Zamanla sevgi olabilir mi ?

Ah ah.. kesinlikle öyle biri değil. Biraz kaybetme korkusu olsa içimde biraz şunları düşünsem inanin belki bir kipirti olur içimde. Ama o beni kaybetmemeye o kadar odaklamış ki kendini onu kaybetme düşüncesinin zerresi yok. Annemin dediği gibi nerde hayırsız var orda ben varım. Artık bunaldım.

İnsandan insana değişir bu.

Bende olmaz. Yani sen vakit geçirmişsin mesela, ben bu kadar vakit geçirip etkilenmesem dünya ahiret kardeşim der geçerdim. Çekim, tutku benim için önemli ama annen için değil mesela. Belki zananla razı olursun ama aşık olamazsın.

Yaşın genç, bence gerek yok.

Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah bende zamanla böyle düşünebilirim..
inşaALLAH insan biriblerini tanidik bildik olunca daha iyi oluyor hele ki ailelerde çok iyi taniyinca...
insan ailelerle evleniyor... eşimin ailesi benim çocukluğumu herşeyimi biliyordu.. yabanci degildik biz...
çok iyiler çok da memnunum... kaynanamla alt üstteyim her türlü yardima koşarlar Çok şükür:)

Anam boyle biri kacirilir mi Bende o kisiyi tanidikca sevecegine inananlardanim. Zamaninda "Iyy tipsiz, o arabasi olmasa yuzune bakan olmaz" dedigim kisiye kör kutuk asik olmuslugum varda, neyse o konuya daha fazla girmeyim
Sanirim böyle biri kacirilmaz deyip kendimi zorladığım icin sevemiyorum. Oysaki o beni her zaman bekleyecegini kendimi zorlamamam gerektiğini söylüyor hep.

Bu ihtimallerde korkutuyor beni işte. Zamana bırakmak istiyorum sadece tabi yapabilirsem.

Ne mutlu size Allah herkese nasip etsin böyle mutluluk bende hiçbir ilişkim de böyle aylarca konuşup kendimi hiç naza cektigimi hatırlamıyorum. Belki de bu yüzden çok değerli oldum. Allah sonumuzu Hayır etsin..

bence denemeye devam et belki, için ısınır. okulunuz bitince ilişki durumunuz ortaya çıkar.

Düşünmeyi bırak.. Sevmek için zorlama, onu hayatından çıkartsan bir eksiklik duyar mısın? Zamanla duymaya başlayacaksın..
Kaçan kovalanoır hesabı istemeden de olsa bu durumdasın şu an. Bir kere tamam bir daha asla aramam desin ya da ona 3-5 gün ulaşama çok kötü olursun.
Ben bir kez sevgilmden ayrılmayı düşündüm. Beni o kadar çokseviyordu ve düşünceliydi ki ben bunun karşılığını veremem Allah'ım, sonra sevemezsem onun gibi haksızlıke derim diye.
O birkaç gün içinde öyle değişti ki içim, ben bile anlamadım. Canı sıkkındı biraz soğuk konuştu benimle, anladı mı diye tedirgin oldum. Rüyasında benim onu terkettiğimi gördüğünü söyledi ve ertesi gün telefonu bozuldu ona ulaşamadım. O kadar çok üzüldüğümü ve boşluk duyduğumu farkettim ki. Sorun benim içimdekileri yaşamama izin vermememmiş. Şimdi onu çok seviyorum, sevgisinini altında ezilmiyorum karşılığını ve fazlasını veriyorum.
İyi ki öyle bir salaklık yapmamışım.
Aşık olduğum annenin dediği gibi it kopuk adamlar beni ya üzdü ya gerdi ya hayatımı mahvetti.
Evlendiğinde huzurlu bir evin, her gün eve gelen bi kocan, mutlu büyüyen çocukların olsun, sevil, evin geçinsin istiyorsun.
Asla sadece aşık oldum diye bir evlilik yapmak istemem, 3 ay sonra o aynoı evde olma hayali bitince patates oluyor çünkü.
Sırf mantık da olmaz. Ama mesela hayatımda ilk kez şimdi bu adamla evlenilir diyorum..
Zaten daha 20 yaşındasınız, seninle arkadaşlık etmek tanımak istiyorum de. Acele etmen şart değil, kendini baskılama ve onu tanımaya, anlamaya çalış.
Yne de olmazsa dürüst davran söyle..

Cevabiniz için cok tesekkur ederim. Dediginiz gibi o 2 hafta yazmayınca whatsapptan kontrol ediyordum gizlice. Tuhaf bi duygu. Birde konuşmayalım dediğimde içimde bir şeyler acıyor sanki ve başkasıyla konustugumda hiç onunla konustugum gibi olmuyor. Bu zamanla belki sevgiye dönüşür belki Allah bilir. Anneler hep haklı değil mi zaten. Annemin lafını ne zaman dinlemesem hep üzülüyorum inşallah bu sefer öyle olmaz

Ya kendini sevmeliyim diye zorladıkça dönüşmez, sevgiyi nasıl tanımladığına da bağlı. Eğlen eğlen bir kenara at demiyorum, tanı, anın tadını çıkar kendini rahat bırak istemsizce gelişir zaten sevgi. :)

Teşekkür ederim canım çok yardımcı oldun içimi ferahlattin

Yani vallahi ben kendimden biliyorum duygusuz, ruhsuz ve mantığı ön planda olan biriyim ve romantizme asla gelemem ama ben bile bu çocuğun yaptıklarındna sonra aşık olurdum. Çünkü yaptıkları, ince detayları düşünmesi romaniklik değil değer vermek, gerçekten sevmek. Yani göz boyamak için yapmıyorsa yaptıkları inanılmaz ince ve harika şeyler. Göz boyamak olduğunu da sanmam çünkü seninle ilgili her ayrıntıyı hatırlaması falan, çocuğun karakteri ince anam.

Ahhh yani ne diyim bence bu çocukla ömür geçer. Ama bişey diyim mi eğer bunca zaman sevmediysen sevmezsin. Anlattıklarına göre aylar olmuş, 10 yıl geçecek hali yok, olmazsa olmaz. Bırak çocuk kendi gibi düşünceli, ince ve onun kıymetini bilen bir kızcağız bulsun. Gerçi böylelerine kakalak karılar düşer hep. Sen alınma da

Evet gerçekten çok ince biri.. Ben gerçekten çok duygusuzum ona göre herhalde bende o kakalak karılardanım evet 5 aydır konuşuyoruz ama daha bir kere buluştuk çünkü ben hep erteledim buluşmayı. Ama dün gördüm ki korkulacak bir şey yokmuş gayette güzel zaman gecirebiliyormusuz. Buna emin olmam için biraz zaman lazım daha çok görüşüp zaman gecirmemiz lazım diye düşünüyorum. Olabilir mi sizce ?

Olur oluur bal gibi olur.

Bak kaçırma bu çocuğu sonra mumla ararsın, analar bu modellerden çok doğurmuyor.

Sanirim böyle biri kacirilmaz deyip kendimi zorladığım icin sevemiyorum. Oysaki o beni her zaman bekleyecegini kendimi zorlamamam gerektiğini söylüyor hep.

Canim sen kendini zorlama sevmem lazim diye. Benim demek istedigim sevemiyom diye hemen bitirme. Zaman birak hic kasma kendini Allahtan herzaman en hayirlisini iste. Hersey olacagina varir. Zaten yasinizda genc okulunuz bitmemis yanlis hatirlamiyosam. En azindan okul bitene kadar bi karar alma.

Yaşın gerçekten küçük evlenmeyi falan zaten şimdiden düşünüp kendini sıkma.Annenin sözleri çok doğru, ben de onun gibi düşünüyorum. Ama kendini sevmeliyim diye zorlarsan sana giderek antipatik gelecektir. En güzeli görüşün, konuşun akışına bırakın. Eğer zaten için ısınırsa sen de onun için emek vermeye başlarsın farkına varmadan... İnşallah çok mutlu olursunuz

Çok teşekkür ederim canım insallahEvlilik zaten suan düşünmüyorum ama artık çocuk değilim ve attığım adımlar ciddi ve sağlam olmalı diye düşünüyorum.

Eşim arkadasimdi. Yeni tanımıştım ama iyi bir arkadaştı... Çok farklıydık. Ben asla aşık olmam tipleri vardı ikimizdede. Ama sonra önce o aşık oldu. Sonra dedim böyle olmaz( üniversite son sınıf, kpssye hazırlanıyordum.) gorusmeyelim. Tamam dedi vazgececem dedi. Sonra yapamadı. Zamanla Rabbim gönlümü ona aşık ettti sukur. 9 ay sonra duygularına karşılık verdim. İyi ki vermisim. :)) Rabbim hakkinizda hayırlısini versin.

Ne güzel bi örnek oldu bu bana amin canım cumlemize inşallah. ALLAH sizi mesut etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…