zayıflamak istiyorum..

anladım canım da benim sorum şu, iyileştikten sonra da hep tetik altında olup şekeri, pirinci, unu hiç ağzıma sürmemem mi gerekiyor?

anladım canım da benim sorum şu, iyileştikten sonra da hep tetik altında olup şekeri, pirinci, unu hiç ağzıma sürmemem mi gerekiyor?

Canım şu anda nasıl besleniyorsun?
Evet iyileştikten sonra da dikkat edip beslenme şeklini değiştirmek gerekiyor.
Hiç ağzına sürmemek değil, ama olabildiğince az.nadiren..Hep araya sağlıklı ve kan şekerini daha geç yükseltecek gıdalar katarak dengelemeye çalışarak.Bir kere oldugu için normal insanlara göre daha tetikte.
Fakat şöyle düşün beslenme alışkanlığını değiştirdikten sonra;mesela tam buğday ekmeği, bulgur pilavına alıştıktan sonra zaten pirinç pilavı beyaz vs. kendin yemek istemeyeceksin.

canım benim ben dediğin şekilde beslenerek 7 kilo verdim, sonra şehirdışında yurtta kalmak zorunda kaldım 6 ay, e ozaman hiç dikkat etmedim tabi, hoop verdiğim kiloları geri aldım matofin kullanmaya devam ettiğim halde şimdi yeniden dikkat etmeye calısıyorum ama zor, çok zor.. çayı şekersiz içmek zorunda kalmak çok kötü, zehir gibi geliyo tadı

Canım insülin direncine ait herşeyi öğrenmen lazım öncelikle. Öğrendin mi?Nasıl oluşur,neden oluşur?Nasıl ilerler?
Tamam dediğim şekilde beslenmişsin ama farkındaysan bunu ezberden sadece kilo vermek için yapmışsın.Bırakınca almanın göstergesi bu.
Radikal değişiklikler yapmak gerekiyor.
Tamam yurtta kalmışsındır, ama mutlaka bulgur pilavı, protein içerikli gıdalara ulaşma şansın olmuştur değil mi?Canın çok çikolata çektiğinde arada bir meyveli yoğurtla o isteği geçirebilmişsindir?
Lisedeye kadar bildiğin şişman bir insandım.Bu yollardan ben de geçtim, insülin direnci oluşmadı bende ama o yolun yolcusuydum ramak kalmıştı.O keskin açlığı, deli gibi saldırma yeme isteklerini de iyi biliyorum.
Mesela çaydan bahsetmişsin,hiç şekersiz içmeyi denedin mi? Zaten 1 hafta o şekilde içsen alışıyorsun.Sonrasında çayın şekerinden rahatsız oluyorsun.yine bir zamanlar 1 küçük bardak çaya 4 şeker atan bir insan olarak söylüyorum bunu.
türk kahvesi,nescafe, çay bunların asıl şekersiz tadı çıkan şeyler.
poğaça alacagım zaman tam tahıllı alıyorum mesela.diğerinden hiç farkı yok sadece unundan dolayı aniden acıktırmıyor beni daha geç kan şekerimi yükseltiyor.bunları zaten biliyorsundur.
E geriye ne kalıyor o zaman?
Sabır, irade... Çünkü kilo verememek, istediğini giyememek ve şişmanlığının seni hastalıklara doğru son sürat götürdüğünü görmek çok kötü bir durum.

cok haklısın canım benim ne güzel anlatmışsın.. 1 67 boyunda 72 kiloyum.. ki bir zamanlar 50 kilolardaydım.. ya ben şunu merak ediyorum, benim bi tane arkadaşım var, deliler gibi her istediğini yiyor üztelik tatlısından hamurişine kadar, yine de bu hastalığa yakalanmadı ve 56 kilo, bu nasıl oluyor? ve yıllardır yer yani, ve 30 yaşında..

rica ederim tatlım..
şimdi arkadaşının beslenme biçimini, atıştırma şeklini ve saatlerini görmeden net bir yorum yapamam.ama bu tarz insanlar genelde genetikleri iyi olan doğuştan şanslı insanlar.ve bazı şeyleri farkında olmadan doğru yapan insanlar.
mesela çok yiyordur ama bir o kadar da hareket ediyordur?
hamur işini daha cok sabahları (metabolizmanın en hızlı oldugu saatlerde) tüketiyordur.
tatlısını, poğaçasını gömüyordur sürekli ama aralarda metabolizmayı hızlandıracak sağlıklı atıştırmalıklar,gıdalar tüketiyordur? mesela yemeklerin üzerine bol bol pul biber,kekik dökmek gibi..badem,ceviz yemek gibi..hızlanan metabolizmadan dolayı yediği poğaça,börek de arada kaynıyordur?
hamurişi de yiyordur eti de,yumurtayı da yoğun tüketiyordur belki?
Bunlar çok önemli..
Yani doğru beslenmek sadece çikolatayı, böreği kes.yeşil çay iç 'den ibaret değildir..
bana göre arkadaşın çok yese de mutlaka çok da hareket ediyor olmalı ve bazı şeyleri de doğru yapıyor olmalı.yoksa bunları yiyip yatıyorsa mümkün değil 56 kg olması

ay sorma biz de çok şaşkınız :) gecen bi acık büfe kahvaltıaya gittik, yemin ederim tam 3 erkeğin yiyeceği şeyi yedi, silip süpürdü ne varsa ağzımız açık kaldı.. yani ekstra bi spor yapmıyo, hareketi de normal yani öyle deli gibi koşturmuyo, valla çok ilginç.. hadi diyeli kilo almıyo da, bu kadar şeyi yiyip nasıl hala insülin direncine yakalanmadı? ben hayatım boyunca onun yediği abur cuburu yemedim valla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…