Bi arkadaş demişki,kayınvalidene eşin gittiğinde,eşinin yanına git diyecek,ya da seni çağıracaklar falan..ayy çok güldüm
ben öyle bi kaynana,kayınvalide her ne haltsa adı tanımıyorum arkadaşlar.en azından benim başıma öylesi gelmemişti.
Annem gibi bi kadın hayal ettim oldum olası;bi oldu,tam oldu.
Yavrum kim diyecek git evine diye,öyle iyi niyetli iyi düşünen insanlar olsaydılar,daha 26 yaşında,yeni evli olan oğullarına 'aman oğlum,yuvan yıkılmasın,sahip çık karına,yuvana,daha çok gençsiniz,düzelir çocuğum' diye akıl verirlerdi.kızcağızın evliliği böyle rezil rüsva olmazdı.çocukcağızıda nasıl dolduruyolarsa artık;garibim hem ağlıyo,hemde karısına seviyorum ulan,anamsa anam,banane,onun yeri ayrı senin yerin ayrı deyipte,eve dönecek cesareti gösteremiyo.
Pitipiti;Allah yukarda bitanem,sen ah etmesende,senin şu kadarcık halinle yaşadığın hiç bir acı,döktüğün hiçbir gözyaşı,eşinin annesinin yanına kar kalmayacak,bilesin.sana nişanı,kınası,giydiği gelinliği hem annesinin hemde kendisinin fitil fitil burnundan getirilmiş bir gelinin,bir annenin,bir eşin ağzından söylüyorum bunları;ben yaşadım ve gördüm çünki.
Ama noldu biliyomusun;öncedende yazdım ya sana,zaman geçti,törpülendim,dahada törpüleniyorum,olgunlaşıyorum..Önce ben,benim hayatım;sonra çocuğum,çocuğuma da ben lazımım çünki;eşim için oturup zırıldayacak aptal aşık falan değilim valla,çok net söylüyorum.Bizi analarımız elin oğlu,elalemin kadını gelsin üzsün,hayatımızın içine etsin diye doğurmadı sonuçta değil mi