• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zeyd ismi sizce nasıl?

Bizim Türklerin bu bitmek tükenmek bilmeyen Arap ozentisine aklım hayalim ruhum ermiyor ermicek.Cocuklarina Alex Marsel gibi isimler koyan aileler ne kadar saçma geliosa arapça koyanlar da o kadar saçma gelio.Zeyd nedir Allah aşkına ya.Ne fonetigimize,uyar ne söylemesi kolaydır.Bari yanına Ali koyun Selim koyun Can koyun da isim yumusasin madem tutturdunuz Zeyd Zeyd ne diyim bilemedim.Bu Arap özentisi belli ki son bulmayacak kolay kolay.

Aynen anlamını bilmeden isim koymak sıkıntı. Mesela ben Beyazıt ismini çok severdim hatta koyacaktım da. ama çift anlamı olduğu için vazgeçtim.
Mira = odun kalas
Minel = ve veya
Aleyna = üzerinde, demek mesela :KK70: :KK70:
Minel ve veya değil, -den -dan demek ...

Talha Zeyd olarak pek uyumlu olmamış sanki.
Ama Zeyd ismini çok severim.Kuran-ı Kerim' de adı gecen tek sahabedir.
Zeyd kullancaksanız yanına daha çok yakışacak isimler düşünebilirsiniz.

Toruna isim ararken minel ismini bulmuştu kızımda,banada değişik ve güzel gelmişti.
Anlamı yokmuş ve yada veya diye yazıyordu anlamda,sonradan vazgeçti başka isim kondu..

İngilizce ve Arapça dilim mükemmel değildir fakat fena değildir. Ve veya arapça ve Türkçe aynıdır minel -den -dan ekidir İngilizcede ki from gibi
Alıntı...
Ancak min-el takısı ; Türkçemizdeki "den-dan" ekine karşılık gelir. Minel 'ismi' (dikkat çekiyorum) Nas suresi dışında da isim anlamıyla Kur-an'da geçer.

Birde hiç duyulmamış bir isim herhalde ben ilk defa duydum bunu.

Zeyd ismi sahabe ismidir, Allah Resulü Hz Muhammed'in evlatligidir. Ayrıca Kuran'da tek geçen sahabe ismidir.

İngilizce ve Arapça dilim mükemmel değildir fakat fena değildir. Ve veya arapça ve Türkçe aynıdır minel -den -dan ekidir İngilizcede ki from gibi
Alıntı...
Ancak min-el takısı ; Türkçemizdeki "den-dan" ekine karşılık gelir. Minel 'ismi' (dikkat çekiyorum) Nas suresi dışında da isim anlamıyla Kur-an'da geçer.

Zeyd ismi sahabe ismidir, Allah Resulü Hz Muhammed'in evlatligidir. Ayrıca Kuran'da tek geçen sahabe ismidir.

Arabça bilmediğim için anlamam hiç,yinede zeyd ismi söylerken bile değişik geldi bana.

Şu başlığa eşcinsel biri yardım için yorum yapsa dalga geçenlerin çoğu akıl verir. Sırf kadın İslami isom koyuyor diye yapmadığınız kalmadı. Hani özgürlük ve fikirlere saygı???? Yaziksiniz!!!
Escinsel kisinin muhtemelen soracak baska kimsesi yoktur ve ciddi ciddi fikre ihtiyaci vardir. Oysa ki cocugun adini anne babasi koyar, kimsenin fikrine ihtiyaci yoktur.
Ustelik turk oldugumuz icin arapca isme karsi cikmak ile kadin oldugumuz icin bir escinsele yardimci olmak ayni seyler degil. Sapla samani karistiriyorsunuz (escinsel arkadasin konusunda da cok konu actigi icin espri yapmisligim, yeter ama demisligim var)

Şu başlığa eşcinsel biri yardım için yorum yapsa dalga geçenlerin çoğu akıl verir. Sırf kadın İslami isom koyuyor diye yapmadığınız kalmadı. Hani özgürlük ve fikirlere saygı???? Yaziksiniz!!!
Yorumu alakasız buldum. Bu konuyla ne alaka Konuyu nereye çektiğinizin farkında mısınız?

Bir dk hanımefendi, yorum yapacağım diye yanlış örnekler vermeyin. Neden öyle dediniz? Eşcinsellere yardım istediklerinde etmeyelim mi? Ayrıca İslami isim falan dememiş kimse. Herkes Arap kültürünü yansıttığını söylemiş.
Nitekim aynı kişiler diğer yabancı kökenli isimleri de eleştirmiş.
Eğer öfke kusacaksanız cinsel kimliğe değil, başka toplumsal konulara kusun

Konunun eşcinsellerle ne ilgisi var?
Ayrıca eşcinsel diye neden pozitif ya da negatif ayrımcılık yapalım herhangi bir insana?

İsim konusuna önem veriyorum ve İsim kişiliği etkiler mi merak ediyorum.
İnsanların tecrübelerini veya karşılaştıkları durumları da duymak istiyorum.
Birden fazla isim konusu açtım çünkü gerçekten önem veriyorum.
Sizi rahatsız ettiysem de özür dilerim.
Fakat isimler dışında bana olumsuz yorum yapılmasını istemiyorum çünkü ben kendimi değil isimleri sordum.
İnsanoğlu kıyamet günü ismi ile çağrılacak isim önemlidir Evet. Talha Zeyd çok güzel bir isim. Koymanızda bir mahsur yok.. Hatta çok güzel

Back
X