- 16 Ocak 2011
- 1.188
- 488
- 323
- Konu Sahibi Betul_20162010
-
- #11.281
GELELİMM KIZLARR BANA PERSEMBE GUNU AILE HEKIMIMI GIDIP TAM KAN TAHLILI YAPTIRDIM HALSIZLIK VAR DEDIM KAN SAYIMI VE B 12 BITAMINE BAKTIRDIM AYRICA TRIOIDIME VE SEKERIMI BAKTIRDIM INSULIN DIRENCIM VAR BILIYORSUNUZ
CUMA SONUCLARIMI ALDIM DR GOSTERDIM COK SUKUR SEVINDIGIM KONU TRIOID VE INSULIN DIRENCIMIN SEVIYESINI COK GUZEL BULDU ILACIMA DEVAM ET DEDİ (Yanlız bende pko var bıldıgınız uzere seker sevıyemde normalse ben neden adetoluyorum anlaymadım kkadın dogumcuya gıdınce ogrencem bakalım)
ama cok uzuldugum bır konu var vucudumda yok denecek kadar az kan varmıs olması gereken en alt sevıyenınde altındaymıs cıddı kansızlık var dedi 3 kutu kan ılacı verdı sen adet oldugun zaman nasıl yakta kalıyorsun dedim bende tabı dr dıyemedım ben zaten pkoluyum adet falan olmuyoruum kı gen-cinıp gıdıyorum dıye :))
bırde vucudumda hıc b12 vıtamını kalmamıs onun ıcınde ılac verdı
pekı neye uzukuyorsun dersen dr dıkkat et bu ıkı ılacta asırı kılo yapacaktır uyarayım dedi
hıh dedim içim den cokta ıhtıyacım var yaa saglıgım ıcın ılacımı ıcmem lazım ama kılo yapma kısmı off offf uzuyor benı yaa zaten pko var bırde bunlar cıktı zayıflayıom derken temllı sısıcem yaaaa allahım hekese sıfa ver yarabbımmm
canım benım kan testkerımın sonucunu aldım megersem asırı kansızmısım dr sastı kaldı sen nasıl adet goruyorsun nasıl ayakta duruyorsun dıye en az olması gereken sınırında altında cıktı kan degerlerım ılac falan verdı bırde vucudumda b12 vıtamını hıc kalmamıs onun ıcınde ılac verdı ve dedıdkı bunlar cok kılo yapar haberın olsun dedı sankı cok ıhtıyacım varda off offf
canım ara ogunundekı leblebı cok fazla badem ve kayısı zaten var bı 10 tane yemen yeterlıydı eger badem ve kayısıyı ymezssen bukadrı normal
cok aklında kaldı ıse gelıp gıdıp bu nu 1 kasıkta olsa yemelıyım dıye dusunuyorsan zaten noyetıne gırmıssındır 1 kasık yıyıp nefsını korelt ama dıkkat et herzaman baska seyler ıcınde bu dusunceye gırme zararlı cıkarsın canım
GELELİMM KIZLARR BANA PERSEMBE GUNU AILE HEKIMIMI GIDIP TAM KAN TAHLILI YAPTIRDIM HALSIZLIK VAR DEDIM KAN SAYIMI VE B 12 BITAMINE BAKTIRDIM AYRICA TRIOIDIME VE SEKERIMI BAKTIRDIM INSULIN DIRENCIM VAR BILIYORSUNUZ
CUMA SONUCLARIMI ALDIM DR GOSTERDIM COK SUKUR SEVINDIGIM KONU TRIOID VE INSULIN DIRENCIMIN SEVIYESINI COK GUZEL BULDU ILACIMA DEVAM ET DEDİ (Yanlız bende pko var bıldıgınız uzere seker sevıyemde normalse ben neden adetoluyorum anlaymadım kkadın dogumcuya gıdınce ogrencem bakalım)
ama cok uzuldugum bır konu var vucudumda yok denecek kadar az kan varmıs olması gereken en alt sevıyenınde altındaymıs cıddı kansızlık var dedi 3 kutu kan ılacı verdı sen adet oldugun zaman nasıl yakta kalıyorsun dedim bende tabı dr dıyemedım ben zaten pkoluyum adet falan olmuyoruum kı gen-cinıp gıdıyorum dıye :))
bırde vucudumda hıc b12 vıtamını kalmamıs onun ıcınde ılac verdı
pekı neye uzukuyorsun dersen dr dıkkat et bu ıkı ılacta asırı kılo yapacaktır uyarayım dedi
hıh dedim içim den cokta ıhtıyacım var yaa saglıgım ıcın ılacımı ıcmem lazım ama kılo yapma kısmı off offf uzuyor benı yaa zaten pko var bırde bunlar cıktı zayıflayıom derken temllı sısıcem yaaaa allahım hekese sıfa ver yarabbımmm
saol canım benım ınsallah ustesıunden gelıcemGecmis olsun canim, durumun zormus, kansizlik icin karaciger falan onerirler yemek icin di mi. et yerine bir bazen ondan yesen. zaten diyetinde vardir et. Aman dikkat et hucrelerinin beslenmesi icin kana ihtiyaci var. yoksa hucrelerin erken yaslanir bak. Sen ilaclarini ic bir an once o sorunu halletmeye bak.
Ben de kilo aldirabilcek, istah acan ilaclardan kullaniyorum. Biraz sorun oluyor, ama disini sikarsan, olmayacak bir sey yok hem dikkatli beslen, hem de sporuna dikkat et. Tekrar gecmis olsun.
evet canım ıcıem ılaclarımı kayısıları yemedıysen tamamdır canım bırde meyveyı falan tek basına yeme yanı tek derken yanında 1 bardak sut yada 1 2 kasık yogurt ye cunku meyve sekerı hızlı yukseltıp bırden dusuru buda senı cabuk acıktırı gereksız yedırır buyuzden dıyetlerde genelde meyvenın yanında sut yada yogurt olur aklında bulunsun telafı kısmına gelınce ılla zorlama kendıne yuruyursunu yarında yarsın sadce alıskanlık halıne getırme bundan brı kasık yesem 2 saat yuruyurum gıder deme ben cunku o hataları cok yaptım yrudugunde bosa gıdıyoır cogu zaman alıskanlık halıne gelırse canımmmtamam kılo yaparmıs ama ıcmen de lazım.sonucta saglık yanı.
ya ben kayısı yemedım ya. nıyetlendım ama yemedım. okadar dalgınım kı yedım dıye yazmısım.
evet yedım, hıc yapmam ben oyle. bugun ılk kez yaptım ama telafı de ederım bır bucuk saat yururum uykusuzluktan geberıyor olsam da.
ırmık ve elma yedım, ama ac hıssedıyorum bırsey yesem mı bılemedım ??**
bak ben de kılo aldıran haplardan ıcıyorum. adet gormedıkce vucut sısıyor adet de goremıyorum temmuzdan berı. ama moralını bozma herseye ragmen kılo verecegız
saaol ercemmm inşallah ilaçlar fayda ederrde cok kullanmak zorunda kalmamgamzecim geçmiş olsun canım
sen iyi olda kiloyu bi şek,lde dikkat edersin falan hallolur en önemli şey sağlık
sadece haplarla değil şöle kan yapıcı şeylerde yersin toparlanırsın inşallah
ercem kaçmağını okudum dua et resmen yarın başlıyoruz yoksa bende seni yerdimmm
güzel gamzem çok geçmiş olsun sağlığın için kg alcaksan al sen yeterki iyi ol ama sen hem ilaç içip hemde kg na dikkat edersinnnn
yarın görüşürüz canolar unutmayın bildirmleri erken yapın özelime nolurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
saol leylam ınsallah duzelır degerlerımmselam kizlarr, nasilsiniz?
gamzem geçmi$ olsun in$allah en kisa zamanda kan degerlerin normale döner, bizim $ansimiz yok ya, benim kuzen a$iri zayif kansizlik var demi$ o yazif, bende sinira yakindim bir kaç yil önce yinede kiloluydum :))
duygumm yarin çok erken kalkmam lazim in$allah bilgisayari açmaya firsaim olur sabah, eger gece çok geç yatarsam bu geceden söylerim kilomu ve hedefimi
bu arada hedef kilomu görünce belki $a$iracaksiniz, ama ben zayif olmaktan vazgeçtim :) en iyi kendimce normal olan kilo hedef kilom olacak, zaten memlekete gittigimde herkes "kilo almi$sin ama çok yaki$mi$ çok güzelle$mi$sin" dediler, hatta bazi anneler kizlarina söylemi$ leyya88 kilo almi$ çok güzelle$mi$, ve o kizlar gelip bana "annem hakliymi$ çok yaki$mi$ bu kilolar sana" dediler ben $ok geçirdim tabi ben oraya gitmeden önce "ayyyyy çok kilo almi$sin" diceklerini sandim görür görmez ama tam tersi oldu.
ama buna ragmen bayramda giyecegim kiyafeti biraz dar almi$im( biraz kilo vermem lazim yaa
Bugun 12000 adim attim. teyzemlere gittik tabi, gider gelirken bir kac adim atmisim. Sonrada parktaki yuruyusumu yaptim.8500 adimda ordan. baya yurudum yani iyidir. bu tempoyu korucam bakalim.
sizlere de cok kolay gelsin bayanlar.
Ara ogun olarak 4-5 badem ve ıkı kayısı, 20 leblebı + 500 ml su.
Oglen :
2 kasık tavuk sote ve bır kasık ıcınde patates
2 kasık domates-maydonoz salatalık
1 kasık yagsız pırınc pılavı
Ikı dılım kavun
Evden cıkıs-ogle yemege kadar yuruyus : 674 adım = 33,60 kalorı
Ogle yemekten sonra yuruyus 471 adım = 19,80 kalorı
sağol çok teşekkür ederim canım
Annem hamdolsun o zorlu süreci atlattı şimdilik kendini idare ediyor yemek yapıyor bulaşık yıkıyor yatağını düzeltiyor
90 yaşında dedem var ona bakıyor
haftada bir ben evi silip süpürüyorum,bekar kız kardeşim var oda ütü felan yapıyor
yuvarlanıp gidiyoruz anlayacağın
rabbime bu güzel günler için ne kadar şükretsek azdır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?