• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zayiflamam gerek

zayiflayacgim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2017
1.146
2.410
48
44
Hamileligimde 30 kilonun ustunde aldim dogumdan 3 ay sonra 15 kiloyu verdim daha sonra 1 yil icinde 7 kilo daha vermistim. Fakat kis ayinda nasil oldu ise dogumfan 3 ay sonraki kiloma geri dondum. 83 kilo......
Halada oglumu emzirdigim icin artik batti balik yan gider dedim... ama oglumu memeden kesmeye karar verdim zaten vaktide gelmisti.. oglumun sut birakma isini kadeneli olarak 2 ayda tamamladim..ve bugun tamami ile emzirmeyi biraktim.. 28 aylik oglum bu arada...
Ben 2 ay once ilk basta aksam yemeginden sonra yemek yemeyi biraktim ama ilk baslarda biraz zorlandigimda 1 kase kadar yogurt yedim.. bu surec asagi yukari 5 6 hafta surdu tamami ile tamam artik acikmiyirum dedigimde , sekeri kestim daha dogrusu tatliyi..
Tatli krizlerinden kurtulmak icinde 1 cubuk tarcini 1 bardak sute koyup kaynattim ve ertesi gun bu sutu icip tarcini da yedim sekerle aram 1 hafta da iyulesti seker krizlerim hemen bitti...
Daha sonrada sira ekmek makarna pilav borek gibi seyleri hayatimdan cikartmaya geldi.. bu surede yaklasik 2 hafta kadar surdu... emzirirken cok buyuk diyetler yapmak istemedim sadece kendimi yavas yavas hazirladim..
Bu arada artik gunde 2 dilim tam bugday ekmek yada 1 tabak kepekli makarna tuketiyirum....
Bu kadar dikkat etmeme ragmen 2 ay gibi bir surede 78.7 dustum.. asagi yukari 4 kg verdim...
Ama bugunden itibaren emzirmeyi biraktigim icin daha sıkı bir diyet izlemeye karar verdim...
Buradanda hergun yaptiklarimi paylasmak istiyirum isteyen katilsin...
Haziran 30 da 74 e düştüm ve hemen memelekete tatile gittim, tatil suresince diyete cok sadik kalamadim ama kilo da almadim eylul ortasi gibi evime döndüm ama eskisi gibi irademe sahip cikamadigimi fark ettim ve diyetisyene gitmeye karar verdim, diyetisyenin verdigi listeye uyuyorum ve simdilik iyi gidiyor...

26 05 78.7
02-06 77.5
09-06 76.9
16-06 75.6
23-06 75.0
30-06 74.1
06-10 73.9
25-10 73.6

Son düzenleme:
Simdi ben saglikli beslenmek istiyirum ama arada bir sok diyetlerle hizli kilo verip hem motivasyon olsun istiyorum hemde metobolizmam sasirsin istiyirum...
Bugun patates diyetine basladim su 3 gunde 5 kilo denenden ama tabii bu hayallll....
Sabah patatesle yogurdu beraber karistirip yedim ben extradan yogurda 1 tk chia tohunu ve keten tohumu ekledim... ama baktim ki bu biraz kabizlik yapacak.. oglen 2 tane kabagi rendeledim tavada kavurdum daha sonra 1 tk zeytinyagi koydum bunu yogurtla karistirdim ustinede 1 patates koydum chia ve keten tohunu ile yedim...
Aksama da ayni sekilde yapacagim... bakalim yarin sabah ne okucak bu arada sabah ki kilom 78.7...

Bu arada sabahlari ac karnina bir turlu su icemiyirum ama duble turk kahvesi iciyirum sekersiz ve gun icinde ortalama 2.5 lt su tuketiyirum...

Kolay gelsin canım bende artık zayıflama kararı aldım çocuğum olmadığı halde kilom çok bende günlük tutuyorum ve pazartesi başladım şimdiden inanılmaz hafif hissediyorum kendimi hatta eşimle birlikte yapıyoruz çokta keyifli oluyor
İftardan sonrada yürüyüşü yapcz inşallah

Kavurdugum kabagin yarisini kullanmistim ama cok aciktim aksam yemegi erken oldu yani kabak patates karisimini yeniden yedim... ama acayip yorgunum ikinci duble turk kahvemi iciyorum... aksam da yogurt yerim artik.... bu diyet agirmis... bakalim yarin sonuç ne olucak...

Sagol hepimize kolay gelsin...
Benim esim ben rejime girdikten sonra daha bir istahli oldu...
Aksama bende ona karniyarik yapacagim ama patlucanlari kizartmadan firinda umarim begenir...
Ben böyle 2 cesit yemek yapiyirum hatta 3 cesit bazrn bana esime ogluma ayri...

Diyette en zoru irade bende defalarca kaybettim bu iradeyi ama bu sefer daha inatciyiz sanırım karı koca

Ben goruntumden memnun degilim...
Hicbir zaman cok zayif olmadim ama saglikliydim spor yapiyordum istedigim gibi giyinebiliyirdum...
Simdi pantolon tshirt abone oldum incesinde tayt thsirt tu biraz kilo verdimde attim taytlari...
Ben yeniden kendimi begenmek istiyorum... ve elimden geleni yapacagim....

Bu patates diyeti tam bir rezalet oldu , benim icin inanilmaz yorgunum ve kendimi kotu hissediyorum....
Neyse pes etmek yok... baska sok diyetler denerim bir zaman sonra... hala saglikli beslenmeye devam....

Yarin her zamanki beslenme programima devam...
Sabah yumurta dimates salatalik yagsiz beyaz peynir 2 catal kadar kahvalti..
Oglen disarida olucaz somon yerim...
Aksama da bir sebze yemegi bol yogurt...
Ben bu kilolari verecegim.....
Ilk hedefim 76 olabilmek...
76.6 dan sonra obez statusunden de cokmis olacagim...

Dün gercekten cok zorlandim... Bu patates diyeti beni cok yordu hem cok aciktim hemde cok yoruldum ve usudum.. mayis ayinda bir tuhaf oldu...
Ve ince ince tatli krizim olmaya baslamisti..
Bende bunun uzerine cok az yagla pisirdigim karniyarik yedim yanina cacik cacigin icine 1 tk chia ve keten tohumu ekledim... bol salata... sabah kalktigimda tartida 300 gr eksik gördüm.... hmmm bu kadar eziyete deger mi kesinlikle hayir...
Sabah kaltigimda 5 tane hurma yedim, 1 su bardagi yogurt icine 1 yk yulaf 1 tk chia ve keten tohumu karistirip yedim...
Seker krizim bitti... sanirsam insanlarin diyetlerini bozma sebebi dun yaptigim gibi kan sekerini cok dusuruo bilincsizce tatlilara saldirma diye düşünüyorum...

Karniyarik i nasil pisirdim dersem de...
400 gr kiymaya 1.5 su bardagi su koydum once notmal ateste, kaynamaya baslayinca da kisik ateste suyunu cekinceye kadar pisirdim..
1 tane buyuk sogani kup kup dogradim icine biberde ve bunada 1 su bardagi su koydum gene suyunu cektirerek AYRI bir tencerede pisirdim soganlar suyunu cekince icine 1 yk zeytintagi koydum soneada kiymalari ekledim sonrada domatesi boylelikle ic hazir oldu. 4 tane
Patlicai kestim, tuzlu suda beklettim sonra kuruladim daha sonra 2 yemek kasigi zeytinyagla ovaladim ve firina attim 30 35 dk sonrada firindan cikardim iclerini doldurdum gene firina attim ama ustune kapattim 40 dk daha pisti walllaaa hazirrrr...

Bugun oglen disaridaydik somon yedim yaninda da 3 yk kasigi kadar patates salatasi ve bol haslanmis sebze...
Sonra esim ve oglum dondurma yemeye gitti bende alisveris yapmaya ....
Eve gelince yorulmuştum oglumu da emzirmistim 3 hurma birde duble kahve...
Aksam da tam patlicandan karniyarik 2 kepce sehriyeli domates cirbasi ve kirmizi lahana salatasi yedim...cacik birde...
Aslinda o karniyarik yarimdi ama oglum yemedi onunda arttığının b3n yedim.....
Benim migde cop tenekesi yaa....
Simdi yuruyuse cikicagim biliyirum yapacagim.... inanilmaz yoruldum bugun...
Sabahtan hastane alisveris eve geldim evi temizle topla yemek hazirla ....
Birde yürüyüş ustune bu gece yattigim yeri begenirim herhalde....
Pes etmek yok......
Yapacağim....
Simdilik hedef 76.6 olmak o zaman artik OBEZ olmayacagim...
Sonrasinda gene minik amaclar bakalim ne olucak...

Ve yürüdüm.... tam 35 dakika ama hizli bir tempoda sonrada eve gelince 10 dakika esneme hareketleri yaptim.... dus aldim oglani yikadim sagolsun esim uyuttu...
Simdi koltukta gene mayistim kaldim....
Aksamin bulasiklari mutfakta biraz oturayim dizimi izliyeyim... mutfagi temizlerim sonrada dun yaptigim kurek hareketini yaparim... (UMARIM)...
Sonra da horlaya horlaya uyuyacagim....

Nasil bir sabah,,,,,
Sabah sabahbkalktim tartida 100 gr fazla ciktim... belki dun fazla kacirmamin sebebi veya patates diyetinin attigi odemleri geri alma bilemiyorum... neyse 100 gr ama bugun biraz daha dikkatli davaranacagim...
Sabahleyin iki domates bir salatalik yesillikli, 1 kt peynir, 1 haslanmis yumurtali kahvalti yaptim sonrada 14 tane findik yedim... simdi cok tokum....
Oglene canim ekmek istiyor ama belki tam tahilli ekmekten tost yaparim..
Bu arada dun gece fark ettim artik tartida 80 kusurlu rakamlari huc görmüyorum... ne yaziki ki benim gun icinde 4 5 kere tartilma aliskanligim var...
Tartilmamak bana kilo aldırıyor.. ne zaman tartinin ustune cikmasam hep kilo aliuorum.. bazende kilo aldığımı farkedince tartinin ustine cikmak istemiyorum...

Bugun oglen esim sagolsun tam tahilli ekmege az yagli peynirli ve domatesli tost yapti.. en son persembe gunu ekmek yemistim.. bugunde pazar gunu yani iyi..
Yaninda bol bol su ictim...
Kahvalti ile ogle yemegi arasi 14 findik 1 hurma yedim...
Oglen yemegi ile aksam yemegi arasi da oyle yaptim...
Oglen duble kahve yaptim onu ictim...
Esim ve oglum dondurma yedi... sonrada benim yaptigim dondurmayi yedi oglum...
Ben yemedim ama yaptigim dondurmanin tadını merak ettim 1 cay kasigi kadar yedim...
Simdi koltukta mayismis durumdayim...
Ev daginik ben daginik...
Yemek hazir ama aksama bir suru utu var...
O sebeble bu aksam yuruyuse cikmam utu de yeterince kalori yakiyir...
Umarim yarin biraz daha eksilme gorurum... bugunbki gibi artma degil... 100 gr tamam ama hergun 100 gr ediyor ayda 3000 gr 3KG....

Dün aksam gene actim bununuzerine oturdum kinoa li kisir yaptim..kinia dan 4 yk yedim 3 yk tze fasulye 2 yk bulgur kisir yedim 1 yk yogurt... biraz zor bir aksamdi ama olucak....
Ha birde saat 10 gibi 1 su bardagi yogurt icine 1 limon sikip icine bol aci biber atip yedim...
Birde oturup esneme hareketleri yaptim.. vucufum cok ham kalmis... esneme hareketlerinden sonra bir nebze olsun rahatladim.
Sabah karbonhidrat agirlikli bir kahvalti yaptim ama sanirsam hata oldu...(1 dilim th ekmek 1 domates , 1 kt az yagli oeynir ,4 zeytin) cunku ufak captada olsa hareketler yapiyirum artik agirlikli olarak kaslarimi calistiracak cinsten.. proteini az aldigim icinde ister istemez bir yorgunluk var... oglen 2 tane yumurta yiyecegim belki haslanmis belki omlet...
Bu arada sabah tartildim dunun aynisi 78.5 ,,, olsun 76.6 olmaya 1.9 kilo kaldi en azindan 1 li rakamlar ...

Son düzenleme:
Kinoa li kisiri nasil yaptim?
1.5 kahve fincani Kinoa yi yikadim sonra soguk suya islattim, 2 saat beklese iyiydi ama 30 dk anca beklettim sonra kinoa nin 2 kati kadar su ekleyip normal atestr karistirark kaynama basladiktan sonra da altini kistim suyunu cekinceye kadar pisirdim..
1 orta boy sogani ve 1 sivri biberi dogradim tenecereye 1.5 cay bardagi su koydum once normal ateste kaynamaya baslayinca kisik ateste suyunu cektirinceye kadar pisirdim suyunu cekince 1 yk zeytinyagi ekleyip kavurdum daha sonrada 1 tk salcayi onceden suyla inceltmistim onu da ekledim..ocagi kapattim sonrada icine haslafihim kinoalri attim yesillik bol limon vs guzel oldu yagsizdi fakat lezzetli de oldu...

Bugun oglen omlet yerine kiymali yumurta yaotim ve 2.5 yumurta yedim yaninda 2 yemek kasigi taze fasulye 2 yk yogurt...
Resmen dinlendim dunku yorgunlugumun sebebi proteinsizlikmis sanirsam birde kahvaltida benim yumurtanın yarisini oglumu yedirmistim...
Cunku aksamlari dedigim gibi hafif esneme hareketleri karin ve kol calisiyorum kas calisti mi protein ister vucud...
Cok hafif bir kiymali yumurta yaptim
Evde 150 gr kadar kiyma vardi bunu 1 bardak su ile suyunu cekyirinceye kadar pisirdim ote yandan 4 oRta boy sogan 3 sivri biberi 2 bardak su ile suyunu cektirinceye kadar pisirdim suyunu cekince kiymayi salcayi kararbiberi ekledim 1 yk zeytinyagi ve icine 3 yumurta kirdim...
Afiyetle yedim ustunede yogurt bol pul aci biber ... kofteden daha iyu kolay ve bereketli oldu bu yemek....
Herseyden önemlisi kendimi biraz daha iyi hissediyorum....
Cumartesi gunu de fena degildi cunku o zaman da somon yemistim oglen... yano demek oluyorki 1 ogun protein agirlikli olucak...

Bugun aksam iki kere aksam yemegi yedim ilki saat altida 2 yk kinoa kisir 1 yk bulgur kisir, sinra 7 30 da 1 yk kinoa 1 yk taze fasulye 1 kase cacik ...
Yemekten hemen sonra tam 1 saat yurudum.. oglenki yedigim yemegin enerjisi halen uzerimde....
Sanirsam oglenleri boyle takilacagim ama bakalim yarin tarti ne gisterecek....
Zayiflayacagim oyle yada böyle...

Back