Yakından tanıyor sayilirim, kaç yıldır forumda beraberiz. Çalışmadığını, sabah 8de ise gitmek için evden çıkmadığını, tüm gün ayakta kalıp milletin ağız kokusu içinde mobbingle , patron naziyla ugrasmadigini bilecek kadar tanıyorum. Belki babadan, dededen kalanlarla eve katkıda bulunuyorsundur. Satış işini bilmiyorum ama e ticaret yapmıyorsan, ev hanımları arasında katalog vs yapiyorsan bu kardeşinin dediği,senin de savunduğun gibi "işleyen demir ışıldar" , "bir elin nesi var iki elin sesi var", "boş,amaçsız, işsiz yaşamamak" tanımına uymuyor ki.
Benim annem canı istemiyorsa kahvaltı bile hazırlamaz, istediği saatte yatar, istediği saatte kalkar, kimsenin nazını çekmez, en ufak bir şeyini reddet hemen trip atar vs . Zamaninda dedem iş kurmuş, kardeşler olarak batmislar. Arasıra girişim yapar ama masraf yaptığıyla kalır çünkü sabırli, dirayetli ve kimsenin suyuna gidecek birisi değil. Ama ortamlarda çalışmayan -tabii kendinden genç kadınları acımasızca eleştirir. Çalışmayan isnanlara dünya laf söyler. İşten yakınani mizmizlikla suclar. Oysa kendisi ölse birinin altında çalışıp laf yiyecek birisi değildir.
Sizin de haliniz onu hatirlatti.
Madem çalışmak çok güzel çocuğunuz zaten günün yedi saati dışarıda, artık size bagimli değil. Girin bir ise çalışın.
Madem çalışmamak normal o zaman niye ev hajimlarina "boş boş amaçsız işsiz" diyorsunuz.
Ayrıca arasıra yemek yapmak, süpürge yapmak iş bölümü demek değildir. Benim annem ev hanımı babam fiziksel yorulacagi bir işte çalışıyor. ki eski kuşak o bile arasıra yemek yapıp çamaşır perde asar, mutfağı toplar sofra hazırlar. Benim gözümde bu eşe yardımdır. İs Bölümü değildir
Bir insan karısından eve yardım bekliyorsa aynı oranda eve yardım etmeli. Diğer türlüsü uyanıklık oluyor