Zeyd ismi sizce nasıl?

Eğer oğlun Ebu Bekir'i tanırsa o güzel insanın ismini taşıdığı için mutlu olabilir...

Ne yazık ki dini anlamı çok güzel olup dalga geçilen veya gülünen o kadar isim var ki...

Eğer oğlun Ebu Bekir'i tanırsa o güzel insanın ismini taşıdığı için mutlu olabilir...

Ne yazık ki dini anlamı çok güzel olup dalga geçilen veya gülünen o kadar isim var ki...
Öncelikle mizahi amaçlı yazdım ama bu mesajından sonra ciddi ciddi yazmaya karar verdim.
Yollarına canımız kurban Efendilerimiz için.

Lakin ahlak güzel adda başlamıyor.
Hatta bazı insanlara o adlar ağır bile geliyor.
Kimileri Şu ada bak bir de yaptığına bak diyor.
Önemli olan ona dini bir ad koymak değil.
Bizim öyle güzel, öyle yüce bir dinimiz var ki ...
Önemli olan bu güzel dini evlatlarımıza nakseylemek...
Yoksa sen zeyd ben alp koymuşum hiç bir değişiklik yok aralarında
Ikisi de Allahın kulu ikisi de insan..
Dedim ya önemli olan ona o sevgiyi o güzel dinimizin bütünlüğünü aşılamak.
Bak kimler ne adlar ne adlar koyuyor.
Ya tecavüzcü, ya hırsız, ya psikopat çıkıyor...
Içinden ne geliyorsa öyle koy adını evladının..
Ister Zeyd ister berkcan yeter ki iyi bir insan iyi bir evlat olsun.
Kusuruma da bakma eğer seni uzduysem, sitede beni bilen bilir takılırım arada bi öyle
Amacım kırmak falan değil yani..

Aslında insanımız biraz dar düşünüyor. Mesela çok kisi var ismi "Kezban" niye bu ismi koydunuz ee kuran da var diyorlar. Oysa Kezban yalancı demek

Aslında insanımız biraz dar düşünüyor. Mesela çok kisi var ismi "Kezban" niye bu ismi koydunuz ee kuran da var diyorlar. Oysa Kezban yalancı demek
Aynen anlamını bilmeden isim koymak sıkıntı. Mesela ben Beyazıt ismini çok severdim hatta koyacaktım da. ama çift anlamı olduğu için vazgeçtim.
Mira = odun kalas
Minel = ve veya
Aleyna = üzerinde, demek mesela

Tabi ki isim kadar kişilikte önemli

Evet aleyna Arapça bir kelime tahiyyat okurken Esselamu aleyna diyoruz.
Bak benim ismimin anlamı ne güzel "Siyah ışık" karanlıkta bile parlıyorum

Konu sahibi..
Merak ettim neden 4 5 konu açıyorsunuz isim için.
Bide burdan sormanız çok tuhaf geldi bana, zaten burda her telden insan var, beğendiğiniz ismi koyun yani.
Ben Zeyd, Bera, Talha severim.
Çevremde Talha da çok, Bera da çok, Zeyd de çok. Ben alıskınım ve seviyorum. Ama çoğu kisi Arap demis, yabancı demis. Yani onlara bir şey demiyorum. Ama böyle tepkiler alacağını biliyordun

Zeyd ismi sizce nasıl?
Talha Zeyd ismi sizce nasıl?
İsim Kişiliği etkiliyorsa Zeydler nasıl?

Arapça diye elestirilmesinin nedeni bir dili küçümsemek değil fakat fonetik olarak söyleme zorluğu. Zeyd'de iki ünsüz yanyana geldiği için zor, Talha daha yaygın bir isim fakat L harfini ve öncesindeki A harfini baziları kalın telafuz edecek. Özellikle çevrenizde yaşlılar varsa onlardan tekrarlamalarını rica edin, zeydi zeyid, zeyit, seyit, zeyt gibi farklı farklı şekilde söyleyebilecekler. Hele hele bu iki isim yan yana gelince söylemesi çok zor.

İsim konusuna önem veriyorum ve İsim kişiliği etkiler mi merak ediyorum.
İnsanların tecrübelerini veya karşılaştıkları durumları da duymak istiyorum.
Birden fazla isim konusu açtım çünkü gerçekten önem veriyorum.
Sizi rahatsız ettiysem de özür dilerim.
Fakat isimler dışında bana olumsuz yorum yapılmasını istemiyorum çünkü ben kendimi değil isimleri sordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…