kılo aldıgım donemde zor bı zaman gecırıyodum ve bı anda yemeyı kestım . o zor donemden once cok yesemde kılo almıyodum .Değ
Depresyonda mısın acaba?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kılo aldıgım donemde zor bı zaman gecırıyodum ve bı anda yemeyı kestım . o zor donemden once cok yesemde kılo almıyodum .Değ
Depresyonda mısın acaba?
haklısınız :)Selülitleri azaltıyormuş ve metabolizmayı hızlandırıyormuş... Malum hep vermrkle olmuyor birazda verdiğimizi koruyalım :)
Yaşın genç, adam gibi beslenir spor yaparsan zayıflarsın.
Her sabah çık dışarı hzlı hızlı yürü 1 saat, 45 dk. Metabolizmanı hızlandırmaya b yeter bence, yaşın genç.
Sabah haşlanmış yumurta ye, zeytin ye, bir dilim ekmek ye, yeşillik ye, domates salatalık ye.
Öğlende ızgara köfte, tavuk ye bolca salata ye, bulgur pilavı ye. Bulgur hem sağlıklı hem çok tok tutar.
Akşam çorba + salata ye.
Et imkanın varsa balık ye.
Badem, ceviz, kuruyemiş yemeyi unutma.
Un, şeker, pirinç yeme.
Sağlıklı ye yani, İşlenmiş gıdanın çoğu b.k zaten. Ambalajlı şeyler yeme.
Bu kadar , ben asla katı diyet vs yapmam, yağlanır gibi olursam böyle yerim sonucunu alırım.
tskler cok yararlı bı yorum oldu:)
sabah yemıyorum öglen yada aksam üstü yiyom normal seyler yıyorum ama onu da acıktıgım için yemiyorum zorla . acıkma hissi 00
kahvaltıyı atlamak en büyük hata.sabah saatlerinde metabolizma en yüksek hızda çalışıyor o yüzden kahvaltıda bol bol yiyebilirsin (tabi spor yapacaksan,hamur yüklemesi olarak değil bi de)
muhtemelen kahvaltı etmediğin için acıkman öğleden sonra akşama doğru had safhaya çıkıyor.sen çok yemediğini düşünüyorsun ama akşam saatlerinde metabolizma yavaşladığı için yediklerin direk yağ.
boyuna göre kilon çok fazla.
benim tavsiyem eğer gerçekten ama gerçekten zayıflamak istiyorsan en başta insanlar neden yağlanır, vücut neden kilo alır,vücut mekanizması nasıl çalışır insan anatomisi vb.konularda kabaca da olsa bilgi sahibi olmaya çalış.bunları çözdüğün zaman gerisi gelecek inan.
hiçbir bilgi sahibi olmasan ezbderden gidersen bir süre sonra eski haline dönmen çok yüksek ihtimal.
leslie walk nedir? işe yarıyomu?Sabah 1 saat aksama dogru 1 saat yuruyebilirsin. Disari cikamiyorsan her gun leslie walk var. Gunde 3-4 mil toplam yuruyebilirsin leslie ile. Jillian in meşhur shred programi var 1 aylik bu sekilde baslayabilirsin spora.
artık 3 ögün yemeye calışcamBu leş beslenme düzeniyle yine iyi 73 kilosun :) 3 öğün yemeye mutlaka başla, zayıflık vs için değil, sağlığın için. Şu anda çok yanlış besleniyorsun.
TsklerCidden ben de merak ettim bi öğünde ne yediğinizi. Çünkü tek bir öğünde en az 2500 kalori filan almanız lazım o kiloda kalmanız için. Bence direk öğün olarak yemesenız bile gün içinde farkında olmadan ağzınıza yüksek kalorili bi şeyler atıyorsunuzdur. Ne bileyim çok şekerli bi içecek abur cubur filan. Ya da çok miskinsınız. Artık bi çok araştırma var tek öğün beslenmenin aslında olumlu bir alışkanlık olduğuna dair. Asıl zararlı olanın ara öğünler olduğu düşünülüyor. Bence beslenme duzenınızden ziyade spor yapın metabolizmanız hızlanmasına yetetlı olacaktır
İnş sizde basarirsinizFit vücutlu bir hatun değilim, fazlalıklarım var.
Zayıflamak istiyorum ama her istediğimi yiyerek
Yine de nasıl öğünler yemelisin öneride bulunabilirim.
Bir kere güne çok güzel bir kahvaltıyla başlamak zorundasın.
En fazla iki dilim ekmekle bol yeşillikli kahvaltı yemelisin.
Öğlene kadar bir ara öğünün var ki bunda kuru kaysı, kuru üzüm gibi atıştımalıkların olur.
Öğlen Çorba, sebze yemeği, yoğurt.
Ara öğünde meyve.
Akşam et, tavuk ya da balık bol salata ile.
Abur cubur yok.
Şekersiz çay ve kahve serbest.
Ve mümkünse akşam 7den sonra bir şey yeme.
Ki beni en çok zorlayan kısım o
çok doğru dedin, bende mesela insülin direnci varbir de bana göre bütün olay insülin hormonunu kontrol edebilmekte
boy 163 kilo 73.0 zayıflamak istiyorum herhangi bi saglık problemim yok.
yemek yiyemıyorum gunde 1 kere yıyebılıyom doktor bu yuzden metoblızmamın calışmadıgını soylemişti.
evde yapabılcegım hareketler onerirmisin bide nasıl beslenmeliyim lütfen yardım edin cok bunaldım bu halimden kendimi begenmiyorum.
özgüven sıfır
çok doğru dedin, bende mesela insülin direnci var
gittim canım benim doktora, hatta matofin kullanıyorum şu anda valla tamam şimdilik dikkat edip bu direnci kırmam lazım ama, peki ömür boyu hep dikkat mi etmek zorundayım?canım insülin direncinin çözümü var.
uzun vadede sürekli glisemik indeksi yüksek gıdalar (yani kana çabuk karışan, kan şekerinde dalgalanma yaratan, kan şekerini hızla yükseltip düşüren ve kısa bir süre sonra sonra tekrar acıktırıp yemek yemeye neden olan karbonhidratlar) , fazlaca basit karbonhidratlar (bildiğin şeker) tüketme nedeniyle oluşuyor.
bununla ilgili doktora gittin mi bilmiyorum ama insülin direnci kırılabilir,ortadan kaldırılabilir. şu şekilde;
kan şekerini aniden yükseltip düşüren ve sürekli bir açlık halinde gezmeye sebep olan basit karbonhidratlardan ( beyaz ekmek, beyaz un, makarna, cips,çikolata..... ) zinhar uzak durmak, kana daha yavaş karışan, kan şekerini daha yavaş yükseltip daha yavaş düşüren kompleks karbonhidrat(tam buğday ekmeği,yulaf,bulgur pilavı,kuru baklagiller kısacası bol lifli gıdalar) kaynaklarına yönelmek , spor yapmak ve iyi dinlenmek.
gittim canım benim doktora, hatta matofin kullanıyorum şu anda valla tamam şimdilik dikkat edip bu direnci kırmam lazım ama, peki ömür boyu hep dikkat mi etmek zorundayım?