Zaman bana çok hızlı geçiyor gibi geliyor

Berna4848

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2024
25
6
25
Merhaba arkadaşlar,
Benim bir sorunum var. Sorun mu değil mi bilmiyorum.
Zaman çok hızlı geçiyor ama mesela 1 hafta önceki şey üzerinden 2 ay geçmiş gibi hissediyorum. Sevgilim ile 1 aydır görüşmüyoruz bana sorarsan 3 ay oldu gibi bir his.

İkinci sorum da uyurken uyuduğumu hissediyorum hatta saatin kaç olduğunu falan tahmin ediyorum uyurken bilincim açık oluyor gibi bir şey.

Ne yapmam gerekiyor?

Bu anlattıklarıniz tam tersi zamanın yavaş geçtiğini gösteriyor ama.2 ay önceki olayın 1 hafta önce olmuş gibi gelmesi gerekmiyor mu?

Zamanının nasıl geçtiğinden ziyade algı olarak kısa süreli ya da uzun süreli belleğinizle ilgili bir durum olabilir. Yani bazı anılar uzun süreliye atılırken günlük yaşantı kısaya atılır . Sizde hepsi mi uzun süreli belleğie ?Tam uykuya dalamıyorsanız anksiyete olabilir.

aynen öyle de denebilir :d Mesela dün biriyle buluştuysam o bana çok uzun zaman önceymiş gibi geliyor
Eee bu yavaş geçtiğini gösteriyor işte bana da öyle geliyor.dünkü olayım bile sanki üstünden çok vakit geçmiş.mesela 1 arkadaşla görüşüyorum.ertesi gün sanki uzun zaman önce gorüşmüşüm gibi.

Zaman algısı değişkendir bir yere varmak istersen 10 dk 10 saat gibi hissedilir bir yerde kalmak istersin 1 gün 1 saat gibi gelir. Ameliyat kapısında bekleme de böyle...

Tabi bilimsel olarak da yorungenin kaymasiyla alakalı günler daha kısa ,ve hızlı geçiyor

zaman algisi bambaska bir sey
instagram gecen hafta bir sey hatırlattı gecen sene kasimda olan story. allah allah her sey o kadar net ki bindiğim otobusten giderken yaptigimiz esprilere her sey son derece acik sekilde zihnimde duruyor. nasil bir sene gecmis olabilir?
ote yandan cok üzüldüğüm, endişelendigim, gozyasi döktüğüm bi olay biteli 34 gün oldu. oysa sanki o olay hic yasanmamis gibi coook gecmis zamandaki bir dertmis gibi hissediyorum:) üstünden 1 sene gecmis olsa sasirmam, o kadar uzak geliyor o dert bana
yani zmaan göreceli bir sey

Zaman çok çabuk geçiyor malesef.helede sabahları çok uyuyorsaniz çok çabuk aksam oluyor.Uyku konusuna gelince muhtemelen derin uykuya dalamiyorsunuz ve beyniniz tam olarak uyumuş olmuyor.Yillardir uyku problemi olan bir insan olarak hepsini yaşadım.Ama şu an uyku ilacı kullaniyorum hiç bir şey duymadan sabaha kadar uyuyorum çok sükür

sevgilini özlemişsin , sen uyuduğunda beynin uyanır
https://twitter.com/share?url=https...dayken beynimizin neler yaptığına yer verdik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…