İsim konusunda herkes olumsuz konuşuyor

Bilge çok güzel bir isim. Ailede olmasaydı düşünürdüm kızım için. Bilge evet unisex bir isim ama erkeklerde genelde bilgehan gibi bir takıyla ya da iki isimle görüyorum ben. Benzer kaygılarla bir erkek ismi ekleniyor muhtemelen. Tek başına genel olarak kadın ismi.

Benim eşim de tüm potansiyel daga geçilebilecek yerlere çekip ya böyle derlerse diye diye isim beğenemedi. En son bi şey beğendi tamam dedim sonra doğuma iki güç gün kala ben vazgeçtim o olmasın sen koy bi şey dedi 😃
Alıştı ya benimki 🤣 deniz diyo artık

Kimseye söylememek lazım sanırım illa bir kulp buluyorlar bende ela koyacağım dedim ela olmasın bela diye gerzek bir yorum geldi soğudum isimden

Kızlar merhaba Allah nasip ederse bir kızım olcak ve bilge ismini koymak istiorum. Hiç aklımda yoktu bu isim birden geldi ve gönlüm çok ısındı. Ama kime söylesem olumsuz tepkiler veriyor yok ilerde kızım beğenmezmiş yok erkek ismiymiş bilmem ne. Her söylediğimde de kayınvalidem beğenmemiş gibi davranıyor çok bozuluyorum ya. Acaba ben hassasım abartıyor muyum bilmiyorum. Valla canım çok sıkılıyor bu konuya
Kimseden isme ayılıp bayılmasını beklemiyorum ama kırmamak nazik olmak bu kadar mı zor
Kızım 3 yaşında adı Bilge. Bence müthiş bir karar😍

Valla başından beri bize de herkes isim sunuyor tabi kimse ağız yüz oynatmadı ama hani ismin anlamı şöyle böyle gibisinden yorum yapıyor her duyan eşimin verdiği tek cevap 😀

birilerini memnun etmek ıcın çocuk yapmadık elalem diyor gülerek karşıyı da kırmadan gerek benım tarafa gerek kendı tarafına siz ne istiyorsanız onu koyun nie milleti takıyorsunuz kafaya
Senin ikizlerin adı bellimi peki

Kızlar merhaba Allah nasip ederse bir kızım olcak ve bilge ismini koymak istiorum. Hiç aklımda yoktu bu isim birden geldi ve gönlüm çok ısındı. Ama kime söylesem olumsuz tepkiler veriyor yok ilerde kızım beğenmezmiş yok erkek ismiymiş bilmem ne. Her söylediğimde de kayınvalidem beğenmemiş gibi davranıyor çok bozuluyorum ya. Acaba ben hassasım abartıyor muyum bilmiyorum. Valla canım çok sıkılıyor bu konuya
Kimseden isme ayılıp bayılmasını beklemiyorum ama kırmamak nazik olmak bu kadar mı zor

İsmiyle büyüsün kızınız ben çok beğendim ❤️

Benim oğlumun ismi İlteriş bilge bizede Bilge ismini kiz diyorlar ama uni sex bir isim bence cok güzel olur . Bilgehan olsaydı erkek olurdu vs diyorlar ama benim lisede kiz arkadaşımin ismide Bilgehandi kızınızda cok sever

Hâlâ böyle konularda başkalarının tepkilerine önem verilmesini anlamıyorum. Çocuk sizin kimin haddine düşer konuşmak. İsim çok absürt olur dalga gecilmeye müsait olur bunları belirtir annenin o yönü de düşünmesini sağlarsın bu ne biçim isim ben begenmedim demezsin. Bilge ismi de gayet basit anlaşılır bir isim kız ismi olarak ben hep duydum cevremde

herkes tarafindan begenilen bir isim yok malesef
lila lola alin dalin koysan "ozenti" derler
ecrin buğlem asel lina koysan "cennete düşen ilk neyin tanesi" diye dalga gecerler
defne, ipek koysan "elini sallasan o isme carpiyor" derler
elif, zeynep, fatma koysan "cok klasik" derler
idil, meliha, sureyya koysan "nene ismi" derler
mümkün mü herkes tarafindan sevilen bir isim bulmak?
benim begendigim, bayildigim ismi de kimse begenmiyor. Hamile kalsam ismi söylesem herkes vazgecirmeye calisir:)
ama sonucta isim verme hakki bize ait.
omru hayatimizda ya bir cocuk doguruyoruz ya iki ya uc. kimse de karismasin bir zahmet verelim adini.
cocuk da ister sever ister sevmez.
biz bilemeyiz ki.
benim adim klasik bir isim - küçükken melissa nilayda olsun isterdim😂😂 oysa ergenligim gecince ismimi cok sevmeye basladim - simdiyse tamamen beni anlattığını düşünüyorum.
sonucta ne koysaniz sevmeyebilirler.

*sahsi fikrim guzel bir isim degil, 3 yasinda 5 yasinda cocugun bilge diye tanımlanacak nesi olabilir ki?
ama yukarida uzun uzun yazdigim gibi kimse her ismi sevmez. bizim begendiklerimizi de muhtemelen siz begenmezsiniz

Hâlâ böyle konularda başkalarının tepkilerine önem verilmesini anlamıyorum. Çocuk sizin kimin haddine düşer konuşmak. İsim çok absürt olur dalga gecilmeye müsait olur bunları belirtir annenin o yönü de düşünmesini sağlarsın bu ne biçim isim ben begenmedim demezsin. Bilge ismi de gayet basit anlaşılır bir isim kız ismi olarak ben hep duydum cevremde
Sağolun yanıtınız için 🙏🏻

Back
X