki hastaneden çıktığımdan beri başım ağrıyor. binbir pişman oldum zk da başladığıma keşke baştan düşünebilseydim böyle olacağını. hayatta başlamazdım. hiç hevesim kalmadı. kenanla konuşmadan önce hemşire yarından itibaren iğne yazmıştı. çarşamba günü kontrole gidicem. tetradox kapsül bebe asprini yazdı folik asit zaten kullanıyorum. çok büyük hayal kırıklığı oldu benim için zk dan soğudum resmen adamın yüzünden. ama ilk denemeyi orada yaptırmaktan başka çarem kalmadı sanırım.
canım ben kenanla çok benzer bir olayı daha tüp bebeğe adım atar atmaz yaşadım. o gün kenandan öyle bir soğudum ki, raporum çıkınca asla orada tedavi olmamaya karar verdim. adam asla ama asla soru sormayacaksın sorgulamayacaksın istiyor. tamam doktor olan o ama biz de tedaviyi görecek kişileriz. yani bu bizim sağlığımız, bir komplikasyon çıkarsa çekecek olan da biziz, insan gibi açıklayıp, içimizi rahatlatmak bu kadar mı zor anlamıyorum ki. sana da son dakika golü atmış resmen. ha şunu da söyleyeyim, kenan bana da diğer yerlerin söylediğinden daha yüksek bir doz ön görmüştü. ama tabi benim pco'm yok, yani yaşayacağım yan etkiler daha azdı.
bu saatten sonra yapılabilecek bir şey yok. ama çok çok sinirin bozuldu bu adamla devam etmek istemiyorum diyorsan bence yarın sabah daha önce görüştüğün merkezleri ara. transfer yapılmadığı sürece başka yere geçilebiliyor diye biliyorum. yani ilacını aldın, opu oldu ama transfer olmadı bu hakkın yanmıyor. başka merkeze geçip bir kere daha deneyebiliyorsun(sadece ilaç alamaıyorsun ama opu ve transferi devlet ödüyor) demekki şu aşamada da başka yere geçme imkanı olmalı. yani en azından kağıt üzerinde mümkün görünüyor. olan ilaçlarınla bu ay hemen başka yerde tedavi olunabiliyormu bir sor. yani yüzlerce hastadan aynen böyle son dakikada devleti bırakmak isteyen biri muhakkak çıkmıştır, onlar bilir gibi geliyor.

selam kızlar şuan için sizlere iyi haberlerim var ama yarın ne olur bilemiyorum. saat bu sabah saat 10 a doğru eurofertilden aradılar. 8 yumurtanız toplanmıştı bunların 6 sı döllendi dediler :46: çok sevindim tabi. neyse yarında bölünecekler bölünme durumlarına göre yarın sizi arayıp transfer günü ile ilgili bilgi vereceğiz dedi. bende dr. um pazartesi transfer olur dedi. deim. kızda 5.güne gitmeyi istiyoruz yarınki gelişmelere göre karar vereceğiz dedim. bende 5.gün transfweri olunca şansızmız daha da artıyor ama dondurulacak embriyo kalmayabiliyor dedim (dr.un lafını ona sattım:)) rezerv sorunu olan bir hastyaım olaki tutmazsa elimde dondurulmuş kalsın istiyroum dedim. şuan emriyolar embriyoskopta geince durumlarına sizde bakarsınız dedi. tamam inş. yarında iyi haberler verirsiniz deyip kapttım. eşimi aradım çok sevindi benimkiler çalışmış akşam diyor:)) ama inş bu sevincimiz yarıda kalmaz ve 6 sınınhepsi çok güzel bölünür 5.gün transferi olur ve dondurulacak embriyomuzda kalır inşallah. :26: ne çok şey istedim tanrıdan değilmi ama napim çok ilaç kullandım bıktım artık psikolojimde etkilendi ilaçlardan. allah bu defa yüzümüze bakar inşallah. dualarınız eksik etmeyin.

Merhaba arkadaşlar bendeki haberler pek iyi değil. aslında böyle dememem lazım buna şükür şuan çok iyiyim. en iyisi tane tane anlatayım. ultrasondan önce doktorum zaten ebmriyoloji lab. ile görüşmüş dur bir muayne bitsin sana da bilgi vericem dedi. muayneye başlar başlamaz gördük ki bende yeni başlayan hafif şiddetli OHSS olmuş. inanamadım. karın ağrısı miğde bulantısı gibi şikayetlerin var mı dedi hayır yok dedim. sen OHHS olmuşsun dedi doktorum. rahim duvarımı ölçtü sonrasında gayet iyi dedi 8.2 olmuş çok güzel toparlanmış. sonra odama geç geliyorum bir karar vermemiz lazım dedi. eşimi çağırdım odasına geçtim bir süre gelmedi sanırım alev hanıma da danıştı. sonrasında geldi ve durumu açıkladı.
bu durumun son yapılan çatlatma yani hcg iğnesinden sonra da yumurtalıkların uyarılmaya devam etmesi durumudur dedi. nadiren rastlanır kilinik duruma bile varabilir düşük ihtimal olsa da dedi. ultrason görüntümde sanki yumurtalarım toplanmamış gibi koca koca foliküller vardı hiç net bir görünüm yoktu. meğerse onlar içleri sıvı dolu su kesecikleriymiş. yani rahimde sıvı birikmesi olmuş.ve karın boşluğuna akıp ordan da organlara ve bazen de ciğerlere kadar gidebilen bir sıvı birikimi olabiliyormuş. tabi bu en son safa sı. bu durumda ciğerlerdeki sıvının boşaltılması gerekiyormuş vs..
ama şuan bendeki başlangıç aşamasındaymış korkulacak birşey olmadığını söyledi.zaten söylediği şikayetlerden hiçbirisi de bende mevcut değil ağır kasık ve karın ağrısı ve miğde bulantısı. sonrasında 2 seçeneğimiz var dedi. embriyolg elif hnm sanırım oranın doktoru onunla yeniden konuştu. 3 embriyodan 2 tanesi sağlıklı. birtanesi 8 hücreli 3. gün embriyosu.çok iyi dedi hayet güzel normal olan bu dedi. birtanesi de 6 hücreliymiş. ona da kesinlikle çok kötü demiyorum orta derecede iyi dedi 2 saat sonra bir bakmışsınız 8 e bölünmüş olaiblir dedi. ayrıca 4 hücreli bir hastasının dondurulmuş transferinin tuttuğunu ve şuanda gebeliğinin hala devam ettiğini söyledi.
seçenekler; bana bir antibiyotik yazdı hemen sıvı birikiminin ilerlememesi için onu bertaraf etmek için bantları progestanı ve kortizon içeren ilacı kesiyoruz sadece 4 gün süre ile tetra yı kullanmaya devam et dedi.8 hücreli embriyo için 5. güne gitmeyi teklif etti pazartesi seni tekrar kontrol ederim 2 günlük ilaç kullanımın durumu hafiflettiyse yaparım transferini rahim de daha iyi kalınlaşır dedi. ama embriyo 5. güne gidemeyebilir ve bozulaiblir bu bir risk eğer göze alıyorsanız bu yolu izleyelim dedi.
ikinci seçenek de 2 embriyomun da dondurulması verdiği antibiyotiği 8 gün süreyle kullanman pazartesi de kontrole çağırdı takip edip adet olmamı sağlamak sonrasında da rahimi tekrar hazırlayıp transferi o zaman yapmak.

biz zaten direkt eşimle istemiyoruz bu ay transfer dedik. doktor da rahatladı yani yine de 5. güne gitmeyi düşünüp bana transferi yapmayı teklif etti. teklif bile etmeyebilirdi. donduralım iyileştikten sonra yeniden deneriz dedim.
o da böyle düşünüyormuş zaten daha mantıklı ve doğru bir karar dedi. ve ekledi sana pazartesi günü 5. embriyo transferi yapsak bile emin ol birsonraki ay daha temiz bir rahim ile transferini yapmak daha yüksek olasılıkla gebelik elde etmemizi sağlar dedi. artık ona inanmak zorundayım. yani şuan bu rahim içi ile endometrium hernekaddar 8.2 mm olsa bile sıvı birikimi içi su dolu keesecikler varken bunların 2 günlük antibiyotik kullanınca geçeceğine de ihtimal vermiyorum herşey boşa olmuş olacak transferim yapılsa bile tutmama ihtimali çok yüksek. o yüzden dondurulacak embriyolarım. 1 ayda da gitmeyebilir bunlar dedim doktora evet olabilir dedi artık uzman olduk hiçbişey vermicem dedi doğum kontrol hapı vs.. adet ol gel bakıcaz geçmediyse 1 ay daha beklicez o zaman yapıcaz transferini dedi. o iki embriyodan da ümitli hele 8 olandan çok ümitli. sana şuan 5. gün embriyosu yapmaktan daha yüksek 1 ay sonra dondurulmuş embriyo ile hamile kalman dedi. rahim içi temiz olur daha iyi kalınlaştırır ve öyle yapar transferimi. beklediğimiz olmadı 11 yumurtandan 3 üne işlem yapılabildi embriyo az olunca da daha ileriye gidemeyiz diyor adam. 1 tane 8 hücreli embriyom var onun da 5. güne gitsin diye heba olmasını göze alamazdım ayrıca bu şekilde ben de istemiyorum transfer. bana hamile kalmak değil canlı doğum yapabilmek 9 ay gebeliği sürdürebilmek o çocuğu besleyebilmek lazım..

böyle işte kızlar. bol bol su iç ve idrar çıkışını kontrol et dedi. cinsel ilişki yasak. ev işi yapmak yasak kendimi yoracak hertürlü iş yasak. dinlen yat istirahat et dedi hep de yatma ara sıra gezin dolan vs.. dedi. pazartesi yine kontrol edicek beni. ben de korktum ya bişey olursa da klinik vaka olursam diye. korkulacak bişey yok o kadar endişelenme dedi daha başlangıç aşamasında dedi verdiğim ilaçla zaten önlemimizi alıyoruz dedi. cep telefonu numarasını da verdi ama o kadar da panik yapma ciddi birşey yok diyor ben korktum hastanelik olcam diyede :)
eğer böyle bir durum oluşmasaydı rahim gayet güzel 8.3 dedi hatta yapıcaktım transferrini dedi. ama nasip herşey. rabbim diyor ki kulum daha zamanı değil sabret ve tevekküle devam et. olmicak olunca rahim duvarı kalınlaşsa bile olmuyor işte başka engeller çıkıyor. ben anladım ki bu işin bu ay olması nasibimde yokmuş. zaten kendi sağlığım herşeyden önemli. biraz dinlenip bu riskten kurtulunca adet olunca yine gidicem içi su dolu kesecikler dedi artık belki de 1 ayda gitmez , gitmeyebilir dedi doktor ama en fazla 2 ayda gider 3 ay beklemeyiz yani diyor. hayırlısı Allahtan. nasibimizde ilk denemeyi dondurulmuşlarla yapmak varmış. artık aralık mı olur ocak mı orasını da Allah bilir.

Son düzenleme:
Back
X