Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
eevet öyle denildi. gerçi purogon eczanede normal dolapta duruyor ama nedense satış yaptıklarında buzdolabının sebzelik gözünde muhafaza edin diyorlar.

ilginç, kendileri niye normal dolapta tutuyorlarki. ben aldığımda sorarım.
bu arada bizim şirkette internet yasak. bilgi işlem bölümünde kim ne kadar nereye giriyor raporlanıyor. zaten çoğu yer gazeteler vs hep engelli, girilemiyor. burayıda farkederlerse erişim engellenebilir o yüzden ben girip çıkıyorum. fazla kalmıyorum.

kızlar nerdisiniz yaa gelin artık sıkıldım ben işlerimi silip süpürdüm kös kös oturuyorum bugün. elif yeter artık gezme tozmaların bırak şu misafirleri geç pc nin başına:) bahar sende çalış çalış nereye kadar bırka işi gücü:) immo doyamadınmı izmire dön artık yuvana:) aylin sende raht bırak artık hastaneleri gel aramıza:) sonay şirketine ricada bulunalım kutsal bir iş için k.k ya girmem gerekiyor diye izin alalım. çook sıkıldım yalnız kaldım buralarda. öyledi patron bile anladı çok sıkılmış gibisin çık istersen dedi 16,30 da (tabi yakında atacak ya beni ufaktan alıştırma yapıyor kerata:) çıkıyorum ben daha fazla dayanamıycam sizlerin yokluğuna :)) üsküdara gidicem bi kaç gündür gitmiyorum zk dolaylarında dolanayım. görüşürük yarın.

selam kızlar, akşam üzeri ancak gelebildim ofise. sabah zk ya gidip, hemen dosyamı aldım nilden. gerekli evrakların fotokopilerini alıp, heyete teslim ettim. yarın 14.00 de konseye gireceğini söylediler ve aciliyeti olduğunu bayramda başka bir merkezde tedavime başlayacağımı söyledim o zaman öncelik tanıyalım salı günü kuruldan çıkaralım dediler sanırım üzerine not düştü. salı günü arıycam kuruldan çıktıysa hemen gidip alabilicem.

eurofertilde randevum 10.30 daydı ama ben 12 ye doğru ancak gidebildim. asistanı sadık beyin çıkmak üzere olduğunu söylemişti adam çıkmadan yetiştim hızlıca inceledi tahlillerimi ve hızlıca yapılacakları anlattı iyiki de acelesi vardı hep bildiğim şeyleri anlattı sıkıntıdan patlayacaktım yoksa. ikide bir lafını kesesim geldi. hatta konuşmanın sonlarına doğru aşağıdan arayıp durdular tamam bi görüşmem var bitsin hemen çıkıyorum dediği anda bana dönüp başka sorunuz var mı diye soruyor bende yapıştırıyorum soruyu çıkamadı benim yüzümden bi türlü çok komikti ama napayım bende sonuçta ciddi bi karar vericez kafamızda soru işareti olmaması lazım değil mi? neyse kızlar sadık bey kısa protokol iğne tedavisi yapacaklarını 112,5 doz ile başlayacaklarını söyledi. ohss ihtimalinin üzerinde durdu ve ohss yi engellemek için çatlatma iğnesi yerine decapeptyl iğne kullanacaklarını söyledi. bu iğne hcg hormonu içermediği için ohss ihtimalini bertaraf ediyormuş. sadık bey çok iyi çok ilgili ama acelesi olduğundan mı ne içime sinmeyen bi tarafı vardı. bugün yarın adet olmam gerektiğini söyledim madem raporunuz salı günü çıkacak o zaman sizi muhasebeye yönlendireyim bi konuşun rapor çıkmadan başlama konusunu dedi ve muhasebe ile görüştüm. yumurta toplamaya kadar raporumu getirmem halinde hiçbir sorun olmayacağını söylediler. ilaçları eczaneden borçlanarak almam halinde bu ay başlayabiliyormuşum.

neyse ben hızımı alamadım yolda istanbul tüp bebeği aradım. emre beyin müsait olup olmadığını sordum ve taksimde olduğumu müsaitse hemen gelebileceğimi söyledim. 13.00 a randevulaştık. emre bey bizi kapıda karşıladı. nasıl ilgili nasıl güleryüzlü bi adam anlatamam. içeri girer girmez 50 kere nasılsınız iyi misiniz diye sordu. tahlillerimi incelemeden bütün tedavi hikayemi en ince detayına kadar irdeledi. vajinismus hikayemden başladı. gebeliğimle bitirdi. aklımda ne kadar soru işareti varsa hepsini yanıtladı. ohss ihtimalinin üzerinde çok durdu. pco da ohss ihtimali yüksek olduğundan çatlatma iğnesi yerine decapeptyl iğne kullanacaklarını bu iğne hcg hormonu yerine lh hormonu içerdiği için ohss ihtimalinin ortadan kalktığını, fakat decapeptyl iğne ile daha az sayıda yumurtanın çatlaması sağanacağından yumurta sayısının daha az olacağını bununda gebelik ihtimalini bi nebze düşürdüğünü fakat benim için ohss riskini otadan kaldırmanın tedavinin pozitif sonuçlanmasından daha önemli olduğunu söyledi. tedaviyi iptal etmeden sonuçlandırmanın merkezlerin insiyatifinde olduğunu bunun için mümkün mertebe ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. pco da kesinlikle kısa protokol uygulandığını, 112,5 dozla başlayabileceğimizi söyledi. tedaviye başlamadan glukofen tedavisine başlayacağını söyledi. insülin direncim olmadığını söyledim aç karna yapılan tahlillerde insülin direncinin anlaşılmayacağını söyledi ve şeker yüklemesi yaptırarak insülin direncine baktırmamı önerdi. her ay 40 a yakın yumurtanın ultrason ekranında görünmesinin insülin direncinden kaynaklandığını söyledi hatta gebelikte hızlı bi şekilde kilo almamın sebebinin de gebelikte insülin direncinin yükselmesiyle açıklanabileceğini söyledi. (6 haftalık hamileliğimde 10 kilo almıştım ve hiçbir doktor neden kaynaklandığını çözememişti) konuştuğum iki doktorda tedavi sürecinde 22 kilo almama çok şaşırdı ve 10 kilo kadarını verdiğim içinde ciddi bir tebrik aldım:) emre bey ıncık cıncık herşeyi sordu pco yu anlattı uzun uzun. videolar izletti. gebeliğimde kızamıkçık geçirdiğim için gebeliğimin sonlanmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi ama nasıl ayakta atlattığıma anlam veremedi:) düşükle sonuçlansa da bir kez kendiliğinden hamile kalmış olmamın onlar için çok önemli olduğunu söyledi. bu arada bilmediğim pek çok şey anlattı. örneğin kullandığımız iğnelerin vücuda doğrudan fsh verdiğini, klomenin ise beyinden komut verilmesini sağlayarak yumurtlamayı gerçekleştirdiğini, bu sebeple klomen kullanılan aylardan sonra 1-2 ay yumurtlamanın kendiliğinden olabileceğini söyledi. hiç sıkılmadan ne biliyorsa anlattı her sorumu yanıtladı. tam 1 saat kalmışım odasında. annem kardeşimin vize işlemleri için konsolosluğa gidecekti geç kaldı yetişemedi benim yüzümden bu arada emre bey ailede meme kanseri olup olmadığını sordu annanemi iki yıl önce meme kanseri nedeniyle kaybettiğimizi söyleyince annemin kontrollerini yaptırıp yaptırmadığını sordu annemin doktor fobisinden dolayı kontrollerini yaptırmadığını söyledim ve isterseniz annenizle gelip konuşayım dedi:) gerek yok annemle geldim dedim. beni geçirirken gelip annemi ikna etmeye çalıştı hatta çıkarken kapıda anneme hala mamografi diyordu:)) siz gelmesseniz eve ekip gönderirim diyordu:)) neyse kızlar tahlillerimin fotokopisini aldı. bana cep numarasını verdi ve bu adetimle tedaviye başlayabilmem için bizzat giderek muhasebeyle konuştu. eurofertille aynı şeyi söylemişler. raporum çıkmadan adet olursam başlayabiliyorum. hatta raporum çıkmadan başlarsam bana ödünç ilaç verebileceklerini söyledi. kızlar çok uzun anlattım kusuruma bakmayın. aklımda kalanlar bunlar bu arada emre bey konusunda aklıma takılan bişey oldu. bana pco da ilk denemenin uygun dozu bulabilmek için yapılan bir deneme olarak kabul edildiğini, çoğu zaman ancak ikinci tedavide uygun doz bulunarak tedavinin yapılabildiğini söyledi. aklıma takılan tek şey bu oldu. malum iğnelerden korkar oldum artık.

benden haberler böyle kızlar. bu arada zk da tayfun bey i bulup konuşamadım. bu ay doğumhanede görevliymiş. ofise geldiğimde doğumhaneyi aradım telefonla bugün mesaisi olmadığını söylediler. bakalım belki yarın tekrar arayacağım. tayfun beyle konuşup görüşünü almadan karar vermek istemiyorum. ama istanbul tüp bebek bende ağır bastı biraz galiba. yine de korkuyorum. siz ne dersiniz kızlar. tek başıma karar vermek zor olacak benim için. görüş ve önerilerinizi bekliyorum:)

Son düzenleme:

günaydın, yoğun çalışmaya alışmışsın, iş ve kızlar olmayınca sıkılıyorsun:), bu işyerleri kutsaldan ne anlar yaa. duygusal taraftan bakmayı unutmuşlar, ticari kafayla yaklaşıyorlar herşeye. ben dün sabah bahara bakındım ama göremedim. zaten 9.30 da gelebileceğini söylemişti, ben o saatte ayrılmıştım. inşallah doktorla görüşebilmiştir.

günaydın canım. dün köprü çok kalabalıktı. 8 de evden çıktım. hastaneye geldiğimde 10 a geliyordu saat. hastanede bomboştu. zaten fertildeki randevuya geç kalmıştım alelacele çıktım hastaneden. sen ne yaptın? halledebildin mi işlerini?

benden haberler böyle kızlar. bu arada zk da tayfun bey i bulup konuşamadım. bu ay doğumhanede görevliymiş. ofise geldiğimde doğumhaneyi aradım telefonla bugün mesaisi olmadığını söylediler. bakalım belki yarın tekrar arayacağım. tayfun beyle konuşup görüşünü almadan karar vermek istemiyorum. ama istanbul tüp bebek bende ağır bastı biraz galiba. yine de korkuyorum. siz ne dersiniz kızlar. tek başıma karar vermek zor olacak benim için. görüş ve önerilerinizi bekliyorum:)[/QUOTE]

Baharcım yazdıklarını okudum, kısa zamanda cok işler başarmışsın tebrik ederim :)) bu ay başlayabilme olayına cok sevindim. her iki tarafta kolaylık sağlamış... bu durumda bende pazartesi yada salı umut a gidip kontrolümü olayım bende de belki erken başlanabilir. anlattıklarını okuyunca emre bey daha akla yatkın gibi geldi. hem avrupa yakasında olmasıda senin açından iyi olabilir. adam çok ilgiliymiş. benim içime sindi :)

ben dün 08:30 da ordaydım ve 1 saat içinde bütün işlerim bitmişti. herşey cok kolay ve rahat oldu. hatta ekg daki bayanla 10 dk oturup sohbet bile ettik. bekarken şarka gittiğini evleninde 2. şark görevine gittiğini, cocugunun tedavisi sürdüğü için bir daha gitmeyeceklerini.... hiç sormadım cocugun neyi var diye... baktım uzadıkça uzuyor işe geç kalıyorum diye kaçtım :) hiç bir sıkıntı olmadı çok şükür. eşimde bugün kan ve röntgen sonucunu almaya gidecek. sadece rahim filmi kaldı, onuda salı günü 3 te çektirecem. dosya açımıda bayram sonrasına kaldı artık.

Baharcım yazdıklarını okudum, kısa zamanda cok işler başarmışsın tebrik ederim :)) bu ay başlayabilme olayına cok sevindim. her iki tarafta kolaylık sağlamış... bu durumda bende pazartesi yada salı umut a gidip kontrolümü olayım bende de belki erken başlanabilir. anlattıklarını okuyunca emre bey daha akla yatkın gibi geldi. hem avrupa yakasında olmasıda senin açından iyi olabilir. adam çok ilgiliymiş. benim içime sindi :)[/QUOTE]

:) evet fazla ilgili hemde ne bileyim benim o yüzden tam içime sinmedi nasıl anlatsam böyle fazla iyi sanki. bence bi doktor müşteri çekmek için bu kadar çaba sarfetmemeli. belki de merkezde yeni olduğu için böyle davranıyordur. bilemedim. bu adetimle başlayabilirim ama daha gelen giden yok gecikme ihtimali de var. yine de bayramda istanbulda kalmayı düşünüyorum ne olur ne olmaz adet olursam sonradan pişman olmayayım.

evet işlemler çabuk oluyor. rahim filmini çektirmeden randevularını al istersen. dahiliye cerrahi ve psikiyatriden. pazartesi boş randevu varsa ve halledebilirsen süper olur. bende dün fotokopicide dosyamı bir açtım. evraklaırn arasına 6-7 tane fotoğraf saklamışlar. fazla fazla alıp koleksiyon yapmışlar resmen:) bir de heyet odasından 3 fotoğraf istemez mi. dedim benim size değil sizin bana vermeniz lazım. dosyadan 3 fotoğraf bana verdi:)

pazartesi gününe dahiliye ve g. cerrahi bölümüne randevu almıştım zaten. rahim filminide pazartesi çektirebilseydim salı açtırmayı planlamıştık ama tüm araştırmalar sonucu 23 ekim salı günü saat 3 e alabildik. o yüzden bayram saonrasına kaldı. benim toplam 4 resmim var. verdikleri kağıtta da 4 resim yazıyordu. daha fazla isterlerse elimde yok... çektirsem mi acaba. daha fazla isterlermi.

günaydın baharcım. sen dün gittiğinde raporunu konseyemi verdin. ben konseyden çıktı son heyete verdin sanıryorum. bu durumda salıya kadar hem konseyden çıkıp hemde heyetten çıkabilecekmi? gerçi öncelik dedilerse çıkar heralde. eurofertile geç kalmışsın ya sadık bey programını ona göre yapmıştır yaklaşık 1,5 saat gecikmişsin her hasta bu kadar gecikse işlerini yapamazlar adamın acele etmesi biraz haklı bu konuda. sen elinde olmadan geç kaldın ama oda kendine göre haklı bence. sadık beyle emre bey ikiside aynı şeyleri söylemiş farklı birşey söyleyen olmamış. ha emre bey daha ilgili demişsin aret beyde öyleymiş hatta hastaları özel cebinden arayıp hal hatır sorarmış bir yerde okumuştum. yani öyle çok ilgisine aldanma derim ama immonun demesine görede başarılı ve iyi bir dr. muş bi kaç yerde daha okumuştum emre beyin başarısını ve iyi bir insan olduğunu. adamın ilgisine aldanma dedim ya benim genel yapım budur çok güler yüzlü canımlı cicimli insandan hep zara gelceğini ve aslında iç yüzlerinin o olmadığını düşünürüm mesela kenan bey delidir melidir ama adam nedense çekiyor beni. tayfun bey sözde kibar ama sevemedim yoksa art niyetli şekilde onu demedim:) hani çok ilgilidir sevecendir ama geçmişi karadır(aret beyde olduğu gibi) ama sanırım emre beyde bu yok duyumlaarımıza göre başarısı hastaya öenm veren ve iyi biri olduğu. yer olarak ist. tüp daha yakın sana istersen köprü trafiğini çekmemek için emre beyi dene. ha ilkinde olmayabilir çok çok ümitlenme deneye yanıla doğrusunu bulacaklar. mesela bende olduğu gibi ilki tutmadı ha zk. olduğum için mi hayır özelde olsa belki gene tutmıycaktı. şans kısmet işi. bence ilkini burda dene olmadı 2. için farklı bir yer araştır. şahsen ben öyle düşünüyorum. zk. olmadı fertil olmadı başka yer.

bu arada benimde sorum olacak. adetim söküldü kurdelayı kesip resmi açılışı yaptım oluyorum yani. bugün ilk gün yarın yada cmtesi gidicem ilk muayeneye. alev hn. dan mı yoksa sadık beyden mi randevu alayım ??? acelesi dışında nasıl bir dr. du sence.

sistemik hastalıklar raporu için 3-4 resim alıyorlar ama çoğalt istersen dosya açılırken 4 tane 3 tane de kurula girerken alıyorlar:)

bence resim bol bol çoğalt ben en son 20 li falan çoğaltmıştım resmen yediler resimlerimi 6 resim 2 aşılamamda 6-8 resimde 2 tüpümde aldılarç hatta bende gidince dosyamdan bulup fazlalarını almayı düşünmüştüm nasıl olsa işim bitti 1-2 foto bırakırım onlara dedim ama gidince o telaşeden unutmuşum şimdi bahar söyleyince aklıma geldi. randevu alman iyi olmuş pazartesi onlarıda aradan çıkartırsın bayram ertesi dosyanı hemen açtırırsın keşke rahim filminide çektirebilseydin. bu echomar falan hemen randevu veriyordu aslında ama fiyatı 350 tl falandı. gerçi şuan adetsinde en erken nezamn çektirebiliyorsun adetin başlangıcından sayıp en geç 10. güne kadar çekiyorlar diye biliyorum.

bahar aslında düşüncemi yaazmışsın emre bey hakkındaki yani adı duyulmuş bir dr. un ne bilim bir duruşu olmalı hastalarıyla çok sıkı fıkı olmamalı bir mesafe olmalı herzaman diye düşünüyorum belkide benim yapım bu olduğu için karşımdaki dr. dan da bunu bekliyorum. yani çok konuşan samimi davranan tipler beni çekmez hiçbir zaman. ve emre beyin yapısıda müşteri çekmek içinse samimi değildir. ama adamın genel yapısıda olabilir çok çene çok konuşkan içtende olabilir ?? sorular sorular sorular....

canım konsey yazmışım yanlış oldu tabii ki heyete verdim:) bugün saat 2 de kurula girecek. salı günü de çıkartırız dediler. emre beyin ilgisine aldanmadım aksine gideceğim varsa da aşırı ilgisi yüzünden vazgeçebilirim. bende aynı senin gibi düşünüyorum. ama bu emre bey fazla açık konuşuyor. mesela bana ilk denemenin iptal edilme ihtimali olduğunu, iptal edilmese de gerekirse transferin ertelenebileceğini, hatta hamile kalsam da pco dan dolayı düşük yapma ihtimalimin diğer kadınlara nazaran bi nebze fazla olduğunu vs söyledi. işin doğrusu bu olsa da bunları duymak pek hoşuma gitmiyor insanın biliyorsun ben kesinlikle aynı yerde iki deneme yapma taraftarı değilim. olmazsa tabii ki başka yer düşünürüm tabii dondurulmuş embriyo olmazsa dondurulmuş olursa bi daha düşünürüm.

duygucum ben beğendim açıkçası sadık beyi. yani acelesine rağmen beni kırmadı bekledi ve fazlasıyla ilgilendi. bence bir kez de sadık beyle görüşebilirsin. sonuçta laboratuar aynı merkezin. yapılacak iş aynı. alev hn ı biliyorsun zaten. ki ben gittiğimde de ortalarda dolanıyordu sanırım ufak tefek bir şeyse eğer:) ben sadık beyle başla derim.

doktorun ilgili olması tabii ki iyidir. benim zk dan önce sürekli gittiğim hatta vajinismusu yenmeme yardımcı olan bi prof vardı. süleyman akhan. inanılmaz ilgili bir adam sıfır maddiyatçı. hatta nişantaşında muaynehanesi vardı bir tek oraya gidince ücret alıyordu çapada özel muaynesine gittiğimde hiç ücret ödemiyordum istemiyordu çünkü ve cepten dilediğim zaman arayabiliyorum şimdi bile. hafta sonu akşam. ne zaman olursa. telefonu bir kere bile çalmadan açıyor. yurtdışındaysa mesajla dönüş yapıyor. böyle ilgili bi adam. ama bende emre bey gibi bi izlenim bırakmamıştı en başında bile. yani kim yardımcı olmak için kim müşteri kapmak için yapıyor anlaşılıyor açıkçası. tabii bu benim şahsi görüşüm. sonuçta sadece 1 kez görüştüm. yanlış da anlamış olabilirim.

iyiki söylediniz, 4 tane resimle gidecektik. ben pazartesi hastalandım, yaklaşık 1 hafta sürüyor. salı çektirecem. cumartesi bitiyor olsaydı mihrimah ta çektirebilecektim ama bitmiyor. mecbur bekliyecez. bu bayram araya girmeseydi kasım 15 adetime yetişirdi ama artık aralık 15 e kalınca çok acele etmiyorum. herşeyde vardır bir hayır diyip kendimizi teselli ediyoruz :) ben sizin sonuçları bekleyip müjdeli haberle mutlu olup, umutlu başlayacam :)

ne karışık işler be yaaa :)) duygunun dediği gibi kafamızda hiç eksik olmayacak bu sorular sorularr sorularrr... :)

iyi madem sen de sadık bey diyorsan ona alayım randevuyu bakalım yok alev hn. hastasısınız diye bir şey uyduracaklarmı ama illede sadık illede sadık derim bende :) elifte ondan memnun. zaten alevden ilkinde negatif elektirik almıştım. hee kara kuru esmer ufak bişey odur. dolanır hep. o doktor neciydi neden ondan devam etmedim süleyman akhan a. sadece vajinusmus işinemi bakıyorki. ya oda ayır bir dert dimi bir çok kadında varmış.sende sonayda neferde... allahtan birde o ıkmamış başıma ama benim canım tatlı değildir öyle acıya dayanıklıyım belkide ondan böyle bir korkum olmadı. yada bu durum tamamen başka bir şey korkuyla alakalı değil. neyseki yendiniz artık. ya emre bey konusunda ise benim fikrim bu çok ilgi alaka beni sıkar iş aşk diğer ilişkilerde hep böyleyim zaten yapım ve duruşm belli olduğu için öyle kimse canım cicim yapmaz bana:) yemiyceğimi bilirler :))) dur ben bi arayım fertili...

süleyman bey kadın hastalıkları uzmanı bi prof. sabah gazetesi ile yaptığı bi röportajını okumuştum netten vajinismusla ilgili. nasıl tedavi ettiklerini anlatmış. yaklaşım şekli hoşuma gitti. bu doktora gidicem dedim. aradım araştırdım buldum izini ve gittim. inanılmaz anlayışlı sakin yapılı bi adam. dört yıl boyunca gittim fakat tedaviye karar verince tamamen zk ya yöneldim. ama hala aklıma takılan bi şey olursa açar sorarım. vajinismus için bana bi egzersiz yöntemi göstermişti adetim bitince başlayacaktık tedavime ama gerek kalmadan o egzersiz yöntemini evde deneyerek kendim başardım tedavisiz. ama hala ben tedavi etmiş sayılırım der:))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…