evet çok fena trafiği ama yinede çok teşkürler bahara düşüneceğim ne olursa olsun fiyat uygun baya ama bir yandan da pahalı olsun istiorum ki eşimde katsın iinat için:))))
evet cnm öle zaten çocuğu yapmam artık sağlık açısında da şart oldu bu kistin tek çaresi doğum yapmakmış ama yapamadık bir türlü..bekarlığımda da doğumla geçer diyordu doktor ama olmadı gitti..hamile kalamadıkçada kist büyüyor osterjen hormonu eksikliği bu kistleri yapıor..o böle yaptıkça benim içimden ne çocuk ne bişey gelior varsın olmasında diorum hevesmi bıraktı..hele tüp bebek lafını duyunca ilkten neler etmişti neler...sonrdan ses çıkarmaz oldu..hem para gidecek diye hemde doğallığa takmış..doğalla olmuyorsa ne yapacan mecbursun tüpe..
canım pahalı demek iyi anlamına gelmiyor. hem çok para verip hemde canına yazık edeceğin bir yer olmasın. işin en zor kısmı merkez seçmek. ben fertili seçtim ama aklım çok karışmasın diye tamam olsun dedim. yoksa aklım oraya karşı çokmu net. hayır değil ama bu denemede orda olsun deidm. birde arık bu işlerde kaderci düşünüyorum ondan saldım gitti. memorial has. tüp bebek başarısıda iyi okmeydanı memorialda semra karaman ver adını hep duydum başarılı bir dr. bu konuda keza ataşehir memorialda öyle cem demirel. kuzenimin görümcesine ilk tüp denemesinde tuttu ikizleri oldu klız şuan 2 yaşındalar. haa ona tuttu sana yada banada ilkinde tutar diye birşey yok. dediğim gbi birazda yazgı :)
canım pahalı demek iyi anlamına gelmiyor. hem çok para verip hemde canına yazık edeceğin bir yer olmasın. işin en zor kısmı merkez seçmek. ben fertili seçtim ama aklım çok karışmasın diye tamam olsun dedim. yoksa aklım oraya karşı çokmu net. hayır değil ama bu denemede orda olsun deidm. birde arık bu işlerde kaderci düşünüyorum ondan saldım gitti. memorial has. tüp bebek başarısıda iyi okmeydanı memorialda semra karaman ver adını hep duydum başarılı bir dr. bu konuda keza ataşehir memorialda öyle cem demirel. kuzenimin görümcesine ilk tüp denemesinde tuttu ikizleri oldu klız şuan 2 yaşındalar. haa ona tuttu sana yada banada ilkinde tutar diye birşey yok. dediğim gbi birazda yazgı :)
kızlar medicineye gittim ultrosona girdim yaa inanamazsınız kistim 8 mm kadar küçülmüş inanamadım 38 mm yaklaşık 4 cm yakındı bu gün adetin 3. Günü gireyim dedim bir de soğan suyu denedim ya sadece 12 gün denedim bu gün ve 3cm e düşmüş inanamadım hem soldaki ufalmış kayda değer değil soldaki dedi ...allahım dedim ya...daha 3 gün daha uygulayacağım ve sonlamdıracğım adetten 1o gün sonra tekrar başlayacağım daha da küçülür inş yaa.. Zaten bu ay hiç zonklama olmamıştı kapıda bir bayanla konuştum oda soğan suyuyla şiş olan karnını inceltmiş doğumdan sonra kalan ..zayıflatmış yani hatta doktora söledi doktor da evet o iyi gelior demiş..ayrıca anlattım doktora bu kistle olur aslında aşılam tüp neden yapöadılar anlamdım dedi aylin hanım çok iyi daha önce gitmiştim çikolat kistini bilmişti bende...
Bu arada tüp bebeğe çıktım yukarı fiyat alayım diye daha önce sormuştum ama yine sorayım dedim..2800 tl hastaneye yatırıormuşunuz 1000 1500 tl arası ilaç dedi daha fazla yada az da olabilir dedi ..hayırlısı bakalımmm
kızlar bir arkadaş açtığı konunun linkini yollamış. Bende şahsi görüşümü yazmak istedim. Tabiki allaha peygamberlere ,dine inanıyorum ama bu tür dua okuyalım hepbrilikte diye açılan yada farklı amaçla açılmış olupta sonra dua topiğine dönen sayfalar çok rastladım ve geçmişte sizlerede soracaktım ama nedense gereksiz polemik olmasın diye birşey yazmadım. Bu tür şeyler ne kadar doğru. Tek başımıza ettiğim dua allah katında kabul olmuyormuki sanal alemde insanalr birbirlerini bu şekilde yön vermeye çalışıyor?? Bana mantık olan hiç bir yanı yok gibi geliyor. Dua okumaksa çok şükür kendi başımızada yapabiliyoruz. Yok sen bana 5 tne oku öteki ona 2 tane okusun. Niyet edersin duanı okursun sonra kalbinden geçenlerin adını söylersin hayırlısını ver dersin. Bu şekilde yaymanın ne alemi var?
cnm burda bende kist için bir doktora gitmiştim cüneyt bey diye burda namlı bir doktor..oda bana cem beyin adresini verdi tavsiye etti cem demirel..evet onuda düşünüyorumm
bir de eskiden böle kapılara posta kutularına kağıt atarlardı şu kadar okumazsan şu duayı başkalarına yollmazsan başına şu gelecek diye şimdi de telefonlara gelior uyuz oluyorumm
İyi akşamlar kızlar nasıl yoruldum bilemezsiniz saat 3 de bitti işimiz ilaçlarımı aldım ama sonrası da izmit de bir işimiz vardı direk oraya geçtik. Duygucum yaşadıklarını bilerek oraya gitmemizin hiçbir işe yaramadı malefes sabah 9 dan öğlen 3 e kadar koşturduk şimdi cepten giriyorum mecalimde yok detayları yarın yaZarım. Raporumu aldı. 2250 ünite günlük 225 doz vermişler 8 kutu puregon 7 kutu cetrodite 1 kutu ovireelle aldım 700 tl tuttu ilaçlarımıda oynak servet e kızdım gittim şenay eczanesinden aldım. Reçetem 7 den sonra onaylanacak maleaef eurofertildeki ahmet beyle de görüştük yapabileceğim bişey yok dedi eczaneden aldık ilaçları yarın sabah eczane arayıp eurofertilden alıcak onay nosunu bize normal bir protokol girdi ilaçların tutarını öğrenmek için yarın artık eczaneyle aurofertil halledecekler. Raporumu da öğlenden sonra gidip zk da sisteme işlettim bakalım uarın neler olacak bekleyip hörcez ama ben ilaçlarımı aldım birdaha gitmicez 3. Hünümde artık çok şahane de bir bu torbası verdi kadın oh. Servet hıcbı işimizi hallermedi sabah siE ayırdım kotamı dedi öğlenden sonra nilgun hanım gelince beremeyiz dedi bence o eczanede bişeyler dönüyor ille zk ya gidin reçeteyi de sisteme gin dige ıstar eden o eczane başka yok ben sadece raporu işlettim neyse kızlar bu akşamlık bu kadar öptm..
ya eurofertilin bu işine gıcık oldum reçete akşam onaylama işineraporunu zk. ya işletmeye gittin ya elinde reçete çıktısı yokmuydu. yani zk. senin nerede tüp yaptırcağını sana ne ilaçlar yazıldığını görmedenmi raporunu ekrana girdi?? benim reçeteye göre girişini yapmış daha sonra eczaneye gittiğimde eczanenin ekranında eurofertilderki dr hakan beyin adı soyadı falan görünüyordu. bende aklımdan şey diye geçirdim reçeteye baktılar (tabi bir önceki gün girilen reçeteydi) merkesin adını seçinde dr. adı falan ekrana otomatik düştü ve buda eczanenin ekranına yansıdı diye yorum yaptım. vaktin olursa tane tane yazarsan iyi olur...
günaydın kızlar. dinlendim ve enerjimi topladım şimdi size başımdan geçenleri anlatabilirim.
gittik önce servet e uğradık. bize ayak yaptı normalde kotam doldu ama siz telefon ettiğiniz için önceden ben satmadım size ayırdım ilaçları ne kadar ilaç isterseniz var dedi. biz de sağol dedik. sonra gidin raporunuzu zk da sisteme geçirin dedi. gittik ki doktorlar yok saat daha 9 hepsi ameliyatta. kenan odada görümşe yapıyor. girdim içeri dedim geçir sisteme ben yapmıyorum o işleri dedi o işi osman bey yapıyo o da ameliyatta öğlenden sonra gelin. dedim 11 gibi filan çıkmazlar mı bilemiyorum bi sorarsınız falan dedi. tamam dedim çıktım.servete gittim dedim sen tanıyomusun bu osmanı dedim. çocuğu göndersen halledemez mi dedim. sonra meral hemşireyi bul git dedi çocuğa işlesin müsaitse.
siz de gidin eurofertil e ilaçlarınızı alın dedi. biz yazdırdık ilaçları sekreter kız dedi e reçete yazcaz işte 7 den sonra onaylanıcak. dedim mümkün değil bugün ilaçlarımı almam lazım uzaktan geliyorum ayrıca tarihler tutmayınca zk sorun çıkartıyor. kimse bunu sisteme geçiren çağırın gelsin geçirsin dedim (ahmet i kastederek) bizim yapabileceğimiz bişey yok devlet onaylıyor 7 den sonra dediler ama yine de hemşireyle görüşün bi falan neyse nalan hemşireyle görüştük anlattık ona da haklısınız diyor kız. ama devletten rapor alan hastaların hiçbirinde bu sorunu yaşamadık sadece zeynep kamil böyle problem çıkartıyor diyorlar. yani yazılan ilacı ben de görücem ben de onaylicam diyor falan dedi. sonra da 11.30 da ahmet bey gelicek dediler bekleyin bi konuşalım yapabileceği bişey var mı vs.. bekledik ben dedim içimden tamam onaylicak eşşek gibi. neyse çocuk geldi. yapamam dedi. girsem bile 7 den önce hakkınız yok der sistem bana dedi.
servet i aradım 7 den sonra girilcekmiş sisteme dedim tamam sen ordan bir cep nosu al buraya gel ben yarın hallederim dedi. ok dedik servet e gittik. meral hemşire de onaylayamamış raporu. telefonda bana diyor işletemedik bunu sen gel hallet. gittik ki karı gelmiş. nilgün hanım. bu servet varya ondan gizli çok işler yapıyor. kadını görünce eşim dur içeri girme dedi. hop bizim servet dışarı fırladı. canım git raporunu işlet başında beklemen gerekli falan dedi. tamam dedim bende. reçete de elimde içeri girdim gayri ihtiyari kadın da zaten yaklaştı tanıdı falan. dedim bize ilaçları ver biz gidelim al sen bu nalan hemşirenin kartı. sen hallet. nilgün hanım demez mi ordan kaç kutu 8 kutu veremeyiz kotamız doldu !!!!
servet e veremeyiz diyor. servet de ık pık donakaldı sustu falan. aralarında içeri girip fısır fısır konuştular eşim de çok sinir oldu. resmen patronundan gizli iş çeviriyor kadın veremeyiz kotamız doldu dediği halde o sabah bana ayak yapıyor ayırdım size bilerek satmadım bakın falan diyor. hikaye demekki. yani hem benim işimi görmedi hem de ilaç vermedi. ben de dedim sorun değil ya başka eczane mi yok ordan alırız. napalım dedim bana eczane çok. kadın da diyor işte bu kotalar başımıza bela olmazsa biz sizi tanıdık bir eczaneye yönlendiririz ordan halledersiniz. servet hala diyor ama ben sabah e reçeteyi halletcektim vs..
sonra eşim dedi ki; bana zk raporumu verdi. gidip şimdi sisteme işlettikten sonra ben gidip istediğim yerden ilacımı alabilirim normalde. zk ilaçların listesini de dökmüş rapora bunları alabilirsin diye. tekrar neden reçeteyi görmek istiyor ki neden tarih diye tutturuyor. neticede rapor tarihi reçete tarihinden önce zaten. ilaçları almak için de 1 ay vaktim var. yok diyolar etken maddeleri görmek istiyo zk falan. bence varya bunlar hastane ile anlaşmalı. dümenlerini döndürüyolar.
merkez diyor işte birtek zk da sorun yaşıyoruz diyor. ahmet de sinirlenmiş ben gece 12 de evimden girip reçete onaylıyorum mecbur muyum diyor. kimse bunun sorumlusu zk da bunun böyle olmasını isteyen kimse bil bulsak sgk ya şikayet edicez diyor.
yani normalde bana raporumu vermiş. gidip raporu sisteme işlettiksen sonra rapor sistemde gözüküyor eczane de görüyor benim gidip her ezcaneden bu şekilde ilacımı almam lazım. bu sadece altın eczanesi ve zk arasında sürdürülen bir iş yükü bunun kesinlikle böyle olduğuna inandım artık.
neyse biz öğlen yemek yedik 13.30 da gittik osman bey odadaydı reçete ile birlikte verdik sisteme geçirin diye. adam 5 dk. da geçirdi verdi. ondan sonra da gittikşenay eczanesine eşim gitmicem ben servet e dedi. ben de hala tırsıyorum yarın sabah başımıza iş açılıcak falan diye.
giderken de yolda bikaç eczaneye sorduk. hepsi de raporunuz sisteme geçmiş ilacınızı istediğiniz yerden gidip alabilirsiniz ded. neyse şenay eczanesine de gidince dedik eurofertil in hastasıyız reçetemiz bu e reçete. yarın sabah arayıp nosunu alabilirsiniz eurofertilden. bize ilaçlarımızı verirmisiniz. tabi dediler.8 kutu puregon hemen getirttiler 1 saat bekledik yalnız piyasada puegon kıtlığı varmış. ilaçlar geldi kadın geçici bir protokol no su aldı sistemden hayali bir reçete girdi ilaçların tutarını öğrendi 760.58 tl tuttu kredi kartından da 700 tl çekti indirim de yaptı bize düz aldı. sonra da sistemden o reçeteyi sildi. bu sabah aurofertil ile şenay eczanesi aralarında ne halt ederseler etsinler. ben ilaçlarımı aldım evime geldim dolabıma stokladım
yani duygu cum 1 günde hallettim tamam ama inan 3 gün kadar yordular bizi. servet den de zeynep kamilden de ordaki o çarpık düzenden de çok soğudum. tiksindim resmen birdaha asla oraya geri dönmem. vaktim olsa zeynep kamil de bulup bu işin sorumlusunu içimi dökecektim yani. bu sabah da başımı şişiren arayıp soran yok çok şükür. inşallah da olmaz.
yani bir yandan da korkuyorum ha şimdi telefon çalıcak raporun sisteme geçirilme tarihi ile reçete tarihiniz tutmuyor dicekler diye ödüm kopuyor ama ahmet bey ben yarın sisteme tekrar girip reçete tarihini düzeltirim dedi. inşallah bi sorun çıkmaz. neticede ben pramı ödedim ilaçlarımı aldım gerisi benimsorunum değil öyle değil mi...
bu arada dediğiniz doğruymuş herkese durumuna göre doz koymuşlar 2250 IU benim dozum yani 4500 ün yarısı kadar. sadık bey hesapladı 7.5 kutu yapıyor dedi. dedim siz 8 kutu yazın 2250/300=7.5 yapıyor. ben 8 kutu aldım. ama 7 kutu yazacaktı 8 yazın dedim hepsini almak istiyorum. ne zaman başlıyoruz dedi bir iki güne adet olucam dedim adetinizin 1 yada 2. günü arayın randevunuzu alın dedi. dedim bayramda burdaysanız başlicaz burdayım burda sorun yok dedi cumratesileri de 12 ye kadar burdayım dedi. 225 doz size yeter merak etmeyin dedi hatta. zaten en son 100 doz ile aşılama yapıldı 225 ile de tüp yapılır inşallah beni heyecan bastı ilaç yetecek mi bünyem tepki verecek mi kaç yumurtam olacak döllenecek mi transferin olduğunu görebilecekmiyim...Allah hayırlısını versin inşallah...
bu arada dediğiniz doğruymuş herkese durumuna göre doz koymuşlar 2250 IU benim dozum yani 4500 ün yarısı kadar. sadık bey hesapladı 7.5 kutu yapıyor dedi. dedim siz 8 kutu yazın 2250/300=7.5 yapıyor. ben 8 kutu aldım. ama 7 kutu yazacaktı 8 yazın dedim hepsini almak istiyorum. ne zaman başlıyoruz dedi bir iki güne adet olucam dedim adetinizin 1 yada 2. günü arayın randevunuzu alın dedi. dedim bayramda burdaysanız başlicaz burdayım burda sorun yok dedi cumratesileri de 12 ye kadar burdayım dedi. 225 doz size yeter merak etmeyin dedi hatta. zaten en son 100 doz ile aşılama yapıldı 225 ile de tüp yapılır inşallah beni heyecan bastı ilaç yetecek mi bünyem tepki verecek mi kaç yumurtam olacak döllenecek mi transferin olduğunu görebilecekmiyim...Allah hayırlısını versin inşallah...
günaydın elifcim, dün baya uğraştırmışlar seni de. ne zormuş bu işler gözüm korktu gerçekten. ben sana 8 kutu yazarlar diye tahmin etmiştim. hatta fiyatı da 800 civarı tutar diye düşünmüştüm. tam dediğim gibi olmuş. bana da aynı yazarlar muhtemelen. ilaçlarını da aldığına göre artık adeti bekleyeceksin sanırım. adetin 3. günü mü başlayacaksınız? yani kısa protokol mü uygulanacak?
canım aynı duygular bende de vardı yani ilaçara vücudum tepki vercekmi, yumurta olcakmı hadi oldu toplandığında ne çıkcak , hadi çıktı döllenme olup transfer olcakmı??? hep bir endişe hali vardır. allah emeklerimizi boşa çıkarmasın ne diyim. hani negatif sonucu aldığımda bile olsun bunada şükür en azından transfere kadar geldim diye mutluydum. negatifti ama mutluydum ben:)
ya o servet zaten ayrı bi tip oynak baş. tam bir alavere dalavereci tipi var. sen merak etme duygucum hallederiiiiiizzz sıkma canını diye gazı veriyordu :)) bende hı hı hı diye diş gösteriyordum. ama eczanenin sahibi nilgin hanım çok hanım ve asil bir bayan. yalnız oda gelen her hastaya kotamız doldu diye çeviriyor. bana 15 kutuyu nasıl veriyor anlamadım:)) heralde kotalarını ben dolduruyorum.. aslında raporumuzun çıkması bişey ifade etmiyor o raporun zk tarafından sisteme girildikten sonra geçerliliği başlıyor. eurofertilde sana düzenlenen reçetenin tarihini bugün olarak değiştircekler raporunda dün girildi. yani sağlık bakanlıı diyorki rapor verdim sana onu sisteme girmeden nasıl ilaç alacaksın. haa alırsın ama raporsuz alırsın demek istiyor. tek sıralama hatası şurda. zk demeliki ver raporunu işlim sisteme sonra git reçeteni nerede yazdırırsan yazdır ama 1 ay içinde yazdır demeli. yani raporu girmeden önce reçeteni getir dememeliler!!! ama bence buda yine sağlık bakanlığıyla alakalı birsey diye düşünüyorum. tabi olan yine biz hastalara oluyor( senide kimse aramaz artık. fertille eczane halleder o işi. eczane arar fertili reçete nosu nu alır ver gerçek reçeteyi düzenler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?