- 9 Temmuz 2010
- 2.558
- 16
- 358
canım ben evlendiğim zaman vajinismustum. ilk gece eşimle ilişkiye giremedim. ertesi günde olmadı. balayına gittik geldik olmadı. tam on beş ay ilişkiye giremedim eşimle. her seferinde inanılmaz canım yanıyordu. sonra bi prof un desteğiyle tedaviye gerek kalmadan yendim ve beş yıl oldu inanır mısın hala canım yanıyor. ama öyle böyle değil. gözümden yaşlar geliyor bazen. yani ilişkiye girerken bile. çarşafları ısırdığım oluyordu canımın acısından. düşün ilişkiye girerken bile bu kadar canı yanan ben bir yıl hamile kalamayınca koşa koşa gittim doktora. ilk gittiğim doktor durumumu anlatmama rağmen özel muamele göstermeden kaba bir şekilde "eliyle" muayne etmeye kalktı ve ben o doktora muayne olmak istemediğimi söyleyip ağlaya ağlaya kalktım. arkamdan bir sürü şey söyledi. burada bahsetmek istemiyorum bile. sonra ilk gittiğim prof u arayıp, anlattım durumumu ve sonuçta o vajinismus tedavisi yapan bi doktordu ve bana karşı çok anlayışlı davranarak, çok rahat bir şekilde muayne etti beni. tahlillerimi o doktor yaptı. tedavi aşamasına gelince zeynep kamile gitmeye karar verdim, fakat başka bir doktora muayne olmamıştım. korkuyordum. hatta sıra beklerken söylemeye utanıyorum ama korkudan altıma yaptım. geçen sene haziran ayıydı. korkarak girdim muayne odasına ilk muaynede çığlık attım. hemşireyle doktor şaşırdılar. hastalarda şaşırdı. annem anlattı. evli değil miydi acaba niye bağırıyor ki falan demeye başlamışlar dışarıda. canımın yandığından değil ama muayne olamayacağıma canımın yanacağına o kadar şartlandırmışım ki kendimi. ister istemez bağırdım. sonra ikinci muayne geldi ve benim hiç canım yanmadı. o kadar rahat bir şekilde muayne oldum ki ikinci seferde. üçüncü muaynemde kontrolün bittiğini farketmemişim bile. şu an hiç hissetmiyorum. ultrason aleti hiç can yakmıyor. canını yakan korkuların. korktuğun için kendini kasıyorsun kastığın için de canın yanıyor. bir yıldır zeynep kamilde girdiğim ultrasonların sayısı yok. iki defa smear aldırdım mesela. rahim filmi çektirdim. kürtaj oldum. aşılama yaptırdım. spekulum takılırken hafif bi acı oldu ama inan üç dakika sürmedi. onbir buçukta taktılar. üç geçe bitmişti. yani bu kadar kısa süre canın yansa ne olur yanmasa ne. hala tam atlatabilmiş değilim aslına bakarsan. ama benim çocukluğumdan beri istediğim hayalini kurduğum bi şey var. bebek sahibi olmak ve bu acılara sadece ve sadece onun için katlanıyorum. onun için bu yaşadıklarıma ve fazlasına değer. herşeyi bütün acıları göze aldım almaya da devam edeceğim. bu zamana kadar ne aşamalardan geçtin bilmiyorum ama sadece şunu bil ultrason aleti hiç ama hiç can yakmıyor. muayne olamıyorum düşüncesini de at kafandan. herşey senin beyninde bitiyor. kendini kasmaz rahat bırakırsan çok rahat olacak inan.
bence korkularını yenmeyi çok güzel ifade etmişsin. sonuçta ortada ulaşmak istenilen bir amaç var. Eşini tebrik etmek gerek büyük sabır görtermiş 15 ay sabretmiş. Günümüz erkeğinden bu kadar sabırlı olan pek olmaz diye düşünüyorum.