canım bayan doktor o kadar bakmıyor. inan benim testlerime hemen hemen hiç bakmadı. ama kolesterol genetik bir şey bunu doktorlar da artık gün gibi biliyor. annemin kalp damar cerrahı söylemişti yemeyle içmeyle ancak %10 müdahale edebiliyorsun. yani çok yedim içtim yükseldi demek gerçekçi olmayabilir. öncelikle sormazsa bir şey deme. sorarsa da ailemde genetik olarak kolesterolümüz yüksek, daha önce doktora gittim gebeliğe de hazırlandığımdan şimdilik ilaç kullanmana gerek yok beslenmene dikkat et, spor yap dedi dersin.(ki öyle diyorlar) sedimantasyon için de idrar yolu deme. rahim ve idrar yolu yakın olduğu için olur olur sorun çıkarır. alakasız bir şey seç, testi yaptırdığımda dişimde bir iltihap vardı, dişçi antibiyotik verdi tedavim devam ediyor de. ya da bileğim burkuldu onun ödemidir de.(ki benim öyleydi)
uzun vadede kolesterolünü düşürmek için de bir kenara şu isimleri yaz. beta sitosterol, plant sterol, stanol... burada var mı bilmiyorum ama yurt dışına giden gelenin olursa bu içeriğe sahip takviyeler alsınlar sana. bu maddeler soya ve fındık ceviz gibi şeylerin içinde var. bu içerikteki takviyeleri her gün kullandığında kolesterolün 20-30 puan arası düşüyor. (eşimin kolesterolü annesinden miras oldukça yüksek biz epeydir kullanarak kontrol altına aldık) doğal yoldan alayım dersen kilolarca soya ve ceviz yemen gerekiyor, bir de vücudunun proses edip emmesi gerekiyor o yüzden imkanın olursa muhakkak takviye olanı al. bir sürü ürün var ama 2 ayrı markanın ürününü örnek olsun diye sana link olarak vereyim. tabi bir de booool bol omega 3 alacaksın.
Amazon.com: Nature Made Cholest-Off 240 Caplets (Cholest Off ): Health & Personal Care
Amazon.com: Natrol Cholesterol Balance, 60 Tablets (Pack of 4): Health & Personal Care