2 3 yaşına kadar çocuk kısmını hariç tutarım. Ama bak ben burda dil okuluna gidiyorum haftada 4 gün akşamları, normalde tam zamanlı çalışıyorum, eşimle farklı ülkede olduğumuz için haftasonu git gel yapıyoruz, ev isi temizlik yemek, aileler uzakta onlara git gel, yatırım işlerimiz vs vs yoğunuz yani. Kursta birkaç arkadaş var mesela hepsi evhanimi, ay sorsan öldüler bittiler yoğunluktan ağla ağla yani perisan ettiler beni. Ve sadece turkler böyle. Sürekli şikayet halindeler. Hele bu çocuğu olanlar, yani sınıfta diğer çocuğu olanlardan da utanmıyorlar dünyadaki en ama en meşgul onlar. Çocuklar gelmiş 5 yaşına zaten kresteler, sen ev hanımısın, çocuk yatıyor 8de. Ya sen neden sürekli şikayet ediyorsun valla bak doldum11 gibi uyanıp müge anlı izleyip akşama doğru bir süpürge çalıp 2 tas yemek yapmak... küçük çocuğu olanlar hariç tabii. onlarda da bir süre sonra ele tablet. Hepsi böyle değil ama çoğu böyle. kocalarının da iyi para kazandığını düşünüyorlar koca da ya uzman çavuş polis ya da kötü bir dükkan sahibi.
işte yaptığınız şey ikinci el satış ne kadar kazanabilirsiniz ki
Valla size detay anlatamıcam bu da benim işimişte tamam aylık ortlama ne kadar? o marka ürün size havadan mı geldi meselaaaaaaaaa
Yaa çok da uzun yazmışsın katalog işi mi Allahım korusunYakından tanıyor sayilirim, kaç yıldır forumda beraberiz. Çalışmadığını, sabah 8de ise gitmek için evden çıkmadığını, tüm gün ayakta kalıp milletin ağız kokusu içinde mobbingle , patron naziyla ugrasmadigini bilecek kadar tanıyorum. Belki babadan, dededen kalanlarla eve katkıda bulunuyorsundur. Satış işini bilmiyorum ama e ticaret yapmıyorsan, ev hanımları arasında katalog vs yapiyorsan bu kardeşinin dediği,senin de savunduğun gibi "işleyen demir ışıldar" , "bir elin nesi var iki elin sesi var", "boş,amaçsız, işsiz yaşamamak" tanımına uymuyor ki.
Benim annem canı istemiyorsa kahvaltı bile hazırlamaz, istediği saatte yatar, istediği saatte kalkar, kimsenin nazını çekmez, en ufak bir şeyini reddet hemen trip atar vs . Zamaninda dedem iş kurmuş, kardeşler olarak batmislar. Arasıra girişim yapar ama masraf yaptığıyla kalır çünkü sabırli, dirayetli ve kimsenin suyuna gidecek birisi değil. Ama ortamlarda çalışmayan -tabii kendinden genç kadınları acımasızca eleştirir. Çalışmayan isnanlara dünya laf söyler. İşten yakınani mizmizlikla suclar. Oysa kendisi ölse birinin altında çalışıp laf yiyecek birisi değildir.
Sizin de haliniz onu hatirlatti.
Madem çalışmak çok güzel çocuğunuz zaten günün yedi saati dışarıda, artık size bagimli değil. Girin bir ise çalışın.
Madem çalışmamak normal o zaman niye ev hajimlarina "boş boş amaçsız işsiz" diyorsunuz.
Ayrıca arasıra yemek yapmak, süpürge yapmak iş bölümü demek değildir. Benim annem ev hanımı babam fiziksel yorulacagi bir işte çalışıyor. ki eski kuşak o bile arasıra yemek yapıp çamaşır perde asar, mutfağı toplar sofra hazırlar. Benim gözümde bu eşe yardımdır. İs Bölümü değildir
Bir insan karısından eve yardım bekliyorsa aynı oranda eve yardım etmeli. Diğer türlüsü uyanıklık oluyor
valla çok merak ettim. aylık asgari ücret gelir sağlıyor mu yoksa 1-2 k paraya mı para kazanıyorum diyorsunuzValla size detay anlatamıcam bu da benim işim
Erkeğin kadına para verip koynuna girdiği senaryoya fuhuş diyoruzPara verip birde adamın koynuna girin
Babadan dededen kalanlarla eve yardım etmek mi kız benim eşim kabul eder miYakından tanıyor sayilirim, kaç yıldır forumda beraberiz. Çalışmadığını, sabah 8de ise gitmek için evden çıkmadığını, tüm gün ayakta kalıp milletin ağız kokusu içinde mobbingle , patron naziyla ugrasmadigini bilecek kadar tanıyorum. Belki babadan, dededen kalanlarla eve katkıda bulunuyorsundur. Satış işini bilmiyorum ama e ticaret yapmıyorsan, ev hanımları arasında katalog vs yapiyorsan bu kardeşinin dediği,senin de savunduğun gibi "işleyen demir ışıldar" , "bir elin nesi var iki elin sesi var", "boş,amaçsız, işsiz yaşamamak" tanımına uymuyor ki.
Benim annem canı istemiyorsa kahvaltı bile hazırlamaz, istediği saatte yatar, istediği saatte kalkar, kimsenin nazını çekmez, en ufak bir şeyini reddet hemen trip atar vs . Zamaninda dedem iş kurmuş, kardeşler olarak batmislar. Arasıra girişim yapar ama masraf yaptığıyla kalır çünkü sabırli, dirayetli ve kimsenin suyuna gidecek birisi değil. Ama ortamlarda çalışmayan -tabii kendinden genç kadınları acımasızca eleştirir. Çalışmayan isnanlara dünya laf söyler. İşten yakınani mizmizlikla suclar. Oysa kendisi ölse birinin altında çalışıp laf yiyecek birisi değildir.
Sizin de haliniz onu hatirlatti.
Madem çalışmak çok güzel çocuğunuz zaten günün yedi saati dışarıda, artık size bagimli değil. Girin bir ise çalışın.
Madem çalışmamak normal o zaman niye ev hajimlarina "boş boş amaçsız işsiz" diyorsunuz.
Ayrıca arasıra yemek yapmak, süpürge yapmak iş bölümü demek değildir. Benim annem ev hanımı babam fiziksel yorulacagi bir işte çalışıyor. ki eski kuşak o bile arasıra yemek yapıp çamaşır perde asar, mutfağı toplar sofra hazırlar. Benim gözümde bu eşe yardımdır. İs Bölümü değildir
Bir insan karısından eve yardım bekliyorsa aynı oranda eve yardım etmeli. Diğer türlüsü uyanıklık oluyor
Ya anonim bir sitede kazanç söylememeyi de anlamıyorum da, sorma sebebim kesinlikle üç kuruş olduğunu düşünmem. Ne zaman böyle bir şey yapıyormuş gibi işinden bahseden çıksa çok kazanıyor bir şey yapıyormuş gibi yapar ama üç kuruş çıkar altından.Parça başına alıyorum marka ürünler olunca bir parçayi para bırakıyor her ay satış aynı olmuyor kazancımı niye söyleyim yahu
Ne işine girdi sevgilisi?Az para bile olsa hayatta boş boş amaçsız işsiz bir hayat saçma geliyor sevgilisi çalışmıyordu ikna etti valla
Neden merak ettiniz bu kadar herkesin kazancı kendine ayrıca kazancımı söyleyecek değilim siz 10k kazancınızı anlatın yahu ben niye anlatayımvalla çok merak ettim. aylık asgari ücret gelir sağlıyor mu yoksa 1-2 k paraya mı para kazanıyorum diyorsunuz
Neden anlatayım ki siz hiç ticaretle uğraşan birinin burada detaylı anlattığını bir kez gördünüz mü ben ilk araştırma evresinde hiç görmedim böyle paylaşımlarYa anonim bir sitede kazanç söylememeyi de anlamıyorum da, sorma sebebim kesinlikle üç kuruş olduğunu düşünmem. Ne zaman böyle bir şey yapıyormuş gibi işinden bahseden çıksa çok kazanıyor bir şey yapıyormuş gibi yapar ama üç kuruş çıkar altından.
valla benim annem çalışıyor ama baksan bizim evimiz yıllardır ev hanımı olan yengemlerden daha temizdir. resim kursuna başlamış ağlıyor geçen yoruluyorum diye haftada 2 gün gidiyor ama çok yoruluyormuş. küçük çocuk harici evde oturan kadınlar bana da tuhaf geliyor. ve çevremde bunu seçen genç kızlar bile var. şaşırıyorum2 3 yaşına kadar çocuk kısmını hariç tutarım. Ama bak ben burda dil okuluna gidiyorum haftada 4 gün akşamları, normalde tam zamanlı çalışıyorum, eşimle farklı ülkede olduğumuz için haftasonu git gel yapıyoruz, ev isi temizlik yemek, aileler uzakta onlara git gel, yatırım işlerimiz vs vs yoğunuz yani. Kursta birkaç arkadaş var mesela hepsi evhanimi, ay sorsan öldüler bittiler yoğunluktan ağla ağla yani perisan ettiler beni. Ve sadece turkler böyle. Sürekli şikayet halindeler. Hele bu çocuğu olanlar, yani sınıfta diğer çocuğu olanlardan da utanmıyorlar dünyadaki en ama en meşgul onlar. Çocuklar gelmiş 5 yaşına zaten kresteler, sen ev hanımısın, çocuk yatıyor 8de. Ya sen neden sürekli şikayet ediyorsun valla bak doldum
Yani ticaretle uğraşıyorum demek çok fazla değil mi yaptığınız iş için? Önemli göstermeye çalıştığınız için tepki alıyorsunuz bence. Başka çalışmayanlara laf edebileceginiz kadar İŞ olarak görmüyorum mesguliyetinizi.Neden anlatayım ki siz hiç ticaretle uğraşan birinin burada detaylı anlattığını bir kez gördünüz mü ben ilk araştırma evresinde hiç görmedim böyle paylaşımlar
çünkü az olduğunu düşünüyorum. 10k ortalama bu arada geçen ay mesela dadece danışmanlık işinden 13 bin aldım ama bunu kendime kazanç saymıyorum işsiz olarak görüyorum kendimi. neyse söylemek istemeyin bir şey demiyorumNeden merak ettiniz bu kadar herkesin kazancı kendine ayrıca kazancımı söyleyecek değilim siz 10k kazancınızı anlatın yahu ben niye anlatayım
Çalışmayanlara laf etmedim ki benim hayat felsefem de işleyen demir ışıldar ayrıca evet iş yapıyorum ama hobi olarak yapıyorum ben canım isteyince çalışıyorumYani ticaretle uğraşıyorum demek çok fazla değil mi yaptığınız iş için? Önemli göstermeye çalıştığınız için tepki alıyorsunuz bence. Başka çalışmayanlara laf edebileceginiz kadar İŞ olarak görmüyorum mesguliyetinizi.
Allahım sen koruSen benim annemle tanışmamışsın. Emekli kendisi senelerdir çalışınca boşluğa düştü tabii
Temizliği aslaaa ama asla bitmez. Diş fırçasıyla derz arası siler, çamaşır makinesinin gözlerini ovalar. Bu işler bitince hala zamanı varsa ev düzeni yapar. Kolileri indirir içini baştan düzenler ütü yapar, baza altlarını döker bir daha yapar.
Haliyle bana gelince sinirleri bozulur, benim de sinirimi bozar öyle gider.
Böyle bir düzen temizlik aşkı yaşayan kadınlarımız var yani
Tamam sen 1000k kazan ona kazandım de yafrumçünkü az olduğunu düşünüyorum. 10k ortalama bu arada geçen ay mesela dadece danışmanlık işinden 13 bin aldım ama bunu kendime kazanç saymıyorum işsiz olarak görüyorum kendimi. neyse söylemek istemeyin bir şey demiyorum
düzensiz olduğu için iş olarak görmüyorum. 1-2 bini de kazanç göreni ilginç buluyorum. uğraşmaya bile değmez ama size göre ikinci el ürün satmak ticaretmiş... bir şey demiyorum daha fazlaTamam sen 1000k kazan ona kazandım de yafrum
Ben sadece ikinci el satmıyorum ki bende ne ararsan var sıfır da var ev eşyası da antika dadüzensiz olduğu için iş olarak görmüyorum. 1-2 bini de kazanç göreni ilginç buluyorum. uğraşmaya bile değmez ama size göre ikinci el ürün satmak ticaretmiş... bir şey demiyorum daha fazla
Ortalık çok karışık dur sevilmeye daha gelemediksonuç nedir, hanımlar? karara bağlandı mı? biz çalışan kadınlar, kocaları tarafından sevilmiyor mu?