Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
yarın görüştürmesinin hiçbir anlamı yok bugün görüşmeksyorum de yada ara neden kızsın ki kızmaz adam gibi konuş canım müsait değilse de iğne saatine kadar müsait olacağı bir zamanda yeniden ararsın dosyana yumurtalarına baksın öyle konuşsun

kızlar aradım trafikteydi kornalar falan çalıyordu sabah doğumum vardı dedi. Cuma orda olucam dedi. Dedimki genelde 17 mm arada 19-18 de var ama ne bilim 1-2 gün daha iğne olmak artımı olur dezavantajmı olur dedim. 17mm 3 yumurta gördükten sonra çatlatma veriliyor zaten dedi. Yaşar beni aradı e2 3900 civarında çıkmış dahada yükselmesi dezavantaj olur ve e2 nin yüksek olması rahim içi yapışmayamı ne neden olurmuş orasını çözemedim ama sonuçta sorun yok. Yani içim raht etmiycekti sizle görüşmeden dedim.

Ya bu kocam beni öldürcek he ara doktorunu konuş böyle görüşlemiyncede muallakta kalmasın falan dedi. Aradım dr. Konuştum. Sonra eşimi aradım bilgi veriyorum adam dinledi dinledi tamam toplantıdayım ben demesinmi onca konuşmam boşa gitti. Desene başta toplantıdayım ben seni ararım diye. :47: Neyse yani belki 17,5 luk yumoşlarda geişimeye devam eder çatlatmadan sonra.

Kızlar fertilden aradılar bu akşam aynı saatte çatlama önleyici iğnesi cetrooditeyi yapıcam. Akşam 9,30 da da çatlatma iğnesini yapıcam . Cuma sabah 8,30 gelin dediler. Perşembe akşamdan yemek içmek yasak (zaten biliyorum) şey sordum sayı 17,5 larda geneli 1-2 daha kullanmak iyimi olurdu acaba sadık beyle görüşemedim aklımda kaldı olmadı yarın görüştüreyim sizi dedi arayalım dedi. Ama ha tamam ilaca devam et derse nolcak ben kullanmaış olcam bu ve bu akşam çatlatmamı vurul diyorlar. Off ya aptal adam durdu durdu şimdi işi çıktı cepten arıyayımmı. Kzılar ya. Yaşar hn. Zaten 17 nin üzerindekileri topluyor solda 2 tane 19 mm lik vardı diyor. 2 taneyle olcak işmi bu yaa:((( HA BU ARADA E2 DEĞER 3951 ÇIKMIŞ.

kızlar aradım trafikteydi kornalar falan çalıyordu sabah doğumum vardı dedi. Cuma orda olucam dedi. Dedimki genelde 17 mm arada 19-18 de var ama ne bilim 1-2 gün daha iğne olmak artımı olur dezavantajmı olur dedim. 17mm 3 yumurta gördükten sonra çatlatma veriliyor zaten dedi. Yaşar beni aradı e2 3900 civarında çıkmış dahada yükselmesi dezavantaj olur ve e2 nin yüksek olması rahim içi yapışmayamı ne neden olurmuş orasını çözemedim ama sonuçta sorun yok. Yani içim raht etmiycekti sizle görüşmeden dedim.

Süper çok sevindim için rahatladı bak hadi hayırlısı olsun canım ım teşefonun şarjı bitiyor ablamdayım oturuyorum çok öptüm görüşürüz.

Ya bu kocam beni öldürcek he ara doktorunu konuş böyle görüşlemiyncede muallakta kalmasın falan dedi. Aradım dr. Konuştum. Sonra eşimi aradım bilgi veriyorum adam dinledi dinledi tamam toplantıdayım ben demesinmi onca konuşmam boşa gitti. Desene başta toplantıdayım ben seni ararım diye. :47: Neyse yani belki 17,5 luk yumoşlarda geişimeye devam eder çatlatmadan sonra.

İYİKİ ARADIN, en azından için rahatladı :)eşin olanları öğrenmiş, içi rahatlamıştır. sadece konuşamamış. o yüzden başta toplantıda olduğunu söylememiştir... başta toplantıdayım dese sen anlatmiycan... ama sen illaki konuşmasını istiyorsan bundan sonra aradığında önce müsaitmisin diye sor bari :)),

iyiki aradın, en azından için rahatladı :)eşin olanları öğrenmiş, içi rahatlamıştır. Sadece konuşamamış. O yüzden başta toplantıda olduğunu söylememiştir... Başta toplantıdayım dese sen anlatmiycan... Ama sen illaki konuşmasını istiyorsan bundan sonra aradığında önce müsaitmisin diye sor bari :)),

evet heralde öyle olmuştur dinledi şimdi toplantıya konsantre olur artık:) valla bir yandan çatlatalımda bitsin diyorum erken olmasındanda kokrtum ama çatlasın yumoşlar yoksa benim göbek çatlayacak. şişti iyice kasıklar vs. Gün içinde oturmaktan göbekte şişiyor:(

elif ya biz çatlatmayı göbektenmi yapıyorduk :)))) unuttum he bu 4. çatlatmam olcak valla unuttum :) acaba cuma günü için işten tam gün mü izin alsam yoksa opudan sonra gelsemmi. ?

BU ARADA ELİF BİZİM TRANSFERLER BELKİDE AYNI GÜN OLCAK. BANA PAZARTESİ YADA SALI TRANSFER OLUR DEMİŞTİ BİR ÖNCEKİ KONTROLDE.

Son düzenleme:
evet heralde öyle olmuştur dinledi şimdi toplantıya konsantre olur artık:) valla bir yandan çatlatalımda bitsin diyorum erken olmasındanda kokrtum ama çatlasın yumoşlar yoksa benim göbek çatlayacak. şişti iyice kasıklar vs. Gün içinde oturmaktan göbekte şişiyor:(

elif ya biz çatlatmayı göbektenmi yapıyorduk :)))) unuttum he bu 4. çatlatmam olcak valla unuttum :) acaba cuma günü için işten tam gün mü izin alsam yoksa opudan sonra gelsemmi. ?

dayan az kaldı... şunun şurasında 2 gün bile değil. opu dan sonra işe gelinecek kadar iyi olunuyor mu? sen tecrübelisin bu konuda eğer kötü olmuyorsan işe gidebilirsin...hani müdürün bişey derse diye. ben oraya bişeyler yapıldıktan sonra kendimi çok kötü hissettiğim için o ruh haliyle işe gelemem :) psikolojikmen çöküyorum :)

Arkadaşlar ben geldim herşey oldu bitti çok güzel geçti bir sorun olmadı 11 tane yumurtam toplandı sol yumurtalığımdan eşimden de örnek alındı bugün dölleyecekler bu gece döllenmelerini bekleyecekler yarın da 4 de embriyologlar arayı bilgi vereceklermiş kaçı döl tuttu diye sonrasında tutanlar embriyoskop a konulacak doktorum 5 ten fazla olduğu için yumurtalarım hem donduracağı için hem de 5. Güne gitmek istediği için kullanılmasını önerdi ben de istiyodum zaten tamam dedim. Yalnız rahim duvarı kalınlığım opu dan sonra 5.5 mm ölçülmüş:( doktorumla konuştuk transferden sonra biraz ince dedi kalça bantı verdi climara çift taraflı yapıştırdık progestan iğnesi yazmışlar ilkini merkezde vuruldum bir antibiyotik birde kortizon içeren bir ilaç vucut transfer olursa embriyoyu yabancı birşey olarak algılayıp dışarı atmasın diye düşük dozlu bi ilaçmış vucudu hazırlamak için sanırım. Bunları 4 gün kullanıp bırakıcam cumartesi kontrole çağırdı eğer rahim duvarı kalınlaşmışsa ve 5. Güne gidebilirsek pazartesi yapıcaz transferini dedi hem rahiminde toparlanmasını beklemek adına 5. Güne gitmek istiyor sanırım bir de 11 yumoş olduğu için değerlendirmek istiyor. Şuan çok iyiyim lekelenmem oldu çok az onun haricinde çıkmayan bir gazım var şuan biraz şişkinliğim var ;) bunu atlattık çok şükür sırada hayırlısıyla döllenmeleri var sonrası da da transfer hayırlı ise o olsun belki bir sonraki aya kalabilir ama doktoruma güveniyorum 5.5 dan kaça kadar kalınlaşırki bilmem belki bîrdahaki aya kalması daha hayırlı olur.

geçmiş olsun elifcim. çok sevindim atlatmış olmana. maşallah canım tek yumurtalıktan 11 tane toplanması süper olmuş. inşallah hepsi döllenir sana bebik olarak geri dönerler. zor kısmı atlattın artık. inşallah cumartesi rahim duvarı da kalınlaşmış olur. 5. gün transferi olması da çok çok iyi olur. bende nasip olursa 5. gün transfer edilmesini isterim. hem embriyonun sağlığı hemde rahmin açısından iyi olur. sen şimdi istirahatine bak. onlar güzel güzel döllensinler inşallah yarın da güzel haberlerini almak nasip olur. ben bile heyecanlandım şimdi.

Son düzenleme:
dayan az kaldı... şunun şurasında 2 gün bile değil. opu dan sonra işe gelinecek kadar iyi olunuyor mu? sen tecrübelisin bu konuda eğer kötü olmuyorsan işe gidebilirsin...hani müdürün bişey derse diye. ben oraya bişeyler yapıldıktan sonra kendimi çok kötü hissettiğim için o ruh haliyle işe gelemem :) psikolojikmen çöküyorum :)

yine her bünye bir olmamakla beraber hiç birşey olmuyor diyebilirim. yani kendine geliyorsun ağrı sancı vs. olmuyor.(gerçi bende rahim filminde bile hiç bir ağrı olmamıştı sonrasında hatta arkadaş falan olsaydı gezmeye bile gidebilirdim o derece yani:). sadece arada pembe lekelenme oluyor o kadar. ama olmayabilirde lekenme. sonuç olarak çok ama çok korktum ve hayatımda narkoz almamıştım ama ilk tüpte aldım zaten ağır narkoz değil işlem kısa olduğu için yarım veriyolar. zk. da bile bişey hissetmediğime göre burda daha rahat olur diye tahmin ediyorum umarım yanılmam. ama elifte iyi olduğuna göre demekki cidden sorun olacak bir durum oluşmuyor genelde.

Kızlar sadık beyin acil bir doğumu çıktığı için sabah gecikti opu da ertelenmicek saatinde yapılması gereken bir işlem olduğu için alev hnm yapıcak opu yu dedi yaşar hanım başta biraz tedirgin oldum ama sonrasında alev hanımla görüştüm dışardan donuk gibi ama güleryüzlü anlattım durumumu görüşünce içim rahatladı hazırladılar beni anestezi doktoru da çok tatlı önce bir ağrı kesici yaptılar dünya dönmeye başladı zaten :) sonra alev hnm grldi iyi uykular elif hanım dedi ve uyuttular gözlerimi açtığımda odamdaydım ama yatağıma kendim geçtim hatırlıyorum sadık bey hemen geldi odaya açıklama yaptı yarısı kaldı aklımda :) son dakka golü attınız bana dedim gülüyor sen de doğurucaksın ama bak diyor..eşime reçeteyi verdiler ilaçları aldı gitti bana bir meyve suyu içirdiler iyice kendime geldim sonrasında yaşar hnm geldi embriyoskopu önerşyor doktorunuz dedi tamam dedik çıkarken görüşmek istiyorum tekrar dedim yaşar tekrarladı doktorun söylediklerini ama ben yüzyüze konuşucam dedim. Görüştük tekrar işte rahim gerçekten ince dedi toparlanır ve 7 yi geçerse yapıcaz transferi dedi cumartesi kontrole çağırdı embriyolarda 5. Güne gitmek istediğini söyledi hem o arda rahimin toparlanmasını da bekler. Eğer 5. Gün embriyosu olursa dana iyi olur eğer dondurursak en azından tutma ihtimali daha yüksek 5. Günün. Taze embriyodan tutma ihtimali yüzde 5-10 daha az oluyormuş dondurulmuşun en azından 5. Gün olsun inşallah belkide rahimi birdahaki ay hazırlayıp almak daha iyi olur artık hakkımda hayırlısını nasip etsin rabbim.

canım anestezi ile yaptırmaya karar verdin sonradan sanırım. sen uygulamaları anlatınca eurofertile olan güvenim arttı benimde. sadık bey de iyi bi doktor gerçekten yapılması gereken herşeyi yapmış. inşallah sonu da güzel olacak canım.

Yumurta toplama (opu) işleminde anestezi nasıl yapılır?
Hastaların yumurta toplama işlemi sırasında rahatlaması ve ağrı duymaması için çeşitli ilaçlar kullanılır. Aşağıda açıklanan iki anestezi tipinden hastaya uygun olan biri seçilir:

Bilinçli sedasyon

Bu yöntemde hastaya intravenöz yolla (damar yolu ile) "fentanyl ve dormicum" gibi ilaçlar verilir. Böylece hastada hafif bir uyku hali sağlanırken, işlem sırasında oluşabilecek rahatsızlık hissi minimuma indirilir. Hasta, çevresinin ve yapılan işlemin farkında olabilir. Sedasyona yanıtta da kişisel farklılıklar olabilir.

Genel anestezi
Genel anestezinin bir türü olan intravenöz genel anestezik ilaçlar kullanılarak uygulanır. Hasta tam bir uyku halindedir ve çevresinde olanlardan habersizdir. Bu tip anestezide genelde solunumu sağlamak için solunum yoluna tüp yerleştirilmesi (entubasyon) gerekli değildir. Bu işlem, bir anestezi uzmanı tarafından gerçekleştirilir.

Tp Bebek tedavi portal, Infertilite,Ksrlk,ivf, hamile kalmak,ocuk bebek sahibi olmak

Kızlar fertilden aradılar bu akşam aynı saatte çatlama önleyici iğnesi cetrooditeyi yapıcam. Akşam 9,30 da da çatlatma iğnesini yapıcam . Cuma sabah 8,30 gelin dediler. Perşembe akşamdan yemek içmek yasak (zaten biliyorum) şey sordum sayı 17,5 larda geneli 1-2 daha kullanmak iyimi olurdu acaba sadık beyle görüşemedim aklımda kaldı olmadı yarın görüştüreyim sizi dedi arayalım dedi. Ama ha tamam ilaca devam et derse nolcak ben kullanmaış olcam bu ve bu akşam çatlatmamı vurul diyorlar. Off ya aptal adam durdu durdu şimdi işi çıktı cepten arıyayımmı. Kzılar ya. Yaşar hn. Zaten 17 nin üzerindekileri topluyor solda 2 tane 19 mm lik vardı diyor. 2 taneyle olcak işmi bu yaa:((( HA BU ARADA E2 DEĞER 3951 ÇIKMIŞ.

canım iyi yapmışsın cepten aramakla. asistanı da pek bi bilgisizmiş. hadi bakalım sende yavaş yavaş yaklaşıyorsun mutlu sona. bu arada değerin gerçekten yüksek çıkmış duygucum zeynep kamilde 4500 ün üzerine çıkınca direkt iptal ediyorlar. korkmaya başladım senin değerini de duyunca. benim aşılamalarda bile 1600 falan oluyordu. kaç yumurta vardı canım son kontrolünde?

yine her bünye bir olmamakla beraber hiç birşey olmuyor diyebilirim. yani kendine geliyorsun ağrı sancı vs. olmuyor.(gerçi bende rahim filminde bile hiç bir ağrı olmamıştı sonrasında hatta arkadaş falan olsaydı gezmeye bile gidebilirdim o derece yani:). sadece arada pembe lekelenme oluyor o kadar. ama olmayabilirde lekenme. sonuç olarak çok ama çok korktum ve hayatımda narkoz almamıştım ama ilk tüpte aldım zaten ağır narkoz değil işlem kısa olduğu için yarım veriyolar. zk. da bile bişey hissetmediğime göre burda daha rahat olur diye tahmin ediyorum umarım yanılmam. ama elifte iyi olduğuna göre demekki cidden sorun olacak bir durum oluşmuyor genelde.

elif iyi geçirdiğine göre sende de öyle olacaktır... z. k. den daha hassas davranacaklardır..

canım iyi yapmışsın cepten aramakla. asistanı da pek bi bilgisizmiş. hadi bakalım sende yavaş yavaş yaklaşıyorsun mutlu sona. bu arada değerin gerçekten yüksek çıkmış duygucum zeynep kamilde 4500 ün üzerine çıkınca direkt iptal ediyorlar. korkmaya başladım senin değerini de duyunca. benim aşılamalarda bile 1600 falan oluyordu. kaç yumurta vardı canım son kontrolünde?

valla sabah alev hn. baktı 10 tana falan toplanır dedi. ebatları söyledei sanki 3-3 toplam 6 yumoş saydı gibime geldi ama 10 tane toplanır dedi peşindende. valla yüksek olmasımı iyi e2 nin anlamadım. yada yüksek olması kötümü ??? zkda sık sık aldılar e2 burda ilkez alındı. ve bugün iğnelere başlayalı 12,gün tani 11 gün iğne oldum.

zk. da 23 temmuzda iğnelere başlamıştım 27 temmuzda ilk e2 yi almışlar yani 4.gün iğne olmuşum 5.gün e2 alınmış. ve 4 defa e2 bakılmış.

553 - 1478 - 1634 - 2304 müş değerler en son e2 31temmuzda bakılmış ve 3 ağustos opu olmuş.

e2 i değerim çokmu yüksek??? :((( bana aşılamalarda hiç e2 bakılmadı.

Son düzenleme:
bahar ya senin bilgin varmı araştırıyorumda korkmaya başladım e2 3500 ün üstündeyse çatlatma yaptırmıyolarmış. hayati tehlike falan oluyormuş diye okudum ama böyle duyumlar aldınmı hiç. düşmesini bekleyip öylemi ne vurmak gerekiyormuş?? tırstım şimdi ya:((( ama böyle bir riski göze alabilirler mi ki? :((

valla sabah alev hn. baktı 10 tana falan toplanır dedi. ebatları söyledei sanki 3-3 toplam 6 yumoş saydı gibime geldi ama 10 tane toplanır dedi peşindende. valla yüksek olmasımı iyi e2 nin anlamadım. yada yüksek olması kötümü ??? zkda sık sık aldılar e2 burda ilkez alındı. ve bugün iğnelere başlayalı 12,gün tani 11 gün iğne oldum.

zk. da 23 temmuzda iğnelere başlamıştım 27 temmuzda ilk e2 yi almışlar yani 4.gün iğne olmuşum 5.gün e2 alınmış. ve 4 defa e2 bakılmış.

553 - 1478 - 1634 - 2304 müş değerler en son e2 31temmuzda bakılmış ve 3 ağustos opu olmuş.

e2 i değerim çokmu yüksek??? :((( bana aşılamalarda hiç e2 bakılmadı.

canım alev hn aynı büyüklükte olan yumurtaları saymamıştır ondan 6 yumoş saymıştır. 10 tane toplanır dediyse öyledir canım. yumurta sayısı arttıkça kanda e2 değeri yükseliyor. çok yüksek olması yani 4500 ün üzerine çıkması da iyi değil. zk da devlet prosedürü olduğu için gün aşırı e2 bakılıyor. 4500 ün üzerine çıktı mı iptal ediliyor. o yüzden korkuyorum bende. aşılamalarda 1500 ün üzerini iptal ediyorlar mesela benim 1600 ü buluyordu. bunda 112,5 başlasalar bile 4500 ü kesin geçer. aşılamalarda bir-iki yumurta oldu mu e2 ye gerek duymuyorlar. zk da dikkat ediyorum aşılama hastalarına bakmıyorlar. bende iğne kullandığım aylarda 2. kontrolden itibaren istiyorlardı zaten 3. kontrolde iptal oluyordu:) en fazla 8 gün iğne kullanıyordum. o da 50 ünite:)) klomen kullandığım aylar hiç gerek duyulmadı. zk ya kıyasla bu sefer değerinin yüksek çıkmasının nedeni yumurta sayının fazla olması ve güzel gelişmeleri duygucum. dezavantaj değil aksine avantaj.

bahar ya senin bilgin varmı araştırıyorumda korkmaya başladım e2 3500 ün üstündeyse çatlatma yaptırmıyolarmış. hayati tehlike falan oluyormuş diye okudum ama böyle duyumlar aldınmı hiç. düşmesini bekleyip öylemi ne vurmak gerekiyormuş?? tırstım şimdi ya:((( ama böyle bir riski göze alabilirler mi ki? :((

canım benim kendim için korktuğum konu tam olarak bu. ama senin için böyle bişey söz konusu değil tatlım. söylediğim gibi 4500 ün üzerine çıktı mı tehlikeli oluyor. zk bu yüzden iptal ediyor. bu da genelde pco lu hastalarda karşılaşılan bi durum. senin değerin zaten normal sınırlarda. endişelenmeni gerektirecek bi durum yok. bu yumurtalarının yeterli sayı ve büyüklükte olduğuna işaret. hatta emre beye sormuştum istanbul tüp bebekte. biz 4500 ün üzerini iptal etmiyoruz ama devlet hastanesi tabii kurala uymak zorunda demişti. zk 4501 olsa bile gözünün yaşına bakmıyor iptal ediyor. ondan korkuyorum bende:(

canım alev hn aynı büyüklükte olan yumurtaları saymamıştır ondan 6 yumoş saymıştır. 10 tane toplanır dediyse öyledir canım. yumurta sayısı arttıkça kanda e2 değeri yükseliyor. çok yüksek olması yani 4500 ün üzerine çıkması da iyi değil. zk da devlet prosedürü olduğu için gün aşırı e2 bakılıyor. 4500 ün üzerine çıktı mı iptal ediliyor. o yüzden korkuyorum bende. aşılamalarda 1500 ün üzerini iptal ediyorlar mesela benim 1600 ü buluyordu. bunda 112,5 başlasalar bile 4500 ü kesin geçer. aşılamalarda bir-iki yumurta oldu mu e2 ye gerek duymuyorlar. zk da dikkat ediyorum aşılama hastalarına bakmıyorlar. bende iğne kullandığım aylarda 2. kontrolden itibaren istiyorlardı zaten 3. kontrolde iptal oluyordu:) en fazla 8 gün iğne kullanıyordum. o da 50 ünite:)) klomen kullandığım aylar hiç gerek duyulmadı. zk ya kıyasla bu sefer değerinin yüksek çıkmasının nedeni yumurta sayının fazla olması ve güzel gelişmeleri duygucum. dezavantaj değil aksine avantaj.

ya ne bileyim topiğin birinde 3500 ün üstünde çıkması durumunda çatlatma dahi yapılmaması gerekiyormuş diye okudum hatta biri hayati tehlike oluyormuş falan dedi. benimde 3950 çıktı acaba bir yan etkisi olurmu?? korktum yaaa:(((( ne bilim bakmak için geçmi kalındı acaba pazartesimi bakılmalıydı ???? oofff herşey için çok geç yaaa:((( elifede çatlatma öncesi e2 bakmadılar. ona göre yorum yapardım haa onun e2 de bu kdardı ama çatlatma yaptırdılar derdim:((( şimdi bir dünya soru kalkıpta dr. u arasam e2 yüksek değilmi çatlatma yaptığımda hayatım tehlikeye girer dersem. adam dersesi ne çok biliyon sen ben bırakayım mesleği gel sen yap derse içinden :((

ya ne bileyim topiğin birinde 3500 ün üstünde çıkması durumunda çatlatma dahi yapılmaması gerekiyormuş diye okudum hatta biri hayati tehlike oluyormuş falan dedi. benimde 3950 çıktı acaba bir yan etkisi olurmu?? korktum yaaa:(((( ne bilim bakmak için geçmi kalındı acaba pazartesimi bakılmalıydı ???? oofff herşey için çok geç yaaa:((( elifede çatlatma öncesi e2 bakmadılar. ona göre yorum yapardım haa onun e2 de bu kdardı ama çatlatma yaptırdılar derdim:((( şimdi bir dünya soru kalkıpta dr. u arasam e2 yüksek değilmi çatlatma yaptığımda hayatım tehlikeye girer dersem. adam dersesi ne çok biliyon sen ben bırakayım mesleği gel sen yap derse içinden :((

canım devletin belirlediği sınır 4500. dediğim gibi yumurtaları hassas pco lu hastalarda karşılaşılan bi durum. senin böyle bir riskin yok herşey yolundayken endişelenme.

canım devletin belirlediği sınır 4500. dediğim gibi yumurtaları hassas pco lu hastalarda karşılaşılan bi durum. senin böyle bir riskin yok herşey yolundayken endişelenme.

oof canım ya ne bilim işte 3500 ü geçince risk falan yazmışlar hiç bilmiyordum bu durumu dediğim gibi riskli bir durum olsa hakan veya sadık bey bu riske girmeyip çatlatmayı yaptırmazlardı. artık olan oldu yaptık valla çatlatmayı kim öle kim kala:( zaten iyice şiştti vücudum karnım. kasıklarımda hop hop oluyor sanki yumoşlar. birde ödemmi ne oldu bacaklarım odun gibi oldu :(( artık bu denemede başarısız olursa iyice bir arındırmayı düşünüyorum vucudumu detoks botoks ne olursa yapıcam valla insin su şişler. artık bebik olrsada şişmeye devam :))

hanımlar kafam çok karışık lütfen sizin de görüşlerinizi bekliyorum.
bugün öğlen umuta gittik süleyman beyle görüştük. sorasında önce nautilusa alışverişe gittim, sonra kayınvalideme falan akşam geç geldim ancak yazıyorum.
süleyman beyle görüşmemiz 20 dakika falan sürdü. halinden tavrından belli işinin ehli bir doktor kesinlikle sözüm yok ama kesinlikle içime sinmedi. öncelikle emre bey gibi bize işlem hakkında genel bir bilgi falan vermedi. ha biz zaten daha önceden o bilgileri aldığımızdan önemli değildi. eşimin sonuçlarını görünce kesinlikle imsi dedi. sonra beni ultrasonla muayene etmek istedi, yumurtalarını göreceğim dedi. bense artık muayenelerden çok sıkıldığımdan (hem de adetimin 16. gününde artık hangi folikülleri görecekse gereksiz olduğundan) muayene istemediğimi söyledim.(1 yılda 7-8 ayrı doktor vajinal ultrason yaptı artık öyle her önüne gelen bir daha bir daha muayene etsin istemiyorum, geriliyorum) elindeki dosyada zaten 2 ayrı ultrason sonucum vardı, onun üzerinden değerlendirmesini rica ettim, ama umuta karar verirsem zaten son hafta ultrasona geleceğimi söyledim. muayene etmeden bir şey söyleyemem gibilerinden inatlaşır gibi oldu. siz sorun o zaman dedi. genetik testlerimizin yapıldığını sonuçlarını beklediğimizi, eğer bir sorun çıkarsa pgt mi gerekeceğini sordum(ki hakikaten öyle mi bilmiyorum öğrenmek istedim) bana "sen çok okuyorsun belli, bu kadar araştırmak iyi değil" gibilerinden bir şeyler söyledi ve bir anda buz gibi soğudum. yani anlamıyorum, ben oraya bilgi almaya gitmişim, önce muayene etmeden bir şey diyemem diye kesip atıyor, sonra sorularını cevaplayayım diyor sorunca da sen çok okuyorsun araştırıyorsun diye eleştiriyor. yani nedir, illa ki hiç bir şey bilmeden gelip doktoru allahmış gibi dinleyen hastalardan mı olmak lazım?
kısa protokolmü dedim, muayene etmedim bilemem dedi, ne sorsam muayene diyor. son 3 aylık değerleri bir daha görelim deyip eşime de yeni bir spermiyogram isteğinde bulundu.(ki 18 eylülde yaptırmıştık yani 3 ayı dolmadı)
ha bu arada odada bir de hemşire var, doktorun arkasında duruyordu, elindeki telsiz telefon durmadan zırıl zırıl çalıyor, açıp konuşuyor, her çaldığında da dikkatim dağılıyor, zaten soracaklarımı da unuttum. üstüme sıkıntı geldi, kalkıp aşağıya indim. maddi konuları görüştüğün bir müdür bayan var. raporum olduğunu söyledim bana "bize sgk'lılar pek gelmez" dedi ayrı bir gıcık oldum. "aslında sgk geçen pek bir yer yok, ama ben nasıl olduysa yıllar önce anlaşmışım" diye bir laf etti(tabi sgk'lı hastanın dev ticari potansiyelini böyle önemsizmiş gibi anlatmayı külahıma anlat dedim içimden)"sgklı hastayla normal hasta aynı muameleyi görür" diye ayrıca kendi içinde ayırımcılık içeren bir cümle de sarf etti. fark olarak 2000 lira ücret ödeneceğini ilaçlarımın da 1000 lira civarında tutacağını söyledi. ama bunun bir paket olduğunu imsi ve embriyoskopun da dahil olduğunu ballandıra ballandıra anlatmaya başladı. embriyoskopun zaten 7 tane embriyo alabilen bir cihaz olduğunu, hangi bir hastanın embriyolarını koyduklarını sorduğumda, "tabi embriyoskop kullanılacakmı kullanılmayacakmı laboratuar karar veriyor" dedi. genelde önceden 3-4 denemesi olanlara kullanılıyormuş. bu demek oluyor ki bana kullanılmayacaktı. yani bana bu fiyata embriyoskop dahil diye reklam yapmaları anlamsızdı. imsi için de süleyman bey "biz herkese öneriyoruz, herkese yapılmalı" derken, o bayan ona da laboratuarın karar verdiğini söyledi. yani lab istemezse yapılmayabilirdi de. şu da var imsi cihazı olan hiç bir merkez ayrıca ücret talep etmiyor.
pgt gerekirse ücreti ne olur diye sorduğumda 2500-4000 arası dedi (embriyo sayısı önemli değilmiş, 1 de olsa 25 de olsa bu ara tutarmış ve ücrete genetik karar veriyormuş, başka merkezler embriyo sayısı başına ücret veriyor, 400usd falan)
donmuş embriyom olursa transferi ayrıca 2000 liraymış. spermiyogram 150 lira (tabi ki randevu falan almadım, evimin dibinde kadıköy şifanın tüp bebek merkezinde 100 liraya yaptırıyoruz)
150 lira muayene ücretimizi ödedik çıktık.
ben kafam karmakarışık arabada düşünürken eşim "hani zannetme ki parasından pulundan ben burayı ve bu doktoru sevmedim" dedi. telefonla anneme anlattım, o da "seni tanıyorsam sen bu doktorla tedavinde çatışma yaşarsın, öyle hem dünya kadar para vercen hem de zır zır telefon çalacak falan, zaten sinirler geriliyor görüşmelerin birinde patlayıverirsin" dedi.
umut herkesin övgüyle bahsettiği çok başarılı bir yer olduğu için bir yanım oraya karar vermek istiyor. ama yukarıda bahsettiğim negatiflikler canımı sıktı.
ne diyorsunuz duygusal mı düşünüyorum? lütfen fikirlerinizi sonuna kadar paylaşın. sonuçta siz benden daha deneyimlisiniz. bu yollardan benden önce geçtiniz.

Back
X