KENDİNİ NAZA çekiyor, sonradan çoook kıymetli olmak için. eşim hani derlerya tohumuna para mı verdik diye, valla biz tohumuna para verdik diyebilecez diyor. şaka bir yana allah vermeyince olmuyor iştee. biz sadece elimizden geleni yapıyoruz. gerisi allaha kalmış duygucum.
sorduğun için teşekkür ederim. çok sağol. onca koşuşturma arasında birde benim için uğraşmışsın.. tarihlere bakıyorum ama taa 26/27 sinde sabahları randevu var.. bende 3 gün fazladan beklemiyim diyorum..
canım aradım aylini valal bende tanımıyorum netten konuştuğumuz kadar şaşırdı. nerden buldum numaramı deyip güldü:)) nevinden aldım dedim. salı günü yatış olmuş dün sabah ameliyat olcakmış. yattığı serviste herkes kanser hastasıymış onada morali bozulmuş ben kansermiyim psikololojisine girmiş odasında 26 yaşında genç bi kız varmış rahmi yumurtalığı vs. hepsi alıncakmış ve kız bekarmış yani hiç çocuğu olmayacak. onlardanda etkilenmiş. neyse kendini ok hazırlamış ameliyata laparaskopi yöntemiyle kisti alıcaklarmış. buna malum kağıttan imzalatmışlar yumurtalıklarım alınabilir vs. daha sonra geri gelip şuaryı unutmuşuz rahmim alınabilirde yazdırıp imzaltmışlar. birde laparaskopi aleti bozuk açık ameliyat yapcaz kabul ediyonuzmu onada tamam demiş. ameliyatta gelişebilcek komplikasyonlar olabilir demişler onda kabul demiş. demişte demiş herşeye ok. neyse annesi teyze kocası falan yanındaymış ameliyat günü tabi kadın servisi olduğu için erkek almıyoalr içeri ağlamış falan ameliyat haneye indiğinde selçuk bey gelmiş işte seni hazır görmüyorum istersen yapmayalım demiş buda bi anlık kararla tamam ozman demiş. selçk beyde o 26 yaşındaki hastanın yakınlarıylamı ne tartışmış. benimde psikolojim bozuk falan demiş. ama aylin hak veriyor çünkü adam sürekli kanserli hastlarla uğraşıyor dedi. ha hakkını yemeyim hast. temizz çalışanlar ilgili salı gecesi yatmış sabah kadar hemşireyle volta attım diyor. eşi kızmamış. annesi kızmış :)) zaten çıkarkende bir psikoloğa görürnün demiş. anneside kesin psikoloğa gidicez demiş. birde ameliyathanede dondum diyor dr. beklerken aletleri görünce hepten fena oldum diyor. işte ben bu sebepten o gibi ortamlarda başımı önümden ayırmam etrafa bakma çünkü sonrasında banyo yapamam kendi koca bir ameliyathane ylanız gibi hissederim banyoda gözleri kapattımda böyle bi fabim var( işte bir çalışna sormu demişki bu alet geçen geldiğimdede bozuk doğrumu evet şuanda bozuk tamir olup geliyor ama yine bozuluyor demiş... hatta yemek yedirmeyip bağırsaklarını temzilemişler damar yolunu falan açmışlar sanırım ilaçla. ama gene olmamış. artık hayırlısı belkide böylesi daha iyi ortda kanser teşhisi yok boşa yumurtalık ve rahim alınıyor. hatat dr kontrol etmiş sağda olan 1,5 cm li kist yok olmuş soğan suyu iççtim ondna olabilirmi demiş selçuk bey gülmüş olabilir demiş. ama diğeri aynı boyuttaymış. demekki hızla büyüyen bir kistin yok dedim. o da ona seviniyor. şimdilik aklıma gelenler bunlar genelini yazdım ama kendine göre haklı ben bile bugün ziyaretine gittiğimde jineoloji onkoloji servisi yazıyordu küçük bir kisti var diye kanserli hastalrın yanına koymak yıkar insanı. ve ameliyat esnasında kisti alıp hemen patolojisine bakıp tamma kötü huylu kanserli dediklerinde o esnada rahmi e yumurtalıklarıda alıyorlar. yani olaki anlık yanlış teşhis konulduysa rahim falan boşa alınmış oluyor. demkki ilk açtıkları esnada ufak bir parçata test yapıyolar kötü huyluysaameliyat devam ederken her şeyi silip süpürüp sağolsunlar kenara çekiliyolar. yani aç kapa yapmamak için belkide insanların hayatını tehlikeye atıyorlar.
kısaca yine olmaktan vazgeçmiş kendimi toparlayıp özele gidip aynı gün olucam diyor. millete rezil oldum diyor. can senin canın ne rezil olcan dedim.
cumartesi test günüm gidicem fertile gitmişken bu testlerimide göstericem. zaten anemi var bende demek folik eksikliğe varmış. neler yemem gerekirki günde 1 tanae alıyorum ama demekki yetmiyor. hamilelikte 3 tane alamn gerekecek dedi. dr. sorarım eğer poz. çıakrsa ne yapamam gerekir bu trompofili sonucuna göre derim. ama sanrıım çok ciddi bir sorun değil dimi? dr. öyle dedi. belkide her kadında pıhtılaşma meyil vardır. senin kaçı taşıyıcı çıkmıştı??
kızlar ya moralim bozuldu şimdi sabah beri birşey gider gibi ama wc gitmeye de korkuyorum ya adet oluyorsam diye. sanırım ilk bebk halayını benim için çekemiycezdüne nazaraan daha belirgin geliyor akıntı pembe kahve .adetlerimden önce olduğu gibi .yani ışığı yaktı yarın en geç cmtesi sökülür ( ha buna rağmen bebek varsada korkarım madem bebek var niye kan geliyor yada kanlı akıntı geliyor diye. hep diken üstünde olurum. ha duyuyoruz hamilelik boyunca adet olan varmış ama oda büyük risk değilmiki bende öyle olurum acaba ( belkide bu defada olmayacak ve beni bekleyen ikizlerimi alamaya giderim malum 2 donmuş var bu defaki transferde ikisni koydururm. hani olmaz olmaz ya bu defa ikiside tutarmış. artık kısmet. eşime bişey demedim daha şimdi dip yapar bunalıma girer. birde onu teselli etmekle uğraşamam. test yapana kadar dakka başı sorar en iyisimi adette olsam tam sökülsede susayım testte negatifi görünce neye giriyosa girsin ( yada şimdiden onuda alıştırmak mı lazım. herşeye hazılıklı olmak gerek diyor ama benden daha çok dip yapıyor uğraştıryor beni işin yoksa onu bunalımdan çıkar (
ha birde dultana sordum dedim sizde başka testlar varmı. sizin yaptırabilceğiniz sadece bunlar başka testler var ama allah korusun sakat çocuklara falan yapılan genetik testlermiş. yani bize sadece trombofili ( pıhtılaşma) ve kromozom yapılıyormuş.
neyse artık şansını denersin yalvar yakar hayat mebat meselesi de. aksi bir kız değil. çaycı ne zaman gitsem çay içiyor kupayla gerekirse giderken 25 li sallama lipton götürevet zaten eşi,mde hep der senni bebeğin çok kıymetli olcak ona göre çok sevgini göster ona diyor. hatta dün kız olsun sana arkadaş olur vs. dedi de bende kız olması herkes için hayırlı olur erkek olursa ama anac ıolur diyor ne kadar anacı olursa olsun el kızı koparıyor işte örneği sen dedim:) oğlum olur karıcı olursa ne kıza ne oğlana huzur vermem kendimi biliyorum dedim yazık değilmi onlara o sebepten kzı olsun diyorum. ha oğlan karıcı olursada anasınıda dinlemezse resti çekerim yüzüne bakmam diyom. off ya ne kötü oğlan anası olurum ben tam bir aliye rona modeli:)) ben bunca emek harcayım k.çıma ayrı başıma ayrı iğne yiyeyim göbeğim delik deşik olsun oğlanda el kızına gitsin. işte bunları anlatırsın çocuğuna ona göre kıymet bilr diyor. yokbee kalkıpta yapmassaydın beni banamı sordun derse dedim. çok sev onu demez diyor. aman evlat işte nankör olur:)) şaka bir yanada allh içimi biliyor kız istiyorum öncelik ama verdiğinede razıyım. şimdi seçme gibi bir lüksüm yok zaten.
halimize bak. sen pembe akıntı geldi diye üzülüyorsun ben az önce pembe akıntı gelmiş adetim başladı, tedaviye de başlayacağım diye zil takıp oynadım adeta. ama ben sende pembe kahve olayına takıldım. adet kanaması düz açık pembe gelir. pembe kahve genelde daha önceden olan bir kanamanın vücuttan atılması demek olur. kürtajdan 10 gün sonra falan da olur ya. opuda, transferde kurcalandı, hani ola ki orada olmuş bir kanamayı atıyor olmasın vücut? sabrına da hayranım. ben kendimi tutamaz idrarla yapılan testlerden yapardım. onlar da eskisi gibi değil epey hassas oluyor artık benim arkadaşım 1 haftalık hamileyken çıkmıştı.
adet görüyorsan da dünyanın sonu değil ya. dediğin gibi 2 donmuşun var. ki bence büyük şans. belki kısmet onlaradır.hem sen çok ikiz heveslisiydin belki allahın takdiridir:)))) bu arada bana da tercihimi sorsalar kız istiyorum. tabi öncelikle sağlıklı olsun da kızı erkeği fark etmez, ama deseler ki hani siz ne isterseniz o olacak, eşim de ben de tereddüt etmeden kız derdik. bu arada enteresan bir ayrıntı eşimin ailesinde soyadlarını devam ettirecek erkek yok. kuzenleri falan herkes kız çocuk sahibi olduğundan, ben de kız doğurursam artık kimse olmayacak. nesli tükenen kuş gibiler:)))
duygucum bak aşağıya transfer yapıp hamile kalan kızın belirtilerini kopyalıyorum. sendeki gibi sarı akıntı :)))
kızlar kendinizde hamileliğe yorduğunuz belirtileri yazar mısınız?
ben hep adet belirtilerini yaşadım.kasıkarım ağrıdı.bacaklarım ağrıdı.ektra olarak arada sol kasığıma kramp giriodu aniden,bide arada rahmim seğiriyordu ve jeli kulandığım için diye düşündüğüm sarıya dönük akıntıarım vardı veee göğüslerim büyüdü ve hassaslaştı.öle işte canmbenm
çay iyi fikir :) genetiğe gidince sekreter giriş yapacak sonra doktor tahlil isteyecek değilmi. inşallah ister. bu arada işbaşı kağıdı istersem verirler mi acaba. iznimden gitmemiş olur.
valla cocuga anlatsan aynen dediğin gibi, bana ne benmi yap dedim, yapmasaydın der... örneğini gördüğüm oluyor. e elin oğlunu bizde aldık, anacıkları napsın :)))
kızlar ya moralim bozuldu şimdi sabah beri birşey gider gibi ama wc gitmeye de korkuyorum ya adet oluyorsam diye. sanırım ilk bebk halayını benim için çekemiycezdüne nazaraan daha belirgin geliyor akıntı pembe kahve .adetlerimden önce olduğu gibi .yani ışığı yaktı yarın en geç cmtesi sökülür ( ha buna rağmen bebek varsada korkarım madem bebek var niye kan geliyor yada kanlı akıntı geliyor diye. hep diken üstünde olurum. ha duyuyoruz hamilelik boyunca adet olan varmış ama oda büyük risk değilmiki bende öyle olurum acaba ( belkide bu defada olmayacak ve beni bekleyen ikizlerimi alamaya giderim malum 2 donmuş var bu defaki transferde ikisni koydururm. hani olmaz olmaz ya bu defa ikiside tutarmış. artık kısmet. eşime bişey demedim daha şimdi dip yapar bunalıma girer. birde onu teselli etmekle uğraşamam. test yapana kadar dakka başı sorar en iyisimi adette olsam tam sökülsede susayım testte negatifi görünce neye giriyosa girsin ( yada şimdiden onuda alıştırmak mı lazım. herşeye hazılıklı olmak gerek diyor ama benden daha çok dip yapıyor uğraştıryor beni işin yoksa onu bunalımdan çıkar (
halimize bak. sen pembe akıntı geldi diye üzülüyorsun ben az önce pembe akıntı gelmiş adetim başladı, tedaviye de başlayacağım diye zil takıp oynadım adeta. ama ben sende pembe kahve olayına takıldım. adet kanaması düz açık pembe gelir. pembe kahve genelde daha önceden olan bir kanamanın vücuttan atılması demek olur. kürtajdan 10 gün sonra falan da olur ya. opuda, transferde kurcalandı, hani ola ki orada olmuş bir kanamayı atıyor olmasın vücut? sabrına da hayranım. ben kendimi tutamaz idrarla yapılan testlerden yapardım. onlar da eskisi gibi değil epey hassas oluyor artık benim arkadaşım 1 haftalık hamileyken çıkmıştı.
adet görüyorsan da dünyanın sonu değil ya. dediğin gibi 2 donmuşun var. ki bence büyük şans. belki kısmet onlaradır.hem sen çok ikiz heveslisiydin belki allahın takdiridir:)))) bu arada bana da tercihimi sorsalar kız istiyorum. tabi öncelikle sağlıklı olsun da kızı erkeği fark etmez, ama deseler ki hani siz ne isterseniz o olacak, eşim de ben de tereddüt etmeden kız derdik. bu arada enteresan bir ayrıntı eşimin ailesinde soyadlarını devam ettirecek erkek yok. kuzenleri falan herkes kız çocuk sahibi olduğundan, ben de kız doğurursam artık kimse olmayacak. nesli tükenen kuş gibiler:)))
duygucum inşallah yerleşme falan lekelenmesi olur.. eğer değilde adet olursan ben bile tüp müp yapmadan adet oldukça ağladıysam.... sana diyecek söz bulamıyorumm. ne desem boş, üzüntünü hafifletecek söz yok çünkü( inşallah yanılırsın da akıntının devamı gelmez.
ay vala çok afedersiniz benimde vajinada seğirme oluyor he. ama illa herkesteki belirti bende hamileyim anlamına gelmiyor. birde benim sarı akıntı pempe oldu.. inş vardık bebik ne diyelim. dayanamayıp kocaya dedim sanırım adet olcam neyse boşver kenarda 2 tanae daha var diyor. boşver dedi durdu. aradan zmaan geçti acaba dr. mu arasak regli olma durumum var diycekmişim:)) ee ol ben napim demezmi adam:))
nevincim inşallah dediğin gibi kalan kanamayı atıyor olsun. ya transfer edenler 9 günde bile silik çizgi çıkmış. gidip eczaneden al ve yarın sabah ilk idrarınla yap bakalım ne çıkacak.
herkes kız istiyor, bizde kız taraftarıyız ama şu durumda yeterki olsun hiç farketmez diyoruz.. anacım sizde adamların soyunu kurutmuşsunuz :))
el oğlunu biz aldık işte o yüzden çatışma yaşıyoz :) ben aykırı bir tiptim zaten, giyim kuşam ve kafa yapımla bakmayın şimdi yaş geçtite iş hayatı falan hizaya geldim:)) istenmedim ama kocam kavga gürültü aldı beni:) bende onlara inat kocaya vardım:))))))
sekreter giriş kayıt vs. yapmıyor sen adını söyle dr. gelince seslenior sana dultan içeri giriyon. bilge hn. bize bir sürü soru sordu anamdan girdi babamdan çıktı. evli kard. varmı çocukları varmı engelli varmı yaşları kaç vs. vs. sonrada düşük falan yapmadm kürtaşta olmadım hiç gebelik geçrmedim dedim. yazdı. sana yaşından dolayı hayli hayli yazar.
ee şimdiki erkekle akıllı çalışan bayan isterler. soydan banane der kız isterler malum kötüde olsa kız dönüp dolaşıp geliceğini bilir. biz napalım onlar fazla uyanık :)))
ya öyle dedi ama 10 dk sonra dr. mu arasak dedi. akşamda vaybe demek budefada olmadı der. geçen ayda adetim3-5 gün geçikince beni hemen menapoza sokmuştu ya:)) test lalıp yapayım dedim boşver cmtesi zaten kan yapcan dedi olmadı sabah o fosurdarken ben yaparım. korkunun ecele faydası yok. yapalım görelim. ha değer çok kuvvetliyse tabi 9.gündede çıkar ama iyi bir değer yoksa idrarda çıkmaz sanrıım. neyse ben alayım yinede ne kaybederim ki..
bende aykırıyım, yani koca tarafına göre. onlar türbanlı... biz tarafında ise hiç yok. ben ilk gittiğimde saçlarım kısacık dik dik, kızıl :)) ama çok şükür hiç takılmadılar... çok iyiler. hep tülbent vs yaptıkları için banada hediye ediyorlar :)) takmıyorumki diyorum olsun hediye verirsin, cocugunun çeyzine saklarsın derler... o zaman bilemiyordum cocuk mocuk olamayacağını :)) tabi iyi olmamızın sebebi farklı illerde olmamız. gidip 5 günden fazla kalmadığım için bişey diyemiyorlarda olabilirler.. yakın olsak belki saçbaşada girebiliriz yani.
inşallah yazar. birde benim 2 teyzemin cocuguda özürlü. onlarıda söylerim..
valla ne bilim eskiden ağrım olur pat diye olurdum şimdi koyu kahve çamurumsu gibi bir akıntı 3-4 gün sürer sonra sökülür oldu. bu tedavilerden sonra. nadiren pembe gelirde pat diye adet oluyorum artık. ya düşündüm ama idrarda çıkmıyor diye almadım. hani erken olunca çıkmıyormuş. olmadı bu akşam alıp yarın sabah yapayım. transfer günü dahil yarın sabah 12. gün olur artık çıkar yada çıkmaz eertesi gün kanda kesin belli olur negetifmi pzo. diye((
allahın gücüne gitmesinde yeminle bende onun hesabını yaptım ohh canıma değsin diycem abisin kızı var amaoğlu sadece 1 tana onunda 2 kızı var ha abisi belki gene 1 çocuk yapar oda kız olursa iş bana kalıyor inş. kız olursa soyunuz süremez diyorum:)) aman sürmesin bana ne benim kızım olsun diyor. ha ama erkek olursada anana babana söyle düğünümde yapmadıkları veya yapıp geri aldıklarını bu defa söke söke alcam hemde fazlasıyla:)) hazırlasınlar adana burmalarını trabzon hasırlarını soylarını sürdürcem nede olsa. he valal iste diyor ben ne istyicem sen söyliyceksin dedim. aman takcağımdan değil ya onalrın hedilerin onların olsun bende almasınlarda bir çöplerini dahi istemem. doğmamış yada doğmak istemeyen çocuk üzerinden bende pazarlık yapıyom kocayla :) o day ok demiyor iste bilezik diyor:)
ya kafa uyuşmadıktan sonra açık yada kapalı fark etmez bence. bizimkiler açık baş ama anlaşamadıktan sonra olmuyor işte. ben kısaca onlara göre işssiz bir öğrenciydim. geleceğim belirsizdi.(işin bahanesi bu tabi) tipim serseri gibiydi zincir falan takıp kocaaamaaann takılarım vardı. makyajım genelde siyahtı ne bilim bence bunlar hep bahane ha istemedielr çokmu umrumda oldu değil ama arada erkek kalıyor işte. biraz dengeyi kurabilmeli adam ama sağ olsun benimkinde öyle birşey yok. kaynana emekli öğretmen ailenide büyüğü yıllarca millete hükmetmiş banada öyle olabilceğini sandı. valla çatır çatır kavag ediyorum. ama gerekli olduğunda durup dururken değil bir aile mevzusu olduğunda. direkt yüzüne biz seninler anlaşamıyruz uyumuşuyorz samimi bulmuyorum seni dediğim çok olmuştur. oda beni hep göz altından süzer.hatta geçenlerde gelmişti bize eşim diyor annem göz altından seni süzüyordu bu kız biizmle niye konuşmuoyr diye aklından geçiriyordur kesin dedi. ne konuşcamki dedim. benim annem çok sevgi dolu , iletişim kuran , çok verici bir insna diyor.. puhahha dedim ben niye bunları görmedim.. kaynana olmak zor vesselam işin yoksa elin kızıyle uğraş dur:)
yine beni güldürdün. demekki ben tek değilmişim. pinti kaynanam bana nişanda düğünde doğru dürüst bir şey takmaya korktu. sözde iğrenç acayip çirkin bir elmas yüzük taktı sonra da sen takmıyorsun ben takayım deyip geri aldı. nişanda uyduruk 1 sıra inci taktı(düz inci, ucunda bir şey falan da yok, kendi incisinden bozdurtup yaptırmış), düğünde de onca varlığın içinde taka taka bir tek kalınca bilezik taktı. malum ben sizlere göre geç evlendim. yani senelerce maaşlı çalışıp, baba evinde hiç masrafım olmadan yaşama imkanım oldu. kazandığım tüm parayı hep biriktirdim. hem "aaa bir şey takmadılar bak" demesinler diye hem de çok hevesim olduğundan düğünden önce gidip kendi paramla tria pırlanta yüzükle, tek taş pırlanta küpe aldım. aileme de kocam takmış gibi yaptım. yüzsüz kayın validem bunu biliyorken bir de düğünden sonra kuyumcu vitrinlerinde başka yüzükler gösterip gösterip "aaa bak şunun modeli daha güzelmiş, keşke böyle alsaydın, yok bunun taşı daha temiz" falan derdi. bir gün artık canıma tak etti "e anne o zaman sen alaydın daha güzeli olaydı, ben bu kadarını alabildim artık olacak o kadar" dedim de susturabildim. şimdi de gıcıklık ya durup durup "ee anne allah bir evlat verirse, pırlanta bir kolye isterim ya da ne bileyim ışık seli bilezik falan da olur" diyorum, kadının aklı çıkıyor:)))))) fakat benim kayın valide de kız istiyor. hatta geçende doğmamış torununa şiir yazmış:) nasıl bir hevesi var anla. doğuma gittiğimde "o kolye buraya gelmeden doğurmuyorum" mu desem ne desem?:))))
ben aslında sana bir şey sormak istiyorum. yine tecrübene danışayım. bugün hafif hafif adetim başladı. 3. güne yani ctesiye doktora randevu aldım. tahminen ne zaman opum olur? anneme uçak bileti alacağım da. opudan 1 gün önce gelsin diyorum. yani kaba bir tahmin yürütsen bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?